Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Euro 2012: Συνεχίζει τις προπονήσεις η Εθνική

Με διπλή προπόνηση συνεχίζεται σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας στο Λεγκιόνοβο, ενόψει της έναρξης των αγωνιστικών της υποχρεώσεων την Παρασκευή, στον αγώνα που θα ανοίξει την «αυλαία» του φετινού Euro. Η πρωινή προπόνηση ξεκίνησε σήμερα στις 11.30 (ώρα Ελλάδος) το πρωί και είναι κλειστή τόσο για το κοινό, όσο και για τους δημοσιογράφους. Αντιθέτως, η απογευματινή, που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα (6, ώρα Ελλάδος) θα είναι ανοιχτή.

Το ΝΒΑ «βλέπει» Παπανικολάου


Η εξαιρετική σεζόν του Κώστα Παπανικολάου με τον Ολυμπιακό δεν άφησε ασυγκίνητους τους σκάουτερ στο NBA. Μπορεί ο Παπανικολάου να μην έχει δηλώσει συμμετοχή στο φετινό ντραφτ, αλλά το όνομα του βρίσκεται στη λίστα από τη στιγμή που το επιτρέπει η ηλικία του.
Στους σκάουτερ του NBA έχει σημάνει συναγερμός με τις εμφανίσεις του 22χρόνου παίκτη που έχει δείξει στοιχεία πολύ μεγάλου παίκτη. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας draftexpress.com, ο Κώστας Παπανικολάου αναμένεται να επιλεγεί στο νούμερο 16 του δεύτερου γύρου του ντραφτ από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Σημειώνεται πάντως ότι ο νεαρός διεθνής έχει συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν με τον Ολυμπιακό.

NBA: Οι Θάντερ «άλωσαν» το Σαν Αντόνιο

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επικράτησαν με 108-103 των μαχητικών Σπερς μέσα στο Σαν Αντόνιο και έκαναν το 3-2 στη σειρά των τελικών της Δύσης. Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν για ακόμα μια φορά ο σούπερ – σταρ Κέβιν Ντουράντ, όπως επίσης και ο «ρολίστας» Τζέιμς Χάρντεν.
Τα νιάτα και η ενέργεια των Θάντερ αποδείχτηκαν ανώτερα της εμπειρίας των Σπερς στον πέμπτο τελικό της Δυτικής περιφέρειας. Η Οκλαχόμα Σίτι φάνηκε να ελέγχει το παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο τα «Σπιρούνια» πήγαν να ανατρέψουν τα δεδομένα στο τέλος. Ένα μεγάλο σουτ του Χάρντεν όμως στο τέλος, («το μεγαλύτερο της καριέρας μου», όπως δήλωσε ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα), έκοψε τα πόδια των Σπερς που πλέον πρέπει να κερδίσουν μέσα στην Οκλαχόμα Σίτι στον επόμενο αγώνα για να φέρουν ξανά τη σειρά στα ίσα.