Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Λονδίνο 2012: Ο ελληνικός απολογισμός της 5ης μέρας





Tο πρώτο της μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα την πέμπτη μέρα, με τον Ηλία Ηλιάδη να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στον Α΄ προκριματικό γύρο, ο Ηλιάδης επικράτησε του Σλοβάκου Ραντλ και στους «16», νίκησε τον Λιθουανό Μπάουζα. Η ήττα στα προημιτελικά από τον Ρώσο Ντενίσοφ, τον έστειλε στη διαδικασία της «δεύτερης ευκαιρίας» (ρεπεσάζ).

Εκεί, ο Ηλιάδης επικράτησε σε μόλις 39'' του Αυστραλού Μαρκ Άντονι με Ippon και στον τελικό νίκησε με Yuko από δύο παρατηρήσεις (shido) τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Καμίλο, φτάνοντας τελικά στο χάλκινο μετάλλιο.

Στις υπόλοιπες συμμετοχές είχαμε αξιόλογες εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν όμως με αποκλεισμούς. Αναλυτικότερα, στη σπάθη η Βάσω Βουγιούκα τερμάτισε στην 5η θέση .

Στον πρώτο αγώνα, επικράτησε 15-8 της Βρετανίδας Λουίζ Μποντ-Ουίλιαμς στη φάση των «32», ενώ στους «16» νίκησε και την Πολωνή, Αλεξάντρα Σόσα (15-7), που πάντως κατάφερε να τής σπάσει το δόντι με ένα χτύπημα! Αν και μπήκε πολύ δυνατά στον προημιτελικό και πήρε προβάδισμα με 8-3 επί της Κιμ , ηττήθηκε στο τέλος με 15-12.

Οι Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας αγωνίστηκαν στη 2η ημιτελική σειρά, αλλά με επίδοση 7:07.15, έμειναν στην 5η θέση, αποκλείστηκαν από τον τελικό της κωπηλασίας.

Στην κολύμβηση η Νέρι Νιαγκουάρα μετείχε στον προκριματικό των 100μ. ελεύθερο, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί, καθώς με χρόνο 56.63 κατετάγη 32η. Στον προκριματικό 200μ. μικτή ατομική, ο Ανδρέας Βαζαίος κατετάγη 26ος με χρόνο 2:01.23 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Στην ιστιοπλοΐα ο Βύρων Κοκκαλάνης βρίσκεται ακόμη στην πέμπτη θέση στα RS-X ανδρών και βρίσκεται σε τροχιά μεταλλίων.
Στα RS-X γυναικών, η Αγγελική Σκαρλάτου τερμάτισε 21η στην 3η ιστιοδρομία, 11η στη 4η και βρίσκεται στην 16η θέση της γενικής με 58 βαθμούς ποινής.
Ο Βαγγέλης Χειμώνας στα Laser τερμάτισε 27ος στην 5η ιστιοδρομία, 33ος στη 6η κι έτσι βρίσκεται στην 27η θέση της γενικής με 113 βαθμούς ποινής. Η Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial τερμάτισε 34η στην 5η ιστιοδρομία, 34η στη 6η κι έτσι βρίσκεται στην 34η θέση της γενικής με 153 βαθμούς ποινής. Στα 49er οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης ήταν 19οι στην 5η ιστιοδρομία, 20οι στην 6η και βρίσκονται στην 20η θέση της γενικής με 92 βαθμούς ποινής.

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ηλιάδης: "Αφιερώνω το μετάλλιο στο Θεό, στους Έλληνες και στα παιδιά μου"



O «χάλκινος» ολυμπιονίκης του τζούντο Ηλίας Ηλιάδης για ακόμη μια φορά ξεδίπλωσε το ταλέντο του και απέδειξε πόσο μεγάλος αθλητής είναι. Ο Έλληνας «τζουντόκα», κατέχει το ρεκόρ του νεότερου αθλητή στην ιστορία του τζούντο (Αθήνα 2004), και συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Η αρχή για τον Ηλιάδη έγινε στη φάση των «32» με νίκη (Waza-ri) επί του Σλοβάκου Μίλαν Ροντ, ενώ η συνέχεια δόθηκε στους «16» με το ίδιο αποτέλεσμα κόντρα στον Λιθουανό, Κάρολις Μπάουζα. Στα προημιτελικά ο Ρώσος Κιρίλ Ντενίσοφ με δύο Yuko έκοψε το δρόμο του πρωταθλητή μας προς το χρυσό, «ρίχνοντάς» τον στα ρεπασάζ, για να έρθουν αργότερα δύο νίκες στους αγώνες της «δεύτερης ευκαιρίας» και το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή. Στον πρώτο εξ’αυτούς ο Ηλιάδης πέρασε εύκολα από τον Αυστραλό Μαρκ Άντονυ, καθώς ο αγώνας διήρκησε μόλις 39 δευτερόλεπτα(!) , ενώ στον κρισιμότερο επικράτησε του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο με Υuko πανυγηρίζοντας την κατάκτηση του μεταλλίου.

Στις δηλώσεις του δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και τόνισε:

"Έδειξα το εθνόσημο, γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές που περνά η Ελλάδα. Δεν ξέρω τι να πω. Εσείς πρέπει να μου πείτε που είδατε απ' έξω τον αγώνα. Είμαι ακόμη σαστισμένος",

"Ευχαριστώ το Θεό. Το μετάλλιο πάει για το Άγιο Όρος, αυτό μπορώ να πω. Δικαιώθηκα για τη σκληρή προετοιμασία και όλες αυτές τις δύσκολες προπονήσεις που κάνω. Αυτή είναι η στιγμή που χρειάζεται τα μετάλλια η Ελλάδα. Αφιερώνω το μετάλλιο πρώτα στο Θεό και μετά σε όλους τους Έλληνες, τόσο σε αυτούς που βρέθηκαν εδώ όσο και σε αυτούς που περιμένουν πίσω. Φυσικά στην κόρη μου και στο γιο μου που με περιμένει στη Χαλκιδική".

Όσον αφορά στη νίκη του επί του Καμίλο, δήλωσε: "Η εμπειρία μου έπαιξε μεγάλο ρόλο στη νίκη, αλλά έμπειρος ήταν και ο Βραζιλιάνος αντίπαλός μου. Είναι 34 ετών και έχει πολλές διακρίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακολούθησα πιστά την τακτική που είχα επιλέξει και όλα πήγαν καλά. Τώρα ηρεμία, ξεκούραση και να περάσω λίγες στιγμές γαλήνης με την οικογένειά μου".


Πηγή: sport24.gr


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com
 

«Χάλκινος» ο Ηλιάδης, πρώτο μετάλλιο η Ελλάδα!



Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες είναι γεγονός!
 Ο Ηλίας Ηλιάδης, 8 χρόνια μετά το χρυσό στην Αθήνα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο, επικρατώντας με Yuko του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο στον ημιτελικό των 90 κιλών.

Πηγή: sport24

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ο Ηλιάδης«αγγίζει» το χάλκινο, πρόκριση στις "8" η Βουγιούκα



Ο Ηλίας Ηλιάδης νίκησε μόλις σε 39'' με Ippon τον Αυστραλό Μαρκ Άντονι και σε λίγο θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στα -90 κιλά. Ο αντίπαλος προκύπτει από
τον ηττημένο του ημιτελικού.

Στην ιστιοπλοΐα , ο Βύρων Κοκκαλάνης στα RS:X βρίσκεται μέχρι στιγμής στην 5η θέση.

Η Βάσω Βουγιούκα στη σπάθη, προκρίθηκε στις "8" καλύτερες αθλήτριες έπειτα από δύο αγώνες, με τις ελπίδες για μετάλλιο να αυξάνονται. Στον πρώτο αγώνα επικράτησε 15-8 της Βρετανίδας Λουίζ Μποντ-Γουίλιαμς, ενώ στον δεύτερο πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Πολωνής Αλεξάντρα Σάχα με 15-7.
Στο μπιτς βόλεϋ το δίδυμο Τσαρτσίανη/Αρβανίτη αποκλείστηκε τελικά, αφού οι Ρωσίδες Βάσοβα/ Βοζάκοβα επικράτησαν των Ελβετίδων Κουν/ Ζούμγκερ .

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερες ειδήσεις:  http: //lpyrgos.blogspot.com

Nέο πειθαρχικό παράπτωμα στον ΑΡΗ με Κατίδη-Οικονομόπουλο



Νέο πειθαρχικό παράπτωμα στις τάξεις του Άρη με πρωταγωνιστές τους νεαρούς Κατίδη και Οικονομόπουλο.
Μετά το τέλος της προπόνησης δέχτηκαν έντονες παρατηρήσεις από τον προπονητή τους, Μάκη Κατσαβάκη και στη συνέχεια τους απέκλεισε από τις προπονήσεις μέχρι να θεωρηθεί λήξαν το θέμα. Οι δύο νεαροί καλούνται να ζητήσουν συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους για να ενταχθούν ξανά στο δυναμικό της ομάδας.
Αυτό είναι το δεύτερο «κρούσμα» εντός ολίγων ημερών στο στρατόπεδο του Άρη με τον έλεγχο των αποδυτηρίων να έχει ξεφύγει.

Πηγή: metrosport.gr

Περισσότερες πληροφορίες: http://lpyrgos.blogspot.com

Λονδίνο 2012: Ελπίδες για χάλκινο ο Ηλιάδης


Ο Ηλίας Ηλιάδης ηττήθηκε από τον Ρώσο Κιρίλ Ντενίσοφ με 2-0 και αυτομάτως έχασε τις όποιες ελπίδες είχε για το χρυσό μετάλλιο. Ο Ρώσος με 2 Yuko πήρε τους δύο πόντους που τον στέλνουν στην ημιτελική φάση, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής ελπίζει πλέον μόνο στο χάλκινο μετάλλιο, μέσω της διαδικασίας των ρεπεσάζ.

Όσον αφορά τις άλλες συμμετοχές της Ελλάδας, οι αδερφοί Γκουντούλα στην κωπηλασία
τερμάτισαν πέμπτοι και έμειναν εκτός τελικού.

Στην κολύμβηση, η Νέρι Νιαγκουάρα κατετάγη 8η στα 100μ. ελεύθερο και αποκλέιστηκε. Στην έκτη θέση των 200μ. μικτής τερμάτισε ο νεαρός Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος παρά τον αποκλεισμό του από τα ημιτελικά σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ με εξαιρετική εμφάνιση.

Νωρίτερα στο μπιτς βόλεϋ το δίδυμο Αρβανίτη/ Τσαρτιάνη ηττήθηκε με 2-0 σετ από τις πανίσχυρες Κινέζες Ζανγκ Ξι/ Ξούε και ελπίζουν σε πρόκριση μόνο με νίκη των Ελβετίδων Κουν/ Ζούμγκερ επί των Ρωσίδων Βάσοβα/ Βοζάκοβα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com







Ο ΠΑΟΚ «πέταξε» στο Ισραήλ για την πρόκριση


Ο ΠAOK αναχώρησε σήμερα για το Τελ Αβίβ, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο την Μπνέι Γεχούντα στo πλαίσιo του τρίτου προκριματικού γύρου στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στις τάξεις της ομάδας επικρατεί αισιοδοξία, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη, κάτι που φαίνεται και από την κατάταξη των δύο ομάδων με εκατό θέσεις να τις χωρίζουν.
Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Δώνης τόνισε πως ο μοναδικός στόχος είναι η νίκη με σκοπό να εξασφαλίσουν την πρόκριση από το πρώτο ματς. Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Γιώργου Κατσικά ο οποίος δήλωσε πως θα πιέσουν για το εκτός έδρας γκολ.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ:

Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιακουμής, Γιάννου, Γλύκος, Ιντζίδης, Κατσικάς, Κωνσταντινίδης, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Λίνο, Έτο, Γκαρσία, Κάτσε, Κουμάλο, Λάζαρ, Ρομπέρ.

Πηγή: sport24


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Λονδίνο 2012:Ελληνικές συμμετοχές πέμπτης μέρας



Αρκετές ελληνικές συμμετοχές περιλαμβάνει και η πέμπτη μέρα των ολυμπιακών αγώνων, με αυτή του παγκόσμιου πρωταθλητή στο τζούντο Ηλία Ηλιάδη να ξεχωρίζει. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα είναι το εξής:


ΤΖΟΥΝΤΟ

11:00 Ηλίας Ηλιάδης


ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΛΕΥ
11:00 Βίκυ Αρβανίτη/Βάσω Τσαρτσιάνη-Τσανγκ Ξι/Ξουέ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

12:00 Νέρι Νιαγκουάρα 100μ ελεύθερο

13:05 Ανδράς Βαζαίος 200μ μικτή ατομική

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
13:00 Νίκος Γκουντούλας/Απόστολος Γκουντούλας


ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙΑ 

14:00 Δήμου/Πατενιώτης (49er) 

14:05 Βύρων Κοκκαλάνης (RS-X )

14:05 Άννα Αγραφιώτη (Laser radial)

14:10 Βαγγέλης Χειμώνας (Laser)

16:00 Άννα Σκαρλάτου (RS-X)

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

16:10 Βάσω Βουγιούκα


Πηγή:contra.gr

Περισσότερες πληροφορίες:http://lpyrgos.blogspot.com

Επιλογή αρχηγών στον Πάοκ



Ο προπονητής του Πάοκ, Γιώργος Δώνης ενημέρωσε τους παίκτες ποίοι θα είναι οι τρεις αρχηγοί της ομάδας για τη νέα σεζόν. 

Πρόκειται για μια είδηση που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι προθέσεις του τέχνικου φάνηκαν από τα φιλικά. Έτσι, πρώτος αρχηγός θα είναι ο Πάμπλο Γκαρσία με τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Στέφανο Αθανασιάδη να ακολουθούν.

Πηγή:metrosport.gr

Περισσότερες ειδήσεις:http://lpyrgos.blogspot.com

Λονδίνο 2012-Ο απολογισμός των Ελλήνων(4η μέρα)



Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών αναδείχθηκε ισόπαλη 7-7 με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Η εθνική αύξησε τις ελπίδες της για να πάρει μια καλύτερη θέση στον Α' Όμιλο. Η ομάδα του Ντράγκαν Άντριτς χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη στο προσεχές ματς με το Καζαχσταν για να ελπίζει για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στην κωπηλασία είχαμε τη συμμετοχή των Λευτέρη Κόνσολα και Παναγιώτη Μαγδανή στα ρεπεσάζ του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών. Το ελληνικό δίδυμο έτρεχε στην 1η σειρά, όπου τερμάτισε πρώτο με χρόνο 6:31.13 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Πέμπτης.

Στην κολύμβηση, οι Παναγιώτης Σαμιλίδης και Κριστιάν Γκολομέεβ δεν κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους τερματίζοντας στη 8η και 6η θέση αντίστοιχα.

Ο Νίκος Μαυρομμάτης στην σκοποβολή στάθηκε άτυχος καθώς έφτασε ένα βήμα πριν τον τελικό, καταλαμβάνοντας την 7η θέση, ενώ πιο χαμηλά έμεινε ο Ευθύμης Μίτας, που κατετάγη 24ος.

Στην ιστιοπλοΐα ο Βύρωνας Κοκκαλάνης βρίσκεται στην 6η θέση μετά από δύο ιστιοδρομίες.

Η Αγγελική Σκαρλάτου βρίσκεται στην 13η θέση στις κατηγορίες RS:X.

Στα Laser, ο Βαγγέλης Χειμώνας είναι στην 24η θέση, η Άννα Γραφιώτη στην 31η, ενώ οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης παραμένουν 19οι.

Στα Star, ο Αιμίλιος Παπαθανασίου και ο Αντώνης Τσότρας ανέβηκαν στη 19η θέση, ενώ στην κατηγορία Finn ο Γιάννης Μιτάκης έπεσε στη 13η θέση.



Πηγή:sport24


Περισσότερες ειδήσεις:http://lpyrgos.blogspot.com

Μάδεργουελ-Παναθηναϊκός 0-2



Ο Παναθηναϊκός με σκόρερ τους Χριστοδουλόπουλο(14΄) και Μαυρία(75΄) , επικράτησε 0-2 της Μάδεργουελ και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ .


Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και άνοιξαν το σκορ με το «καλημέρα», όταν στο 14΄ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να περνά από όλους(ίσως τη βρίσκει και ο Μπουμσόνγκ) και να καταλήγει στα δίχτυα.
Μέχρι το γκολ οι παίκτες της Μάδεργουελ πίεζαν, αλλά η μοναδική ευκαιρία που πραγματοποίησαν ήταν ένα σουτ του Λάσλει στο 26΄ που πέρασε πάνω από την εστία του Καρνέζη.
Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός απείλησε τρεις φορές μέσα σε πέντε λεπτά. Στο 35΄ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ένα δυνατό σουτ με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Τοτσέ δεν κατάφερε να σκοράρει από ευνοϊκή θέση, καθώς το σουτ που πραγματοποίησε ήταν χλιαρό. Στο 40΄ ο Ζέκα σούταρε και ανάγκασε τον τερματοφύλακα σε σωτήρια επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι μπήκαν πιο δυνατά και μόλις στην πρώτη τους φάση έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία για το 2-0. Ήταν το 46' όταν ο Χριστοδουλόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε τον αντίπαλο του, σούταρε δυνατά αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ της Μάδεργουελ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο επόμενο κιόλας λεπτό με τον Χέιτλι να εκτελεί το φάουλ και τον Καρνέζη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει σωτήρια.
Στο 55' ο Παναθηναϊκός έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία στο ματς όταν ο Βύντρα ανέβηκε από τα δεξιά, συνεργάστηκε άψογα με τον Σισοκό, μπήκε μέσα στην περιοχή και προσπάθησε να πλασάρει αντί να γυρίσει στον ανενόχλητο Τοτσέ. Με την κόπωση να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια, ο Φερέιρα πραγματοποίησε τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις με τους Κατσουράνη και Μαυρία να περνάνε στις θέσεις των Τοτσέ και Μαρίνου. Ο νεαρός, με την πρώτη επαφή του με τη μπάλα «καθάρισε» το ματς. Στη φάση του 74΄, σε μια υποδειγματική αντεπίθεση ο Σισσοκό τροφοδότησε εξαιρετικά τον Μαυρία και με πλασέ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στο «τριφύλλι». Στο υπόλοιπα λεπτά ο ρυθμός έπεσε και η μοναδική αξιόλογη φάση ήρθε στις καθυστερήσεις με τον νεοεισαλθόντα Φορναρόλι να αστοχεί από κοντά γα το 0-3.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είναι ευχαριστημένοι με την εμφάνιση και όλα δείχνουν πως με την αναμενόμενη πρόκριση θα πάρουν μία μεγάλη οικονομική «ανάσα»
ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ: Ράντολφ, Χέιτλι, Χάμελ, Χάτσινσον, Ράμσντεν, Λέσλεϊ, Λο, Χάμφρεϊ, Μέρφι, Ογιάμα (79' Ντάλεϊ), Χίγκσον

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Μαρίνος (67' Κατσουράνης), Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (85' Φορναρόλι), Τοτσέ (76' Μαυρίας).



Πηγή:goalday.gr


Περισσότερες ειδήσεις:http://lpyrgos.blogspot.com