Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Νοκ-άουτ 1 μήνα ο Γκαρσία, πρόβλημα και με Έτο




'Ατυχος στάθηκε ο Πάμπλο Γκαρσία καθώς μένει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου ένα μήνα. Ο Ουρουγουανός τραυματίστηκε στο ματς με τη Ραπίντ Βιέννης, με αποτέλεσμα να πάθει υποτροπή το παλιό του τραύμα. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί σε όλο το 90άλεπτο και μοιραία έπαθε την υποτροπή.

Σήμερα υποβλήθηκε σε μαγνητική και η διάγνωση είναι θλάση β΄ βαθμού στον ορθό μηριαίο με συνοδό θλάσης α΄ βαθμού στον έσω πλατύ και εκτιμάται πως θα επιστρέψει σε 4-6 εβδομάδες.

Πρόβλημα προέκυψε και με τον Έτο, αφού υπέστη θλάση α' βαθμού και θα απουσιάσει για 15 μέρες.

Στον αντίποδα, ο Αθανασιάδης πήρε μέρος στο μεγαλύτερο κομμάτι του προγράμματος που περιελάμβανε κυρίως ασκήσεις τακτικής και όλα δείχνουν ότι η κάκωση στην αριστερή γάμπα που αποκόμισε από το παιχνίδι με την Ραπίντ δεν θα του στερήσει τη συμμετοχή από την αναμέτρηση της Δευτέρας με τον Ατρόμητο.

Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί 2012:O απολογισμός των ελληνικών συμμετοχών της 3ης μέρας



Μέτριες ήταν οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών στην τρίτη μέρα των Παραολυμπιακών του Λονδίνου.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, κάτοχος έξι μεταλλίων στην προηγούμενη Παραολυμπιάδα, με επίδοση 24.69 περιορίστηκε στην έβδομη θέση του τελικού στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S13 και πλέον στρέφει τα πλάνα του για μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο (3 Σεπτεμβρίου).

Στα ημιτελικά η Καντζά στα ημιτελικά των 200 μέτρων κατηγορίας Τ11 προκρίθηκε η Παρασκευή Καντζά. με οδηγό το Θεόδωρος Κατσονόπουλο. Με επίδοση 28.10 που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ, η Ελληνίδα «χάλκινη» Παραολυμπιονίκης του 2004 στην Αθήνα, κατέκτησε την 3η θέση στην α` προκριματική σειρά και με τον 8ο καλύτερο χρόνο προκρίθηκε στον ημιτελικό του αγωνίσματος που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής (2/9) στις 12 ώρα Ελλάδας.

Ο Κωνσταντίνος Καραούζας δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 200μ. ελεύθερο κατηγορίας S5. Με επίδοση 3:37.33 κατέκτησε την 6η θέση στη σειρά του και την 13η συνολικά με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός της οκτάδας του τελικού.

Την 6η θέση στον τελικό της σφαιροβολίας για την κατηγορία F54/55/56 κατέκτησε ο Ηλίας Ναλμπάντης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες με βολή στα 10,72μ, που αποτελεί και φετινό ρεκόρ για τον 40χρονο αθλητή.

Στον ίδιο τελικό μετείχε και ο Μανώλης Στεφανουδάκης, ο οποίος κατετάγη στη 17η θέση με βολή στα 7.91μ.

Τη βολή πάνω από τα 17 μέτρα, όπως μας έχει συνηθίσει στις μεγάλες διοργανώσεις, δεν ήρθε για τη Μαρία Σταματουλά με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός μεταλλίων στην κορίνα κατηγορίας F31/32/51.

Η 40χρονη αθλήτρια, που είναι κάτοχος ενός χάλκινου μεταλλίου στη σφαίρα από τους Αγώνες του Πεκίνου το 2008, είχε καλύτερη βολή στα 10.72μ με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 6η θέση της τελικής κατάταξης

Εκτός δεκάδας και στις δύο ιστιοδρομίες, τόσο στα 2.4mR όσο και στα Sonar, έμειναν τα ελληνική σκάφη στην πρεμιέρα του Παραολυμπιακού τουρνουά που φιλοξενείται στο θαλάσσιο χώρο του Γουέιμουθ και Πόρτλαντ.

Στα 2.4mR, o Γιώργος Δεληκούρας ήταν 15ος στην πρώτη κούρσα, ενώ στη δεύτερη κατετάγη 11ος, ενώ όσον αφορά τα Sonar με τους Βασίλη Χριστοφόρου, Θεόδωρο Αλεξά και Αργύρη Νοτάρογλου ήταν 12ο στην πρώτη ιστιοδρομία και 10ο στη δεύτερη.

Εκτός τελικού στο αεροβόλο τουφέκι 10μ.-μεικτό R5 SH2, παρά την πολύ καλή εμφάνιση, έμειναν οι Ευάγγελος Κακοσαίος και Δώρα Μουτσίου.

Τα ελληνικα όπλα είχαν 596/600 σε έναν αγώνα όπου οι 10 πρώτοι σκοπευτές σημείωσαν το απόλυτο 600/600 ισοφαρίζοντας τόσο το παγκόσμιο ρεκόρ όσο και το ρεκόρ Παραολυμιακών Αγώνων.

Οι επιμέρους προσπάθειες του Κακοσαίου, ο οποίος κατετάγη 23ος, ήταν 99, 100, 98, 100, 100, 99, ενώ για την Μουτσίου που βρέθηκε μια θέση πιο κάτω στην τελική κατάταξη (24η) ήταν 100, 100, 97, 100, 100, 99.

Η Άννα Τζήκα δεν μπόρεσε να προκριθεί στον προημιτελικό του Ind. Recurve Standing στο πλαίσιο του Παραολυμπιακού τουρνουά.

Στο νοκ-άουτ αγώνα πρόκρισης των προκριματικών, η αθλήτρια από τη Δράμα ηττήθηκε 71-55 από την Νοτιοκορεάτισα Χούα Σουκ Λι και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/










ΠΑΟΚ – Διομήδης 28-30 Χρήσιμα συμπεράσματα και για τους δύο. Τραυματίστηκε ο Τσακίρης






Σε φιλικό προετοιμασίας που διεξήχθη χθες στο στάδιο της Μίκρας, ο Διομήδης επικράτησε του ΠΑΟΚ με 28-30. Τον αγώνα χαρακτήρισε ο πολύ γρήγορος ρυθμός και οι όμορφες συνεργασίες καθώς οι δύο προπονητές φαίνεται να ζήτησαν από τους παίχτες τους να τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Μοναδικό άσχημο σημείο ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Δημήτρη Τσακίρη από τα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης.

Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο προπονητές δήλωσαν στον «Λευκό Πύργο»:

Στέλιος Υετίων:

Ποια είναι τα συμπεράσματα σας από το παιχνίδι;

Ήταν μια εμφάνιση για να δούμε πάνω κάτω που βρισκόμαστε. Παίξαμε με μια ομάδα που έκανε δύο εβδομάδες παραπάνω προετοιμασία από εμάς, χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία. Χρησιμοποιήσαμε όλους τους παίκτες και είμαι ικανοποιημένος γενικά από την απόδοση τους. Αν αναλογιστούμε τη δυναμικότητα του αντιπάλου τα συμπεράσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς ήταν μόλις το πρώτο φιλικό της ομάδας.


Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Δημήτρη Τσακίρη;

Ο Δημήτρης χτύπησε στο πρώτο λεπτό του αγώνα στον αντίχειρα και αποχώρησε. Δεν νομίζω να είναι κάτι σοβαρό, όμως θα δούμε.


Δημήτρης Δημητρούλιας:


Πως είδατε την απόδοση της ομάδας σας στο αποψινό φιλικό;

Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, σε ένα δυνατό φιλικό ανάμεσα σε πρωταθλητή και κυπελλούχο. Ήταν ευκαιρία να βρούμε αδυναμίες και να κοντραριστούμε. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και είναι αυτό που θέλαμε πολύ.

Έχει κλείσει το ρόστερ της ομάδας ή ενδιαφέρεστε και για νέες προσθήκες;

Βρισκόμαστε στην αναζήτηση ενός ξένου παίκτη, ο οποίος ενδέχεται να κλείσει την ερχόμενη βδομάδα.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη φετινή σεζόν;

Έχουμε πολύ καλό υλικό και δεν μπορούμε να κρυβόμαστε. Ο στόχος μας είναι η κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Βελλίδης: «Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα!»



Την ανάγκη να γυρίσει σελίδα ο Άρης και να αφήσει πίσω του την ήττα και κυρίως την κακή εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο εξέφρασε με δηλώσεις του ο Μάρκος Βελλίδης.

Αναλυτικά όσα είπε ο διεθνής τερματοφύλακας του Άρη ενόψει του αυριανού αγώνα με τον ΟΦΗ:

Μάρκο, η πρώτη γεύση που άφησε ο Αρης στο καινούριο πρωτάθλημα δεν ήταν καλή…
«Νομίζω πως, σήμερα, αρκετές ημέρες μετά, είναι καλύτερο να μιλήσουμε γι αυτό, διότι πάντα αμέσως μετά την ήττα, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητάς γι αυτά τα πράγματα. Αν σκεφτούμε, μπορούμε να κερδίσουμε πολλά απ΄ αυτή την εμφάνιση η οποία πραγματικά δεν ήταν καλή για εμάς. Όχι τόσο για το αποτέλεσμα, όσο για το ότι δεν μας βγήκαν αυτά τα οποία έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις. Θέλαμε να δείξουμε άλλα πράγματα, δεν βγήκε τίποτα σωστά. Ακόμη κι όταν ο Πανιώνιος έμεινε με 10 παίκτες και μετά με 9, δεν καταφέραμε να γίνουμε απειλητικοί και δίκαια ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλουμε να μπαίνουμε σε γήπεδο και να χάνουμε. Θέλουμε να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς και ελπίζω αυτό να κάνουμε στο παιχνίδι που έρχεται, όχι τόσο για να ανέβουμε στην κατάταξη, αλλά για να πάρουμε τα πάνω μας και ειδικά τα νέα παιδιά».

Ξέρεις, ήταν αρνητική έκπληξη αυτή η εμφάνιση του Αρη στη Νέα Σμύρνη, σε σχέση με τα φιλικά της Ιταλίας. Τελικά, άλλο τα φιλικά κι άλλο τα επίσημα;
«Πάντοτε είναι διαφορετικά τα επίσημα, διότι υπάρχει, πια, στη μέση η βαθμολογική συγκομιδή, σε αντίθεση με τα φιλικά. Στα επίσημα το κάθε λάθος είναι βαθμός και αυτό μετράει. Ο Πανιώνιος στήθηκε καλύτερα στο γήπεδο από εμάς, ήταν πιο ουσιώδης, πιο πιεστικός και κατάφερε να κερδίσει. Αλλά νομίζω ότι μας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία, στο γήπεδό μας, θεωρώ με πάρα πολύ κόσμο, να αντιστρέψουμε όλο αυτό το κλίμα. Τώρα ξεκινά το πρωτάθλημα!».

Γυρίζει, λοιπόν, η σελίδα. Πρώτο ματς στο «Κλ. Βικελίδης», κόντρα στον ΟΦΗ.
«Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα! Πρέπει να αποδείξουμε πως κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά, διότι αν μείνουμε σε μια ήττα, θα είναι τρομερό λάθος! Πρέπει να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο, να δώσουμε τα πάντα και να βγούμε νικητές!».

Κάποιον από τους επιθετικούς του ΟΦΗ, υπολογίζεις περισσότερο;
«Ποτέ δεν έχω σταθεί σε έναν παίκτη. Η ομάδα είναι πάντα πιο σημαντική από έναν παίκτη. Πρέπει, λοιπόν, να δούμε τον ΟΦΗ σαν ΟΦΗ και όχι τα πρόσωπα».

Είναι κρίσιμο το ματς, παρότι είμαστε ακόμη στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος;
«Είναι κρίσιμο, γιατί κάθε ματς που περνάει, δεν μπορούμε να το ξαναφέρουμε πίσω. Πρέπει να παίρνουμε ότι περισσότερο μπορούμε από κάθε παιχνίδι».

Είναι η χρονιά του Βελλίδη φέτος;

« Μακάρι να πάει καλά η χρονιά όλης της ομάδας και μέσα από εκεί να πάω κι εγώ καλά! Οσο έχω την υγεία μου και μπορώ να δουλεύω, πιστεύω όλα θα πάνε καλά».

Πρόσφατα κλήθηκες στην εθνική. Πως το έζησες;
« Ηταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία. Φανταστική εμπειρία, θα έλεγα. Η κλήση στην εθνική, είναι κάτι πολύ σημαντικό, κάτι που σε κάνει να ξεχωρίζεις από τους άλλους ποδοσφαιριστές. Νιώθεις πάρα πολύ όμορφα και θα δουλεύω με όλη μου τη δύναμη, ώστε η στιγμή αυτή να ξανάρθει!».

Πηγή: pressaris.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ




Την αυλαία της 2ης αγωνιστικής άνοιξε χτες το ματς του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Γιάννινα που ήρθαν ισόπαλοι 1-1. Στο 28' ο Βελάσκες άνοιξε το σκορ για τους "πράσινους'' με γυριστό σουτ, ενώ στο 46' ο Ντε Βιτσέντι ισοφάρισε με εκπληκτικό εναέριο σουτ στην κίνηση. Ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες  από το 53΄ λόγω της αποβολής του Κατσουράνη.

Όλη η αγωνιστική αναλυτικά:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/08

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1( Βελάσκες 28', Ντε Βιτσέντι 46')

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/09

Πλατανιάς-Πανθρακικός 18:15
Βέροια-Πανιώνιος 18:15
Ξάνθη-ΑΕΚ 20:30

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/09

Αρης-ΟΦΗ 18:15
Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 18:15
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 20:30


ΔΕΥΤΕΡΑ 3/09

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 20:30

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Στροφή σε ελεύθερο επιθετικό στον Άρη



Οι διοικούντες την ΠΑΕ Αρης το «πάλεψαν» μέχρι και την τελευταία στιγμή, όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν έστω και την τελευταία στιγμή μεταγραφή επιθετικού από άλλη ομάδα και, πλέον, στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε ελεύθερους ποδοσφαιριστές.

Η ανάγκη, βέβαια, για ενίσχυση της γραμμής κρούσης της ομάδας τους κρίνεται επιτακτική, όμως οι «κίτρινοι» προτίμησαν να μην προχωρήσουν σε μια βιαστική επιλογή, κάτω και από την πίεση του χρόνου (χθες έληξε η μεταγραφική περίοδος).

Ο 24χρονος Πορτογάλος επιθετικός της Μπράγκα, Γιαζάλντε Γκόμες Πίντο, ήταν αυτός που πλησίασε, πάντως, περισσότερο χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι άνθρωποι της πορτογαλικής ομάδας απάντησαν αρχικά αρνητικά στη Μορεϊρένσε -η οποία επίσης ζήτησε τον δανεισμό του παίκτη-, όμως δεν ανακοίνωσαν έγκαιρα την απόφασή τους και στον Αρη, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει η προθεσμία για τις μεταγραφές.

Οι «κίτρινοι» έφτασαν κοντά στην απόκτηση του 22χρονου επιθετικού της Μαγιόρκα, Σέρχι Ενρίκ, όμως οι προσπάθειές τους δεν είχαν θετική κατάληξη. Οι διοικούντες την ΠΑΕ ήρθαν, βάσει πληροφοριών, σε συμφωνία με τον νεαρό ποδοσφαιριστή -ο οποίος τη προηγούμενη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ουέλβα (27 συμμ., 7 γκολ)-, όμως τελικά οι άνθρωποι της ισπανικής ομάδας αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν στην Αλκορκόν.

Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Βιβιάν:«Δεν ήρθα στον ΠΑΟΚ για να τρώω γκολ»


                            

Ο Βιβιάν Ματέους προσπάθησε να στείλει μήνυμα ενότητας για την δύσκολη επόμενη ημέρα στον «δικέφαλο του βορρά», δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως δεν έχει έρθει στους Θεσσαλονικείς για να δέχεται γκολ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματέτους Βίβιαν:

Για τον αποκλεισμό από τη Ραπίντ: «Είμαι λυπημένος για μένα, για την ομάδα μου, για τους προπονητές, για τους φιλάθλους που ήρθαν από μακριά για να μας συμπαρασταθούν. Εγώ, προσωπικά, ήρθα στον ΠΑΟΚ με πολλή όρεξη για να αγωνιστώ στο Γιουρόπα Λιγκ. Φυσικά, και η ομάδα ήθελε πολύ να συνεχίσει στη διοργάνωση, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε μπροστά, να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι που ακολουθεί κόντρα στον Ατρόμητο, έτσι ώστε να ξεχάσουμε γρήγορα τον αποκλεισμό μας».

Για το τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ δεν προκρίθηκε: «Στο ποδόσφαιρο, όταν δεν σκοράρεις, τα πράγματα γίνονται περίπλοκα. Είχαμε τις ευκαιρίες για γκολ, αλλά αυτά ήρθαν από την πλευρά της Ραπίντ. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, αλλά σε αυτό το επίπεδο είναι δύσκολο για μια ομάδα να επανέλθει και να ανατρέψει σκορ επιπέδου 2-0».

Για το κλίμα που συνάντησε στον ΠΑΟΚ: «Έχουμε καλή ομάδα και, το κυριότερο, με ανθρώπους που δουλεύουν για καλό του ΠΑΟΚ. Η διοίκηση και οι προπονητές κάνουν τα πάντα για να πάει μπροστά η ομάδα. Και να ξέρετε ότι το πιο σημαντικό σε μια ομάδα είναι οι άνθρωποι, που διαχειρίζονται τις τύχες της».

Για το γκολ που έχασε κι αυτά που δέχθηκε: «Υπάρχουν μέρες που, αν θέλει και ο θεός, ένας αμυντικός καταφέρνει να σκοράρει στη μία από τις συνολικά δέκα φορές που θα κατέβει στην αντίπαλη εστία. Μέρα με τη μέρα αισθάνομαι καλύτερα μέσα στην ομάδα. Είναι άσχημο, βέβαια, ότι σαν αμυντικός δέχθηκα στον αγώνα της Πέμπτης τα γκολ της Ραπίντ, αλλά να ξέρετε ότι στον ΠΑΟΚ δεν έχω έρθει για να τρώω γκολ. Άλλωστε, εμάς τους Βραζιλιάνους μας αρέσει πάντα vα κερδίζουμε. Πώς άραγε, περιμένετε να νιώθω μετά την εξέλιξη που είχε ο αγώνας με τη Ραπίντ;».


Πηγή: gazetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/









Γλύκος:«Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα»



Ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ Παναγιώτης Γλύκος παραχώρησε συνέντευξη στη Sportday και μίλησε για τον αποκλεισμό της ομάδας του, για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα, και την κλήση του στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά:

'Ετσι όπως σκέφτεσαι αυτό το παιχνίδι, τι πιστεύεις τελικά ότι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη συνέχεια τού Europa League;

«Ηταν δύσκολο παιχνίδι και το ξέραμε. Μπήκαμε στο γήπεδο και μείναμε πίσω περιμένοντας τον αντίπαλο. Δεν θέλαμε να δεχτούμε γκολ, έτσι ώστε στο δεύτερο ημίχρονο να αλλάζαμε την τακτική μας και να διεκδικούσαμε το τέρμα που θα μας έδινε άλλον αέρα. Εγινε αυτό που έγινε μέχρι την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και μετά ήρθε το τρίτο γκολ στο τέλος. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Αλλιώς τα σχεδιάσαμε, αλλιώς τα περιμέναμε, δεν ήρθαν όμως έτσι τα πράγματα και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ακολουθούν ματς πρωταθλήματος, στα οποία πρέπει να είμαστε σοβαροί και αποφασισμένοι ώστε να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία».

Είστε μία νέα ομάδα. Πώς περιμένεις να αντιδράσετε σε αυτόν τον αποκλεισμό;

«Πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να πάμε τώρα στην Αθήνα να παίξουμε με τον Ατρόμητο για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Λογικά έχεις ένα αντιφατικό συναίσθημα μετά τον αποκλεισμό, αλλά και τώρα που έμαθες ότι κλήθηκες στην Εθνική ομάδα. Πώς το βλέπεις;

«Σίγουρα όταν το άκουσα, μου φάνηκε σαν ψέμα. Δεν το πίστευα. Μέσα στη στενοχώρια μου ήρθε αυτό το ευχάριστο νέο, που πραγματικά θέλω να πω ότι είναι μεγάλη μου τιμή. Είναι μία δικαίωση των προσπαθειών μου εδώ και χρόνια, της δουλειάς μου, αλλά και της υπομονής που έκανα στον χώρο. Είμαι χαρούμενος γι' αυτό».


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί 2012: Οι ελληνικές συμμετοχές της 3ης μέρας






Στίβο, κολύμβηση, ποδηλασία πίστας, τοξοβολία, σκοποβολή και ιστιοπλοΐα περιλαμβάνει το ελληνικό πρόγραμμα του Σαββάτου (01/09), στο πλαίσιο ης 3ης ημέρας των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».

Στο μικτό αεροβόλο τουφέκι πρηνηδόν SH2, υπάρχει διπλή ελληνική συμμετοχή με τους Ευάγγελο Κακοσαίο και Θεοδώρα Μουτσίου (11:30ώρα Ελλάδας). Στο αγώνισμα συμμετέχουν συνολικά 31 σκοπευτές, οκτώ εκ των οποίων θα προκριθούν στον τελικό που θα γίνει το απόγευμα το μεσημέρι στις 14:00.

Στον τελικό της ποδηλασίας πίστας (11:30 ώρα Ελλάδας) και στο αγώνισμα του ενός χιλιομέτρου ατομικής χρονομέτρησης ανδρών, συμμετέχει το ελληνικό πλήρωμα tandem αποτελούμενο από τους Χρήστο Στεφανάκη και Κωνσταντίνο Τρουλινό.

Στον στίβο, υπάρχουν δύο τελικοί με ελληνική συμμετοχή. Η Μαρία Σταματουλά στις 12.00
συμμετέχει στον τελικό της κορίνας κατηγορίας F31/32/51 και συγκεντρώνει πολλές ελπίδες για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Έχει προσωπικό ρεκόρ 17.62μ και εφετινή επίδοση 17.43. Ακόμη στον τελικό της σφαιροβολίας F54/55/56 (ώρα 12:00) θα αγωνιστούν οι Μανώλης Στεφανουδάκης και Ηλίας Ναλμπάντης. Ο Στεφανουδάκης έχει εφετινό ρεκόρ 8.37μ. και προσωπικό ρεκόρ 9.30μ., ενώ ο Ναλμπάντης έχει προσωπικό ρεκόρ 11.11 και εφετινό ρεκόρ 10.38μ. Όσον αφορά την Παρασκευή Καντζά (με βοηθό-οδηγό τον Θεόδωρο Κατσονόπουλο) μετέχει στην πρώτη από τις τέσσερις προκριματικές σειρές των 200μ. κατηγορίας Τ11. Από κάθε σειρά προκρίνεται ο πρώτος καθώς και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι των προκριματικών

Στην κολύμβηση υπάρχει ελληνική συμμετοχή σε δύο αγωνίσματα. Στον προκριματικό των 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S13 (13:30 ώρα Ελλάδας) παίρνει μέρος ο κάτοχος εννέα παραολυμπιακών μεταλλίων, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης. Συμμετέχει στη β` προκριματική σειρά και με επίδοση 24.52 από εφέτος, είναι φαβορί για πρόκριση στον τελικό που θα γίνει επίσης αύριο (21:53). Στα 200μ. ελεύθερο κατηγορίας S5 (ώρα 10:45 ώρα Ελλάδας) συμμετέχει ο Κωνσταντίνος Καραούζας. Μετέχει στον έβδομο διάδρομο της β` προκριματικής σειράς και έχει επίδοση 3:28.21 που δύσκολα θα του χαρίσει θέση στον τελικό

Ακόμη, στον τελικό των 200μ. ελεύθερο κατηγορίας S2 παίρνει μέρος ο Αριστείδης Μακροδημήτρης και βάσει της επίδοσης που έχει και η οποία του εξασφάλισε πρόκριση για το Λονδίνο, είναι φαβορί για μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Τέλος στο Γουέιμαουθ και Πόρτλαντ, θα δοθεί η εκκίνηση της ιστιοπλοίας. Στα σκάφη 2.4mR μετέχει ο Γιώργος Δεληκούρας, ενώ στα Sonar θα υπάρχει εκπροσώπηση από το σκάφος των Βασίλη Χριστόφουρ/Θεόδωρου Αλεξά/Ανάργυρου Νοτάρογλου.

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιάδα 2012: Ο ελληνικός απολογισμός της 2ης μέρας



Ο Γιάννης Πρώτος στον πρωινό προκριματικό κατέκτησε την δεύτερη θέση στην πρώτη σειρά με 50.73 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό της Κυριακής (02/09).

Ο Φερνάνεζ κατέλαβε την έκτη θέση στη σφαίρα με βολές στα: 7.36μ (1), 7.35μ (2), 6.99μ (3), 4.53μ (4), 7.20μ (5), 7.36μ (6).
Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχαν ακόμη οι Γιώργος Καραμηνάς και Γεράσιμος Βρυώνης που όμως είχαν από τρεις άκυρες προσπάθειες.

Την 8η θέση στον τελικό του 1 χιλιομέτρου ατομικής χρονομέτρησης κατηγορίας Β για το Παραολυμπιακό τουρνουά ποδηλασίας πίστας «Λονδίνο 2012», κατέκτησαν οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος).

Στην 16η θέση του τελικό της κορίνας κατηγορίας F31/32/51 στο Παραολυμπιακό τουρνουά στίβου «Λονδίνο 2012», κατετάγη ο Νίκος Καπλάνης. Ο Έλληνας πρωταθλητής, αν και έχει προσωπικό ρεκόρ πάνω από 20 μέτρα, περιορίστηκε σε επίδοση 18.82μ. που τον έφερε στην προτελευταία θέση του αγωνίσματος. Οι βολές του Καπλάνη: 18.39μ. (3η), 18.82μ. (2η), άκυρος (3η).

Στην 25η θέση του προκριματικού των 10 μέτρων αεροβόλο πιστόλι SH1, κατετάγη ο Ευριπίδης Γεωργίου.Ο Κύπριος σκοπευτής, είχε 545/600 επίδοση που δεν του επέτρεψε να βρεθεί στον τελικό του αγωνίσματος.

Πηγή: Onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

«Πάρτυ» Φαλκάο στο Σούπερ Καπ



Ο Φαλκάο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ατλέτικο Μαδρίτης που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ επικρατώντας με 4-1 της κατόχου του Champions League, Τσέλσι.

Μόλις στο 7’ με εκπληκτικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους κυπελλούχους Ευρώπης, ενώ στο 19’ με φανταστικό σουτ έκανε το 2-0, δίνοντας από νωρίς τεράστιο προβάδισμα τίτλου στην ομάδα του.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Κολομβιανός διεθνής σε τετ α τετ με τον Τσεχ, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0 και να «καθαρίσει» από νωρίς για την ομάδα του. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες σαν να περίμεναν τη λήξη της αναμέτρησης. Αυτό, δεν εμπόδισε τους «ροχιμπλάνκος» από το να φτάσουν σε ακόμα ένα τέρμα. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Μιράντα εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην άμυνα των «μπλε» και έκανε το 4-0! Από εκεί και πέρα η ομάδα του Ρομπέρτο ντι Ματέο το μόνο που κατάφερε, ήταν να μειώσει με τέρμα του Κέιχιλ στο 75’ πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ (88΄Μπερτράν), Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρες (46’ Όσκαρ), Αζάρ, Μάτα (82’ Στάριτζ), Φερνάντο Τόρες
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε, Μάριο Σουάρεζ, Γκάμπι, Αντριάν (56’ Ροντρίγκεζ), Κόκε (81’ Ραούλ Γκαρσία), Τουράν, Φαλκά (87’ Εμρέ).

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

«Ο Άρης έχει ανάγκη τον κόσμο του»



Μπορεί η μεταγραφική περίοδος να ολοκληρώθηκε χωρίς την απόκτηση επιθετικού και πλέον ο Άρης να «χτενίζει» την ελεύθερη αγορά, ωστόσο άπαντες στο «στρατόπεδο» των «κίτρινων» στρέφουν για την ώρα την προσοχή τους στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.

Για αυτό το λόγο άλλωστε οι ιθύνοντες του Άρη – μέσω ανακοίνωσης - απηύθυναν κάλεσμα στο κόσμο να στηρίξει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Μάκη Κατσαβάκη.

Αναλυτικά:

«Η αντίστροφη μέτρηση για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ο.Φ.Η. ξεκίνησε. Το πρώτο επίσημο φετινό εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας και όλοι οι δρόμοι οδηγούν Κλεάνθης Βικελίδης. Ο νέος και πλήρως ανανεωμένος ΑΡΗΣ μπροστά στον κόσμο του, ο οποίος θα πρέπει να αγκαλιάσει και να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Το χρειάζεται η ομάδα, το χρειάζονται αυτά τα παιδιά. Ως γνωστόν, τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ο.Φ.Η. βρίσκονται ήδη στη διάθεση του κόσμου σε μειωμένες τιμές, εναρμονισμένες στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Να θυμίσουμε ότι τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στις θύρες 1 και 3, 15 ευρώ στην θύρα 2, 20 ευρώ στην θύρα 9 και 30 ευρώ στην θύρα 7 (επισήμων). Διατίθενται από το ARIS MOBILE, ενώ την Κυριακή, την ημέρα του αγώνα, τα εισιτήρια θα διατίθενται από το πρωί από τα εκδοτήρια του γηπέδου.
Παράλληλα οι φίλοι του ΑΡΗ μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους και μέσω ίντερνετ από τη σχετική υπηρεσία e-ticketing και την διεύθυνση https://buy.tickethour.com/arisfc-ww/showProductList.html».

Πηγή: Onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/