Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ποδηλασία: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην υπόθεση ντόπινγκ του Άρμστρονγκ


Αποκαλύψεις που συγκλονίζουν περιλαμβάνει το πόρισμα της USADA σχετικά με την υπόθεση Λανς 
Άρμστρονγκ, από τον οποίο αφαιρέθηκαν όλοι οι τίτλοι λόγω χρήσης αναβολικών
Σύμφωνα με αυτό ο Αμερικανός ποδηλάτης και οι συνεργάτες του είχαν στήσει «το πιο εκλεπτυσμένο σύστημα ντόπινγκ στην ιστορία του αθλητισμού»!

Η πλήρης αποδόμηση του αθλητή που υπήρξε σύμβολο συνεχίζεται με αδιανόητο ρυθμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού η κοινή γνώμη έμεινε σοκαρισμένη από όσα περιλαμβάνονται στο ογκοδέστατο πόρισμα της επιτροπής αντί-ντόπινγκ των ΗΠΑ. Αν και ο ίδιος αρνείται κάθε σχετική κατηγορία, οι αποκαλύψεις έρχονται σαν καταπέλτης να διαλύσουν κάθε αμφιβολία περί ενοχής του επτά φορές νικητή του Γύρου της Γαλλίας.

«Η USADA έχει βρει αποδείξεις πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Λανς Άρμστρονγκ συμμετείχε σε κατά συρροή απάτη με τη χρήση, διαχείριση και κυκλοφορία αναβολικών ουσιών και μεθόδων. Ενεργούσε με τη βοήθεια ενός μικρού στρατού υποστήριξης, που περιλαμβάνει γιατρούς ντόπινγκ, λαθρέμπορους ουσιών και άλλους μέσα και έξω από το άθλημα και την ομάδα του», αναφέρει το πόρισμα στο οποίο η… φάμπρικα χαρακτηρίζεται «το πιο εκλεπτυσμένο πρόγραμμα ντόπινγκ που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος του αθλητισμού».

Σε αυτό περιλαμβάνονται και οι μαρτυρίες 11 πρώην συναθλητών του, οι οποίοι αναφέρονται στη σχέση εξάρτησης που είχε αναπτύξει ο Άρμστρονγκ κυρίως με την ερυθροποιητίνη, ενώ γίνεται λόγος και για άλλες μεθόδους ντόπινγκ όπως οι μεταγγίσεις αίματος ή η τεστοστερόνη. Το σχέδιο που συνέλαβε και εκτέλεσε ο Άρμστρονγκ απαιτούσε τη συμμετοχή των συναθλητών του και την πλήρη υπακοή τους σε όσα αυτός έλεγε.

Απίστευτα είναι όσα γράφονται στις σελίδες του πορίσματος για όσα έκανε ο Άρμστρονγκ πριν από σημαντικούς αγώνες:

Το 1998, η πρώην σύζυγος του Άρμστρονγκ, Κρίστιν Ρίτσαρντ έδινε στην ομάδα ταμπλέτες κορτιζόνης τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο.

Το 1999, ο Τάιλερ Χάμιλτον, ισχυρίστηκε πως ο Λανς του πέταξε στο στόμα ένα μείγμα τεστοστερόνης και ελαιόλαδου, μετά από ετάπ του Γύρου της Γαλλίας.

Τον Ιούνιο του 2000, φέρεται να ταξίδεψε μαζί με 2 συναθλητές του στη Βαλένθια της Ισπανίας, ώστε να υποβληθούν σε μετάγγιση αίματος. Η διαδικασία έγινε σε δωμάτιο ξενοδοχείο, όπου δύο γιατροί και ο διευθυντής της ομάδας έβλεπαν το αίμα των αναβατών να στάζει σε πλαστικές σακούλες.

Τον επόμενο μήνα, κατά τη διάρκεια του Γύρου της Γαλλίας, οι ποδηλάτες ξάπλωναν στο κρεβάτι τους και έτρεμαν από τη μετάγγιση κρύου αίματος που ξαναέμπαινε στο σώμα τους. Το αίμα αυτό διαθέτει υψηλότερη δυνατότητα μεταφοράς οξυγόνου, με συνέπεια να βελτιώνεται η αντοχή των ποδηλατών.

Το 2000, σε αγώνα στην Ισπανία, ο Αρμστρονγκ είχε πάρει τεστοστερόνη και συναθλητής του τον προειδοποίησε ότι στο ξενοδοχείο περίμεναν ελεγκτές με αποτέλεσμα στον αγώνα να έχει πτώση, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.

Το 2002, κάλεσε ένα συναθλητή στη Χιρόνα και του διεμήνυσε πως εάν επιθυμούσε να συνεχίσει να αγωνίζεται για την ομάδα, θα έπρεπε να ακολουθήσει το πρόγραμμα ντόπινγκ που είχε σχεδιαστεί από το γιατρό του Τεξανού πρωταθλητή.

Το 2003, ο Άρμστρονγκ επισκέφθηκε το διαμέρισμα του Τζορτζ Χίνκαπι στην Ισπανία και έδωσε αίμα για μελλοντική μετάγγιση.

Ο Τζόναθαν Βότερς υποστήριξε ότι τα μπουκάλια με νερό που περιείχαν EPO διέθεταν ειδικές ταμπέλες για τον κάθε έναν ποδηλάτη.

Φύλαγαν το αίμα που είχε εξαχθεί κατά τις μεταγγίσεις στο ψυγείο που υπήρχε στο διαμέρισμα του Άρμστρονγκ, για να μην πέσει το ρεύμα και χαλάσει.


Πηγή gazzetta.gr

Mπάσκετ: Υπέγραψε στον Άρη ο Νίκος Μποχωρίδης



Ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Νίκου Μποχωρίδη, του 23χρονου γκαρντ που αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Ο νεαρός αθλητής υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας και δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να γυρίσω στην ομάδα από την οποία ξεκίνησα.

Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ομάδα και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ, να δικαιώσω τον προπονητή μου που μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία και με εμπιστεύτηκε.

Εύχομαι φέτος να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα και στο τέλος να δικαιωθούμε, γιατί η προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει είναι πολύ μεγάλη».

Το Who is who του παίκτη

Θέση: Γκαρντ

Ύψος: 1.89

Ημ. Γέννησης: 08/06/1989

Τόπος Γέννησης: Θεσσαλονίκη

Προηγούμενες ομάδες

2003-2007 ΑΡΗΣ

2007-2008 Μακεδονικός

2008-2009 ΤΣΣΚΑ Σόφιας

2009-2010 Αετός Κιλκίς

2010-2011 Αίας Ευόσμου

2011-2012 Πιερικός/Αρχέλαος

Πηγή: sentragoal.gr

Mπάσκετ: Ανοίγει σήμερα η αυλαία της Ευρωλίγκας



Η Ευρωλίγκα ανοίγει (11/10) τις πύλες της με το ελληνικό ενδιαφέρον να είναι έντονο, με τις συμμετοχές του περσινού κατόχου της διοργάνωσης Ολυμπιακού και του 6 φορές πρωταθλητή Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον Γ' όμιλο ως επικεφαλής κι εκεί θα αντιμετωπίσει τις Εφές, Κάχα Λαμποράλ, Τσεντεβίτα, Αρμάνι Μιλάνο και Ζαλγκίρις Κάουνας. Το βασικό ρόστερ παρέμεινε και προστέθηκε ο Στράτος Περπέρογλου που εγκατέλειψε τον Παναθηναϊκό για χάρη του Ολυμπιακού. Νέος προπονητής της ομάδας είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Οι Πειραιώτες θέλουν να κάνουν μια χρονιά αντάξια της προηγούμενης ώστε να υπερασπιστούν και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης.

Από την άλλη, ο πλήρως ανανεωμένος Παναθηναϊκός δεν έχει μόνο νέο προπονητή (σ.σ. τον Αργύρη Πεδουλάκη) αλλά και 11 νέους παίκτες. Οι ''πράσινοι'' έπεσαν σε δύσκολο όμιλο με Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε, Χίμκι, Καντού και Ολίμπια Λουμπλιάνας. Ίσως είναι η πιο αμφίρροπη χρονιά για την ομάδα του Παναθηναϊκού, καθώς αποχώρησε ο προπονητής της ομάδας Ομπράντοβιτς μετά από πολλά χρόνια, ενώ λόγω του χαμηλού μπάτζετ οι προσθήκες στο ρόστερ δεν είναι ανάλογες με παλιότερες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Α’ Όμιλος

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Χίμκι (11/10, 21:45)
Καντού-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (11/10, 21:45)
Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός (12/10, 22:30)

Β’ Όμιλος

Σαλόν-Πρόκομ (11/10, 21:00)
Ουνικάχα Μάλαγα-Μακάμπι Τελ Αβίβ (11/10, 21:45)
Σιένα-Άλμπα Βερολίνου (12/10, 21:45)

Γ’ Όμιλος

Ζαλγκίρις Κάουνας-Τσεντεβίτα (11/10, 19:45)
Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ (11/10, 21:00)
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Αναντολού Εφές (12/10, 21:45)

Δ’ Όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λιέτουβος Ρίτας (11/10, 19:00)
Μπαρτσελόνα-Μπάμπεργκ (12/10, 19:30)
Μπεσίκτας-Παρτιζάν (12/10, 20:00)

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com