Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Αποτελέσματα Super League



Ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 1-0 χάρη σε γκολ του Άλβαρεζ στο 68'(φέρει μεγάλη ευθύνη ο Κωσταντόπουλος). Να σημειωθεί ότι παρά την ήττα, οι 10.000 οπαδοί της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ καταχειροκρότησαν την προσπάθεια των νεαρών παικτών.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιά. Οι "νεοφώτιστοι'' Κρητικοί απέσπασαν ιστορικό βαθμό, καθώς ήταν η πρώτη τους συμμετοχή στη Σουπερ Λιγκ.

Το γκολ του Λουκά Βύντρα στο 34' έκρινε το ματς ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με μεγαλύτερες εξ'αυτών το δοκάρι του Ναπολεόνι στο 19'.

ΑΕΚ- Αστέρας Τρίπολης 0-1 ( Άλβαρεζ 68')

ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 0-0

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-1 (Βύντρα 31')


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Ανανεώνει ο Σαλπιγγίδης



Αίσια κατάληξη έχει το θέμα Σαλπιγγίδη, όπως προκύπτει μετά το ραντεβού που έγινε χθες στα γραφεία της Τούμπας.

Ο διεθνής επιθετικός και η διοίκηση του ΠΑΟΚ φαίνεται να έχουν βρει την χρυσή τομή.

Ο "Σάλπι" δέχτηκε να έχει μειωμένες απολαβές για την επόμενη χρονιά και απομένουν κάποιες μικρές αλλαγές ώστε να ολοκληρωθεί η ανανέωση συνεργασίας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

ΠΑΟΚ:«Καίει» η εισήγηση του εισαγγελέα




Επιβαρυντική για τον ΠΑΟΚ φέρεται να είναι η εισήγηση του εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση των επεισοδίων της περασμένης Πέμπτης στη Τούμπα. Ο εισαγγελέας προτείνει τα εξής:

1. Ετήσιος αποκλεισμός του ΠΑΟΚ με τριετή αναστολή, δηλαδή την επόμενη φορά που θα λάβουν χώρα στη Τούμπα ακραίες συμπεριφορές, ο ΠΑΟΚ θα χάσει μία ευρωπαϊκή σεζόν.

2. Κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι αγώνες των ομίλων εφόσον ο ΠΑΟΚ περάσει, δηλαδή τρεις αγωνιστικές χωρίς κόσμο, κάτι που βέβαια μπορεί να στοιχίσει την επόμενη σεζόν αν ο ΠΑΟΚ δεν περάσει στους ομίλους.

3. Πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η εισήγηση του εισαγγελέα, είναι η ίδια ακριβώς και για τη Ραπίντ Βιέννης, με τη μόνη διαφορά πως το πρόστιμο είναι ακριβώς το μισό – 75 χιλιάδες ευρώ.


Πηγή:metrosport.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Super League


To πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 19:15 NS2

ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς 19:15 NS3

Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 21:30 NS2


Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

Κέρκυρα – Ατρόμητος 19:15 NS4

ΟΦΗ – Ξάνθη 19:15 NS3

ΠΑΟΚ – Πανθρακικός 19:15 NS1

Βέροια – Ολυμπιακός 21:30 NS1


Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Πανιώνιος – Άρης 20:30 NS1


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Πρεμιέρα superleague 2012-2013







Με σχεδόν τις μισές ομάδες να παίρνουν την άδεια συμμετοχής με την… ψυχή στο στόμα και τις παρατάσεις - διευκολύνσεις (από ΕΠΟ, Πολιτεία) να διαδέχονται η μία την άλλη, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, αλλά και με την κρίση να έχει επηρεάσει τους πάντες, το νέο πρωτάθλημα αποτελεί ένα «στοίχημα» για όλους.

Όσον αφορά τον Άρη η χρονιά αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη, καθώς μόνο δύο παίκτες από την προηγούμενη χρονιά είναι στο ρόστερ(Παπαζαχαρίας,Βελλίδης) και η ομάδα αποτελείται από νεαρούς παίκτες. Τα οικονομικά προβλήματα έπληξαν τους «κίτρινους» γιαυτό δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν μεταγραφές επιπέδου. Ο Μάκης Κατσαβάκης θα αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο, με σκοπό να μην κινδυνέψει η ομάδα με υποβιβασμό σε καμία περίπτωση.

Από την άλλη, στον ΠΑΟΚ, ξεκίνησε μία καινούρια εποχή αφού εξασφάλισε χρηματοδότηση από τον Ιβάν Σαββίδη. Ο ομογενής επιχειρηματίας αν και μπήκε στην ομάδα αφότου είχε ολοκληρωθεί το ρόστερ, δεν παύει να είναι μια βαθιά οικονομική ανάσα για τη συνέχεια.Ο Γιώργος Δώνης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και δείχνει να περνάει τη δική του φιλοσοφία. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κράτησε τον βασικό κορμό της ομάδα και προχώρησε σε ορισμένες προσθετικές κινήσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα.

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Κατσικάς:« Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι βαριά»




Ο «χρυσός» σκόρερ του ΠΑΟΚ επί της Ραπίντ, Γιώργος Κατσικάς έδωσε συνέντευξη στα «ΣΠΟΡ» και τόνισε πως η ομάδα έχει βαριά φανέλα ενώ αναφέρθηκε και στο άγχος το οποίο πρέπει να ξεπεράσει.

Αναλυτικά είπε:

Για το 2-1 κόντρα στη Ραπίντ: «Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε μία νίκη με καθαρό σκορ, χωρίς να δεχτούμε γκολ. Ωστόσο η νίκη είναι πάντα νίκη και είναι σημαντική. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από ένα γκολ που απαγορεύεται να δεχόμαστε, αντιδράσαμε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο και γυρίσαμε το παιχνίδι, παρότι μείναμε και με 10 παίκτες στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Η νίκη με 2-1 μας δίνει ένα προβάδισμα για την πρόκριση».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς: «Πρέπει να κάνουμε αυτό που δεν κάναμε στην Τούμπα, δηλαδή δεν πρέπει να δεχτούμε γκολ και σίγουρα θέλουμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Προσωπικά πιστεύω ότι εφόσον είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει στη Βιέννη, θεωρώ ότι αν δεν κερδίσουμε θα πάρουμε σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα για να προκριθούμε. Πρέπει να δείξουμε πάντως μεγάλη προσοχή».

Για το γεγονός ότι σε τρίτο συνεχόμενο ματς ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο: 
«Πιστεύω ότι δείχνουμε χαρακτήρα. Σε όλα τα παιχνίδια είμαστε καλύτεροι, έχουμε τον έλεγχο αλλά δυστυχώς δεχόμαστε γκολ σε ανύποπτες φάσεις. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να αποφεύγουμε τα λάθη που στοιχίζουν στην ομάδα. Με τη Ραπίντ δεχθήκαμε ένα γκολ στο οποίο φέρω σημαντική ευθύνη και ξέρω ότι πρέπει να είμαι πιο προσεκτικής στη συνέχεια».

Για το άγχος που έχει στα επίσημα ματς: «Σίγουρα όλοι ξέρουμε ότι έχουμε μεγάλες ευθύνες φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας μάς στηρίζουν και δείχνουν ότι πιστεύουν σε μας. Είναι γεγονός ότι έχω άγχος στα επίσημα ματς και αυτό με προβληματίζει. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει, αλλά πρέπει να αποβάλω αυτό το άγχος. Πρέπει να αντιμετωπίσω την κατάσταση και να τα βρω με τον εαυτό μου. Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση.
Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που πιστεύουν πραγματικά σε μένα και μου το λένε, δε σταματάνε να μου λένε ότι δεν πρέπει να ανησυχώ και πρέπει να είμαι ήρεμος. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να δικαιώσω αυτούς που δείχνουν πίστη σε μένα και πιστεύω ότι μέσα από τα παιχνίδια θα αποβάλλω το αδικαιολόγητο άγχος που μου βγαίνει στα επίσημα ματς και με οδηγεί σε κάποια αδικαιολόγητα λάθη. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, έχω εντοπίσει το πρόβλημα και θα το λύσω. Είναι κάτι που αφορά εμένα και θα βρω τη λύση για το καλό της ομάδας. Γιατί ό,τι κάνουμε στον ΠΑΟΚ το κάνουμε για το καλό της ομάδας και όχι ατομικά ο καθένας μόνος του... Και νομίζω ότι αυτό το ομαδικό πνεύμα φαίνεται και βγαίνει και μέσα στο γήπεδο».

Για τη στήριξη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και αν αυτό τον γεμίζει με μεγαλύτερες ευθύνες: «Ευθύνες υπάρχουν πολλές και μόνο που αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ. Η φανέλα της ομάδας είναι βαριά και οι απαιτήσεις μεγάλες. Είναι αλήθεια όμως ότι έχω μεγάλη στήριξη, αλλά νομίζω ότι οι επιτελείς της ομάδας βρίσκονται κοντά σε όλα τα παιδιά. Οχι μόνο σε μένα... Για μένα αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μου μιλάνε τακτικά για να με βοηθήσουν να αποβάλω το όποιο άγχος έχω, αλλά και για να με βοηθήσουν να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Είναι σημαντικό ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς ανθρώπους που έχουν παίξει μπάλα και ξέρουν πώς να βοηθήσουν τους νεαρούς παίκτες».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Λίαμ Λόρενς:«Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική»


Ο μέσος του ΠΑΟΚ Λίαμ Λόρενς, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο ματς με τη Ραπίντ και δημιούργησε το πρώτο γκολ, παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24.gr και δήλωσε ενθουσιασμένος από τους οπαδούς της ομάδας και υποσχέθηκε στην πορεία να την βοηθήσει  μοιράζοντας ασίστ και σημειώνοντας γκολ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο στο ματς με τη Ραπίντ έδειξες έτοιμος και βοήθησες την ομάδα σου να φθάσει στη νίκη. Αισθάνεσαι πλέον ότι μπορείς να ξεκινήσεις από τη βασική ενδεκάδα; 

«Είχα μια πλήρη προετοιμασία, ωστόσο, αυτό που χρειάζεται να συνηθίσω είναι να παίζω ποδόσφαιρο κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες. Κατά τα άλλα. Αισθάνομαι έτοιμος και βρίσκομαι στη διάθεση του προπονητή για να με χρησιμοποιήσει, όποτε με χρειαστεί».

Θα είναι ο ΠΑΟΚ αυτός που θα προκριθεί στους ομίλους του Europa League;


«Σταυρώνουμε τα δάκτυλά και ελπίζουμε ότι θα περάσουμε. Θα πάμε στη Βιέννη για να μη χάσουμε. Και νομίζω ότι σαν ομάδα έχουμε την εμπειρία για να τα καταφέρουμε».

Έζησες την ατμόσφαιρα της Τούμπας και από τον πάγκο και από τον αγωνιστικό χώρο. Θα 'θελες να κάνεις ένα σχόλιο;

«Ήταν κάτι το φανταστικό, ήδη από την προθέρμανση των παικτών, όταν είδα πολλούς οπαδούς να είναι γυμνοί από τη μέση και πάνω. Αλλά και όταν μπήκα στο παιχνίδι για την πρώτη μου επίσημη εμφάνιση ένιωσα πολύ ωραία».

Σου θύμισε κάποιο αγγλικό γήπεδο η ατμόσφαιρα; 


«Έχω παίξει στη Σάντερλαντ με 45.000 φιλάθλους, έχει πραγματικά ωραία έδρα, έχω παίξει και στη Στόουκ που εκεί δεν χρειάζονται 45.000 φίλαθλοι, μοιάζουν με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Χθες (σ.σ την Πέμπτη), όταν βάλαμε το δεύτερο γκολ, ο θόρυβος ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακός».

Μπήκες στο παιχνίδι και ακολούθησε η ανατροπή του σκορ. Ήταν συμπτωματικό αυτό;


«Θέλω να πιστεύω ότι και εγώ από την πλευρά μου βοήθησα για την ανατροπή του σκορ. Οι τελευταίες οδηγίες που μου έδωσε ο προπονητής πριν την είσοδο μου στον αγωνιστικό χώρο ήταν   
«μπες μέσα και άλλαξε το παιχνίδι». Αυτό που κυρίως προσπάθησα ήταν να βάλω όσο το δυνατό περισσότερες φορές την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή». 

Τι μπορεί να περιμένει ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ από σένα στη συνέχεια;


«Όταν θα έχω συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια μου και αποκτήσω ρυθμό, τότε θα μπορώ να δίνω ενδεχομένως περισσότερες ασίστ αλλά και να πετυχαίνω κάποια γκολ».

Τι σκέφτεσαι παραμονές της έναρξης του νέου πρωταθλήματος;


«Περιμένω να δω παιχνίδια, τα οποία θα διακρίνει ο ανταγωνισμός και το πάθος. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εμπειρία από παιχνίδια μεταξύ ελληνικών ομάδων, παρά μόνο το πρόσφατο φιλικό της ομάδας μου με την Ξάνθη. Αυτό που εύχομαι για το νέο πρωτάθλημα είναι να γευτούμε όσο το δυνατό περισσότερες νίκες».

Ο προπονητής σας, ο Γιώργος Δώνης έχει παραστάσεις από το αγγλικό ποδόσφαιρο το οποίο γνωρίζεις πολύ καλά. Διακρίνεις στον ΠΑΟΚ στοιχεία αγγλικής ομάδας;
«Όχι στην πραγματικότητα. Στην Αγγλία υπάρχει μία πολύ σημαντική διαφορά. Οι ακραίοι μέσοι παίζουν πραγματικά πολύ ανοιχτά πάνω στις γραμμές. Εδώ ο προπονητής ζητάει από τους μέσους να κλίνουν προς τα μέσα και να ανεβαίνουν στην επίθεση οι ακραίοι μπακ. Εδώ προσπαθούμε να παίξουμε πιο πολύ ποδόσφαιρο».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/