Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΗΣ: Απολογήθηκε ο Βελλίδης, έπεσαν οι τόνοι



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ με τον Μάρκο Βελλίδη για το θέμα που έχει προκύψει από χθες. Οι διοικούντες άκουσαν τον διεθνή τερματοφύλακα, όπως έκαναν χθες με τον Μάκη Κατσαβάκη, και θα πάρουν τις αποφάσεις τους με γνώμονα το καλό της ομάδας.

Σκοπός είναι να πέσουν οι τόνοι και να αποκλιμακωθεί η κατάσταση μεταξύ των δύο ανδρών, γιατί από αυτό θα ωφεληθεί η ομάδα και οι δύο τους φυσικά.

Ο Άρης έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα μπροστά του, ζωτικής σημασίας και προέχει να λυθούν αυτά με τη συνδρομή όλων. Πρώτο και καλύτερο που έχουν να κάνουν όλοι είναι να βάλουν στην άκρη τα όποια προσωπικά έχουν και να συγκεντρωθούν για το καλό του Άρη…

Πηγή: pressaris.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

ΠΑΟΚ-Δώνης:«Υπάρχει έλλειψη προσωπικότητας στην ομάδα»




Ο Γιώργος Δώνης  στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για την κακή εικόνα της ομάδας στα δύο τελευταία παιχνίδια και τόνισε πως  έχει έλλειψη προσωπικότητας καθώς οι νεαροί παίκτες δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος της πίεσης.

Αναλυτικά δήλωσε:

Για την επιστροφή του στο Περιστέρι και την ζεστή υποδοχή του από τον κόσμο:

«Είναι γνώριμο περιβάλλον. Χάρηκα από την άποψη ότι είδα φίλους μου, πολύ οικεία πρόσωπα. Και ήταν πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ο κόσμος μου φέρθηκε πολύ καλά και ικανοποιήθηκα από αυτή τη συμπεριφορά» .


Όσον αφορά την κακή παρουσία του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο:

 «Σε ο,τι αφορά το αποτέλεσμα, είναι κακό για μας. Νομίζω πλέον ότι μετά από ορισμένα επίσημα παιχνίδια πρέπει να γίνουμε ρεαλιστές, να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα στην ομάδα, αξιολογώντας την κατάσταση. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις τι έχεις και τι πρέπει να κάνεις. Αν και είναι λίγα τα παιχνίδια, από τη συμπεριφρά μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τις απουσίες παικτών που υπάρχουν, διακρίνω έλλειψη προσωπικότητας που συμπαρασύρει και τους νέους παίκτες. Το δεύτερο είναι ότι βλέπουμε μία ομάδα που στην πρετοιμασία έχει αφομοιώσει ένα πλάνο με τις καλύτερες συνθήκες, χωρίς άγχος. Και τώρα βλέπουμε ότι μερικοί παίκτες δεν μπορούν να αντέξουν τις πιεστικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι δεν έχουμε και πλάνο μέσα στο γήπεδο. Πρέπει το αξιολογήσουμε αυτό, να κάνουμε τα σωστά πράγματα για να βρούμε το σωστό δρόμο, με τις σωστές βάσεις».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Kακός ο ΠΑΟΚ, ηττήθηκε με 1-0 από τον Ατρόμητο



O ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο με 1-0 με γκολ του Λαζαρίδη στο 78'. Κακοί οι Θεσσαλονικείς. Δύο δοκάρια οι «κυανόλευκοι».

Για τον ΠΑΟΚ ο Γλύκος ήταν στα γκολπόστ, ο Αποστολόπουλος δεξί μπακ και ο Σταφυλίδης αριστερό με τα δύο στόπερ να είναι οι Κουμαλό και Βιβιάν. Αμυντικό χαφ ήταν ο Φωτάκης, εσωτερικός δεξιά ο Λόρενς και αριστερά ο Κάτσε. Πίσω από από το επιθετικό δίδυμο των Γεωργιάδη και Αθανασιάδη αγωνίστηκε ως δεκάρι ο Πέλκας.

Στον Ατρόμητο ο Ιτάνζ ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ήταν ο Σκόνδρας και αριστερά ο Γιαννούλης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απαρτιζόταν από τους Λαζαρίδη και Φυτανίδη. Τα δύο αμυντικά χαφ αποτέλεσαν οι Ιγκλέσιας και Δημούτσος. Επιτελικός χαφ αγωνίστηκε ο Μπρίτο, στα δύο "φτερά" οι Μπέλιτς (δεξιά) και Επστάιν (αριστερά) και ο Καραμάνος μοναδικός προωθημένος.

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, απείλησε αρκετές φορές την εστία του Γλύκου και πέτυχε ένα γκολ απολύτως αναμενόμενο με βάση την εικόνα του αγώνα.

Η πιο μεγάλη φάση για την ομάδα του Μπάγεβιτς ήρθε στο 37', με το σουτ του Καραμάνου να βρίσκει στο δοκάρι, αφού άλλαξε πορεία από τον Λόρενς.

Τελικά... αποδόθηκε δικαιοσύνη στο 79ό λεπτό, όταν ο Λαζαρίδης αυτή την φορά δεν αστόχησε και με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ (1-0) για τους γηπεδούχους.

Στο 88' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0, αλλά μετά το σουτ του Ιγκλέσιας από πλάγια και την παρέμβαση του Γλύκου η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε, μετά τη Βιέννη, και στο Περιστέρι πολύ μέτριος και προσπάθησε να φανεί απειλητικός μόνο με ορισμένα σουτ.

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Ανακοίνωσε Χουλκ η Ζενίτ!




Η Ζενίτ ανακοίνωσε την απόκτηση του Χουλκ για πέντε χρόνια. Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου κοστολογείται στα 50 εκ. ευρώ και είναι η ακριβότερη του καλοκαιριού.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012 - Κολύμβηση: «Χάλκινος» και ο Tαϊγανίδης!





Στο τρίτο σκαλί του βάθρου των Παραολυμπιακών Αγώνων ανέβηκε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης. Ο 31χρονος κολυμβητής τερμάτισε τρίτος στα 100μ. ύπτιο στην κατηγορία S13 στο "London Aquatics Centre" με χρόνο ένα λεπτό και 1.1 δευτερόλεπτα.

Αυτό είναι το δέκατο παραολυμπιακό μετάλλιο στην παραολυμπιακή καριέρα του Θεσσαλονικιού κολυμβητή και το πρώτο στο Λονδίνο.


Πηγή: sport24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί αγώνες 2012: "Χάλκινη" η Δημόγλου!



Την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου της στον στίβο πανηγυρίζει η ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες χάρη στην Αλεξάνδρα Δημόγλου.

Η Παραολυμπιονίκης της Ίριδας Καβάλας πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μέτρα, αγωνιζόμενη στην κατηγορία Τ13 με χρόνο 56.91 δευτερόλεπτα.

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012 - Κολύμβηση: «Χάλκινος» ο Μακροδημήτρης!




Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τερματίζοντας στα 100 μέτρα ελεύθερο στην κατηγορία S2 με χρόνο δύο λεπτά και 21.4 δευτερόλεπτα.

Χρυσός Παραολυμπιονίκης με νέο παγκόσμιο ρεκόρ, στέφθηκε ο Κινέζος Γιανγκ Γιανγκ (2:03.71), ενώ δεύτερος ήταν ο Ντμίτρι Κοκάρεβ από τη Ρωσία (με 2:16.46).

Επιπλέον, η Σεμιχά Ριζάογλου τερμάτισε στην πέμπτη θέση στα 100 μέτρα ελεύθερο (κατηγορία S3) των γυναικών. Η 25χρονη κολυμβήτρια του Ηροδικου πραγματοποίησε χρόνο δύο λεπτά και 19.92 δευτερόλεπτα.

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012 – Μπότσια: Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα!



Το πρώτο της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πανηγυρίζει από τη Δευτέρα (03/09) η Ελλάδα, καθώς το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι το χρώμα του!

Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Μαρία Ελένη Κορδαλή χάρισαν στη χώρα μας το πρώτο «γαλανόλευκο» μετάλλιο στην αγγλική πρωτεύουσα, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του μπότσια στην κατηγορία ΒC3, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη στις 17:45.
Οι Έλληνες πρωταθλητές έκαναν… περίπατο στον ημιτελικό του αγωνίσματος, επικρατώντας του Βελγίου 7-0 και πλέον περιμένουν στον μεγάλο τελικό την Πορτογαλία, η οποία στον άλλο ημιτελικό επιβλήθηκε της Κορέας με 4-3.


Πηγή: Onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

ΠΑΟΚ: Καλείται να δείξει χαρακτήρα απέναντι στον Ατρόμητο




Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (20.30) με σκοπό την επιστροφή στις νίκες ύστερα από τον απρόσμενο αποκλεισμό από τη Ραπίντ Βιέννης στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι παίκτες οφείλουν να βρουν τα ψυχικά αποθέματα και να δείξουν χαρακτήρα απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα.

Ο Γιώργος Δώνης δεν έχει στη διάθεσή του παίκτες κλειδιά, όπως Γκαρσία, Λαζάρ και Σαλπιγγίδης.

Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να κάτσει ο Γλύκος, με τους Βιβιάν και Κουμαλό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ως δεξί μπακ θα αγωνιστεί ο Αποστολόπουλος, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον τραυματία Έττο, και αριστερό ο Σταφυλίδης.

Tα κεντρικά χαφ μετά τις απουσίες του Γκαρσία και Λαζάρ θα αποτελέσουν ο Κάτσε μαζί με τον Φωτάκη. Στην δεξιά πτέρυγα θα αγωνιστεί ο Λόρενς, αν και δεν είναι έτοιμος για 90 λεπτά, ενώ αριστερά θα αγωνιστεί ο Λίνο. Στην επίθεση παρτενέρ του Αθανασιάδη θα είναι ο Γεωργιάδης.

Όσο για τον Ατρόμητο, ο Ιτάνζ θα είναι κάτω από τα δοκάρια και την τετράδα της άμυνας –από τα δεξιά προς τα αριστερά- να αποτελείται από τους Σκόνδρα, Φυτανίδη, Λαζαρίδη και Γιαννούλη. Στην τριάδα του κέντρου θα είναι οι Δημούτσος, Ιγκλέσιας και Μπρίτο, ενώ στην αντίστοιχη της επίθεσης οι Μπέλιτς, Κούτσι και Επστάιν. 

Πηγή: novasports

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Ζήτησε να φύγει από την Ρεάλ ο Ρονάλντο!



Οι δηλώσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο το βράδυ της Κυριακής ( 2/9) έπειτα από τη νίκη επί της Γρανάδα με 3-0, είχαν ένα… background που αφορούν τις σχέσεις του «CR7» με τους συμπαίκτες και την ψυχολογική του κατάσταση που δεν είναι και στα καλύτερα της.

Όπως αναφέρει η μαδριλένικη «As» ο Πορτογάλος σούπερ σταρ το Σάββατο (1/9) ζήτησε να συναντηθεί με το πρόεδρο των «μερένχες» Φλορεντίνο Πέρεθ, προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον του.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο ραντεβού του με τον ισχυρό άνδρα της Ρεάλ έριξε… την βόμβα του, μιας και ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα!

Ο λόγος; Η αλλαγή στην σχέση του με αρκετούς συμπαίκτες του. Φημολογείται, μάλιστα ότι οι σχέσεις με τον μέχρι πρότινος «κολλητό» του Μαρσέλο δεν είναι και οι καλύτερες και ο ίδιος έχει πληγωθεί από αυτό.

Η αιτία που τα «έσπασε» με τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ, ήταν γιατί ο τελευταίος υποστήριξε ότι ο Ικέρ Κασίγιας θα έπρεπε να κερδίσει την «Χρυσή Μπάλα». Ένα τίτλο που τόσο πολύ θέλει να κατακτήσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μιας και θα είναι της απόλυτης κυριαρχίας του, έναντι του Λιονέλ Μέσι. Μέσα σε όλα αυτά ο Πορτογάλος ήρθε σε ρήξη και με τον συμπατριώτη του και επίσης «κολλητό» του, Πέπε!

Η αντίδραση του Φλορεντίνο Πέρεθ ήταν άμεση, καθώς επικοινώνησε με τον μάνατζερ του Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζορζ Μέντες, για να μάθει τι ακριβώς είναι αυτά που του είπε ο «CR7», με τον τελευταίο να δηλώνει άγνοια.

Η κατάσταση σύμφωνα με τους Ισπανούς είναι αφόρητη για τον ηγέτη των Μαδριλένων, αφού έχει φτάσει να μην μιλάει σχεδόν με κανένα στην προπόνηση και να είναι όλη την ώρα μόνος του στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στο Bαλδεμπέμπας.

Από την πλευρά της η διοίκηση με πρώτο τον Πέρεθ εκτιμά πως το όλο ζήτημα θα πρέπει να λυθεί στο εσωτερικό της ομάδας και δεν πιστεύει πως το πρόβλημα του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι το οικονομικό, αφού στο συμβόλαιο του που λήγει τον Ιούνιο του 2015, έχει ετήσιες απολαβές ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ!

«Είναι επαγγελματικό το ζήτημα και ο σύλλογος ξέρει γιατί δεν πανηγύρισα τα γκολ, γιατί δεν είμαι χαρούμενος. Οι άνθρωποι εδώ ξέρουν», τόνισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά τον αγώνα με την Γρανάδα στέλνοντας το μήνυμα του στην διοίκηση και τον Ζοσέ Μουρίνιο που μάλλον θα πρέπει να επέμβει για να διορθωθεί η όλη κατάσταση.


Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/


Παραολυμπιακοί 2012: Ιωάννης Πρώτου: «Τα κάνουμε όλα μόνοι μας στην Ελλάδα»



Συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής στο youtube.com με αφορμή την κατάκτηση της 4ης θέσης στα 400 μέτρα των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012 έδωσε ο Γιάννης Πρώτου.


Ο Έλληνας αθλητής τόνισε αρχικά για την 4η θέση που κατέκτησε: «Σίγουρα έκανα πολύ καλύτερο χρόνο από ότι στο Πεκίνο, μία θέση πιο κάτω, γιατί η λεπτομέρεια κάνει τον πρωταθλητή, όπως λένε και εμείς τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν έχουμε τις λεπτομέρειες για να κάνουμε πρωταθλητισμό. Κάνουμε δωρεάν πρωταθλητισμό. Μόνοι μας παλεύουμε, εγώ και ο προπονητής μου, μόνοι μας ψάχνουμε τους ιατρούς για τους τραυματισμούς μας, μόνοι μας ψάχνουμε τους φυσικοθεραπευτές μας, μόνοι μας ψάχνουμε το αθλητικό υλικό. Πιστεύω ότι αυτοί που ήταν μπροστά μου και όχι μόνο μπροστά μου, αλλά και πίσω μου τίποτα δεν κάνουν από όλα αυτά και έχω μιλήσει και με τα παιδιά τα έχουνε έτοιμα αυτά. Τα αυτονόητα τα έχουν αυτοί που είναι αθλητές και πρωταθλητές υψηλού επιπέδου».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012: Στα ημιτελικά οι Πολυχρονίδης, Πανανός, Κορδαλή





Την ήττα με 11-0 από τη Νότια Κορέα γνώρισε η ελληνική ομάδα ζευγαριών BC3 στο μπότσια αποτελούμενη από τους Πολυχρονίδη, Πανανό και Κορδαλή (αναπληρωματική).

Το ελληνικό ζευγάρι, παρά την ήττα κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του αγωνίσματος, χάρη στις δύο χθεσινές (02/09) νίκες επί της Μεγάλης Βρετανίας και του Καναδά, αλλά και λόγω της νίκης της οικοδέσποινας επί του Καναδά (9-1) στον σημερινό (03/09) αγώνα για την 3η ημέρα του α' ομίλου.

Με συνολικά δύο νίκες και μία ήττα, το ελληνικό ζευγάρι πήρε τη δεύτερη θέση του α' ομίλου πίσω από την Κορέα και το απόγευμα (03/09) για τα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία ή το Βέλγιο που αυτή την ώρα αναμετρώνται στο πλαίσιο της 3ης ημέρας. Οι δύο ομάδες έχουν από δύο νίκες και η πρωτιά θα κριθεί στο μεταξύ τους αγώνα.

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012: Πρόκριση για Τσαγκάρη, εκτός ο Καραούζας





Την πρόκριση στον αποψινό (03/09) τελικό των 50μ. πρόσθιο κατηγορίας SB3, εξασφάλισε ο Βασίλης Τσαγκάρης.

Ο αθλητής του Θεόδωρου Κυριακόπουλου, ήταν τρίτος στην β' προκριματική σειρά με 52.39 και με την πέμπτη επίδοση συνολικά βρέθηκε στην οκτάδα του τελικού, αντίθετα από τον Κωνσταντίνο Καραούζα ο οποίος με 55.81 ήταν 5ος στη σειρά του και ένατος στη γενική κατάταξη των προκριματικών.

Ο μοναδκός κολυμβητής που είχε επίδοση κάτω από τα 51 δευτερόλεπτα και συγκεκριμένα 50.42, ήταν ο Ισπανός Μιγκέλ Λούγκε.


Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιάδα 2012: Προκρίθηκε στον τελικό η Ριζάογλου, εκτός η Καλπακίδου





Στον τελικό των 100μ ελεύθερο γυναικών κατηγορίας S3, προκρίθηκε η Σεμιχά Ριζάογλου.

Η 25χρονη αθλήτρια, με επίδοση 2:17.82 κατέκτησε την 3η θέση στη σειρά της και με την 5η επίδοση προκρίθηκε στον σημερινό (3/09) τελικό του αγωνίσματος. Ωστόσο, εκτός οκτάδας έμεινε η Μαρία Καλπακίδου, η οποία είχε τον 11ο χρόνο των προκριματικών με 2:54.88.

Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών σημείωσε η Ουκρανή Όλγα Σβιντέρσκα με 1:45.34, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.


Πηγή: Onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

ΠΑαραολυμπιακοί 2012:Στον τελικό ο Μακροδημήτρης




Στον τελικό των 100 μέτρων ελεύθερο κατηγορίας S2, με τον τρίτο καλύτερο χρόνο των προκριματικών, προκρίθηκε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης.

Ο κολυμβητής των «Αετών», με επίδοση 2:21.99 τερμάτισε δεύτερος στη β' προκριματική σειρά και εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τον αποψινό τελικό που θα γίνει το βράδυ. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Γιώργος Καπελλάκης είχε την 12η επίδοση των προκριματικών με 2:46.18

Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών, με παγκόσμιο ρεκόρ, σημείωσε ο Κινέζος Γιανγκ Γιανγκ με 2:10.47, ενώ ακολούθησε ο Ρώσος Ντμίτρι Κοκάρεφ με 2:18.3.


Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί 2012: Ο απολογισμός των ελληνικών συμμετοχών της Κυριακής


Η Κυριακή ολοκληρώθηκε χωρίς μετάλλιο για τους αθλητές μας, όμως κάποιοι έφτασαν πολύ κοντά, ενώ πολλές ήταν και οι καλές παρουσίες.

Ο Γιάννης Πρώτος έφτασε πολύ κοντά στο μετάλλιο, αλλά κατέλαβε την τέταρτη θέση στα 400 μέτρα κατηγορίας Τ13 με χρόνο 49.67.

Ο Κύπριος Αντώνης Αρέστη αν και σημείωσε εθνικό ρεκόρ με 22.40, έμεινε στην τέταρτη θέση, χάνοντας το μετάλλιο σχεδόν στο τέλος της κούρσας.

Στην τέταρτη θέση κατετάγη και ο Μαρίνος Φυλακτός στη δισκοβολία, με καλύτερη βολή στα 41 μέτρα 63 εκατοστά.

Η 17χρονη αθλήτρια Στέλλα Σμαραγδή στην πρώτη παρουσία της σε Παραολυμπιακούς Αγωνες κατηγορίας F46, είχε καλύτερο άλμα στα 4.68μ (μόλις έξι εκατοστά κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ), με αποτέλεσμα να καταλάβει την έκτη θέση στο αγώνισμα. Τα άλματα της Σμαραγδή: 4.55μ., άκυρο, 4.52, 4.68, 4.57, 4.47.

Στην ένατη θέση της κατηγορίας 2.4mR της ιστιοπλοΐας, μετά το πέρας της τέταρτης κούρσας βρίσκεται ο Γιώργος Δεληκούρας.

Στην έβδομη θέση στην κατηγορία Sonar των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου βρίσκεται το ελληνικό πλήρωμα των Βασίλη Χριστοφόρου, Θεόδωρο Αλεξά και Αργύρη Νοτάρογλου, μετά το πέρας και της τέταρτης ιστιοδρομίας.

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι εμφανίστηκαν αισθητά βελτιωμένοι, σκαρφαλώνοντας τρεις θέσεις στη βαθμολογία, ενώ θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους τη Δευτέρα (03/09) με δύο ακόμα κούρσες.

Τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες σημείωσε η ελληνική ομάδα των ζευγαριών BC3 στο μπότσια, αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Ελένη Κορδαλή.
Μετά το 5-0 επί της οικοδέσποινας Μεγάλης Βρετανίας, η ελληνική ομάδα νίκησε 3-2 και τον Καναδά, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω με 2-1 με το τέλος του τρίτου σετ. Τα σετ: 1-0, 0-1, 0-1, 2-0.

Την Δευτέρα (03/09), η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Νότια Κορέα, με στόχο να εξασφαλίσει θέση στα ημιτελικά του αγωνίσματος, κάτι που θα γίνει με νίκη ή με συνδυασμό αποτελεσμάτων, αφού την ίδια ώρα ακριβώς δίπλα η Μ. Βρετανία θα αντιμετωπίσει τον Καναδά. Η έως τώρα βαθμολογία: Ελλάδα 2 νίκες, Κορέα 1 νίκη, Καναδάς 1 νίκη, Μ. Βρετανία 2 ήττες.

Την έβδομη θέση στην πρώτη προκριματική σειρά στα 150μ. μικρή ατομική στην κατηγορία SM3 κατέλαβε ο Γιάννης Κωστάκης και έμεινε εκτός τελικού.Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης της Αθήνας είχε επίδοση 3:44.18 με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Δεν κατάφερε τελικά να προκριθεί στον τελικό των 200μ. κατηγορίας Τ11 η Παρασκευή Καντζά με οδηγό τον Θεόδωρο Κατσονόπουλο, καθώς κατετάγη 4η στην α’ ημιτελική σειρά.Η «χάλκινη» Παραολυμπιονίκης της Αθήνας είχε επίδοση στα 27.57 και κατέλαβε την 7η θέση συνολικά.

Μέχρι τα προημιτελικά της ποδηλασίας πίστας στο ατομικό σπριντ γυναικών Β', στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κατάφεραν να προκριθούν η Αδαμαντία Χαλκιδάκη με οδηγό την Αργυρό Μηλάκη, τερματίζοντας 11ες με χρόνο 4:01:449.

Παρά τον χθεσινό (01/09) του τραυματισμό στο γόνατο, ο Κώστας Τρουλινός (πιλότος) έδωσε κανονικά το «παρών» στα προκριματικά και στη συνέχεια στους αγώνες κατάταξης του σπριντ ανδρών ποδηλασίας πίστας, και μαζί με τον Χρήστο Στεφανάκη κατέλαβαν την 6η θέση.

Η επίδοση στα προκριματικά ήταν 11.121 για τα ελληνικά πεντάλ (μέση ταχύτητα 64.742), για να γνωρίσει τρεις φορές την ήττα στα προημιτελικά από το ισπανικό δίδυμο των Χοσέ Ενρίκε Πόρτο Λαρέο/Χοσέ Αντόνιο Βιλανουέβα Τρινιθάθ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Κατσαβάκης:«Το χόνδρινε πολύ το παιχνίδι ο Βελλίδης»



Ο Μάκης Κατσαβάκης δεν έκρυψε τη απογοήτευσή του για το τελικό 0-0. Μίλησε για τα όσα έγιναν στο γήπεδο και όχι μόνο αυτά, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός του αποκλεισμού των Βελλίδη, Παπαστεριανού.

Σε ερώτηση για τον Βελλίδη απάντησε: «Το χόνδρινε πολύ το παιχνίδι ο Μάρκος πριν από λίγο στα αποδυτήρια. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη κατάλοιπα από τα προηγούμενα παιδιά που αποχώρησαν. Δεν μπορεί να είναι αυθάδης ένας ποδοσφαιριστής στον προπονητή και τον συνεργάτη του. Εγωισμοί, νεύρα και μαγκίτσες στην άκρη. Ο Άρης είναι πάνω απ` όλους μας. Χόντρυνε το παιχνίδι πολύ ο φίλος μας ο Βελλίδης. Θα πρέπει να μιλήσω με την διοίκηση»!

Για τον Παπαστεριανό είπε: «Υπήρξε ένα θέμα με τον Παπαστεριανό και θεώρησα πως δεν μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το παιχνίδι όμως κάναμε μια κουβέντα και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα»

Για το ματς με το ΟΦΗ ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε: «Ανατρέψαμε την άσχημη εικόνα που είχαμε στο πρώτο ματς με τον Πανιώνιο. Κάναμε σε γενικές γραμμές καλή εμφανιση και δικαιούμασταν αναμφίβολα τους τρεις βαθμούς. Είχε και ο ΟΦΗ 2-3 καλές στιγμές στο παιχνίδι αλλά θα μπορούσαμε να προηγηθούμε και να διαχειριστούμε καλύτερα τις δυνάμεις μας. Στο τέλος υπήρξε κούραση και κάναμε κάποιες αναγκαστικές αλλαγές».

Για κάποιους βασικούς παίκτες που δεν έχουν την απόδοση που θέλουν όλοι τόνισε: «Η αλήθεια είναι πως δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αλλά υπάρχει δικαιολογία. Στην προετοιμασία είχε δύο διαστρέμματα τα οποία τον έφεραν αρκετά πίσω όσον αφορά τη φυσική κατάσταση. Προσπάθησε σήμερα αλλά και μετά την αλλαγή ρόλων όταν και πήγε εξάρι δηλαδή ήταν ακόμη πιο δύσκολο γι` αυτόν. Είναι άσχημο πάντως μετά από 2-3 λάθος πάσες να αποδοκιμάζεται».

Για τον νεαρό Νταμαρλή είπε: «Έκανε πολύ καλό παιχνίδι όσο έπαιξε. Όμως λόγω απειρίας κυρίως δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά τις δυνάμεις του. Καλή εμφάνιση έκανε και ο ανέτοιμος Ψυχογιός όμως και αυτός στα τελευταία 15 λεπτά ζητούσε αλλαγή την οποία δεν μπορούσαμε να κάνουμε καθώς είχαν γίνει και οι τρεις».

Τέλος, για την μεταγραφή του επιθετικού επισήμανε: «Υπήρχαν εμπόδια που δεν ήταν μέσα στις δυνάμεις μας να τα ξεπεράσουμε. Υπήρχαν κάποιες αξιόλογες περιπτώσεις όμως ζητούσαν μεγάλες προκαταβολές και πολλά χρήματα. Πάντως σίγουρα χρειαζόμαστε ένα επιθετικό».

Πηγή: pressaris.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

ΠΑΟΚ:«Να δείξουμε ποιοι είμαστε στο Περιστέρι»



«Να αντιδράσουμε με νίκη επί του Ατρόμητου». Αυτή ήταν η κουβέντα που κυριαρχούσε στα στόματα των παικτών του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Κυριακής (2/9) με τους ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να αλληλοτονώσουν το ηθικό τους εν όψει της κόντρας στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (3/9).

Επί της ουσίας οι παίκτες του ΠΑΟΚ έριξαν το βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για το ματς με την ομάδα των δυτικών προαστίων. Μετά τον σκληρό αποκλεισμό από τη Ραπίντ (3-0) οι ποδοσφαιριστές του «δικέφαλου» άκουσαν και διάβασαν πολλά. Ετσι θέλουν στο ματς του Περιστερίου να δώσουν απαντήσεις και φρόντισαν μεταξύ τους να τονώσουν το ηθικό τους.

«Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Να δείξουμε ποιοι είμαστε κι αυτό θα γίνει με νίκη επί του Ατρομήτου», έλεγαν χαρακτηριστικά, ενώ δεν έμειναν αμέτοχοι από αυτή τη διαδικασία τα μέλη του τεχνικού τιμ και τα υπόλοιπα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Γιώργος Δώνης, από την πλευρά του, μπορεί να μην προχώρησε σε ξεχωριστή ομιλία προς τους παίκτες, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προπόνησης πολλές φορές προσπάθησε να δώσει το σύνθημα της αντεπίθεσης.


Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Αποτελέσματα 3ης αγωνιστικής Πρέμιερ Λιγκ



Mεγάλη νικήτρια στο ντέρμπυ της αγωνιστικής αναδείχθηκε η Άρσεναλ επικρατώντας της Λίβερπουλ με 2-0 στο  Άνφιλντ. Ποντόλσκι και Καθόρλα τα γκολ. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι σημείωσε χατ-τρικ και οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά με αντίπαλο τη νεοφώτιστη Σαουθάμπτον. Η πρωταθλήτρια Σίτυ νίκησε εύκολα με 3-1 την ΚΠΡ με γκολ των Τουρέ, Τζέκο(2).

22/08

Τσέλσι - Ρέντινγκ 4-2 (18' πέν. Λάμπαρντ, 69' Γκάρι Κέιχιλ, 81' Τόρες, 90' Ιβάνοβιτς / 25' Πογκρεμπνιάκ, 29' Γκάθρι)

Σάββατο (1/9)

Γουέστ Χαμ - Φούλαμ 3-0 (1' Νόλαν, 29' Γουίνστον Ριντ, 41' Μάθιου Τέιλορ)

Σουόνσι - Σάντερλαντ 2-2 (45' Ρούτλετζ, 66' Μίτσου / 40' και 45' Στίβεν Φλέτσερ)

Τότεναμ - Νόριτς 1-1 (68' Ντεμπελέ / 85' Σνόντγκρας)

Γουέστ Μπρομ - Έβερτον 2-0 (65' Λονγκ, 82' ΜακΌλεϊ)

Γουίγκαν - Στόουκ 2-2 (5' Μαλόνεϊ, 48' Ντι Σάντο / 40' πέν. Γουόλτερς, 77' Κράουτς)

Μάντσεστερ Σίτι - ΚΠΡ 3-1 (16' Τουρέ, 61' Τζέκο, 90'+3' - 59' Ζαμόρα)

Κυριακή(2/9)

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 0-2 (31' Ποντόλσκι – 68' Καθόρλα)

Νιούκαστλ - Άστον Βίλα 1-1 (59' Μπεν Αρφά – 22' Κλαρκ)

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 (16' Λαμπέρτ, 55' Σνάιντερλιν – 23', 87', 90'+2' Φαν Πέρσι)

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/