Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012 – Μπότσια: Το πρώτο χρυσό για την Ελλάδα!



Η ελληνική ομάδα ζευγαριών BC3 του μπότσια αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Ελένη Κορδαλή (αναπληρωματική) χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Οι αθλητές του Γιώργου Τζήμα νίκησαν στον τελικό 4-1 (τα σετ 2-0, 1-0, 1-0, 0-1) την Πορτογαλία. Αυτό είναι το δεύτερο παραολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα του 31χρονου Πολυχρονίδη, ο οποίος είχε κερδίσει το αργυρό στο ατομικό αγώνισμα στο Πεκίνο.Οι άλλοι δύο αθλητές ανέβηκαν για πρώτη φορά στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων. Η ελληνική ομάδα, η οποία στον δρόμο για τον τελικό νίκησε κατά σειρά τη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά (φάση ομίλων) και το Βέλγιο (ημιτελικός).


Πηγή: sport.24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012 – Άρση βαρών: «Χάλκινος» ο Μάμαλος



Ένα ακόμα μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα ο Παύλος Μάμαλος, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση στην κατηγορία των 90κιλών στην άρση βαρών σε πάγκο, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με 232 κιλά, χαρίζοντας έτσι το πέμπτο συνολικά μετάλλιο στη χώρα μας.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο Μάμαλος έχασε το αργυρό για ένα μόλις κιλό, από τον Κινέζο Κάι Χουιτσάο, ενώ το χρυσό μετάλλιο φόρεσε στο στήθος ο Αιγύπτιος Χάνι Αμπνελχαντί, σημειώνοντας νέο παραολυμπιακό ρεκόρ με 241 κιλά.

Πηγή: Onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012: Στον τελικό ο Τσαπατάκης, εκτός ο Τσότρας


Ο Αντώνης Τσαπατάκης θα δώσει το «παρών» στον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο ανδρών SB4.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε τρίτος στην δεύτερη προκριματική σειρά και με τον πέμπτο καλύτερο χρόνο(1:44.29) των προκριματικών πήρε την πρόκριση για την οκτάδα του τελικού.

Εκτός τελικού στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S7 έμεινε ο Νίκος Τσότρας.
Ο Μακεδόνας κολυμβητής ήταν πέμπτος στην δεύτερη προκριματική σειρά με 31.09 και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό που θα γίνει απόψε.

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012: Πρόκριση στον τελικό με πανελλήνιο ρεκόρ η Αντωνιάδου


Η Χρυσούλα Αντωνιάδου συνέτριψε το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. πρόσθιο κατηγορίας SB4, το οποίο κατείχε η ίδια από το 2012 στη Γερμανία, και εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος που θα γίνει το απόγευμα με χρόνο 2:04.56.

Πηγή: Onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012: Πρόκριση στον τελικό με πανελλήνιο ρεκόρ για Σμαραγδή


Η Στέλλα Σμαραγδή, με εντυπωσιακή κούρσα στην α΄ προκριματική σειρά, σημείωσε επίδοση 13.94 καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε η ίδια από το 2011 με 14.12.

Η 17χρονη αθλήτρια ήταν τέταρτη στη σειρά της και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό με τον όγδοο καλύτερο χρόνο των προκριματικών.

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Ο Καραϊβάνοφ στον Διομήδη



Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφοριες του «ΛΠ», καθώς ο Διομήδης Άργους απέκτησε τον Σκοπιανό περιφερειακό Μίτε Καραϊβάνοφ για τη νέα σεζόν. Ο Καραϊβάνοφ αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα της χώρας του 50 φορές .

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012: Μακροδημήτρης: «Μπορώ και άλλο μετάλλιο»



Πανευτυχής με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 100 μέτρα ελεύθερο S2 στο Λονδίνο που είναι το πρώτο του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, εμφανίστηκε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης.


Ο Έλληνας αθλητής εξέφρασε, μάλιστα, την επιθυμία του να κατακτήσει ακόμα ένα μετάλλιο στα υπόλοιπα αγωνίσματα που συμμετέχει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του «χάλκινου» Παραολυμπιονίκη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Η επίδοση στον προκριματικό ήταν η 3η καλύτερη, κάτι που σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων ήσουν φαβορί για ένα μετάλλιο;

«Δεν ήμουν σίγουρος 100% γι` αυτό το μετάλλιο, παρά το γεγονός ότι η επίδοση που είχα μου επέτρεπε να ελπίζω. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, κάτι που γνώριζα με του που είδα τις λίστες των αθλητών που θα λάβουν μέρος. Ευτυχώς κατάφερα να φτάσω στο μετάλλιο, στον επιθυμητό στόχο εδώ και 3-4 χρόνια. Είναι το πρώτο μου μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και είναι γεγονός ότι είμαι πανευτυχής».

Το άγχος έφυγε τώρα πια; Έχεις άλλα δύο αγωνίσματα, ενώ το άγχος νομίζω ότι σου στοίχισε το μετάλλιο στο πρώτο που έλαβες μέρος και τελικά έμεινες εκτός βάθρου.

«Στο πρώτο αγώνισμα είναι γεγονός ότι ήμουν πολύ αγχωμένος. Πρώτη μου παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες εξάλλου. Προσπάθησα να το αποβάλλω, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Χθες, κατάφερα να διορθώσω τα λάθη, με αποτέλεσμα να μου βγει μια πολύ καλή κούρσα».

Θα ήσουν ευχαριστημένος αν έφευγες με μόλις ένα μετάλλιο από το Λονδίνο;

«Απόλυτα. Ήταν στόχος μου τουλάχιστον ένα μετάλλιο. Οποιασδήποτε απόχρωσης. Είμαι ικανοποιημένος. Βέβαια τώρα μου έφυγε το άγχος και νιώθω απελευθερωμένος. Μπορώ και είμαι σε θέση να κυνηγήσω κάτι ακόμη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απογοητευτώ αν δεν βρεθώ ξανά στο βάθρο των νικητών».


Πηγή: Onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί αγώνες 2012:«Έκανε υπερπροσπάθεια για το χάλκινο ο Ταϊγανίδης, η προετοιμασία ήταν ελλειπής»







Ο τρόπος που ήρθε το χάλκινο μετάλλιο για τον Μπάμπη Ταϊγανίδη στα 100 μέτρα ύπτιο κατηγορίας S13 στο Τουρνουά του Λονδίνου ήταν από τους πιο δύσκολους στην καριέρα του Έλληνα Παραολυμπιονίκη, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Βούλτσο.


Ο προπονητής του Ταϊγανίδη μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και δεν απέκλεισε συμμετοχή του αθλητή του και στο Ρίο το 2016, χρονιά που ο Ταϊγανίδης θα είναι σε ηλικία 35 ετών.

Αναλυτικά:

Δύο τελικούς, ένα μετάλλιο από έναν αθλητή που έφτασε τα 10 μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Τι σημαίνει αυτό το μετάλλιο, το οποίο φαντάζομαι ότι περιμένατε να έρθει;

«Είναι ένα από τα πιο δύσκολα μετάλλια που έχει κερδίσει ποτέ στην καριέρα του. Αν κάνω και μία εκτίμηση των προηγούμενων Παραολυμπιακών Αγώνων, ειδικά τώρα που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, με παιδιά πολύ μικρότερης ηλικίας, είναι γεγονός ότι έκανε μία υπερπροσπάθεια. Είχε μαζέψει πάρα πολλή ένταση, κάτι που πιθανότατα του στοίχισε και το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε η κούρσα. Είναι γεγονός ότι οι δύο πρώτοι αθλητές είναι υψηλού επιπέδου και μόνο το γεγονός ότι τους ανταγωνίστηκε επί ίσοις όροις, θεωρώ ότι πέτυχε κάτι σπουδαίο. Το μετάλλιο του δίνει ένα πολύ δυνατό ερέθισμα, πολύ δυνατό κίνητρο, να προσπαθήσει και για τους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες».

Υπάρχει του χρόνου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που είναι και το πρώτο βήμα μετά το Λονδίνο.

«Είναι γεγονός ότι πάμε βήμα-βήμα. Σκαλί-σκαλί. Ξεκινάμε με το Παγκόσμιο και με άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, μέχρι να φτάσουμε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει και τα αγωνίσματα στα οποία -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα συμμετάσχει. Χωρίς να λέω ότι το μέλλον του ανήκει, λέω ότι μία προσπάθεια ακόμη του ανήκει και τη δικαιούται».

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο ο Ταϊγανίδης θα είναι 35 ετών. Η ηλικία θα παίξει ρόλο;

«Απέδειξε στο Λονδίνο ότι κρατιέται ακόμα σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Και πιστεύω ότι θα κρατηθεί στο ίδιο επίπεδο μέχρι και το Ρίο ντε Τζανέιρο».

Το μετάλλιο φαντάζομαι ήρθε μέσα από δύσκολες συνθήκες;

«Είναι γεγονός ότι η προετοιμασία μας ήταν ελλιπής. Τους βατήρες της εκκίνησης, που του στοίχισε μετάλλιο στο 50άρι ελεύθερο, τους δοκιμάσαμε για δεύτερη φορά εδώ. Δύο ημέρες τους ετοιμάσαμε στο Βερολίνο και τις πέντε ημέρες που βρισκόμαστε στο Λονδίνο. Είναι γεγονός ότι δεν μπορούσε να τους συνηθίσει με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί την παλαιά τεχνική στην εκκίνηση, η οποία και του στοίχισε. Ελπίζω ότι θα του δοθεί η ευκαιρία μέχρι τους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες, τόσο σε αυτόν όσο και στους υπόλοιπους αθλητές, να μετατρέψουν την ύφεση που υπάρχει στον αθλητισμό σε δημιουργικό πλεονέκτημα, με μεγαλύτερο πάθος και περισσότερες ώρες προπόνησης. Το οφείλουμε στη νεολαία μας. Να έχει πρότυπα. Μέσα στο θολό τοπίο που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, ο αθλητισμός αρχικά και ο πρωταθλητισμός στη συνέχεια, να αποτελέσουν πρότυπο για τις επόμενες γενιές που περνούν δύσκολες στιγμές. Με μεγαλύτερη προσοχή στην προετοιμασία θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καταστάσεις ανάκαμψης ώστε ο αθλητισμός σε όλα τα επίπεδα να γνωρίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνθιση σε σχέση με το σήμερα».


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Έμεινε Αθήνα ο Βρύζας, επαφές για τα χρέη




Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Zήσης Βρύζας δεν ακολούθησε την αποστολή στο ταξίδι της επιστροφής με την υπόλοιπη ομάδα, καθώς πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι σήμερα θα έχει σημαντικές επαφές για το θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με στελέχη της Κυβέρνησης. Δεν αποκλείεται, στην όλη διαδικασία των συζητήσεων να συμμετέχει και ο Ιβάν Σαββίδης δίνοντας τις κατευθύνσεις του.

Άλλωστε, από την πρώτη μέρα που έβαλε τα περίπου 10 εκ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι στόχος του είναι το νοικοκύρεμα στα οικονομικά της ΠΑΕ και η συμφωνία με την κυβέρνηση για τη ρύθμιση των χρεών του  συλλόγου προς το δημόσιο.

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

ΑΡΗΣ: Προχωράει με Αγκάνθο!






Λύση στο επιθετικό πρόβλημα, που έγινε ακόμη πιο διακριτό και «έντονο» στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, επιδιώκει να δώσει η διοίκηση του Άρη, όσο πιο άμεσα γίνεται. Για το λόγο αυτό επιδιώκει να «τρέξει» όσο γρηγορότερα γίνεται, τις εξελίξεις στην υπόθεση του Νταβίντ Αγκάνθο.

Ο 31χρονος επιθετικός συμφώνησε να έρθει στη Θεσσαλονίκη το συντομότερο δυνατό προκειμένου να περάσει από εργομετρικές-ιατρικές εξετάσεις και να διαπιστωθεί αν είναι «ΟΚ» από πλευράς φυσικής, και όχι μόνο κατάστασης. Η εμπειρία του Αγκάνθο είναι τέτοια, που θεωρείται δεδομένο ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις στην αποδυναμωμένη και «λειψή» επιθετική γραμμή της ομάδας, όμως πρώτα θα πρέπει να διαφανεί αν μπορεί να αποδώσει αυτά που θέλει και ο Άρης, αλλά και ο ίδιος. Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, ο έμπειρος Ισπανός φορ θα βρίσκεται στην πόλη, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και στη συνέχεια –αν όλα πάνε καλά- να υπογράψει το συμβόλαιο του με τους «κίτρινους» αφού σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ήδη συμφωνία για το οικονομικό σκέλος της συνεργασίας.

Πηγή: metrosport.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

ΑΡΗΣ:Δωρεάν είσοδος στο φιλικό με την Μπενφίκα σε όσους έχουν διαρκείας





Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θέλοντας να ευχαριστήσει τους κατόχους διαρκείας της ομάδας τους χαρίζει τη δωρεάν είσοδο στο φιλικό ματς με τη Μπενφίκα την Κυριακή 9/9 και ώρα 21:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους έσπευσαν να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, στηρίζοντας έμπρακτα, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία και την κατάσταση της ομάδας, την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την επόμενη μέρα.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, στο μεγάλο φιλικό με την Μπενφίκα στο Κλεάνθης Βικελίδης (09/09, 21:00), για τους κατόχους των διαρκείας η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ως ένα μικρό ευχαριστώ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ προς αυτούς για την στήριξή τους και επιφυλάσσεται για το μέλλον.

Επίσης η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον κόσμο της ομάδας για την παρουσία στους στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ο.Φ.Η. και για την υποδειγματική συμπεριφορά του».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

To μπάτζετ του Άρη μειωμένο κατά 78,4%! Όλα τα μπάτζετ της Σούπερ λίγκας



Αναλυτικά η παρουσίαση, όπως τη δημοσιεύει η εφημερίδα «Goal news»:

Άρης

Φετινά συμβόλαια: 1.300.000 ευρώ

Περσινά συμβόλαια: 6.000.000 ευρώ

-78,4%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Παπαστεργιανός 180.000 ευρώ

Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: Καστίγιο 550.000 ευρώ

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: -

Έδωσε πέρσι για μεταγραφές:-

ΠΑΟΚ

Φετινά συμβόλαια: 4.000.000 ευρώ

Περσινά συμβόλαια: 8000.000 ευρώ

-50%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Σαλπιγγίδης 800.000 ευρώ

Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: Σαλπιγγίδης 800.000 ευρώ

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: -

Έδωσε πέρσι για μεταγραφές: 400.000 ευρώ

Ολυμπιακός

Φετινά συμβόλαια: 18.000.000 ευρώ

Περσινά συμβόλαια: 23.000.000 ευρώ

-21,7%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Μασάντο 1.500.000 ευρώ

Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: Μέλμπεργκ 1.500.000 ευρώ

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: 4.000.000 ευρώ

Έδωσε πέρσι για μεταγραφές: 6.000.000 ευρώ

Παναθηναϊκός

Φετινά συμβόλαια: 8.815.000 ευρώ

Περσινά συμβόλαια: 12.575.000 ευρώ

-30%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Λέτο 920.000 ευρώ

Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: Μπουμσόνγκ 1.050.000 ευρώ

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: 300.000 ευρώ

Έδωσε πέρσι για μεταγραφές: 500.000 ευρώ

ΑΕΚ

Φετινά συμβόλαια: 4.500.000 ευρώ

Περσινά συμβόλαια: 12.000.000 ευρώ

-65%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Γκερέιρο 450.000 ευρώ

Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: Γκούντγιονσεν 600.000 ευρώ

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: 380.000 ευρώ

Έδωσε πέρσι για μεταγραφές: 260.000 ευρώ



Πανιώνιος

Φετινά συμβόλαια: 1.500.000 ευρώ

Περσινά συμβόλαια: 8.000.000 ευρώ

-81,15%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Μιλοβάνοβιτς 190.000 ευρώ

Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: Εστογιανόφ 1.200.000 ευρώ

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: -

Έδωσε πέρσι για μεταγραφές: 300.000 ευρώ

Ατρόμητος

Φετινά συμβόλαια: 3.500.000 ευρώ

Περσινά συμβόλαια: 4.500.000 ευρώ

-22%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Σουμπίνιο 200.000 ευρώ

Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: Μήτρογλου 450.000 ευρώ

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: 30.000 ευρώ

Έδωσε πέρσι για μεταγραφές: -

ΟΦΗ

Φετινά συμβόλαια: 1.500.000 ευρώ

Περσινά συμβόλαια: 3.500.000 ευρώ

-57,1%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Μπούρμπος 120.000 ευρώ

Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: Βερόν 180.000 ευρώ

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: -

Έδωσε πέρσι για μεταγραφές: -

Ξάνθη

Φετινά συμβόλαια: 1.000.000 ευρώ

Περσινά συμβόλαια: 3.500.000 ευρώ

-71,4%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Βάλλας 150.000 ευρώ

Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: Πόι 200.000 ευρώ

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: -

Έδωσε πέρσι για μεταγραφές: -

Αστέρας Τρίπολης

Φετινά συμβόλαια: 2.500.000 ευρώ

Περσινά συμβόλαια: 4.000.000 ευρώ

-37%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Ουσέρο 220.000 ευρώ

Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: Ουσέρο 220.000 ευρώ

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: -

Έδωσε πέρσι για μεταγραφές: -

ΠΑΣ Γιάννινα

Φετινά συμβόλαια: 2.500.000 ευρώ

Περσινά συμβόλαια: 4.000.000 ευρώ

-37,5%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Λίλα 160.000 ευρώ

Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: Ζαϊρί 300.000 ευρώ

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: -

Έδωσε πέρσι για μεταγραφές: -

Λεβαδειακός

Φετινά συμβόλαια: 1.200.000 ευρώ

Περσινά συμβόλαια: 1.500.000 ευρώ

-20%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Πόι, Ναπολεόνι 120.000 ευρώ

Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: Ναπολεόνι 120.000 ευρώ

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: -

Έδωσε πέρσι για μεταγραφές: -

Κέρκυρα

Φετινά συμβόλαια: 600.000 ευρώ

Περσινά συμβόλαια: 1.600.000 ευρώ

-62,5%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Μπάρκογλου, Αγρίτης 70.000 ευρώ

Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: Γκαλίνοβιτς 200.000 ευρώ

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: -

Έδωσε πέρσι για μεταγραφές: -

Πανθρακικός

Φετινά συμβόλαια: 1.200.000 ευρώ

Περσινά συμβόλαια: 800.000 ευρώ

+50%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Βαϊρούα 100.000 ευρώ

Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: Μπαϊκαρά 60.000 ευρώ

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: -

Έδωσε πέρσι για μεταγραφές: -

Βέροια

Φετινά συμβόλαια: 800.000 ευρώ

Περσινά συμβόλαια: 600.000 ευρώ

+33,33%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Γεωργέας 90.000 ευρώ

Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: Ντιέ 60.000 ευρώ

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: -

Έδωσε πέρσι για μεταγραφές: -

Πλατανιάς

Φετινά συμβόλαια: 1.000.000 ευρώ

Περσινά συμβόλαια: 500.000 ευρώ

+100%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Νούνιες Αγκιλέρα 80.000 ευρώ

Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: 20.000 ευρώ (αρκετοί παίκτες)

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: -

Έδωσε πέρσι για μεταγραφές: -

Συγκλονίζει ο Βρετανός που παίζει πινγκ-πονγκ με μπαστούνι





Μεγαλείο ψυχής από έναν Παραολυμπιονίκη της Μεγάλης Βρετανίας, ονόματι Ντέιβιντ Γουέδεριλ, ο οποίος παίζει πινγκ πονγκ ενώ στηρίζεται σε μπαστούνι. Οι προσπάθειες του είναι συγκλονιστικές, ενώ δεν διστάζει να «βουτάει» στο έδαφος για να σώζει τους πόντους.


Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί αγώνες: Ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών της Δευτέρας



Χαμόγελα σκόρπισε στην Ελλάδα η πέμπτη μέρα των Ολυμπιακών αγώνων, καθώς κατέκτησε 4 μετάλλια! Πολύ καλές και οι υπόλοιπες παρουσίες με αξιόλογες εμφανίσεις από όλους τους αθλητές μας.

Τον χορό των μεταλλίων άνοιξε η ομάδα των μπότσια η οποία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον αυριανό τελικό, όπου θα μάθουμε και το χρώμα το μεταλλίου. Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Μαρία Ελένη Κορδαλή έκαναν… περίπατο στον ημιτελικό του αγωνίσματος, επικρατώντας του Βελγίου 7-0 και πλέον περιμένουν στον μεγάλο τελικό την Πορτογαλία, η οποία στον άλλο ημιτελικό επιβλήθηκε της Κορέας με 4-3.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τερματίζοντας στα 100 μέτρα ελεύθερο στην κατηγορία S2 με χρόνο δύο λεπτά και 21.4 δευτερόλεπτα.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης πήρε την τρίτη θέση στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο S13, σημειώνοντας χρόνο 1.01.10 και ανέβηκε και αυτός στο βάθρο.

Η Αλεξάνδρα Δημόγλου κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ της κατηγορίας Τ13 κάνοντας χρόνο 56.91, επίδοση που αποτελεί νέο προσωπικό ρεκόρ.

Η Σεμιχά Ριζάογλου τερμάτισε στην πέμπτη θέση στα 100 μέτρα ελεύθερο (κατηγορία S3) των γυναικών. Η 25χρονη κολυμβήτρια του Ηροδικου πραγματοποίησε χρόνο δύο λεπτά και 19.92 δευτερόλεπτα.

Την πέμπτη θέση κατέκτησε ο Γκέμισλαβ Μωυσιάδης στην κατηγορία των -75 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Βασίλης Τσαγκάρης κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό των 50 μέτρων πρόσθιο κολύμβησης στην κατηγορία SB3 .

Ο Κωνσταντίνος Καραούζας με 55.81 ήταν 5ος στη σειρά του και ένατος στη γενική κατάταξη των προκριματικών και αποκλείστηκε.

Ο Νίκος Τσότρας δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100 μέτρων ελεύθερο κατηγορίας S72.O Θεσσαλονικιός κολυμβητής ήταν 7ος στην δεύτερη προκριματική σειρά με 1:10.99, επίδοση που δεν του επέτρεψε να πάρει το «εισιτήριο» για τον αποψινό τελικό.

Εκτός τελικού έμεινε η Μαρία Καλπακίδου, η οποία είχε τον 11ο χρόνο των προκριματικών με 2:54.88.

Πηγή: onspors.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Ο τρομοκράτης που έγινε Παραολυμπιονίκης!



Μία απίθανη ιστορία, από αυτές που μόνο ο χώρος του αθλητισμού μπορεί να προσφέρει, κρύβεται πίσω από τον παραολυμπιονίκη Σεμπαστιάν Ροντρίγκεθ Βελόσο, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 84 χρόνια φυλάκισης ως τρομοκράτης!


Ο 55χρονος Ισπανός που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο στους Αγώνες του Λονδίνου, υπήρξε μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Grapo» και το 1984 είχε καταδικαστεί σε 84 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία ενός επιχειρηματία, αλλά και τη συμμετοχή του σε βομβιστικές επιθέσεις!

Στη διάρκεια της κάθειρξής του ωστόσο, ο Βελόσο προχώρησε σε απεργία πείνας για 432 ημέρες, με συνέπεια να υποστούν βλάβες αρκετά ζωτικά του όργανα και να μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω, με τους υπεύθυνους των φυλακών να τον κρατάνε στη ζωή, δίνοντάς του τροφή με το ζόρι.

Το 1996 έτσι αποφυλακίστηκε πρόωρα λόγω της κατάστασης της υγείας του, βρίσκοντας διέξοδο στην κολύμβηση, για να κατακτήσει αργότερα 13 μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, της Αθήνας, του Πεκίνου και πλέον του Λονδίνου.

«Όσα έγιναν δεν μπορούν να διαγραφούν, όμως έμαθα πολλά και θέλω ο κόσμος να με θυμάται για τις επιτυχίες μου ως αθλητή κι όχι για το παρελθόν μου», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Βελόσο, ο οποίος είναι πλέον πατέρας μιας 19χρονης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το 2007 η ισπανική κυβέρνηση του έδωσε χάρη, προκαλώντας την αντίδραση των συγγενών του ανθρώπου που είχε δολοφονήσει...

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί 2012: 5ος ο Μωυσιάδης, 6ος ο Τσαγκάρης



Την πέμπτη θέση κατέκτησε ο Γκέμισλαβ Μωυσιάδης στην κατηγορία των -75 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Ο 34χρονος πρωταθλητής μας μετείχε στο πρώτο γκρουπ, σηκώνοντας 188 κιλά στη δεύτερη προσπάθειά του, ενώ στην πρώτη είχε σηκώσει με επιτυχία 183 κιλά.

Την έκτη θέση στον τελικό των 50 μέτρων πρόσθιο κολύμβησης κατέλαβε ο Βασίλης Τσαγκάρης με χρόνο 53,07.


Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/