Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ της Τετάρτης



Εντυπωσιακά παιχνίδια με αρκετά γκολ επεφύλασσε η πρώτη ημέρα της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, ενώ σήμερα (19/09) μπαίνουν στη... μάχη οι υπόλοιπες 16 ομάδες της διοργάνωσης (5-8 όμιλοι).

Kλήρωση πρωταθλήματος μπάσκετ- Άρης-ΠΑΟ και ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα



Με δύο πολύ μεγάλα ντέρμπι ξεκινάει το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 τη φετινή σεζόν. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στα γραφεία του ΟΠΑΠ και έβγαλε στην πρεμιέρα τα ντέρμπυ Άρης- Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Το μεγάλο ντέρμπυ της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην 7η και 20 αγωνιστική.

Στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ Ράγιος και Φυτανίδης



Στις τάξεις του ΠΑΟΚ εξετάζουν περιπτώσεις παικτών ενόψει της  μεταγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Η εκτίμηση που τρέφει ο Γιώργος Δώνης προς το πρόσωπο του Σωκράτη Φυτανίδη είναι δεδομένη, αφού τον γνωρίζει καλά από την κοινή θητεία τους στον Ατρόμητο. Να θυμίσουμε ότι οι Θεσσαλονικείς είχαν κάνει κρούση για τον παίκτη το περασμένο καλοκαίρι, όμως η υπόθεση ναυάγησε λόγω των οικονομικών απαιτήσεων του Ατρομήτου. Πάντως παρά τις μεταγγραφές αμυντικών με Κουμαλό και Βιβιάν που πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ, είναι  πολύ πιθανόν να κάνει νέα πρόταση απόκτησης του Έλληνα αμυντικού.

Ένας άλλος παίκτης που αρέσει στον Γιώργο Δώνη είναι ο Ράγιος του Αστέρα Τρίπολης. Ο Ισπανός επιθετικός που στο ματς της περασμένης Κυριακής μεταξύ ΠΑΟΚ και Αστέρα σημάδεψε 3 φορές τα δοκάρια, έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις με τους Αρκάδες και θεωρείται καλή επιλογή για το επιθετικό κομμάτι του Δικέφαλου.

Πηγή: gazzeta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Ζήτησε εισιτήρια για Τούμπα ο Άρης



Εισιτήρια για το ντέρμπι της 5ηςαγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ζήτησε με επίσημο έγγραφο της στον «δικέφαλο» ο Αρης.

Εισιτήρια το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ζήτησε ο Αρης. Οι «κίτρινοι» απέστειλαν επίσημο έγγραφο στον «αιώνιο» αντίπαλο και αναμένουν απάντηση για 2.500 εισιτήρια με τις ενδείξεις να είναι θετικές.

Το αίτημα του ΠΑΟΚ να πάρει εξίσου εισιτήρια στο δεύτερο γύρο είναι δεδομένο. Εφόσον ικανοποιηθεί, τότε θα υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες, όμως δεν αρκεί αυτό, καθώς θα πρέπει να συμφωνήσει και η αστυνομία, της οποίας η θέση αυτή τη στιγμή είναι άγνωστη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Αποτελέσματα Τσάμπιονς Λιγκ



Η Ρεάλ με γκολ του Ρονάλντο στο 90' νίκησε με δραματικό τρόπο 3-2 τη Μάντσεστερ Σίτι στο σπουδαιότερο παιχνίδι της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League. H «βασίλισσα» ως το 84' έχανε με 2-1 και ήταν αντιμέτωπη με την 3η της ήττα σε πέντε παιχνίδια φέτος! Όμως Μπενζεμά και Ρονάλντο λύτρωσαν την Ρεάλ και έδωσαν το φιλί της ζωής στον Ζοσέ Μουρίνιο!

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε με 1-0 του Αγιαξ στην Βεστφαλία. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι λύτρωσε την πρωταθλήτρια Γερμανίας στο 87'. Νωρίτερα, ο Χιούμελς απέτυχε να νικήσει σε εκτέλεση πέναλτι τον Φερμέρ που απέκρουσε.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-1 στην έδρα του από τη Σάλκε του Κυριάκου Παπαπδόπουλου.
Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με τον Χεμέντες και ισοφάρισε με τον Αμπτούν για να δεχτεί νέο γκολ στο αμέσως επόμενο λεπτό από τον Χούντελαρ.

Mε γκολ των Ποντόλσκι και Ζερβίνιο μέσα σε 1,5 λεπτό η Άρσεναλ, που είχε βρεθεί πίσω στο σκορ χάρη στο πέναλτι του Μπελχαντά, έφυγε με νίκη 2-1 από το Μονπελιέ.

Μπορεί στο γαλλικό πρωτάθλημα να μην είναι ακόμα πολύ πειστική για την εφετινή δυναμική της, ωστόσο η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε δυναμική επανεμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από οκτώ χρόνια, συντρίβοντας τη Ντινάμο Κιέβου με 4-1 στο «Παρκ ντε Πρενς».

Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς άνοιξε το σκορ στο 19' με πέναλτι που κέρδισε ο Μενέζ από τον Μιχάλικ. Στην συνέχεια οι δύο στόπερ της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι, Τιάγκο Σίλβα και Αλεξ σκόραραν αμφότεροι με σουτ μετά από κόρνερ. Ο Μιγκέλ Βελόσο μείωσε για τη Ντινάμο στο δεύτερο μέρος αλλά στις καθυστερήσεις ο Χαβιέρ Παστόρε έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για τους Παριζιάνους.


Στο Ζάγκρεμπ, η Πόρτο δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην τοπική Ντιναμό. Οι «δράκοι» ήταν αφεντικά της αναμέτρησης στο «Μάξιμιρ» και λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Λούτσο Γκονζάλες άνοιξε το σκορ. Στο τέλος ο Στίβεν Ντεφούρ πέτυχε το τελικό 2-0 για την Πόρτο.

Η Μάλαγα στο ντεμπούτο της στους ομίλους της διοργάνωσης δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερη πρεμιέρα απέναντι στην ενισχυμένη Ζενίτ. Με πρωταγωνιστή τον Φρανθίσκο Ισκο έκανε σμπαράλια την πρωταθλήτρια Ρωσίας (3-0) στο «Ροσαλέδα».Ο 20χρόνος μέσος σκόραρε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ενώ ενδιάμεσα δίχτυα βρήκε και ο Χαβιέρ Σαβιόλα. Απογοήτευσε η Ζενίτ του Σπαλέτι που είχε δοκάρι με τον Χουλκ.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μίλαν έμεινε στο 0-0 με την Αντερλεχτ στο μισοάδειο «Σαν Σίρο», απογοητεύοντας τους οπαδούς της που στο τέλος αποδοκίμασαν τον Μαξ Αλέγκρι και τους παίκτες του.
Η Μίλαν που έχει χάσει τα δύο πρώτα της εντός έδρας ματς στο ιταλικό πρωτάθλημα ήλπιζε σε κάτι καλύτερο αλλά για μια ακόμα φορά τα λάθη διαδεχόντουσαν το ένα το άλλο. Μάλιστα η Αντερλεχτ ήταν κατά διαστήματα πολύ επικίνδυνη και θα μπορούσε με λίγη τύχη να πάρει μια πρώτη ιστορική νίκη επί ιταλικού εδάφους.


Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Ήττα στην πρεμιέρα για Ολυμπιακό



O Oλυμπιακός γνώρισε την ήττα με 2-1 από τη Σάλκε στο Γ.Καραϊσκάκης στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ.

Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έδειξε κατά διαστήματα ότι έχει πρόβλημα στον άξονα και ειδικά στην άμυνα και μοιραία ηττήθηκε από τους Γερμανούς.

Στο 37' ο πρώην ερυθρόλευκος Κυριάκος Παπαδόπουλος νίκησε στον αέρα τον Μέγερι και σκόραρε με κεφαλιά, όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Το γκολ όμως δεν άργησε και στο 41' έπειτα από κόρνερ του Φαρφάν ο Χεμέντες ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και έκανε το 0-1 με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι.

Στην επανάληψη παρόλο το κακό ξεκίνημα ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ισοφαρίσει με τον Αμπτούν, σκορ που κράτησε μόνο για ένα λεπτό καθώς οι Γερμανοί έκρυψαν τη μπάλα και με τελικό αποδέκτη τον Χούντελαρ πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ.

Μάλιστα στο επόμενο λεπτό δείγμα και της τρικυμίας στη μεσαία γραμμή η Σάλκε κέρδισε πέναλντι σε ανατροπή του Μανωλά. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Χούντελαρ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι του Μέγιερι(έπεσε στην ίδια γωνία).

Στη συνέχεια παρά τις αλλαγές του Ζαρντίμ οι παίκτες τις Σάλκε κράτησαν σχετικά εύκολα το προβάδισμα, αφού ο Ολυμπιακός το μόνο που έδειξε ήταν μια φάση στις καθυστερήσεις με τον Τζιμπούρ.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Mέγκιερι, Μανιάτης, Μοδέστο (69' Γκρέκο), Μασάντο, Τζεμπούρ, Κοντρέρας, Φουστέρ (58' Ιμπαγάσα), Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Αμπντούν (69' Μήτρογλου).

Σάλκε (Χούουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Χέβεντες, Χόλτμπι, Τζόουνς (90' Χέγκερ), Παπαδόπουλος, Φαρφάν (94' Ντράξλερ), Φουκς, Χούντελααρ, Μπαρνέτα (79' Αφελάι), Ματίπ, Νοϊστέντερ.

Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/