Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Σούπερ Λιγκ: Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής


Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης επικράτησαν των αντιπάλων τους στην 4η αγωνιστική και πάνε φουριόζες για το μεταξύ τους ντέρμπυ την 5η αγωνιστική στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ το Σάββατο είχε εύκολο απόγευμα και πέρασε άνετα με 3-0 (Αθανασιάδης,Ρομπέρ,Λαζάρ) από τα "Πηγάδια" της Ξάνθης. Ο Άρης πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του νεοαποκτηθέντα Αγκάνθο.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα:

         ΣΑΒΒΑΤΟ


Αστέρας Τρίπολης Πλατανιάς Χανίων 2 - 1( Ράγιος 43', Περόνε 48')

 Λεβαδειακός Πανιώνιος 3 - 0  (Βασιλείου 3',10', Λισγάρας 17')

 Ξάνθη ΠΑΟΚ 0 - 3 (Αθανασιάδης 10', Ρομπέρ 54', Λαζάρ 88')

         ΚΥΡΙΑΚΗ

 Βέροια ΠΑΣ Γιάννινα 1 - 0 (Ολαϊτάν 65')

 Άρης Κέρκυρα 1 - 0 (Αγκάνθο 57')

 ΟΦΗ ΑΕΚ 2 - 1 (Σίσιτς 17, Ιωαννίδης 42'/ Φουρτάδο 44')

 Ολυμπιακός Πανθρακικός 4 - 1 (Τζιμπούρ 4',51', Χολέμπας 27', Σκλιοπίδης αυτ. 29' / Κυβελίδης 83')

      ΔΕΥΤΕΡΑ

Παναθηναϊκός Ατρόμητος 


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Σούπερ Λιγκ: Πρώτη νίκη του Άρη με Αγκάνθο



Η πρώτη νίκη του Αρη στο πρωτάθλημα είναι γεγονός. Ηρθε στην 4η αγωνιστική, με το 1-0 επί της Κέρκυρας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ήρθε την κατάλληλη στιγμή: Μία εβδομάδα πριν το εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την ώρα που οι «Φαίακες» παρέμειναν χωρίς νίκη.

Παράλληλα, ήρθε ως δικαίωση της εμφάνισης της ομάδας του Μάκη Κατσαβάκη, με κεντρικό πρόσωπο του Νταβίντ Αγκάνθο. Ο νεοαποκτηθείς Ισπανός επιθετικός σκόραρε για 2η σερί αγωνιστική, με πέναλτι στο 57ο λεπτό.

Ο Αρης ήταν το αφεντικό στο πρώτο ημίχρονο, ιδίως μετά το πρώτο 10λεπτο. Με πρωταγωνιστές τους Γιαννιώτα (κυρίως) και Καπετάνο, πίεσε από τα άκρα την Κέρκυρα και δημιούργησε τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες (20' Αγκάνθο, 21', 36' Καπετάνος, 29' Γιαννιώτας) χωρίς να σκοράρει. 

Οι «κίτρινοι» είχαν και άλλες καλές στιγμές, ενώ ζήτησαν σε τέσσερις περιπτώσεις πέναλτι, έχοντας απόλυτο δίκιο στη φάση του 18ου λεπτού όταν ο Ζουμπουλάκης χτύπησε στο πρόσωπο τον Γιαννιώτα. Οσο για τους φιλοξενούμενους, είχαν σχεδόν αποκλειστικά παθητικό ρόλο, κάτι άλλωστε που δείχνει η μόλις μία τελική προσπάθεια με τον Καραλή στο 18'.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με τον Αρη στο ρόλο του οδηγού, προσπαθώντας να φτάσει στο γκολ, έχοντας τον Σουνά στην 11άδα αντί του Γκέσιου (δεξιά ο Καπετάνος). Οι «κίτρινοι» πίεζαν, απείλησαν με τον Σουνά στο 54' και έφτασαν στο γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αγκάνθο στο 57' (το κέρδισε ο Ψυχογιός από τον Χαμπλ).

Μετά το 1-0 ο Αρης συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι η Κέρκυρα άφησε την παθητική της συμπεριφορά και προσπάθησε να βγει μπροστά. Η είσοδος του Γιάντση αντί του Αγρίτη ήταν η κίνηση του Μάντζιου, ο νεοεισελθών απείλησε στο 75', η μεγάλη ευκαιρία ήρθε με το τετ-α-τετ του Μπάρκογλου (77') αλλά παρά την επιθετικότητά της στο τελευταίο 15λεπτο και την είσοδο 2ου επιθετικού (Διαμαντόπουλος), δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, παρά το καλό σουτ του Κοντοδήμου στο 90'+3'.

Στο ίδιο διάστημα οι «κίτρινοι» δεν ρίσκαραν, έκλεισαν πίσω τους χώρους και έψαξαν τις αντεπιθέσεις μήπως και έρθει το 2-0 ώστε να φύγει το άγχος, αλλά χωρίς να το πετύχουν.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Καζναφέρης, Ψυχογιός, Πουλίδο, Παπαζαχαρίας, Νταμαρλής (82' Μαργαρίτης), Νούνο Μιγκέλ, Καπετάνος (90'+2' Παντίδος), Γιαννιώτας, Γκέσιος (46' Σουνάς), Αγκάνθο.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναστασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Κοντοδήμος, Βενέτης, Εντερ Μοντέιρο, Χαμπλ (78' Διαμαντόπουλος), Ηλιάδης, Αγρίτης (67' Γιάντσης), Καραλής, Λεόν (52' Νάστος), Μπάρκογλου.


Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Σούπερ Λιγκ: Έτοιμος για το πρώτο τρίποντο της χρονιάς ο Άρης



Ο Άρης φιλοξενεί την Κέρκυρα στο Κλεάνθης Βικελίδης με σκοπό το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

Αποτέλεσμα που εκτός από τα βαθμολογικά οφέλη θα αποτελέσει και μιας πρώτης τάξεως ψυχολογική ένεση για τους παίκτες και τον προπονητή του Αρη εν όψει του εκτός έδρας ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ. Ο Μάκης Κατσαβάκης ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης, αλλά και να παραμείνουν ήρεμοι στην περίπτωση που δεν πετύχουν γκολ στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Ο Ελληνας τεχνικός στηρίζει πολλά στη συνεργασία των Γιαννιώτα, Καπετάνου και Αγκάνθο, προκειμένου να δημιουργήσει προβλήματα στην αμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων.

Να θυμίσουμε ότι ο Τριανταφυλλάκος παρόλο που επέστρεψε στις προπονήσεις αισθάνθηκε νέες ενοχλήσεις και αποκλείστηκε από την αποστολή.

Με τον Εντερ Μοντέιρο να μετέχει στην αποστολή ταξίδεψε χθες η Κέρκυρα για τη Θεσσαλονίκη εν όψει της σημερινής «μάχης». Ο Βραζιλιάνος ξεπέρασε το πρόβλημα στη μέση του και πιθανότατα θα βρίσκεται και στο αρχικό σχήμα. Στα αξιοσημείωτα για τους «Φαίακες», η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Δημήτρη Γιάντση, ο οποίος λόγω τραυματισμού είχε χάσει και τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Θεσσαλονικιός στράικερ θα πάρει τη θέση του Καραλή στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΑΡΗΣ (4-3-3): Βελλίδης, Καζναφέρης, Πουλίδο, Παπαζαχαρίας, Ψυχογιός, Νούνο Μιγκέλ, Παπαστεργιανός, Καπετάνος, Γκέσιος, Γιαννιώτας, Αγκάνθο

ΚΕΡΚΥΡΑ (4-2-3-1): Αναστασόπουλος, Κοντοδήμος, Βενέτης, Έντερ, Ζουμπουλάκης, Χαμπλ, Ηλιάδης, Λεόν, Αγρίτης, Γιάντσης, Μπάρκογλου

Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Άρης-Νταμαρλής: «Αυτό το ματς θα το κερδίσουμε»



Ο Ερωτόκριτος Νταμαρλής είναι σίγουρος πως ο Αρης θα νικήσει την Κέρκυρα στο Κλεάνθης Βικελίδης ό,τι και να γίνει, ενώ δεν τόνισε πως δεν περίμενα αυτό το ξεκίνημα της ομάδας του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νταμαρλής στην κάμερα της NOVA:

Ερωτόκριτε, τα περιθώρια στενεύουν από πλευράς βαθμολογικής συγκομιδής. Ο κόσμος θέλει να κερδίσετε την Κυριακή την Κέρκυρα…

«Σίγουρα δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά το πρωτάθλημα, όσο θα θέλαμε. Εχουμε ένα ματς μπροστά μας το οποίο είναι κρίσιμο και όπως έχουμε πει μ΄ όλα τα παιδιά, αυτό το ματς θα το κερδίσουμε, ό,τι και να γίνει! Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και την Κυριακή θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Είναι βαριά τα πόδια, λόγω της πίεσης για τη νίκη;

«Υπάρχει άγχος, γιατί χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη, αλλά δεν νομίζω ότι είναι βαριά τα πόδια, διότι ακόμα είναι αρχή. Πιστεύω πως την Κυριακή, θα πάνε όλα καλά».

Η Κέρκυρα έρχεται ανεβασμένη ψυχολογικά, έχοντας πάρει τον πρώτο της βαθμό απέναντι στην Ξάνθη…

«Ναι, έχουμε παρακολουθήσει την Κέρκυρα η οποία ανέβηκε την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά πιστεύω ότι αν είμαστε σοβαροί κι έτσι όπως πρέπει, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα μέσα στην έδρα μας. Η Κέρκυρα θα κάτσει πιο πίσω, γιατί θα παίξει μέσα στο Χαριλάου, αλλά θέλω να πιστεύω πως με μια καλή εμφάνιση, θα πάρουμε το αποτέλεσμα».

Απ΄ αυτά που έχεις δει από την αντίπαλη ομάδα, επικεντρώνεις κάπου; Υπολογίζεις κάποιον παίκτη περισσότερο;

«Μπροστά έχει δυο-τρεις καλούς παίκτες, όπως ο Αγρίτης και ο Μπάρκογλου, αλλά πιστεύω πως θα τους αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει. Τους έχουμε δει και σε βίντεο και θα είναι όλα έτοιμα».

Το όνομά σου συζητείται πολύ τώρα τελευταία. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

«Είναι κάτι που με ικανοποιεί, αλλά το μυαλό μου είναι προσγειωμένο. Σκληρή δουλειά και όλα θα έρθουν στη συνέχεια».

Ξέρεις, αρκετοί λένε πως ο Άρης πρέπει να «δέσει» τον Νταμαρλή για πολλά χρόνια..

«Εγώ είμαι στην ομάδα οκτώ χρόνια και μακάρι να μείνω άλλα τόσα και παραπάνω. Η δουλειά μου είναι στο γήπεδο και από εκεί και πέρα ότι είναι να γίνει, θα έρθει».

Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις:http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Aνακοίνωσε Ρούμπι ο Ηρακλής!



Στην απόκτηση του επιτελικού χαφ με μεγάλη καριέρα στα ισπανικά γήπεδα, Ισαάκ Χοβέ Ρούμπι, προχώρησε την Κυριακή (23/9) ο Ηρακλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηρακλή:

«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Isaac Jové Rubí.

O Isaac Jové Rubí παίζει στη θέση του επιτελικού χαφ. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1999 στην ομάδα της Murcia με 15 συμμετοχές και 1 γκολ, το 2001-2002 δόθηκε δανεικός στην Udinese και το 2003 έπαιξε στην Logrones με 8 συμμετοχές. Την επόμενη χρονιά έπαιξε στην Lorca Deportiva με 41 συμμετοχές και 3 γκολ, το 2004-2005 πήγε στην Almeria με 30 συμμετοχές και 2 γκολ. Επέστρεψε στην Lorca Deportiva για 2 χρόνια με 55 συμμετοχές και 4 γκολ. Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Salamanca την περίοδο 2007-2009 με 75 συμμετοχές και 9 γκολ και το 2009 συνέχισε στην Murcia μέχρι το 2012 με 98 εμφανίσεις και 8 γκολ».

Πηγή: sportfm.gr

Περισσότερες ειδήσεις:http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Λόρενς: «Υποχρεωμένοι να νικήσουμε και τον Άρη!»



O Λίαμ Λόρενς μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης, ενώ παράλληλα τόνισε πως η ομάδα του είναι υποχρεωμένη να νικήσει τον Άρη στο ντέρμπυ της επόμενης βδομάδας.

Αναλυτικά είπε:

«Όταν πετυχαίνεις δύο γκολ στις αρχές των δύο ημιχρόνων, τότε η προσπάθεια για την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης γίνεται πιο εύκολη».

Για τη νίκη: «Φεύγουμε από την Ξάνθη με πολύ καλές εντυπώσεις από το παιχνίδι. Οι νίκες δεν δίνουν μόνο βαθμούς, αλλά βοηθούν στην εδραίωση της καλής ψυχολογίας για την ομάδα μας. Μας βοηθούν να ισορροπούμε ως ομάδα και να προετοιμαστούμε με ακόμη πιο μεγάλη διάθεση για το επόμενο παιχνίδι».

Για το ντέρμπι με τον Άρη: «Ξέρω ότι πρόκειται για το ντέρμπι της πόλης. Σε κάθε περίπτωση, για εμάς είναι ένα ακόμη παιχνίδι, στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Πηγή: Onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com