Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί αγώνες: 4η η Δημόγλου, 7η η Καραγιάννη



Χωρίς μετάλλιο ολοκληρώθηκε η προσπάθεια των δύο Ελληνίδων στον τελικό των 100μ.

Άτυχη στάθηκε η Αλεξάνδρα Δημόγλου, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση με χρόνο 12.53 και δεν κατάφερε να μπει στα μετάλλια παρά την εξαιρετική εμφάνισή της.
Πιο πίσω έμεινε η Ανθή Καραγιάννη η οποία κατέλαβε την 7η θέση με καλή παρουσία και χρόνο 13:23.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

«Ασημένιος» ο Χρήστος Ταμπαξής!




Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο  σημαιοφόρος της Ελλάδας Χρήστος Ταμπαξής στον τελικό των 50μ. του ύπτιου με χρόνο 1:20.76! 


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί αγώνες: Σταθελάκος:«Παλεύουμε μόνοι μας»!



Στον τελικό της σφαίρας κατηγορίας F40, ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου είχε βολή στα 12.78μ., που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα. Μάλιστα, μέχρι και την πέμπτη βολή βρισκόταν «αγκαλιά» με το ασημένιο μετάλλιο, όμως ο Αλγερινός Χοσίν Γκερζουλί, με 12.91 στην έκτη και τελευταία βολή, έφερε τον αθλητή από το Αχλάδι Φθιώτιδας στην τρίτη θέση του βάθρου των νικητών. Λίγο αργότερα έκανε δηλώσεις περιγράφοντας την πορεία του προς το μετάλλιο ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα στην Πολιτεία. Αναλυτικά:

«Ξεκινάει ο αγώνας με δύο μέτρα παγκόσμιο ρεκόρ από τον... Τσάκι Τσαν (σ.σ. εννοεί τον Κινέζο Ουάνγκ) και εκεί κάπου χάθηκα. "Έσφιξα". Δεν περίμενα ότι θα με περάσει κάποιος άλλος. Προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα. Σίγουρα περίμενα κάτι παραπάνω. Τώρα προετοιμάζομαι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ιουλίου. Θα είναι όλοι πάλι εκεί. Εκεί από την πλευρά μου θα προσπαθήσω για κάτι καλύτερο», είπε στο ΑΜΠΕ ο Πασχάλης Σταθελάκος, ο οποίος συνολικά στον αγώνα είχε μόλις δύο έγκυρες βολές και τέσσερις άκυρες.

«Μπήκα από την αρχή πολύ δυνατά. Η πρώτη βολή ήταν άκυρη, κάτι ιδιαίτερα κακό για έναν αθλητή που ψάχνει τη μεγάλη επίδοση. Παρ' όλα αυτά προσπάθησα κι έτσι ήρθε το μετάλλιο», ενώ σχετικά με την "αρπαγή" του ασημένιου μεταλλίου από τον Αλγερινό αντίπαλό του στην τελευταία βολή είπε ότι «είναι κάτι που συμβαίνει πάνω στον αγώνα. Είναι μέρος του αγώνα. Ήθελε κι εκείνος τη μεγάλη βολή και την πέτυχε στο τέλος, αντίθετα από εμένα».

Ο Πασχάλης Σταθελάκος, «εκπροσωπώντας όλους τους αθλητές», όπως είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, αναφέρθηκε και στο θέμα της στήριξης από πλευράς Πολιτείας.

«Δεν γίνεται να παλεύεις μόνος σου. Αυτά σίγουρα δεν συμβαίνουν στην Κίνα. Όπως βλέπουμε η Κίνα έχει σαρώσει σε αυτούς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα έχουν στήριξη σε κάθε τους βήμα και γι' αυτό βγάζουν πρωταθλητές. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς. Η αθλητική ηγεσία θα πρέπει να επικεντρωθεί στους Έλληνες αθλητές, γιατί τα μετάλλια λιγοστεύουν με το πέρασμα των χρόνων. Στην επόμενη Παραολυμπιάδα ενδεχομένως να μην έχουμε ούτε καν αθλητές. Αν θέλουν να χαίρονται μαζί μας, πρέπει να είναι και μαζί μας».

Ο Σταθελάκος μίλησε για τον Κινέζο Ουάνγκ, ο οποίος εκτός από τη σφαίρα ήταν πρώτος και στο δίσκο, και στις δύο περιπτώσεις με παγκόσμιο ρεκόρ. «Είναι τεράστιος αθλητής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να τον κερδίσει. Είναι καινούργιος αθλητής. Περίμενα ότι θα "ψαρώσει" μέσα στον αγώνα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει ότι έχει δουλέψει πάρα πολύ, δεν σημαίνει ότι είναι κάτι υπερφυσικό».

Σχετικά με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γαλλίας την επόμενη χρονιά είπε ότι «είναι οι ίδιοι αγώνες με διαφορετική ονομασία. Το ίδιο μετάλλιο θα είναι για μένα, εφόσον έρθει, και σε εκείνη τη διοργάνωση».

Ο Σταθελάκος αποκάλυψε ότι από τον Σεπτέμβριο θα ασχοληθεί και με το άθλημα της πάλης (σ.σ. του το επιτρέπει ο σωματότυπός του, αλλά και τα κιλά του), ενώ για τις υπόλοιπες αγάπες του είπε ότι είναι το ποδόσφαιρο, η άρση βαρών.

«Υπάρχει περίπτωση να με δείτε και σε κάποιο άθλημα στο μέλλον», ενώ σχετικά με τον αδελφό του, Κώστα Σταθελάκο (σ.σ. συμμετείχε με την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο στο άθλημα της σφυροβολίας), τόνισε: «Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Είμαι ένας άλλος αθλητής όταν είναι παρών. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ και εύχομαι να συνεχίσουμε μαζί».

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Φερνάντο Σάντος: «Πιστεύω στις ικανότητες των παικτών μου»




Ο Φερνάντο Σάντος πιστεύει στην ικανότητα και την ποιότητα των παικτών της Εθνικής οι οποίοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη νίκη για να ξεκινήσουν με το δεξί στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 με αντίπαλο την Λετονία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος:

Για το αν υπάρχει σύγκριση με τα αντίστοιχα παιχνίδια για τα προκριματικά του EURO: «Έχουμε έναν καινούριο κύκλο μπροστά μας. Είχαμε αντιμετωπίσει τη Λετονία στα προκριματικά του EURO, εκείνα τα παιχνίδια ήταν δύσκολα, αλλά κοιτάμε μπροστά μας, ξεκινάμε από εδώ το δρόμο για το Μουντιάλ του 2014 κι ελπίζουμε να είμαστε στην Βραζιλία. Ξέρουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί η Λετονία είναι καλή ομάδα. Δεν υπάρχουν διαφορές από την ομάδα που αντιμετωπίσαμε, αλλά πιστεύουμε στην ομάδα μας, πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι να κερδίσουμε, αφού αυτός είναι ο στόχος μας για να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το δρόμο μας».

Για το αν έχει παρακολουθήσει την Λετονία και αν η ισοπαλία δεν θα είναι καλό αποτέλεσμα: «Σίγουρα έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία παιχνίδια της Λετονίας, γιατί είναι μέρος της δουλειάς μας να είμαστε προετοιμασμένοι. Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, η ισοπαλία θα είναι κακό αποτέλεσμα για εμάς, γιατί ήρθαμε να κερδίσουμε και δεν σκεφτόμαστε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι. Η Λετονία είναι καλή ομάδα, την σεβόμαστε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε πολύ τη νίκη».

Για το τι θέλει να έχει και δεν το έχει: «Έχω όλους τους ποδοσφαιριστές προετοιμασμένους, όλη η ομάδα είναι προετοιμασμένη. Πιστεύω στις ικανότητες και την ποιότητά τους και ακόμη ότι βγάζουν περισσότερο πάθος, διάθεση και θέληση όταν φορούν τη φανέλα με το εθνόσημο. Όλες οι προπονήσεις δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο. Κι αυτό με κάνει αισιόδοξο ότι αύριο θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα για να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα προκριματικά. Αυτό που θα ήθελα είναι κάτι που θέλουν όλοι οι ομοσπονδιακοί, δηλαδή ότι οι παίκτες δεν έχουν φτάσει σε κατάλληλα επίπεδα ρυθμού αυτή την εποχή. Είχα κάνει, μάλιστα, πρόταση τον Σεπτέμβριο να γίνονται φιλικά και τον Νοέμβριο τα επίσημα, αλλά δεν έγινε δεκτή, οπότε συνεχίζουμε όπως έχουμε».

Για το αν έχει πάρει τις αποφάσεις του για το σχήμα και την ενδεκάδα: «Δεν είμαι ακόμη 100% σίγουρος, αφού θα πρέπει να δούμε και την τελευταία προπόνηση. Ωστόσο είναι γεγονός και φυσιολογικό ότι ο μεγάλος αριθμός των παικτών που θα ξεκινήσουν θα είναι αυτοί που έχουν δοκιμαστεί τον τελευταίο καιρό στις προπονήσεις. Για το σύστημα έχω πει πολλές φορές ότι πιο βασικό είναι η φιλοσοφία και η νοοτροπία. Το σύστημα είναι κάτι στατικό και αυτό που θέλω είναι να δω να βγουν στο γήπεδο αυτά που έχουμε δοκιμάσει στις προπονήσεις».

Για το αν είναι προβληματισμένος για τα κενά στην αμυντική λειτουργία που φάνηκαν στο φιλικό με τη Νορβηγία: «Πράγματι, με τη Νορβηγία η επιθετική λειτουργία ήταν αρκετά καλή και δημιουργήσαμε αρκετά πράγματα. Προσπαθήσαμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο σε αυτόν τον τομέα, αλλά δώσαμε και μεγάλο βάρος στην ομαδική αμυντική οργάνωση που δεν ήταν όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Κατά την άποψή μου έγιναν κάποια λάθη που δεν είναι φυσιολογικά, γιατί αφορούν σε τοποθετήσεις κάτι που έχει να κάνει με τη συγκέντρωση. Μιλήσαμε γι αυτό και σε ομιλίες και στην πράξη για να τα διορθώσουμε. Από εκεί και πέρα, περιμένω και ελπίζω ότι αύριο θα είμαστε πολύ καλοί και σε αυτόν τον τομέα».

Για το τι θέλει να δει αύριο, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στην Λετονία και το αν οι νίκες επί τέτοιων ομάδων δίνουν προκρίσεις: «Σε εκείνο το παιχνίδι, ξεκινήσαμε άσχημα και είχαμε προβλήματα στο πρώτο μισάωρο που δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό και επιτρέψαμε στον αντίπαλο να πάρει τον έλεγχο στο κέντρο και βρεθήκαμε κομμένοι στα δύο. Μετά αρχίσαμε να ισορροπούμε και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την πρωτοβουλία κινήσεων. Αυτό που περιμένω είναι να αφήσουμε τα 30 πρώτα λεπτά του προηγούμενου παιχνιδιού εδώ και να δείξουμε σε ολόκληρο το παιχνίδι τα στοιχεία του δεύτερου ημιχρόνου τότε. Για να συμβεί αυτό δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι έχουμε έναν αντίπαλο που θα προσπαθήσει να μας δυσκολέψει και να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι σε όλες τις στιγμές του παιχνιδιού και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το τι μπορεί να σημαίνει ότι θεωρούμαστε το φαβορί στον όμιλο: «Θεωρητικά είμαστε φαβορί γιατί με την κατάταξη της FIFA είμαστε σε πιο ψηλή θέση απ' όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Αυτό δεν αυξάνει ούτε μειώνει τις ευθύνες, γιατί αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να είμαστε παρών στο Μουντιάλ. Αν κέρδιζαν τα φαβορί θα ήταν πιο εύκολα πράγματα, αλλά δεν γίνεται πάντα έτσι. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να αποδεικνύουμε στο γήπεδο ότι είμαστε καλή ομάδα και στο τέλος της προκριματικής φάσης να είμαστε πρώτοι στον όμιλο».

Για το αν η απουσία του Καραγκούνη σε επίσημο παιχνίδι είναι αισθητή και το τι σκέφτεται για το μέλλον του: «Είναι αλήθεια ότι από τη στιγμή που ανέλαβα την Ελλάδα, σε όλες τις αποστολές ήταν ο Καραγκούνης, ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας που πήγε στο EURO και σίγουρα είναι κάτι που πάνω απ' όλα το άξιζε ο ίδιος. Τρέφω εκτίμηση στον ποδοσφαιριστή Καραγκούνη για τα χαρακτηριστικά που έχει, θέληση, διάθεση και αγάπη για την Εθνική. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο που αυτός και ο Ζαγοράκης βρίσκονται στην πρώτη θέση με τα περισσότερα παιχνίδια στην Εθνική.

Δεν μπορώ να πω κάτι για το μέλλον, αφού δεν αποφασίζω εγώ αλλά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Σε κάθε περίπτωση θα σεβαστούμε όποια απόφαση πάρει. Απλώς όπως έχουμε πει πολλές φορές, όταν κάποιος παίκτης δεν έχει ομάδα δεν μπορεί να αποτελέσει μέλος της Εθνικής. Από την άλλη, βέβαια, έχουμε ότι η πόρτα είναι ανοικτή για όλους όσοι έχουν έναν αγωνιστικό ρυθμό και ανταποκρίνονται σε αυτά που θέλω. Και αυτό ισχύει για όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Αν τελικά δεν τον έχουμε μαζί μας, είναι αυτό που λέμε ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ότι φτάνει η στιγμή για κάποιον ποδοσφαιριστή να τελειώσει την καριέρα του. Σε όλο τον κόσμο οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές κάποτε σταματάνε. Αν αυτή είναι η απόφασή του είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος και η Εθνική θα συνεχίσουν το δρόμο τους κι εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προσφέρουμε χαρά. Σίγουρα δεν μιλάμε για κάποιο δράμα ή τραγωδία».

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί αγώνες: Μια εικόνα χίλιες λέξεις για τη δύναμη της ψυχής...



Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να μην είναι στραμμένα πάνω στην προσπάθεια που κάνουν οι αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, εκείνοι, όμως, δεν χρειάζονται προβολείς για να δείξουν τη δύναμη της ψυχής τους.

Για τους «αθλητές της ζωής» τα πάντα είναι εφικτά. Δεν χρειάζονται χέρια για να αποδείξουν ότι ξέρουν να κολυμπούν, ούτε πόδια για να κάνουν ποδήλατο, όπως οι άνθρωποι που δεν έχουν αναπηρία.

Αρκεί μονάχα η θέληση για να τους ανεβάσει στο υψηλότερο βάθρο και να κατεκτήσουν ένα μετάλλιο. Σίγουρα όμως ακόμα και αν δεν διακριθούν, ξεχωρίζουν στις καρδιές όλων μας για το μεγαλείο της ψυχής τους. Και η φωτογραφία το αποδεικνύει περίτρανα...

Πηγή: newsbeast

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Πρόσκληση UEFA σε Γκάλη!




Τον μεγάλο θρύλο της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, Νίκο Γκάλη, προσκάλεσε η UEFA στον τελικό του Champions League, που θα γίνει το Μάιο στο «Γουέμπλεϊ» προκειμένου να τον τιμήσει για την προσφορά του στον χώρο του αθλητισμού!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal», ο Νίκος Γκάλης έλαβε πρόσκληση από την UEFA, προκειμένου να τιμηθεί στον φετινό τελικό του Champions League. Την ιδέα, είχε αρχικά ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Θόδωρος Θεοδωρίδης, ενώ οι επικεφαλείς του, Πλατινί και Ινφαντίνο την αποδέχθηκαν με ενθουσιασμό, καθώς είναι μεγάλοι θαυμαστές του!

Μάλιστα, ο Τζάνι Ινφαντίνο, ιταλικής καταγωγής, φέρεται να είπε: «Από το '87 και μετά, όπου μας έβρισκε με την εθνική μας διέλυε»! Από την πλευρά του, ο Πλατινί, θεωρεί σαν ελάχιστο φόρο τιμής να βραβεύσει τον Γκάλη για την προσφορά του, ακόμα και αν προέρχεται από άλλο σπορ, ενώ εξέφρασε την απορία του, γιατί ένας παίκτης σύμβολο για μία χώρα δεν έχει τιμηθεί από την πατρίδα του όπως θα του άρμοζε...

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Έφτασε στην Λετονία η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου




Η Εθνική Ελλάδας έφτασε στη Ρίγα για να αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής (21:30) τη Λετονία, στα πλαίσια των προκριματικών του Μουντιάλ.

Αναλυτικά την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας αποτελούν οι:
Καρνέζης, Γλύκος, Τζόρβας, Τοροσίδης, Βύντρα, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Μαλεζάς, Χολέμπας, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Μανιάτης, Δημούτσος, Κατσουράνης, Μαυρίας, Νίνης, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς, Μήτρογλου, Αθανασιάδης, Γκέκας.

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012: Έκτος ο Μπαράκας, έβδομος ο Καλόγερος




Με την έκτη θέση στο τριπλούν ολοκλήρωσε ο Θανάσης Μπαράκας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».
Ο αθλητής από τη Ρόδο είχε καλύτερο άλμα στα 11.67, που αποτελεί την καλύτερη εφετινή του επίδοση. Τα άλματα του Μπαράκα ήταν 11.18, 11.49, 11.67, άκυρο, 11.52, 11.23.


Με την έβδομη θέση και νέο πανελλήνιο ρεκόρ ολοκλήρωσε ο Παντελής Καλόγερος την παρουσία του στον τελικό της δισκοβολίας F51/52/53.
Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλύτερη βολή στα 10.06, που μπορεί να μην τον έφερε μέσα στα μετάλλια, ωστόσο του χάρισε μια νέα πανελλήνια επίδοση. Οι βολές του Καλόγερου ήταν: 9.50, 9.93, 9.51, άκυρη, 10.06, 9.61.

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012: Προκρίθηκε στον τελικό ο Πρώτος






Μετά τον τελικό των 400 μέτρων, ο Γιάννης Πρώτος θα δώσει το «παρών» και στον τελικό των 200 μέτρων κατηγορίας Τ13.

Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, ήταν τρίτος στην δεύτερη προκριματική σειρά του αγωνίσματος με 22.70 (εφετινό ρεκόρ), επίδοση η οποία και του επέτρεψε να βρεθεί στον τελικό, που θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ.

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012: «Χάλκινος» ο Σταθελάκος!





Ο Πασχάλης Σταθελάκος χάρισε στην Ελλάδα το 8ο μετάλλιο στους 14ους Παραολυμιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης στον τελικό της σφαίρας κατηγορίας F40, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με βολή στα 12.78. Να θυμίσουμε ότι αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο του Σταθελάκου, καθώς την Τρίτη πήρε το ασημένιο στον τελικό της δισκοβολίας.


Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/




Παραολυμπιακοί αγώνες 2012: Ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών της Τετάρτης




Ένα ακόμα μετάλλιο πανηγυρίζει η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς ο Αριστείδης Μακροδημήτρης πήρε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S2.
Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε την απόσταση σε χρόνο 1:04.71, επίδοση που τον ανέβασε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας έτσι το δεύτερο προσωπικό του μετάλλιο στην αγγλική πρωτεύουσα και 7ο για την Ελλάδα!

Την έκτη θέση στο μεγάλο τελικό των 50μ. ύπτιο γυναικών της κατηγορίας S2, πήρε η Μαρία Καλπακίδου με καλή παρουσία. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε με χρόνο 1:24.37.

Στον τελικό των 50μ. ύπτιο ο Γιώργος Καπελλάκης κατετάγη έβδομος με χρόνο 1:10.73. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης παρόλο που δεν ανέβηκε στο βάθρο, έχει πολλές πετυχημένες στιγμές στην πλούσια καριέρα του.

Στην 7η θέση των Παραολυμπιακών Αγώνων στα 100μ. γυναικών της κατηγορίας Τ46 τερμάτισε η Στέλλα Σμαραγδή. Η 17χρονη αθλήτρια έκανε χρόνο 14.01 και ολοκλήρωσε την πετυχημένη παρουσία της στους αγώνες.

Στην έβδομη θέση κατετάγη ο Αναστάσιος Πετρόπουλος στον τελικό του μήκους της κατηγορίας F36 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ατομικό ρεκόρ με βολή στα 4.90μ.

Καλή παρουσία είχε ο Δημήτρης Ζησίδης στο αγώνισμα της σφαίρας, στις κατηγορίες F32/33, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.Ο 37χρονος πρωταθλητής μας κατέκτησε την 8η θέση, με την καλύτερη επίδοσή του να είναι στα 7,48 μέτρα.

Η Ευαγγελία Ζίσκα κατέκτησε την 9η θέση στον τελικό της σφαιροβολίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έριξε καλύτερη βολή στα 9μ.76 και δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις θέσεις του βάθρου.

Προσωπικό ρεκόρ, με βολή στα 31.37μ., πέτυχε ο Ηλίας Ναλμπάντης στον τελικό της δισκοβολίας των κατηγοριών F54/55/56 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.Ο 40χρονος πρωταθλητής έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και κατετάγη 10ος.


Ο Νίκος Πανανός δεν κατάφερε να διεκδικήσει μετάλλιο στο ατομικό του BC3 στο μπότσια μετά το χρυσό που κατέκτησε στο ομαδικό του αγωνίσματος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Έλληνας «χρυσός» Παραολυμπιονίκης ηττήθηκε 10-0 (5-0, 1-0, 3-0, 1-0) στον πρώτο αγώνα από τον Κορεάτη, Γιε Γιν Τσόι.

Εκτός των προημιτελικών του μικτού ατομικού της κατηγορίας BC2 του μπότσια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έμεινε ο Αλέξανδρος Παπαδάκης.
O Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 4-3 από τον Ισπανό Μανουέλ Μαρτίνεθ Πέρεθ, μένοντας έτσι εκτός συνέχειας του αγωνίσματος.

Στον τελικό των 100μ. γυναικών της κατηγορίας Τ13 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου που θα γίνει την Πέμπτη (6/9), προκρίθηκαν οι Αλεξάνδρα Δήμογλου και Ανθή Καραγιάννη.



Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Ζαγοράκης:«Λάσπη σε μένα και τον ΠΑΟΚ»








Ο Θόδωρης Ζαγοράκης εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα παίρνοντας θέση στο θέμα της ποινικής δίωξης που άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του!

H γραπτή του δήλωση του πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ, που κάνει λόγο για « εκτόξευση λάσπη» έχει ως εξής: «Έχοντας πλήρη συναίσθηση του παιγνιδιού που παίχτηκε εις βάρος μου και της σκοπιμότητας που εξυπηρετούσε η εκτόξευση λάσπης προς το πρόσωπο μου, δηλώνω με ικανοποίηση, πως επιτέλους η Ελληνική δικαιοσύνη –σύμφωνα με δημοσιεύματα- στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, θ' αποφανθεί για όλα και υποχρεωτικά πλέον θα δοθεί ένα οριστικό τέλος στην υπόθεση που ταλαιπωρεί προσωπικά εμένα αλλά και την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Θόδωρος Ζαγοράκης»

 
Πηγή: gazzetta.gr
Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/