Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Αναβλήθηκε η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για την υπεξαίρεση από τα ταμεία της ΑΕΚ

Για τις 21 Νοεμβρίου αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού το 2002 από τα ταμεία της ΑΕΚ. Στην υπόθεση, πλην του Μάκη Ψωμιάδη, είναι επίσης κατηγορούμενοι δύο συγγενικά του πρόσωπα, που φέρονται να εμπλέκονται στις πράξεις της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων, από παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με την κατηγορία, οι τρεις εμπλεκόμενοι εκταμίευαν ποσά από την ομάδα, εμφανίζοντάς τα ως πληρωμές για έργα κατασκευής αθλητικού κέντρου στους Θρακομακεδόνες. Τα έργα αυτά δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Ο Μάκης Ψωμιάδης, σύμφωνα με την κατηγορία, προκατέβαλε χρήματα σε εργολάβο ενώ όπως αποδείχθηκε δεν είχε γίνει καν η αγορά του ακινήτου, η οποία τελικά δεν υλοποιήθηκε.
Η εκδίκαση αναβλήθηκε καθώς η απόφαση των αρχών της ΠΓΔΜ για έκδοση του Ψωμιάδη αφορά μόνο τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην υπόθεση των στημέων ποδοσφαιρικών αγώνων, ενώ εκκρεμεί η απόφαση επί του αιτήματος και για την υπόθεση της ΑΕΚ.

Περισσότερες ειδήσεις στο: http://lpyrgos-blogspot.com

ΝΒΑ: Οι Σέλτικς έσπασαν την έδρα των Χιτ

Ένα βήμα από την πρόκρισή τους στους τελικούς του NBA βρίσκονται πλέον οι Σέλτικς της Βοστόνης, που κατάφεραν σήμερα τα ξημερώματα να σπάσουν την έδρα των Μαϊάμι Χιτ. Με ηγέτη τον Κέβιν Γκαρνέτ (26 π., 11 ρ.) και με τον γερόλυκο Πολ Πιρς να ευστοχεί σε ένα κρίσιμο τρίποντο 53 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, οι «Κέλτες» επικράτησαν των αντιπάλων τους 94 – 90, και πλέον προηγούνται 3 -2 στη σειρά των τελικών της Ανατολής.

Περισσότερες ειδήσεις στο: http://lpyrgos.blogspot.com

Euro 2012: «Δεν φοβόμαστε την Πολωνία» δήλωσαν Μαλεζάς και Κ. Παπαδόπουλος

Ο Στέλιος Μαλεζάς και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος εκπροσώπησαν τους συμπαίκτες τους στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο προπονητικό κέντρο του Λεγκιόνοβο. Αμφότεροι οι διεθνείς συμφώνησαν ότι η εθνική ομάδα προετοιμάζεται εντατικά για τον αγώνα της πρεμιέρας με την Πολωνία, προκειμένου να «χαλάσει» τη γιορτή των διοργανωτών, όπως το 2004 στην Πορτογαλία.
«Ο στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και, γιατί όχι, να πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Το κλίμα δεν θα μπορούσε να είναι πιο καλό. Υπάρχει ένα εξαιρετικό μείγμα παικτών και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται», υπογράμμισε ο διεθνής στόπερ του ΠΑΟΚ.
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ρωτήθηκε αν φοβάται ή πόσο υπολογίζει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. «Δεν έχουμε κανένα φόβο. Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και ελπίζω να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Δεν θέλω να μιλήσω ειδικά για τον Λεβαντόφσκι», απάντησε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της εθνικής: «Παίζει ο ένας για τον άλλο. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό τουρνουά και να περάσουμε στην επόμενη φάση».
Οι δύο διεθνείς «πειράχτηκαν» από την παρατήρηση Πολωνού δημοσιογράφου, ο οποίος ανέφερε ότι οι φίλαθλοι της χώρας του θεωρούν την Ελλάδα ως την πιο βαρετή ομάδα της διοργάνωσης. «Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις. Αν για κάποιους φαίνεται βαρετό ή άσχημο, εμένα δεν με νοιάζει καθόλου. Θέλω μόνο να κερδίζω», απάντησε ο Μαλεζάς για να προσθέσει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος: «Εμείς βρισκόμαστε συνεχώς στις μεγάλες διοργανώσεις. Ας δούμε λοιπόν τι μπορούν να κάνουν αυτοί και μετά τα λέμε».
Φιέστα η προπόνηση
Στη συνέχεια, η απογευματινή προπόνηση της εθνικής εξελίχτηκε σε… φιέστα. Περίπου 700 κάτοικοι της πολωνικής πόλης, που απέχει 35 χιλιόμετρα από τη Βαρσοβία και αποτελεί την έδρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην Πολωνία, εκμεταλλεύτηκαν το ότι η προπόνηση θα ήταν ανοιχτή για το κοινό και το… τίμησαν δεόντως. Οι εξέδρες του αθλητικού κέντρου «Μέσκι» ήταν κατάμεστες, ενώ τους διεθνείς και τον Φερνάντο Σάντος υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης. Στο γήπεδο υπήρχε ορχήστρα και το κλίμα παρέπεμπε σε κανονική ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Μεταξύ των ντόπιων βρέθηκαν και 30 – 40 Έλληνες, μόνιμοι κάτοικοι Πολωνίας, που αφίχθησαν από τη Βαρσοβία και τα περίχωρά της. Στο τέλος της προπόνησης, οι διεθνείς υπέγραψαν πολλά αυτόγραφα.

Περισσότερες ειδήσεις στο: http://lpyrgos.blogspot.com