Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΠΑΟΚ: Έδειξε έτοιμος στην πρόβα τζενεράλε


Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 2-1 της Ξάνθης στη φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα. Σκόρερ για τις δύο ομάδες οι Ονουάτσι, Γεωργιάδης, Δεληγιαννίδης.

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με πολλούς πιτσιρικάδες. Έτσι κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Γλύκος, με τον Κωνσταντινίδη δεξιά και τον Σταφυλίδη , που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, αριστερά. Κεντρικό δίδυμο οι Κουμαλό και Ιντζίδης. Τη μεσαία γραμμή αποτέλεσαν οι νεαροί Κάτσε και Παναγιωτούδης με τους Ρομπέρ και Φωτάκη να κινούνται στις πτέρυγες. Στην επίθεση αγωνίστηκαν ο Γιάννου με τον Γεωργιάδη.

Από την πλευρά της Ξάνθης ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε τους Λόντικιν κάτω από τα δοκάρια στην άμυνα οι Μπαξεβάνη, Κομεσίδη Γκλεισον και Φλίσκα. Στο κέντρο οι Ντάνι και Βασιλακάκης, με τον Ονουάτσι στον άξονα και τους Μαρσελίνιο και Πλατέλλα στις πτέρυγες . Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μαρκόφσκι.

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό και καλές φάσεις και για τις δύο ομάδες. Στο ματς μπήκε πιο δυνατά η Ξάνθη πραγματοποιώντας δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 5’ το φάουλ του Κείσον κατέληξε μόλις άουτ ,ενώ στο 7' ο Μαρκόφσκι έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά αστόχησε. Στο 14’ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει με τον Κωσταντινίδη να επιχειρεί την σέντρα-σουτ και η μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 18’ ο Ρομπέρ έχασε τεράστια ευκαιρία καθώς το πλασέ που έπιασε ήταν χλιαρό και μπλόκαρε ο Λόντικιν. Στο 32’ ο Βασιλακάκης έκανε το δυνατό σουτ ,όμως ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 42’, ο Γεωργιάδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο προωθημένος Κουμαλό πήρε την κεφαλιά με τον Λόντικιν να μπλοκάρει ενστικτωδώς.

Στην επανάληψη, η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε και πάλι σους Ακρίτες με τον Μαρσελίνιο να αστοχεί από κοντά. Στο 49’ η ομάδα της Ξάνθης άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Ονουάτσι εκτός περιοχής. Στη συνέχεια το ματς ανήκε ολοκληρωτικά στους Θεσσαλονικείς, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μια την άλλη. Αρχικά ο Ετο στο 50' σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως, ο Λόντικιν απέκρουσε με το γόνατο. Στο 52' ο Γεωργιάδης γύρισε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Γιάννου για λίγο δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Στο 53’ ο Γιάννου επιχείρησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, όμως μπόκαρε εύκολα.
Ο Γιάννου στο 61' από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, ενώ στο 65' ο Γεωργιάδης αστόχησε εκ νέου. Στο 71’ ήρθε η ισοφάριση για το «δικέφαλο του Βορρά» όταν ο Γεωργιάδης εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση της άμυνας και σούταρε αποτελεσματικά.

Μετά το γκολ οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές, με το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ Λίαμ Λόρενς να κάνει ντεμπούτο. Ο ρυθμός έπεσε, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 86’ ο Λόρενς εκτέλεσε όμορφα τη στημένη φάση και 16άχρονος Δελληγιανίδης με καρφωτή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στο «δικέφαλο» ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Μετά τη λήξη του ματς η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ικανοποίησε το Γιώργο Δώνη, ο οποίος είδε τους παίκτες του να είναι έτοιμοι για το ερχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Ραπίντ Βιέννης.

ΠΑΟΚ: Γλύκος(46’ Γιακουμής), Σταφυλίδης(46’ Λίνο), Γεωργιάδης(74’ Δεληγιαννίδης), Παναγιωτούδης(58’ Λόρενς), Ρομπέρ(63’ Κίτσιου), Φωτάκης(63’ Πόποβιτς), Κάτσε, Κωνσταντινίδης(46’ Έττο), Κουμάλο, Ιντζίδης(57’ Στάμου), Γιάννου

Ξάνθη: Λόντικιν(63’ Λυμπερόπουλος), Μπαξεβανίδης, Γκλέισον(46’ Γούτας), Μαρκόφσκι(67’ Αλτιπαρμακόφσκι), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Πλατέλλας(78’ Κούτεφ), Φλίσκας, Κομεσίδης, Ντάνι(78’ Γκατζολάρι), Ονουάτσι(67’ Ράνος)

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Κωσταντόπουλος: Θυμίζει Λέτο ο Λίαμ Λόρενς



Ο Δημήτρης Κωσταντόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο libero fm 107,4 και μίλησε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ Λίαμ Λόρενς. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, πέρασε πολλά χρόνια στα αγγλικά γήπεδα, όπου συνυπήρξε με τον Ιρλανδό μέσο. Αναλυτικά δήλωσε:

Για τις ικανότητες του Λίαμ Λόρενς: «Πρόκειται για μία πολύ καλή μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Είναι έμπειρος και αρκετά καλός στη θέση του. Έχει όλα τα αγγλικά χαρακτηριστικά, καλό δεξί πόδι και στην Αγγλία, ήταν αυτός που εκτελούσε τα πέναλτι. Έχει συνηθίσει στον πιο γρήγορο τρόπο παιχνιδιού της Αγγλίας, οπότε δε θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στο πιο αργό ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το κίνητρο του παίκτη να έρθει στην Ελλάδα: «Ειλικρινά δε μπορώ να το γνωρίζω αυτό. Ισως ήθελε να αλλάξει παραστάσεις μετά από τόσα χρόνια στην Αγγλία, σίγουρα και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στο Europa League, δίνει ένα έξτρα κίνητρο».

Για αυτά που θα αντιμετωπίσει στην Ελλάδα: «Έχει διαφορετική κουλτούρα, σίγουρα. Εχει μεγαλώσει διαφορετικά, αλλά δε νομίζω να δυσκολευτεί να καταλάβει τι συμβαίνει εδώ. Θα τον βοηθήσουν και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, σε αυτό».

Για το ποιον παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα θυμίζει: «Αν ο Λέτο έπαιζε από δεξιά, θα έλεγα ότι μοιάζουν πολύ. Εχουν ίδιο σωματότυπο και χαρακτηριστικά».


Πηγή: libero 107,4

Περισσότρες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Κώστας Καπετάνος: «Έτοιμοι όλοι στην πρεμιέρα»



Ο Κώστας Καπετάνος παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis και τόνισε πως θα είναι έτοιμος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Αρχικά μίλησε για το χθεσινό φιλικό με την Βέροια:

«Σήμερα το πρωί είχαμε χαλάρωμα και επιστρέφουμε πάλι στις 16 για τις προπονήσεις. Ο χθεσινός αγώνας ήταν καλύτερος από τον προηγούμενο με τον ΠΑΣ και πιστεύω πως θα είμαστε έτυμοι στις 27 που δίνουμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι».

Για την πορεία του τραυματισμού του:

«Εγώ δεν είμαι 100% έτοιμος, έχουμε περίπου 15 μέρες μέχρι το επίσημο παιχνίδι και πιστεύω μέχρι τότε θα είμαι έτοιμος. Στην πρεμιέρα θα είναι έτοιμη όλη η ομάδα».

Για την τακτική της ομάδας:

«Στην Ιταλία χτίζαμε κυρίως την άμυνα αλλά αρχίζει να δένει και μπροστά η ομάδα. Στην επίθεση χρειαζόμαστε έναν σέντερ φορ για το εύκολο γκολ. Αμυντικογενείς είμαστε επειδή είμαστε μια νέα ομάδα αλλά όταν θα παίζουμε στο Χαριλάου θα είμαστε διαφορετικοί και θα πετυχαίνουμε γκολ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Σουνά και στα υπόλοιπα νεαρά παιδιά:

«Ο Σουνάς είναι πολύ καλός παίκτης και πολύ καλός χαρακτήρας αν συνεχίσει έτσι θα είναι η έκπληξη του Άρη. Τα νεαρά παιδιά δουλεύουν σκληρά και αυτό είναι πολύ καλό για την ομάδα. Φέτος όλοι θα είναι απαραίτητοι μέσα στη χρονιά η οποία θα είναι δύσκολη. Οι νέοι καταλαβαίνουν σε ποια ομάδα είναι και δουλεύουν σκληρά για να αντεπεξέλθουν».

Όσον αφορά το φιλικό τεστ με τη Ρόμα:

«Είναι ένα ακόμα παιχνίδι που θα πάρουμε εμπειρίες. Πρέπει να δείξουμε τρεξίματα για να βγουν στο πρωτάθλημα, να έχουμε μια καλή τακτική και να την ακολουθούμε στα επόμενα παιχνίδια».

Για τον προπονητή του, Μάκη Κατσαβάκη:

«Ο Κατσαβάκης είναι ένας πολύ καλός προπονητής με πολύ καλούς συνεργάτες. Η φετινή χρονιά αποτελεί στοίχημα και για τον ίδιο, θέλει να πετύχει και το περνάει και σε εμάς αυτό».

Επιπλέον δήλωσε για τον πορτιέρο της ομάδας, Μάρκο Βελίδη:

«Ο Βελλίδης είναι ένα πολύ καλό παιδί, προσγειωμένος, χαμηλών τόνων και επειδή τον έβλεπα στις προπονήσεις είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει και από εδώ και πέρα θα είναι στις κλήσεις του Σάντος. Μέχρι στιγμής ήταν σε ομάδες που δεν είχαν στόχους και ξαφνικά βρέθηκε στον Άρη που είναι πρόκληση για αυτόν».

Τέλος, αναφέρθηκε στην παραμονή του στον Άρη:
«Εγώ ήθελα πολύ να μείνω φέτος στον Άρη και να δουλέψω σκληρά. Τώρα αν στον μέλλον προκύψει κάτι θα το μελετήσω, αυτή τη χρονιά όμως ήθελα να μείνω στον Άρη ».

Πηγή: metropolis

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Ρομπέρ: "Ονειρευόμαστε να εκθρονίσουμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό"


Ο Ρομπέρ παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα clicanoo.re και δήλωσε πως στόχος της ομάδας είναι να σπάσει την κυριαρχία του ΟΣΦΠ και ΠΑΟ. Πρόσθεσε πως είναι τυχερός που αγωνίζεται σε έναν σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ,ενώ παράλληλα «έπλεξε» το εγκώμιο του νέου προπονητή του, Γιώργου Δώνη. Αναλυτικά όλη του η συνέντευξη:

«Όταν έφυγα για τον Πανθρακικό ήταν μια νέα πρόκληση» είπε αρχικά ο Γάλλος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ.

«Βρήκα ένα ελκυστικό πρωτάθλημα, καλού επιπέδου, όπου βασιλεύει το πάθος».

Ξεκαθάρισε ακολούθως ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής του στη Γαλλία: «Αν μου λείπει; Όχι. Είμαι πραγματικά άνετα εδώ. Είμαι τυχερός που παίζω σε ένα μεγάλο σύλλογο που αγωνίζεται στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα».

Όσο για το κλίμα: «Έχει σχεδόν πάντα ήλιο, είναι καυτό. Ναι, η Ελλάδα μου αρέσει. Μιλάω ελληνικά, η γυναίκα μου είναι Ελληνίδα, έχω τα πάντα για να είμαι ευτυχισμένος»

Ο Ρομπέρ θέλει να ξεχάσει την περυσινή κακή εμπειρία του στον ΠΑΟΚ: «Το να είσαι στον πάγκο χωρίς να παίρνεις ευκαιρίες είναι ότι χειρότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με τον Γιώργο Δώνη όμως είναι διαφορετικά: «Ο προπονητής μού δίνει αυτοπεποίθηση, ξέρω καλά όλους τους παίκτες και έτσι είναι πολύ πιο εύκολο για μένα. Σήμερα, κάνω στον εαυτό μου περισσότερες ερωτήσεις. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να είναι στον πάγκο μόνιμα».

Για το μέλλον του είπε: «Ποτέ δεν ξέρεις. Αυτή, πάντως, είναι μια σημαντική χρονιά. Ο προπονητής θέλει να μείνει για καιρό. Έχουμε καλή ομάδα. Το όνειρό μας είναι να εκθρονίσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό»

Για το ξεκίνημα της φετινής περιόδου σχολίασε: «Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα η σεζόν».

Για την πρόκληση του Europa League έκανε σαφές ότι: «Ο στόχος μας είναι να φθάσουμε στους ομίλους. Το Europa League είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον σύλλογο. Αυτή είναι προϋπόθεση προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει να μεγαλώνει. Και για εμάς τους παίκτες είναι καλό που παίζουμε με μεγάλες ομάδες».

Τέλος, για τις ομάδες που θα ήθελε να βρει στον δρόμο του είπε: «Το ιδανικό για μένα θα ήταν να συναντήσουμε στους ομίλους ομάδα από την Γαλλία. Στην κορυφή της προτίμησης μου είναι η Μπορντό και η Μαρσέιγ για να βρω απέναντί μου τον Τρεμουλινάς και τον Μορέλ. Αλλά πρώτα θα πρέπει να αποκλείσουμε την Ραπίντ Βιέννης».

Πηγή: clicanoo.re

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Άρης: «Φορτσάρει» για μεταγραφές


Στην τελική ευθεία έχει μπει η ομάδα του Άρη για την ενίσχυση του ρόστερ για τη νέα σεζόν. Ο Μάκης Κατσαβάκης «εξετάζει» κάποιους παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα, η οποία χρειάζεται σημαντική ενίσχυση.

Στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες βρίσκεται ο παλιός γνώριμος Άγγελος Χαριστέας. Οι διοικούντες του Άρη βρίσκονται σε συζητήσεις με τον υψηλόσωμο φορ , ο οποίος ενδέχεται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές διαπραγματεύσεις. Πάντως στον Άρη βιάζονται να τελειώσει σύντομα η υπόθεση για να στραφούν σε άλλους παίκτες αν η απάντηση είναι αρνητική.

Άλλο ένα όνομα που «παίζει» είναι αυτό του Νίκου Κατσικοκέρη. Το «αγκάθι» στην απόκτηση φαίνεται να είναι η ομάδα του Εργοτέλη, η οποία απέρριψε την πρόταση του Άρη διότι θέλει να τον πουλήσει και όχι να τον δώσει δανεικό. Στον Άρη επικρατεί αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση ανάμεσα στις δύο ομάδες, κάτι που θέλει και ο παίκτης, ο οποίος δήλωσε ότι επιθυμεί να αγωνιστεί με τους «κίτρινους».

Επίσης ο Νιγηριανός Οσενί, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα Λεμεσού ,
βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο στόχαστρο του Άρη και σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεσή του.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Αλλαγή δεδομένων, κοντά στον ΟΣΦΠ ο Κοντρέρας


Ο Πάμπλο Κοντρέρας σε χθεσινές δηλώσεις του, τόνισε την επιθυμία του να παραμείνει στην Κόλο-Κόλο. Όλα έδειχναν πως το θέμα μετακόμισης στον ΟΣΦΠ είχε «ναυαγήσει», όμως άλλαξαν τα δεδομένα και βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του στην Ελλάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ:


«Υπάρχει πραγματική δυνατότητα να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό, κάτι που θα επιβεβαιωθεί την Τρίτη (14/8). Η ελληνική ομάδα έκανε νέα προσπάθεια για να με αποκτήσει και η Κόλο Κόλο δεν είναι αρνητική.

Τίποτα δεν είναι οριστικό, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν.

Πρόθεσή μου ήταν να μείνω στην Κόλο Κόλο, αλλά φαίνεται πως οι δύο ομάδες είναι κοντά σε συμφωνία, που θα είναι συμφέρουσα για την Κόλο Κόλο και εμένα.

Η ομάδα μου με παραχωρεί και αυτό είναι πολύ σπάνιο για παίκτες της ηλικίας μου. Είναι περίπλοκη η κατάσταση και πολύ δύσκολη για μένα.

Είμαι αρχηγός της Κόλο Κόλο και ταυτισμένος μαζί της. Όταν επέστρεψα έβαλα στην άκρη τα χρήματα και τώρα, αν υπάρξει συμφωνία, η Κόλο Κόλο θα έχει κέρδος.

Ο κόσμος θα το δεχτεί. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να τα πάει καλά η ομάδα».


Περισσότερες ειδήσεις:http://lpyrgos.blogspot.com/









Στη Λεβάντε ο Φάνης Γκέκας



Κάτοικος Ισπανίας θα είναι για τη νέα σεζόν ο Φάνης Γκέκας, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λεβάντε. Ο 32άχρονος Έλληνας φορ συμφώνησε προφορικά όπως ανακοίνωσε και η ισπανική διοίκηση και αναμένεται τις απογευματινές ώρες να υπογράψει το συμβόλαιό του. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση της Λεβάντε ήρθε σε κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία με τον Φάνη Γκέκα και σήμερα το απόγευμα θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιό του».

Περισσότερες ειδήσεις:http://lpyrgos.blogspot.com/