Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Tσάμπιονς Λιγκ: Ο Σαμαράς χάρισε τη νίκη στη Σέλτικ!



Μεγάλη νίκη πήρε η Σέλτικ στο «Λουζνίκι» επί της Σπαρτάκ Μόσχας με τον Γιώργο Σαμαρά να διαμορφώνει το τελικό 3-2 στις καθυστερήσεις.

Δυνατά στη «μάχη» της πρόκρισης στους «16» του Champions League μπήκε η Σέλτικ. Μετά την ισοπαλία της εντός έδρας με την Μπενφίκα στο «Σέλτικ Παρκ» ήθελε μόνο τη νίκη επί της Σπαρτάκ Μόσχας στη Ρωσία για να μπορέσει να παραμείνει ζωντανή.

Με ηγέτη τον Γιώργο Σαμαρά, η ομάδα του Νιλ Λένον πήρε μεγάλη νίκη με 3-2 κάνοντας την ανατροπή στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Οι «Κέλτες» ξεκίνησαν εντυπωσιακά και στην πρώτη τους ευκαιρία στο 12’ με τέρμα του Χούπερ προηγήθηκαν στο σκορ.

Στη συνέχεια, είχαν ακυρωθέν γκολ – ορθώς – με τον Χούπερ. Από εκεί και πέρα, η Σπαρτάκ, πήρε τα ηνία του αγώνα και έφτασε στην ανατροπή. Ο Εμενίκε στο 41΄προ κενής ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να κάνει το 2-1 στο 49’.

Η φάση που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση συνέβη στο 63’ όταν ο Ινσαουράλδε αποβλήθηκε. Έτσι ήταν θέμα χρόνου να φτάσει η Σέλτικ στην ισοφάριση και αυτό έγινε στο 71’ με αυτογκόλ του Κομπάροφ. Όλα αυτά μέχρι τις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, όταν ο Γιώργος Σαμαράς με την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους ως βασικός, με καταπληκτική κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-2 δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ: Πεσιάκοφ, Παρέχα, Μακέεφ, Ντε Ζέου (66’ Μπριζγκάλοφ), Ράφαελ Καριόκα, Κάλστρο, Κομπάροφ, Άρι (87’ Κοζλόφ), Εμενίκε, ΜακΓκίντι (76’ Ντζούμπα)
ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Ιζαγκουάιρ, Άμπροουζ, Γουίλσον, Λούστιγκ, Μπράουν, Κόμονς, Μούλγκρου (80’ Λέντλεϊ), Σαμαράς, Χούπερ, Βανιάμα (70’ Φόρεστ)

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Φούτμπολ Λιγκ: ''Άσφαιρος'' ο Ηρακλής



Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε το ματς της Παναχαϊκής με τον Ηρακλή στο Δημοτικό Στάδιο του Αιγίου με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Football League.

Ο αγώνας ήταν κεκλεισμένων των θυρών, με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες για γκολ. Με την ισοπαλία αυτή τόσο η ομάδα της Πάτρας, όσο και ο Ηρακλής έφτασαν στους δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Η Παναχαϊκή ήταν πιο δραστήρια στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έχασε ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ με τον Γκούρτσα (62', 75') και τον Μαπούκου (93').

Από την άλλη ο Ηρακλής που έπαιξε κυρίως με αντεπιθέσεις έφτασε κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος με τον Κριβοκάπιτς στο 52' αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό (τον δεύτερο στο πρωτάθλημα) στην προσπάθεια που κάνουν για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Παναχαϊκή: Πίτκας, Σπίνουλας, Ντιόγκο, Σαλαμαστράκης, Βοσκόπουλος, Ουρτάδο (72' Μαπούκου), Βασιλαντωνόπουλος (46' Γκούρτσας), Ολίσε, Σολάκης (59' Καραμανλής), Μπρέσκα, Ντίνας.

Ηρακλής: Φιρινίδης, Γεωργίου, Βαγγελόπουλος, Παπαστεριανός, Λόπεθ, Λιαπάκης, Φερνάντεζ (67' Ισαάκ), Τροίρης, Σουλίδης (56' Χιονίδης), Κριβόκαπιτς (81' Νατσιόπουλος), Στεφανίδης.

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Τσάμπιονς Λιγκ: Σέντρα στη 2η αγωνιστική!



Σέντρα στην 2η αγωνιστική του Champions League με τη Μπαρτσελόνα να φιλοξενείται από τη Μπενφίκα στο ματς που ξεχωρίζει από τα άλλα παιχνίδια της Τρίτης.


Σπαρτάκ Μόσχας - Σέλτικ (19.30)

Γιουβέντους - Σαχτάρ (21:45)

Νόρτζελαντ - Τσέλσι (21:45)

Βαλένθια - Λιλ (21:45)

ΜΠΑΤΕ - Μπάγερν (21:45)

Μπενφίκα - Μπαρτσελόνα (21:45)

Κλουζ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45)

Γαλατάσαράι - Μπράγκα (21:45)


5ος όμιλος

1. Σαχτάρ 3 (2-0)

2. Γιουβέντους 1 (2-2)

3. Τσέλσι 1 (2-2)

4. Νόρτζελαντ 0 (0-2)

6ος όμιλος

1. ΜΠΑΤΕ 3 (3-1)

2. Μπάγερν 3 (2-1)

3. Βαλένθια 0 (1-2)

4. Λιλ 0 (1-3)

7ος όμιλος

1. Μπαρτσελόνα 3 (3-2)

2. Μπενφίκα 1 (0-0)

3. Σέλτικ 1 (0-0)

4. Σπαρτάκ Μόσχας 0 (2-3)

8ος όμιλος

1. Κλουζ 3 (2-0)

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3 (2-1)

3. Γαλατάσαράι 0 (1-2)

4. Μπράγκα 0 (0-2)

«Πλακώθηκαν Δώνης και Κάκος»



Για ξύλο μεταξύ Κάκου και Δώνη έκανε λόγο ο Αλέκος Κατσιαούνης μιλώντας στο «Μακεδονία TV», επικαλούμενος μαρτυρίες ανθρώπων του Αρη.

«Υπήρξε ένα επεισόδιο αρκετά σοβαρό μεταξύ των δύο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων του ΑΡΗ όπως μου τις μετέφεραν. Μου είπαν ότι οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια ότι υπήρξαν μπουνιές, κλωτσιές και σπρωξίματα!

Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δόθηκε η πρέπουσα έκταση… Πρέπει να τα πάρουν σοβαρά οι υπεύθυνοι του ποδοσφαίρου. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα από έναν προπονητή και έναν διαιτητή, είναι μεγάλα ονόματα στον χώρο. Ξέφυγε η κατάσταση… Ανεπίτρεπτη κατάσταση. Ίσως επειδή είναι τόσο τραγικό από μόνο του το γεγονός και κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν αυτό που έγινε, για αυτό δεν δόθηκε έκταση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την φιλοξενία που είχε ο Αρης από τον ΠΑΟΚ, τόνισε: «Η φιλοξενία από τον επίσημο ΠΑΟΚ ήταν άψογη, αλλά δεν συνέβη το ίδιο στον αγωνιστικό χώρο. Έγιναν επεισόδια και η συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων του ΠΑΟΚ και δη σεκιούριτι ήταν τραγική. Προπηλάκισαν παίκτες του Άρη και δεν έχουν λόγο να πουν ψέματα τα παιδιά. Έγιναν γεγονότα που δεν τιμούν το ποδόσφαιρο!».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

ΠΑΟΚ: «Μπήκε» ο Πάμπλο Γκαρσία



Ευχάριστα ήταν τα νέα της προπόνησης του ΠΑΟΚ, καθώς ο Πάμπλο Γκαρσία συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας.

Ο Ουρουγουανός μέσος πήρε μέρος κανονικά στην προπόνηση, κάτι που σημαίνει ότι τέθηκε στη διάθεση του Γιώργου Δώνη ενόψει ΟΦΗ. Αν όλα πάνε καλά μέσα στις προπονήσεις της εβδομάδας, ο Γκαρσία αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, το Σάββατο, στην Κρήτη.

Αντίθετα ο Βιβιάν ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν θα είναι έτοιμος.

Για το Σάββατο δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Κατσικάς, ενώ θεραπεία έκανε ο Λάζαρ, λόγω κάποιων ενοχλήσεων στον αυχένα, χωρίς να υπάρχει κάποια ανησυχία, ενώ διάστρεμμα έχει ο Σακελλαρίου.

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

ΠΑΟΚ: Με κόσμο στο «Γεντί Κουλέ»



Ο ΠΑΟΚ θα έχει τελικά την συμπαράσταση των οπαδών του στο παιχνίδι του Σαββάτου (06/10) με τον ΌΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα ΌΦΗ-ΠΑΟΚ και την έγκριση της Αστυνομίας, συμφωνήθηκε να ανοίξει η θύρα 6 για τους φίλους του ΠΑΟΚ. Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 15 ευρώ.

Πηγή: metrosport.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Πειθαρχική δίωξη στον Κλάους για το «σεξ και βία»



Ο ντόρος από το μήνυμα του Στέφανου Αθανασιάδη για «σεξ και βία» μετά τη νίκη της ομάδας Νέων του ΠΑΟΚ επί του Άρη δεν κόπασε...

Μάλιστα, μετά τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα στο ντέρμπι των... μεγάλων και την εμφατική νίκη του «δικέφαλου» με 4-1, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Κλάους.

«Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του ποδοσφαιριστή Στέφανου Αθανασιάδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3, 25 παρ. 1 και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 1-6-2012», αναφέρει η σχετική κλήση.


Έτσι, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ θα απολογηθεί για αυτό που έγραψε και απέσυρε λίγο αργότερα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter που έφερε μέχρι και ανακοίνωση από την ΠΑΕ Αρης.

Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com