Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Λονδίνο 2012: Άπιαστος ο Μπολτ, «χρυσός» και στα 200 μέτρα!



«Χρυσός» ολυμπιονίκης αναδείχτηκε στα 200μ ο Γιουσέιν Μπολτ, με χρόνο 19.32.
Ο άνθρωπος-αστραπή πιέστηκε από τον συμπατριώτη του Γιόχαν Μπλέικ στα πρώτα μέτρα, όμως τερμάτισε σχεδόν περπατώντας για ακόμη μια φορά. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Μπλέικ, ενώ το χάλκινο ο Γουιρ . Οι τρεις Τζαμαϊκανοί αγωνίζονται και στην σκυταλοδρομία, όπου είναι το ακλόνητο φαβορί, με τον Μπολτ να καλείται να γράψει  ξανά ιστορία. 

Περισσότερες ειδήσεις:http://lpyrgos.blogspot.com/

Λονδίνο 2012: O απολογισμός των Ελλήνων αθλητών (9/8)


Αρνητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Πέμπτη για την Ελλάδα, καθώς κυριάρχησαν οι αποκλεισμοί και οι μέτριες εμφανίσεις.

Στην πάλη, 20άχρονη Μαρία Πρεβολαράκη ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα με 3-0 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Εκτός του τελικού των 800μ. γυναικών έμεινε η Ελένη Φιλάνδρα, καθώς στην πρώτη ημιτελική σειρά τερμάτισε 8η με χρόνο 2:04.42. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στα πρώτα 400μ ήταν στην πρώτη θέση, αλλά έμεινε από δυνάμεις στη συνέχεια.

Η Μαρία Λιμπερτά, μετά από κακή εμφάνιση κατετάγη 22η στα 10χλμ. ανοιχτής θαλάσσης με χρόνο 2:04:26.5.

Η Εθνική ανσάμπλ κατέλαβε την 9η θέση στην κατηγορία με τις πέντε μπάλες . Έτσι, για να προκριθούν στον τελικό θα χρειαστεί να κάνουν τέλεια προσπάθεια στο πρόγραμμα με τις κορδέλες και τα στεφάνια. Να σημειώσουμε ότι η προπονήτρια της ομάδας Τζένη Παπαδοπούλου κατέθεσε ένσταση λόγω της χαμηλής βαθμολογίας, η οποία όμως απορρίφθηκε από τους κριτές.

Η Τόνια Στεργίου στο άλμα εις ύψος αποκλείστηκε από τον τελικό, καθώς δεν μπόρεσε να υπερβεί το όριο των 1,96. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στάθηκε εξαιρετικά άτυχη, αφού μόνο μία αθλήτρια πέρασε το όριο, αλλά προκρίθηκαν οι υπόλοιπες έντεκα που είχαν τις καλύτερες προηγούμενες προσπάθειες με την ίδια να παίρνει την 13η θέση.

Περισσότερες ειδήσεις:http://lpyrgos.blogspot.com/

ΠΑΟ: Άνετη πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ



Ο Παναθηναϊκός παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο νίκησε άνετα με 3-0 τη Μάδεργουελ και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε την ομάδα του με την ίδια ακριβώς σύνθεση που είχε και στο πρώτο ματς.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού ήταν ο Ορέστης Καρνέζης με τους Σπυρόπουλο αριστερά, Βύντα δεξιά και αμυντικό δίδυμο τους Βελάσκεζ και Μπουμσόνγκ. Στη μεσαία γραμμή και σε ανασταλτικό ρόλο ήταν οι Βιτόλο και Μαρίνος με τον Σισόκο αριστερά και τον Ζέκα δεξιά. Ο Χριστοδουλόπουλος αγωνίστηκε σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Τοτσέ.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους «πράσινους» που παρά την καλή κυκλοφορία, δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία των Σκωτσέζων. Αντιθέτως, η μεγάλη ευκαιρία ανήκε στη Μάδεργουελ, με τον Καρνέζη να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Λόου στο 28’.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και μόλις στο 49' δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία του με τον Σισοκό να σεντράρει εξαιρετικά από αριστερά και τον Τοτσέ να μην μπορεί να βρει για λίγα εκατοστά τη μπάλα. Μετά από δύο λεπτά ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Το γκολ έδωσε ώθηση στους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα και στη συνέχεια δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Τοτσέ έπειτα από σέντρα του Σισσοκό. Με τη συμπλήρωση 72’ ο Φερέιρα προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τους Κατσουράνη και Μαυρία να παίρνουν τις θέσεις των Μαρίνο και Τοτσέ.

Στο 75’ ο Παναθηναϊκός έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση, διπλασίασε τα τέρματά του με τον νεαρό Χάρη Μαυρία. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 83’ ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα Ιμπραχίμ Σισσοκό έδωσε διαστάσεις θριάμβου πραγματοποιώντας το 3-0 με ιδανικό τελείωμα.

Έτσι η ομάδα του Παναθηναϊκού με το συνολικό 5-0 πανηγύρισε την πρόκριση της στα πλέι οφ του Τσάμπιος Λιγκ και πήρε τεράστια οικονομική ανάσα αφού θα βάλει στα ταμεία της περίπου το ποσό των 5 εκ.

Περισσότερες ειδήσεις:http://lpyrgos.blogspot.com/

Λονδίνο 2012: Ο απολογισμός των Ελλήνων (8/8)


Ανάμεικτα συναισθήματα απέφερε στους Έλληνες η 11η μέρα των Ολυμπιακών αγώνων .

Ο Κώστας Φιλιππίδης στο άλμα επί κοντώ προκρίθηκε στον τελικό έπειτα από εξαιρετική εμφάνιση. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε με την πρώτη τα 5.35, τα 5.50 και τα 5.60, με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να δοκιμάσει το όριο των 5.70.

Στον ακοντισμό ο Σπύρος Λεμπέσης ξεπέρασε το όριο των 82μ. και με βολή στα 82.40 προκρίθηκε στον τελικό.

Την πρόκριση για τον ημιτελικό των 800μ. εξασφάλισε η Ελένη Φιλάνδρα, η οποία τερμάτισε τρίτη με χρόνο 2:02.29.

Σε αντίθεση με τους άλλους, ο Κώστας Δουβαλίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 110μ. με εμπόδια καταλαμβάνοντας την 7η θέση στην πρώτη ημιτελική σειρά.

Επίσης, ο Λυκούργος Τσάκωνας αποκλείστηκε από τον τελικό των 200 μ., καθώς κατετάγη πέμπτος στην πρώτη ημιτελική σειρά.

Περισσότερες ειδήσεις:http://lpyrgos.blogspot.com/