Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωσε Κριβοκάπιτς ο Ηρακλής



Την απόκτηση του Ράνταβαν Κριβοκάπιτς, ο οποίος στο παρελθόν πέρασε και από τη Βέροια, ανακοίνωσε σήμερα ο Ηρακλής.

Η άνοδος του «Γηραιού» στην Football League (Β΄ Εθνική) υποχρεώνει τη διοίκηση να προβεί άμεσα στην ενίσχυση της ομάδας, με την προοπτική την άμεση επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο 34χρονος Μαυροβούνιος μέσος αγωνιζόταν πέρυσι στο Παραλίμνι της Κύπρου, ενώ στο παρελθόν έχει τέσσερις διεθνείς συμμετοχές με την τότε ενωμένη Σερβία με το Μαυροβούνιο. «Στόχος μας είναι η επάνοδος της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα» ανέφερε μεταξύ άλλων στις πρώτες του δηλώσεις.

Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Κόντης: «Είχα φέρει τον Πάμπλο Γκαρσία για τον Αρη!»



Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προέβη ο Γιάννης Κόντης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» της Θεσσαλονίκης, η οποία προέκυψε από τη μεγάλη κόντρα με τον Λάμπρο Σκόρδα στον Αρη. «Εγώ είχα φέρει στην Ελλάδα τον Πάμπλο Γκαρσία και εκείνο το βράδυ άλλαξε γνώμη ο Σκόρδας, με συνέπεια να πάει στον ΠΑΟΚ. Είχε συμφωνήσει στην αρχή και μετά είπε όχι. Το ίδιο έγινε και με τον Εστογιανόφ, που θα ερχόταν με 150.000 ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Κόντης ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα, χαρακτήρισε ανθρωπάκι τον Σκόρδα και επανέλαβε ότι έφυγε από τον Αρη παρά τη θέλησή του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Κόντης:

Για την αποχώρησή του από τον Άρη: «Αποχώρησα όχι με τη θέλησή μου. Δεν την κοπάνησα όταν δεν πήραμε αδειοδότηση. Κάποια παιδιά παρασυρμένα από την αγάπη τους για την ομάδα, μου είπαν φύγε γιατί οι επόμενοι που θέλουν να έρθουν θα βάλουν λεφτά και δεν θέλουν να είσαι εσύ. Εγώ τους είχα πει σε αυτή τη συνάντηση ότι παρόλο που δεν μπορώ να εφαρμόσω το αγωνιστικό πλάνο μπορώ να εφαρμόσω το πλάνο της εξυγίανσης. Μου είπαν να φύγω, ήταν δύο παιδιά του SUPER 3 που μίλησαν με μένα και τον κ. Αθανασιάδη. Μιλάμε για μία ημέρα που πριν από αυτά τα παιδιά ήρθαν άλλα άτομα από άλλο σύνδεσμο εισέβαλαν στα γραφεία της ΠΑΕ και μόνο που δεν έδειραν τον πρόεδρο».

Για τα χρήματα που θα έμπαιναν στην ΠΑΕ:«Εγώ τους είχα πει σε αυτή τη συνάντηση ότι παρόλο που δεν μπορώ να εφαρμόσω το αγωνιστικό πλάνο, μπορώ να εφαρμόσω το πλάνο εξυγίανσης. Για τα λεφτά έγινε γενική συνέλευση τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου και είχαμε πει να μπουν με κάποιες εγγυήσεις μέχρι 30 Ιουνίου. Μετά τη μη αδειοδότηση μου είπαν σήκω και φύγε. Παρουσιάστηκε εντέχνως ότι εγώ καθυστερούσα. Εγώ ζητούσα έγγραφα από τη Λέσχη για το πώς θα μπουν τα χρήματα και είχαμε ζητήσει διασφάλιση και ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στο καθεστώς. Ζητούσαμε είτε μεσεγγύηση είτε μεταβίβαση μετοχών».

Για τον ισχυρισμό του Σκόρδα ότι ήταν θύμα εκβιασμού: «Από τι στιγμή που λέει ο πρώην πρόεδρος ότι τον εκβίαζες θα πρέπει να μας πει ποιο αδίκημα έχει κάνει και φοβόταν. Έχω παρουσιάσει στον εισαγγελέα τρία δημοσιεύματά του που λένε αυτό το πράγμα. Είδατε ποτέ εσείς κανένα από αυτούς που λέγανε ότι έβγαζα χρήματα να κάνουν προσφυγή στον εισαγγελέα; Αυτό το ανθρωπάκι δεν δίστασε να εμπλέξει τη γυναίκα μου. Ευτυχώς τον πήραν χαμπάρι και οι υπόλοιποι. Ανοίγει το στόμα του και νομίζει ότι επειδή αργεί η δικαιοσύνη ότι θα μπορεί να λέει συνέχεια ό,τι λέει. Χρησιμοποίησε το σταθμό και την εφημερίδα του για να λασπολογεί. Έπιασε κορόιδο τον Αθανασιάδη και μπόρεσε και έφερε στο σημείο αυτό τον Άρη».

Για την προηγούμενη διοίκηση: «Αυτός ο κύριος(Σκόρδας) έχει πιάσει και λασπολογεί τους πάντες χωρίς να υπάρχει αντίλογος, γιατί η διοίκηση που ανέλαβε το 2008 δεν είχε το θάρρος, το κουράγιο να πει για τα 10 εκ. ευρώ που λέει ο λογιστής ο κ. Κωτσιόπουλος και ότι έχουμε απλήρωτη την εφορία 2-3 χρόνια, φοβούμενη ότι θα υπάρχουν κυρώσεις από την εφορία. Αν είχε συμβεί αυτό και είχαμε πλήρη αντίληψη του τι έγινε, θα υπήρχε άλλη αντιμετώπιση. Όταν κάναμε το ρόστερ του 2009 που με κατηγορούν για τον Αμπρέου και τον Γκρασιάν ότι ανεβήκαμε 1,5 εκ., δεν ανεβήκαμε τόσο αλλά 500-600.000. Ο Αμπρέου δεν πήρε τις 800.000 αλλά έφυγε με 180 και ο Γκρασιάν πήρε τα μισά. Κανείς δεν λέει ότι εκείνη η επιθετική πολιτική έφερε έσοδα 15-16 εκ. ευρώ, που αμφιβάλλω αν θα ξανάρθουν, φιλικό με την Μπόκα στο οποίο ο Άρης θα έπαιρνε 600.000 και θα έδινε 150.000».

Για την κατηγορία περί υπερτιμολόγησης παικτών: «Εγώ ζητάω και σε αυτό διερεύνηση. Ζητάω να βρει την πληρωμή των μάνατζερ, αν σήκωσαν τα λεφτά και που τα έστειλαν. Όντως έγιναν μεγάλα συμβόλαια, όπως του Κόκε και του Νάτσο από τον Σκόρδα. Αν πάμε στη λογική ότι κάναμε μεγάλα συμβόλαια και βγάζαμε χρήματα, τότε είναι κακή η διαχείριση σε όλες τις ομάδες του κόσμου».

Για τις ρήτρες στα συμβόλαια Σηφάκη, Σανκαρέ, Φατί κτλ: «Είναι κανονισμοί της ΦΙΦΑ που έχουν μπει μετά την περίπτωση Ματουζάλεμ και ισχύει για την προστατευόμενη περίοδο, για τα τρία πρώτα χρόνια συμβολαίου και για παίκτες κάτω των 28 ετών. Αν θέλεις να βάλεις ρήτρα σε περίπτωση που φύγει ο παίκτης με δική σου ευθύνη, σε υποχρεώνει η ΦΙΦΑ να βάλεις ρήτρα χαμηλότερη αλλά κάτι ανάλογο, σε περίπτωση που φύγει με δική σου ευθύνη. Ήταν λάθος στάθμιση των πραγμάτων από τη διοίκηση. Και για τους νέους που λένε, όταν ένας παίκτης παίρνει 1.000 ευρώ το μήνα δεν μπορείς να του βάλεις ρήτρα 1 εκ. ευρώ. Και να τη βάλεις, όπως έβαλαν κάποιοι τώρα, να δω αν θα πληρωθούν όταν έρθει η ώρα. Θα έρθει η ΦΙΦΑ και θα συνυπολογίσει τους μισθούς».

Για την κατηγορία ότι επί Κόντη υπήρχε βιομηχανία μεταγραφών: «Είναι άσχετοι αυτοί που τα λένε. Είτε φέρεις έναν παίκτη για ένα χρόνο και μετά κάποιον άλλο είτε φέρεις έναν παίκτη για τέσσερα χρόνια, ο ατζέντης θα πάρει το 10% για κάθε χρόνο συμβολαίου. Έπιασαν τον κοσμάκη που υποφέρει για την ομάδα και του λένε βλακείες. Ξέρεις πόσους βλέπω καθημερινά και μου λένε “Κόντη γύρνα πίσω και πάρε την ομάδα”. Μην ακούτε μόνο τους “παπαγάλους”».

Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Aθανασιάδης:«Να σπάσω το φράγμα των 20 γκολ»



Πέντε γκολ στις έξι πρώτες του εμφανίσεις έχει πετύχει ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ και εξέφρασε την αισιοδοξία του στην συνέντευξή του στην Sportday ότι θα φέτος θα καταφέρει να φτάσει στα 20.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Αθανασιάδη:

Φέτος πέτυχες ήδη πέντε γκολ σε έξι παιχνίδια. Πού έχεις τοποθετήσει τον πήχη;

«Θέλω να σπάσω το φράγμα των 20 γκολ. Είναι ο μεγάλος μου στόχος από πέρυσι και μακάρι να τον υλοποιήσω φέτος, βοηθώντας παράλληλα και τον ΠΑΟΚ να φθάσει εκεί που όλοι επιθυμούμε. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Πέρυσι έφθασα στα 17, φέτος θέλω να πάω πιο ψηλά».

Ποια γκολ σου θεωρείς πιο δύσκολα και πιο όμορφα; Ποια θυμάσαι περισσότερο;

«Κατ' αρχάς εκείνο που πέτυχα πέρυσι, εκτός έδρας με τον Πανιώνιο. Ο Βιεϊρίνια με βοήθησε πολύ, μου έδωσε μια εξαιρετική πάσα κι εγώ πλάσαρα εύστοχα. Επίσης η κεφαλιά μου στον αγώνα εναντίον της Ραπίντ στην Τούμπα ήταν ένα γκολ που μου άρεσε αρκετά».

Εχεις να αφιερώσεις σε κάποιον το βραβείο του «Best Goal» της πρεμιέρας του πρωταθλήματος;

«Ηταν ένα πολύ ωραίο γκολ στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Δεν σκέφθηκα καθόλου, όταν ο Λόρενς μου γύρισε την μπάλα με το κεφάλι. Ήμουν πάνω στην κίνηση και σούταρα απευθείας. Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν μία σωστή απόφαση, μια και σκόραρα. Πάντως θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτό το βραβείο δεν το παίρνω μόνο εγώ, αλλά κι οι συμπαίκτες μου, που με βοήθησαν για να φθάσω μέχρι την επίτευξη ενός τέτοιου γκολ».

Είσαι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σου. Αισθάνεσαι κάποιο βάρος, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν πέτυχε γκολ στα δύο τελευταία κρίσιμα παιχνίδια;

«Στους εκτός έδρας αγώνες με τη Ραπίντ και τον Ατρόμητο δεν μας βγήκαν οι φάσεις και δεν σκοράραμε. Γι' αυτό και δουλεύουμε ακόμη περισσότερο στις προπονήσεις, πάνω στα τελειώματα των προσπαθειών μας. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν και τα γκολ».

Μήπως κόπηκαν τα… φτερά της ομάδας, μετά την «καμπάνα» της ΟΥΕΦΑ και τι προβλέπεις για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης;

«Οντως ύστερα από εκείνη την απόφαση η ομάδα έπεσε ψυχολογικά. Ηρθε και η ήττα από τον Ατρόμητο και δυσκόλεψαν τα πράγματα. Πάντως εμείς αν παρουσιαστούμε 100% συγκεντρωμένοι στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Στοχεύουμε μόνο στη νίκη και στους πολύτιμους τρεις βαθμούς».

Θέλεις να σχολιάσεις την ενδεχόμενη πρώτη παρουσία τού Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα, ως μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης;

«Μετά το ατυχές αποτέλεσμα στη Βιέννη, όταν κι αποκλειστήκαμε από τη συνέχεια τού Γιουρόπα Λιγκ και την ήττα από τον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα, είναι αναγκαίο να κάνουμε μια επανεκκίνηση και να οδηγηθούμε ξανά στις νίκες. Εμείς από την άφιξη του κ. Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη και το γεγονός ότι θα παρακολουθήσει το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης από κοντά, μόνο χαρούμενοι μπορεί να είμαστε».


Πηγή sportday.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Κοσμίδης: «Να αλλάξω εθνόσημο για να επιβιώσω»



Ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Κοσμίδης, μίλησε στην εφημερίδα ''Goal'' για τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν στη χώρα μας με αποτέλεσμα να θέλει να φύγει από αυτήν.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Σκέφτομαι να αγωνιστώ με τη φανέλα άλλης χώρας. Σε όποια χώρα κάνω τα χαρτιά μου θα με δεχθούν. Ξέρω ότι αυτό που λέω πικραίνει, ίσως και ενοχλεί πολλούς Ελληνες.

Ενοχλεί κι εμένα, αλλά θέλω να ζήσω σαν άνθρωπος. Τώρα με ταΐζουν οι γονείς μου... Τη γυμναστική δεν την αφήνω, την Ελλάδα μπορεί να την αφήσω. Αναγκάζομαι να πάρω μια τέτοια απόφαση. Δεν το θέλω. Πληροφορήθηκα ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να καταργηθούν στο μέλλον τα πριμ κατάκτησης μεταλλίων. Αν γίνει κι αυτό, θα φύγω την επόμενη μέρα».

Ο Κοσμίδης εδώ και έξι μήνες είναι απλήρωτος και από την ομοσπονδία γυμναστικής και παρότι από το 2006 μπορεί να διοριστεί στο Δημόσιο, όμως δεν το πράττει ακόμη, αναφέροντας πριν χρόνια: «Δεν γίνεται στα 19 μου χρόνια να γίνω δημόσιος υπάλληλος».

Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Ο Μπαντής διαψεύδει για το εξώδικο κατά του Ηρακλή



Εννέα πρώην παίκτες του Ηρακλή, με αφορμή την επιστροφή της ομάδας στη Football League, έστειλαν εξώδικο για τις παρανομίες που συντελούνται, με τον Γιώργο Μπαντή να διευκρινίζει στον Sentra 103,3 πως ο ίδιος δεν έχει κινηθεί νομικά εναντίον του «γηραιού».

Ο νυν τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης είπε μεταξύ άλλων πως: «δεν συμμετείχα στο εξώδικο. Κι εγώ από το ίντερνετ το έμαθα. Η μόνη εκκρεμότητα που έχω είναι κατά του Αντώνη Ρέμου και μόνο», προφανώς για οφειλές που υπάρχουν προς το πρόσωπό του.

Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Hρακλής: Εξώδικο από εννέα πρώην ποδοσφαιριστές



Εννέα πρώην ποδοσφαιριστές του Ηρακλή απέστειλαν εξώδικο σε διάφορους φορείς εντός κι εκτός Ελλάδας και χαρακτηρίζουν παράνομες τις αποφάσεις της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα οι:  Παπαστεριανός, Γιάκομπ, Μάρα, Σουάρες, Αραμπατζής, Κυrιαζής, Γκαρσία, Τσίτας και Μπαντής.

Μπλόκο στην τοποθέτηση του Ηρακλή στην Football League έχουν σκοπό να βάλουν εννέα πρώην ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, στους οποίους οφείλονται χρήματα από το πέρασμα τους από τον Γηραιό, τα οποία έχουν κερδίσει στα δικαστήρια.

Μετά τις αποφάσεις της ΕΠΟ και της διοργανώτριας Αρχής οι ποδοσφαιριστές-εργαζόμενοι έστειλαν εξώδικο σε αρκετούς φορείς.

Συγκεκριμένα κοινοποίησαν σε ΕΠΟ, Football League, Super League, ΕΕΑ, στον Yφυπουργό Αθλητισμού, στην FIFA, στην NOVA, τον ΠΣΑΠ και τον ΟΠΑΠ, πως αν δεν τακτοποιηθεί το ζήτημα θα προσφύγουν στην ΦΙΦΑ και στα πολιτικά δικαστήρια.

Να θυμίσουμε πως ο Ηρακλής συγχωνεύτηκε (και πήρε το ΑΦΜ) με την ομάδα ΑΕ Ποντίων και στη συνέχεια προέκυψε ο ΑΕΠ Ηρακλής, που αγωνιζόταν πέρσι στην Football League 2.


Πηγή: sport24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/