Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ο Κοέλιο και επίσημα στον Άρη



Ο Κοέλιο είναι και επίσημα παίκτης του Άρη, αφού πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε για ένα χρόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

« Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Νούνο Μιγκέλ Πράτα Κοέλιο με την μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από την Μπένφικα.

Ο Πορτογάλος διεθνής ποδοσφαιριστής βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Νούνο Μιγκέλ Πράτα Κοέλιο αγωνίζεται ως ανασταλτικός μέσος, έχει γεννηθεί στις 23Νοεμβρίου 1987 στην πόλη Covilhã της Πορτογαλίας και έχει ύψος 1,83.
Ξεκίνησε από την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του και την σεζόν 2005-’06 μεταγράφηκε στην Πόρτο (30 συμμ., 1 γκολ με την β’ ομάδα). Στη συνέχεια παραχωρήθηκε με υποσχετική αρχικά στην União Leiria (1 συμμ.) και μετέπειτα στην Portimonense (2007-’09), με την οποία αγωνίστηκε σε 67 παιχνίδια. Το 2009 μεταπήδησε στην Académica (45 συμμ.). Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Μπενφίκα, η οποία την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο τον παραχώρησε με την μορφή δανεισμού στην Beira-Mar (23 συμμ.).Είναι διεθνής με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα U-20 και U-21 της Πορτογαλίας».

Στη συνέχεια ο Κοέλιο έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Άρη τονίζοντας:« Είμαι πολύ χαρούμενος που όλα πήγαν καλά και θα αγωνίζομαι στον Άρη, που είναι μία μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Ανυπομονώ να γνωρίσω τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου και να βοηθήσω τον Άρη να πετύχει τους στόχους του, αλλά και αγωνιστώ μπροστά στον κόσμο της ομάδας».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Πήραν πιστοποιητικό ΠΑΟΚ και Άρης




Η ΕΕΑ έδωσε τελικά το πιστοποιητικό συμμετοχής στον Άρη για το νέο πρωτάθλημα, ενώ δεν θα χρειαστεί να πληρώσει ούτε πρόστιμο γιατί δεν είχε εγγυητική. Oι "κίτρινοι" επικαλέστηκαν τεχνικό πρόβλημα και γι’ αυτό πήραν προθεσμία κατά πλειοψηφία (5-2) μέχρι τις 5 Σεπτέμβρη. 

Όσο για τον ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, καθώς προσκόμισε εγγυητική επιστολή ύψους 620 χιλιάδων ευρώ και και πήρε το πιστοποιητικό για τη νέα σεζόν.

Να τονίσουμε πως ο ΟΦΗ ήταν η μοναδική ΠΑΕ που δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Eγκρίθηκε ο φάκελος της ΚΑΕ Άρης



Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού ενέκρινε τον φάκελο της ΚΑΕ Άρης, η οποία σήμερα κατέθεσε και την εγγυητική επιστολή και έτσι η ομάδα θα συμμετάσχει χωρίς πρόβλημα στο πρωτάθλημα, ούσα απόλυτα νομότυπη και συνεπής στις διατάξεις και τους κανονισμούς.

Η ανακοίνωση:

« Η ΚΑΕ Άρης κατέθεσε την εγγυητική και πήρε την έγκριση από την ΕΕΑ για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα».

Η έγκριση του φακέλου οφείλεται κυρίως στον Λευτέρη Αρβανίτη, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του Άρη.


Πηγή: preesaris.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Μακ Ντάουελ: «Ήμουν στον αγωνιστικό χώρο, τα είδα όλα»


O παρατηρητής της Ουέφα Μακ Ντάουελ μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις» και τόνισε πως είδε όλα όσα έγιναν με τα επεισόδια και διαψεύδει ότι την ώρα των συμπλοκών ήταν στα αποδυτήρια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αρχικά για το τι είδε από τα χθεσινά επεισόδια: «Δεν έχω το δικαίωμα να σας μεταφέρω πληροφορίες για το τι συνέβη. Τα είδα όλα ήμουν εκεί και τα είδα όλα», ενώ για την έναρξη των συμπλοκών από πλευράς των Αυστριακών πρόσθεσε: «Ναι, το είδα. Τα είδα όλα, αλλά δεν μπορώ να δώσω πληροφορίες».

Στο τέλος όταν ρωτήθηκε για το αν την ώρα των συρράξεων βρίσκονταν στα αποδυτήρια και όχι στον αγωνιστικό χώρο, όπως αναφέρεται από το πρωί, απάντησε: «Όχι είναι ψέματα. Ήμουν μέσα στο γήπεδο. Ήμουν εκεί στον αγωνιστικό χώρο και τα είδα όλα».


Πηγή: metropolis

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Καταγγελίες Αυστριακών για τα επεισόδια στην Τούμπα



Στον αυστριακό Τύπο ασχολούνται ιδιαίτερα με επεισόδια της Τούμπας με καταγγελίες οπαδών, παικτών και στελεχών της ομάδας ενάντια στους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ο διευθυντής του συλλόγου, Αντρέας Μάρεκ, είπε χαρακτηριστικά για περιστάτικο που έγινε έξω από το γήπεδο. «Εμφανίστηκαν οπαδοί του ΠΑΟΚ και όταν κατέβαινα από το λεωφορείο κάποιος μου είπε 'σταμάτα'. Τότε έσκασε μια βόμβα μολότοφ μπροστά μου που δημιούργησε μισό μέτρο λακούβα στο κράσπεδο».

Καταγγελία έκανε και ο πρόεδρος της Ραπίντ, Ρούντολφ Έντλινγκερ: «Καθόμασταν πίσω από ένα προστατευτικό γυαλί στην σουίτα, διαφορετικά θα είχαμε δεχτεί πολλές επιθέσεις από πολλούς οπαδούς. Η ευθύνη της οργάνωσης του αγώνα ανήκει στο γηπεδούχο», είπε ο ίδιος αλλά παραδέχτηκε πως δεν θα γλιτώσει η Ραπίντ.

Σύμφωνα με τους Αυστριακούς, οι παίκτες της Ραπίντ δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ, όταν αυτοί εισέβαλαν στο γήπεδο στη διάρκεια της προθέρμανσης και μάλιστα αναφέρουν συγκεκριμένα περιστατικά. Ακόμη αναφέρουν πως ο τερματοφύλακας της Ραπίντ ο Στέφαν Κούλοβιτς, δεχόταν συνεχώς αντικείμενα και πως μια πέτρα πέρασε από δίπλα του.

Επιπλέον καταγγέλουν ότι κατά την αναχώρηση των οπαδών με λεωφορείο προς το αεροδρόμιο, ένα απ' αυτά δέχτηκε επίθεση με πέτρες, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα τζάμι.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως οι Αυστριακοί φοβούνται την καμπάνα ενόψει της ρεβάνς, λέγεται πως έχουν πωληθεί περισσότερα από 15.000 εισιτήρια και τίθεται πλέον κίνδυνος, ενώ 800 Ελληνες αναμένεται να βρεθούν στις εξέδρες, εφόσον βεβαίως το παιχνίδι διεξαχθεί υπό την παρουσία κόσμου.

Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Βιβιάν :«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ατμόσφαιρα»


 Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ , Βιβιάν Ματέους, σε δηλώσεις του στο sport24 δήλωσε ενθουσιασμένος με τον κόσμο του ΠΑΟΚ και ανυπομονεί να ζήσει και άλλες τέτοιες στιγμές.

Αναλυτικά είπε:

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ατμόσφαιρα. Μου σηκώθηκε στην κυριολεξία η τρίχα. Ήταν απίστευτο αυτό που έζησα, ελπίζω να προκριθούμε για να ζήσω πολλές τέτοιες βραδιές», δήλωσε αρχικά ο Βραζιλιάνος και πρόσθεσε:

«Περιμένω πως και πως να φορέσω την φανέλα του ΠΑΟΚ για να νιώσω αυτή την ατμόσφαιρα και ως ποδοσφαιριστής μέσα στο γήπεδο».

Για το αν προλάβει για να είναι έτοιμος για τον επαναληπτικό της Αυστρίας, είπε:

«Εγώ καθημερινά θα ανεβάζω ρυθμούς. Πιστεύω θα είμαι έτοιμος από πλευράς δυνάμεων, είναι και θέμα του προπονητή να με χρησιμοποιήσει αν κρίνει πως πρέπει να το κάνει».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Αφαιρέθηκαν όλοι οι τίτλοι του Άρμστρονγκ


«Αποκαθήλωση» για το θρύλο της παγκόσμιας ποδηλασίας και (γενικότερα) έναν από τους σπουδαιότερους αθλητές στον κόσμο, Λανς Αρμστρονγκ. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ αποδέχθηκε ουσιαστικά ότι είχε κάνει συστηματικά χρήση απαγορευμένων ουσιών, αφού προτίμησε να μην αντιπαρατεθεί με την επιτροπή αντιντόπινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία τον είχε αρχικά κατηγορήσει.

O Άρμστρονγκ που έχει κατακτήσει επτά φορές το «Tour de France» έγινε συνώνυμο του ανθρώπινου μεγαλείου όταν έδωσε την μάχη για την ζωή με αντίπαλο το καρκίνο και βγήκε νικητής. Ο Αμερικανός ποδηλάτης κατάφερε όχι μόνο να τον νικήσει, αλλά και να επιστρέψει στους αγώνες ως θριαμβευτής.

Ο Άρμστρονγκ στην ανακοίνωσή του τόνισε:

«Δεν θα ξαναασχοληθώ με την υπόθεση, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις. Θα συνεχίσω το έργο που έκανα πριν καν κερδίσω τον πρώτο τίτλο στην Γαλλία: να βοηθάω τους ανθρώπους και τις οικογένειες που έχουν πληγεί από τον καρκίνο, ιδιαίτερα εκείνων από φτωχές κοινωνίες. Αυτό τον Οκτώβριο, το Ίδρυμα μου θα γιορτάσει τα 15 χρόνια υπηρεσίας για τους ανθρώπους που έχουν επιζήσει από τον καρκίνο φτάνοντας στο ορόσημο να έχει συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και ανυπομονώ να μπει τέλος σε αυτή την άσκοπη απόσπαση της προσοχής μου. Έχω την ευθύνη απέναντι σε όλους εκείνους που βγήκαν μπροστά και αφιέρωσαν το χρόνο και την ενέργειά τους για την καταπολέμηση του καρκίνου. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την συγκεκριμένη αποστολή. Κοιτάω μπροστά και πρόκειται να αφοσιωθώ στο μεγάλωμα των πέντε πανέμορφων και δραστήριων παιδιών μου, στην καταπολέμηση του καρκίνου αλλά και στην προσπάθεια να είμαι ο πιο fit 40χρονος στον πλανήτη».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Ποινή αποκλεισμού έδρας απειλεί τον ΠΑΟΚ


Οι παρατηρήσεις του Σλοβένου Νταβίντ Μακ Ντάουελ είναι καταιγιστικές για τα όσα συνέβησαν πριν την έναρξη του αγώνα της Τούμπας και από την ρίψη φονικών φωτοβολίδων από την πλευρά των αυστριακών οπαδών και από την απάντηση των οπαδών του ΠΑΟΚ με την ανεξέλεγκτη μάλιστα είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο εν ώρα προθέρμανσης των δυο ομάδων και πλέον στον ΠΑΟΚ κυριαρχεί περισυλλογή για το είδος και το μέγεθος της αναμενόμενης ποινής.

Αυτό που φοβούνται είναι η ποινή αποκλεισμού της έδρας από το επόμενο παιχνίδι, όποτε είναι αυτό και ταυτόχρονα χρηματικό πρόστιμο. Η ίδια ή και μεγαλύτερη ποινή ενδέχεται να επιβληθεί και στην Ραπίντ για την ανεξέλεγκτη ρίψη φωτοβολίδων στο γήπεδο και κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος στην πιθανή πλέον περίπτωση της πρόκρισης θα κληθεί πέραν του προστίμου να παίξει ίσως και σε άδειο γήπεδο και αυτό θα ήταν οδυνηρό, ειδικά μάλιστα για παιχνίδι ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Πηγή: metrosport.gr

Περσσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Σαββίδης:«Τα επεισόδια δεν αρμόζουν στη μεγάλη ιστορία του ΠΑΟΚ»


Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε τόσο στην επιτυχία του Δικέφαλου στο ματς με την Ραπίντ όσο και στα επεισόδια τα οποία και καταδίκασε. Αναλυτικά δήλωσε:

«Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα, αλλά και τον κόσμο μας για τη σημερινή νίκη απέναντι στην SK Rapid Wien. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για τον χαρακτήρα και τη δύναμη που έδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Δυστυχώς, για λόγους υγείας, δεν μπόρεσα να παραβρεθώ και να χαρώ μαζί σας μια τόσο σημαντική επιτυχία σ' έναν ευρωπαϊκό αγώνα.

Θα ήθελα, όμως, να σημειώσω ότι τα επεισόδια που προηγήθηκαν της έναρξης του αγώνα δεν αρμόζουν στην μεγάλη ιστορία του ΠΑΟΚ. Ελπίζω από εδώ και πέρα οι φίλαθλοι μας να αφοσιωθούν αποκλειστικά στη στήριξη και στην συμπαράσταση της ομάδας».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Αθανασιάδης:«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ παίζει για την ομάδα»


O σκόρερ του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ απέναντι στη Ραπίντ, Στέφανος Αθανασιάδης, τόνισε πως όλοι πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ τόνισε τη σημαντικότητα του κόσμου για την ομάδα..

 Αναλυτικότερα δήλωσε:

Για το ματς:«Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε, δεν έχει σημασία ποιος βάζει τα γκολ. Αυτό θέλουν όλα τα παιδιά. Ήταν δύσκολη ομάδα. Πετύχαμε δυο σημαντικά γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και στο επόμενο παιχνίδι θα κριθεί η πρόκριση. Δεχτήκαμε ένα γκολ, όταν ο αντίπαλος δε μας πίεζε, και όταν δέχεσαι ένα τέτοιο γκολ βγαίνεις εκτός παιχνιδιού, στο δεύτερο μπήκαμε δυνατά και πήραμε τη νίκη»,

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ παίζει για την ομάδα. Θέλουμε να μας στηρίζει και αυτό θέλαμε και σήμερα».

Για τη ρεβάνς: «Σίγουρα έχουμε στο μυαλό ματς το επόμενο παιχνίδι, αλλά τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε με το δεξί το πρωτάθλημα και μετά θα κοιτάξουμε το επόμενο ευρωπαϊκό».

Περσσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Αποτελέσματα Γιουρόπα Λιγκ


Μεγάλη νίκη με ανατροπή πέτυχε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας της Ραπίντ με 2-1 στην Τούμπα. Ο Ατρόμητος ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Νιούκαστλ στο Περιστέρι. Νωρίτερα ο ΑΠΟΕΛ αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0, ισοφάρισε ένα λεπτό αργότερα και πήρε πλεονέκτημα για τη ρεβάνς στην Κύπρο.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα:

Ανζί-Αλκμάαρ 1-0 (51' Τραορέ)

Νέφτσι Μπακού-ΑΠΟΕΛ 1-1 (82' πεν. Σουρούκοφ – 83' Μπούντιμιρ)

Τρόμσο-Παρτιζάν 3-2 (37' Πρίγιοβιτς, 77' Μπγιορκ, 82' Μπότζι – 43' Μάρκοβιτς, 84' Μίτροβιτς)

Εκράνας-Στεάουα 0-2 (36' Μαρτίνοβιτς, 76' Πόπα)

Λέγκια-Ρόζενμποργκ 1-1 (42' Κοσέτσκι, 80' Ντόκαλ)

Ατρόμητος-Νιουκάστλ 1-1 (24' Επστάιν – 45+2' Τέιλορ)

Σλόβαν Λίμπερετς-Ντνίπρο 2-2 (62' Μπρεζνάνικ, 90' πεν. Βάτσα - 43' Κονοπλιάνκα, 49' Ματέους)

Σερίφ Τίρασπολ-Μαρσέιγ 1-2 (27' Πάγιοβιτς – 18', 53' Αγιέου)

ΑΪΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1 (62' Χόντα)

Μόλντε-Χίρενφεϊν 2-0 (31' Εϊκρεμ, 90' Μόστρομ)

Μπούρσασπορ-Τβέντε 3-1 (40', 82' Μπατάγια, 53' Σεστάκ – 31' Τσαντλί)

Ντιναμό Βουκουρεστίου-Μέταλιστ 0-2 (9' Κλέιτον, 57' Κριστάλδο)

Λουκέρνη-Γκενκ 2-1 (7' Ρανγκέλοφ, 71' Βίντερ – 12' Φόσεν)

Τράμπζονσπορ-Βιντεότον 0-0

Ντουντελάνζ-Χάποελ Τελ Αβίβ 1-3 (20' Γιόαχιμ – 4' αυτ. Καγιέ, 19' Μπεν Χαΐμ, 26'΄Κοέν)

Φέγενορντ-Σπάρτα Πράγας 2-2 (60' Νέλομ, 90'+3' Αχαμπάρ – 23', 27' Κάντλετς)

Μίντιλαντ-Γιουνγκ Μπόις 0-3 (42' Μπομπαντίγια, 81' Φάρνερουντ, 90'+3' Κοστάντζο)

Ντέμπρετσεν-Μπριζ 0-3 (58' Μπλοντέλ, 77' Ραφαέλοφ, 90'+1' Μπάκα)

Λόκερεν-Πλζεν 2-1 (10' Χαρμπαουΐ, 90'+4' Μάριτς – 29' Μπάκος)

ΠΑΟΚ-Ραπίντ Βιέννης 1-1 (69' Αθανασιάδης, 83' Κατσικάς – 25' Αλαρ)

Βασλούι-Ιντερ 0-2 (23' Καμπιάσο, 73' Παλάσιο)

Χαρτς-Λίβερπουλ 0-1 (78' αυτ. Γουέμπστερ)

Μάδεργουελ-Λεβάντε 0-2 (42' Χουάνλου Γκόμες, 62' Ελ Ζαρ)

Σλασκ Βρότσλαβ-Αννόβερο 3-5 (34' Γιόντλοβιτς, 54' Πάτεγιουκ, 61' Κάσμιερτσακ – 7', 82' Αντρέασεν, 25' Σλάουντραφ, 40' Στιντλ, 85' Σμίντεμπαχ)

Ερυθρός Αστέρας-Μπορντό 0-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ελσίνκι 6-0 (25', 51' Αντούριθ, 31', 57' Σουσαέτα, 42' Ινίγκο Πέρες, 85' Ιραόλα)

Μαρίτιμο-Ντίλα 1-0 (64' Φιντέλις)

Μούρα-Λάτσιο 0-2 (31' Ερνάνες, 59' Κλόζε)

Χόρσενς-Σπόρτινγκ 1-1 (15' Σπέλμαν – 79' Καρίγιο)

Ζέτα-Αϊντχόφεν 0-5 (2' Τοϊβόνεν, 74' Ματάνς, 77' Στρούτμαν, 83' Λενς, 90' Φαν Μπόμελ)

Περσσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Ο νόμος της Τούμπας!


Η Ραπίντ... πάγωσε την Τούμπα αλλά ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ γύρισε το ματς, πήρε την νίκη(2-1) και μαζί το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Βιέννη με σκόρερ τους Αθανασιάδη(68’) και Κατσικά(81’). Η νίκη επισκιάστηκε από σοβαρά επεισόδια των οπαδών των δύο ομάδων πριν την έναρξη του παιχνιδιού, το οποίο ξεκίνησε με πεντάλεπτη καθυστέρηση.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε τον αγώνα με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ άρχισε ο Έτο, τα δύο στόπερ οι Κουμαλό και Κατσικάς και αριστερά ο Λίνο. Αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Κάτσε και Λαζάρ. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν ο Γεωργιάδης, αριστερά ο Ρομπέρ και στην κορυφή της επίθεσης οι Αθανασιάδης και Γιάννου.

Ο «δικέφαλος «του Βορρά μπήκε δυνατά στον αγώνα, χάνοντας φάσεις για γκολ, με τους Λάζαρ(11’) και Κατσικά(14’). Η πρώτη καλή στιγμή για την Ραπίντ έγινε στο 22'. Ο Γκρότσουρεκ έδωσε αριστερά στον Κράτζερ, αυτός έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία του Γλύκου. Στο 25’ οι Αυστριακοί κατάφεραν όμως να ανοίξουν το σκορ στην φλεγόμενη Τούμπα. Ο Αλάρ «ζάλισε» τον Κατσικά και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αθανασιάδης έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Ρομπέρ του έβγαλε εκπληκτική ασίστ, που από απόσταση βολής έστειλε με πλασέ την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη ο Δώνης αντικατέστησε τους Ρομπέρ και Γιάννου με τους Φωτάκη και Σαλπιγγίδη.
Στο 62’ ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού, όταν η κεφαλιά του Αθανασιάδη, έπειτα από σέντρα του Σαλπιγγίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 69΄η πίεση  απέδωσε και έφτασε στην ισοφάριση μετά από ωραία σέντρα του νεοεισελθόντα Λόρενς και κεφαλιά του Στέφανο Αθανασιάδη. Στο 74' ο Λάζαρ αντίκρισε σωστά την δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Χόφμαν, όμως το αριθμητικό μειονέκτημα δεν επηρέασε τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Aντιθέτως, ήταν θέμα χρόνου να έρθει και το δεύτερο γκολ, το οποίο έγινε τελικά πράξη στο 83' με εκτελεστή τον μοιραίο στη φάση του γκολ της Ραπίντ, Γιώργο Κατσικά, ο οποίος με σουτ κεραυνό από το ύψος της περιοχής, διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Συνολικά πάντως οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ήταν καλύτεροι από τους Αυστριακός στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και έφτασαν δίκαια στη νίκη.

Ο "Δικέφαλος του Βορρρά" κινδυνεύει με τιμωρία για τα επεισόδια που έγιναν πριν αρχίσει το παιχνίδι. Πάντως οι οπαδοί της Ραπίντ Βιέννης ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί και λόγω της συμπεριφοράς τους ξεκίνησαν τα επεισόδια.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (68' Λόρενς), Ρομπέρ (46' Φωτάκης), Γιάννου (46' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Ραπίντ Βιέννης: Κένιγκσχοφερ, Σονλάιτνερ, Χάικινεν, Χόφμαν (77' Κούλοβιτς), Κάτζερ, Ιλντίζ, Γκροζούρεκ (65' Σράμελ), Μπουργκστάλερ, Αλαρ (82' Μπόιντ), Γκέρσον, Σίμπελσμπέργκερ.

Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/