Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Oι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ, άτυχος ο Παναθηναϊκός



Η κληρωτίδα δεν έκανε το χατίρι στον Παναθηναϊκό και έβγαλε αντιπάλους επιπέδου Champions League στη φάση των ομίλων του Europa League.

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα κληρώθηκε με τις πανίσχυρες Τότεναμ και Λάτσιο, ενώ θα βρει στον δρόμο του και στην σλοβένικη Μάριμπορ για τον δέκταο όμιλο της διοργάνωσης.

1ος ΟΜΙΛΟΣ 

Λίβερπουλ
Ουντινέζε
Γιουνγκ Μπόις
Ανζί
 
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Χάποελ Τελ Αβίβ 
Βικτόρια Πλζεν
Ακαδέμικα
 
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Μαρσέιγ 
Φενέρμπαχτσε 
Γκλάντμπαχ
ΑΕ Λεμεσού
 
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπορντό 
Κλαμπ Μπριζ 
Νιούκαστλ 
Μαρίτιμο
 
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Στουτγκάρδη
Κοπεγχάγη 
Στεάουα Βουκ.
Μόλντε
 
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Αϊντχόφεν
Νάπολι 
Ντνίπρο
ΑΪΚ Στοκχόλμης
 
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπόρτινγκ Λισ.
Βασιλεία
Γκενκ
Βιντεοτόν
 
8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ιντερ
Ρούμπιν Καζάν 
Παρτιζάν
Νέφτσι Μπακού
 
9ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιόν 
Μπιλμπάο 
Σπάρτα Πράγας
Χάποελ Κιριάτ Σμόνα
 
10ος ΟΜΙΛΟΣ
Τότεναμ
Παναθηναϊκός
Λάτσιο
Μάριμπορ
 
11ος ΟΜΙΛΟΣ
Λεβερκούζεν
Μέταλιστ Χαρκίβ
Ρόζενμποργκ
Ραπίντ Βιέννης
 
12ος ΟΜΙΛΟΣ
Τβέντε
Ανόβερο 
Λεβάντε   
Χέλσινγκμποργκ 


Πηγή: gazzetta,gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

«Πόρτα» Σαλπιγγίδη στην Θέλτα!



Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης απέρριψε πρόταση της ισπανικής ομάδας και κατ΄επέκταση την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου την Πριμέρα Ντιβιζιόν.


Την είδηση για το «όχι» του διεθνούς επιθετικού στην ομάδα του Βίγκο, ανακοίνωσε το γραφείο μάνατζερ που διατηρεί τα δικαιώματά του, επισημοποιώντας ουσιαστικά την επιθυμία του 31χρονου ποδοσφαιριστή να σεβαστεί το συμβόλαιό του και να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

«Ο Σαλπιγγίδης παρά την καλή πρόταση της Θέλτα έδειξε την μεγάλη του αγάπη για τον ΠΑΟΚ και αρνήθηκε την ευκαιρία να παίξει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν» σημειώνει χαρακτηριστικά το γραφείο μάνατζερ με το οποίο συνεργάζεται ο επιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά».

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Προκρίθηκε στον τελικό ο Ιωάννης Πρώτος



Την πρόκριση για τον τελικό των 400 μέτρων κατηγορίας T13 του Παραολυμπιακού τουρνουά στίβου «Λονδίνο 2012» πήρε ο Ιωάννης Πρώτος.

Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου στο ίδιο αγώνισμα, στον πρωινό προκριματικό κατέκτησε την δεύτερη θέση στην πρώτη σειρά με 50.73 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό της Κυριακής (02/09).

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Ανακοίνωσε την αποστολή της Εθνικής ο Φερνάντο Σάντος



Ο Φερνάντο Σάντος δεν έχει στην αποστολή για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 τον Γιώργο Καραγκούνη, ενώ νέο πρόσωπο είναι ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ, Γλύκος.

Αναλυτικά την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας αποτελούν οι:

Καρνέζης, Γλύκος, Τζόρβας, Τοροσίδης, Βύντρα, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Μαλεζάς, Χολέμπας, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Μανιάτης, Δημούτσος, Κατσουράνης, Μαυρίας, Νίνης, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς, Μήτρογλου, Αθανασιάδης, Γκέκας.


Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου του Πορτογάλου:

«Σίγουρα χρειάζεται πάρα πολύ σκληρή δουλεία από εμάς τώρα που αρχίζουν τα επίσημα παιχνίδια και πιστεύουμε πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα είμαστε παρόντες στην Βραζιλία. Το θέλουμε όλοι».

Για το αν τον προβληματίζει που τον Σεπτέμβριο δεν έχουν πολλά παιχνίδι οι διεθνείς
: «Είναι αλήθεια κάτι τέτοιο μας προβληματίζει σίγουρα είναι εμπόδιο. Είναι λογικό κάποιοι παίκτες να μην έχουν τον ρυθμό που θα έχουν αργότερα, αγωνιζόμαστε με ομάδες που έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα τους, αλλά εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Μην την Λετονία είχαμε δύο δύσκολα παιχνίδια, αλλά είναι εμπόδια που μπορούμε να ξεπεράσουμε με την θέληση των παικτών».

Για την απουσία του Σαλπιγγίδη (τραυματίας) και αν έχει πρόβλημα ο Σαμαράς
: «Δεν έχουμε κάποια πληροφορία οτι ο Σαμαράς έχει πρόβλημα τραυματισμού οπότε είναι όλα καλά. Απλά ο Σαλπιγγίδης είναι πολύ σημαντικό πλήγμα για την ομάδα, αλλά πιστεύω οι υπόλοιποι παίκτες θα καλύψουν το κενό».

Για το αν σκέφτεται τον Χολέμπας για την μεσαία γραμμή: «Η αλήθεια είναι ότι ο Χολέμπας έχει το προσόν να παίξει σε πολλές θέσεις, αλλά αυτό συμβαίνει και με άλλους παίκτες, όπως ο Σαμαράς και ο Μανιάτης, Δημούτσος, Χριστοδουλόπουλος οπότε αυτό είναι θετικό για εμάς».

Για το αν κρύβουν εκπλήξεις οι πρεμιέρες: «Είναι καθαρά παιχνίδια συγκέντρωσης και σοβαρότητας που θα παρουσιάσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει να έχουμε την συγκέντρωση που είχαμε στα τελικά του EURO».

Για την αλλαγή στις αποστολές των Εθνικών ομάδων (πλέον θα είναι 23 παίκτες): «Είναι θετικό και για τον προπονητή και για τους παίκτες. Και οι 23 θα είναι στον πάγκο μου ανοίγει περισσότερες επιλογές θα έχω καλύτερες λύσεις, ενώ και οι παίκτες που είναι στον πάγκο θα έχουν πιθανότητες να αγωνιστούν, καθώς κανείς δεν θα είναι εκτός αποστολής. Έτσι θα δίνει και τον καλύτερο του εαυτό στην Εθνική. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Γιατί είναι πολύ απλό και εγώ και οι παίκτες είμαστε εδώ να υπηρετήσουμε την Εθνική Ελλάδος».

Γιατί δεν ανακοινώθηκαν πρώτα οι παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό: «Ένα κοινό λάθος το οποίο γίνεται είναι η προεπιλογή. Αυτό γίνεται γιατί υπάρχουν κάποιες κυρώσεις αν πάρουμε παίκτη ο οποίος δεν είναι στην προεπιλογή. Να σας δώσω παράδειγμα ο Βιειρίνια ήταν 3-4 χρόνια στην προεπιλογή της Πορτογαλίας και ποτέ δεν πήγε στην Εθνική. Αυτό γίνεται γιατί είμαι υποχρεωμένος να καλέσω κάποιους παίκτες 15 ημέρες πριν που αγωνίζονται στο εξωτερικό, αν δεν το κάνω μετά δεν θα μπορώ να τους καλέσω». 

Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/
 




ΑΡΗΣ: Προβάδισμα σε Γιαζάλντε



Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Ο Αρης κυνηγά να κλείσει τον επιθετικό που θα κληθεί να ενισχύσει την κιτρινόμαυρη επίθεση. Η τρίτη περίπτωση μετά τους Άλαν Κάρντεκ και Χαμντί Σαλίχι είναι αυτή του Γιαζάλντε Γκόμεζ Πίντο, η οποία κερδίζει σημαντικό έδαφος στις προτιμήσεις των κίτρινων και έχει σημαντικό προβάδισμα.

O Πορτογάλος επιθετικός ποδοσφαιριστής είναι 24 ετών (γεννημένος στις 21/9/1988 στη Βίλα Ντο Κόντε) , ανήκει στη Μπράγκα, όμως δίδεται συνεχώς δανεικός σε άλλες ομάδες, με τελευταίο σταθμό τη Ρίο Αβε, με την οποία πέρυσι είχε 26 συμμετοχές και 8 γκολ. Εχει αγωνιστεί ακόμη σε Ολιανένσε, Βαρζίμ και φυσικά στη Μπράγκα.

Πηγή: pressaris.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Υπέγραψε στον Άρη ο Γκούσεφ



Τον τρίτο τερματοφύλακα που θα «πλαισιώσει» τους Βελλίδη και Διούδη βρήκε στο πρόσωπο του ομογενή Πετρ Γκούσεφ ο Άρης.

Οι "κίτρινοι'' ανακοίνωσαν την  απόκτηση του 21χρονου γκολκίπερ πρώην του Εθνικού Αστέρα, ο οποίος αφού έβαλε την υπογραφή του στο καινούριο του συμβόλαιο, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη νέα σελίδα που ανοίχθηκε στην καριέρα του.

Η ανακοίνωση του Άρη:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Πετρ Γκούσεβ για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα, έχει γεννηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου 1991.Ο Γκούσεβ, που έχει ελληνική υπηκοότητα (ο πατέρας του είναι Ρώσος και η μητέρα του ελληνίδα), ξεκίνησε την καριέρα του από τους μικρούς της Λοκομοτίβ Μόσχας, φτάνοντας μέχρι την β’ ομάδα, ενώ την προηγούμενη σεζόν αγωνίζονταν στον Εθνικό Αστέρα».

Ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας του Άρη, Πετρ Γκούσεφ δήλωσε μετά τις υπογραφές: «Γνωρίζω ότι ο ΑΡΗΣ είναι μια μεγάλη ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω εδώ την καριέρα μου. Υπόσχομαι να δουλέψω σκληρά και να βοηθήσω τον ΑΡΗ να πετύχει τους στόχους του».


Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί 2012: Οι ελληνικές συμμετοχές της 2η μέρας



Aρκετές ελληνικές συμμετοχές περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου.

Στις 12.00 αγωνίζεται ο Νίκος Καπλάνης στον τελικό της κορίνας κατηγορίας F31/32/51 . με προσωπικό ρεκόρ 21.15μ.

Στα προκριματικά των 400 μέτρων (12:55 ώρα Ελλάδας), ο Γιάννης Πρώτος, ο οποίος είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Πεκίνο, παίρνει μέρος στην πρώτη σειρά με ατομική επίδοση 49.51. Από κάθε σειρά προκρίνονται οι δύο πρώτοι αθλητές και οι δύο καλύτεροι χρόνοι στον τελικό που θα γίνει την Κυριακή.

Στη σφαίρα η Ελλάδα έχει τρεις εκπροσωπήσεις στον τελικό που διεξάγεται στις 21.00. Ο Φερνάντες έχει εφετινή επίδοση 8.25μ που είναι η πέμπτη καλύτερη μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ ο Καραμηνάς έχει ρίξει εφέτος 8.07μ. (προσωπικό ρεκόρ 8.27μ.). Όσον αφορά τον Βρυώνη, έχει φετινό ρεκόρ 7.57 και προσωπικό 7.89 .

Όσον αφορά τον Κύπριο δις «χάλκινο» Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου, Αντώνη Αρέστη, αγωνίζεται στην α` προκριματική σειρά των 200 μέτρων (23:00 ώρα Ελλάδας). Έχει εφετινό αλλά και προσωπικό ρεκόρ 22.58 και θεωρείται από τα φαβορί για πρόκριση στον τελικό που θα γίνει την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης 21:30. Την πρόκριση για τον τελικό παίρνουν οι δύο πρώτοι κάθε σειράς και οι δύο ταχύτεροι χρόνοι.

Στην ποδηλασία πίστας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, το γυναικείο πλήρωμα των Χαλκιαδάκη/Μηλάκη αγωνίζεται απευθείας στον τελικό και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να βρίσκεται στην πρώτη εξάδα.

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/


Δώνης: «Δεν ήρθε και η καταστροφή για τον ΠΑΟΚ»



Πικραμένος λόγω του πρόωρου αποκλεισμού του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη, παρουσιάστηκε ο Γιώργος Δώνης μετά την ήττα 3-0 από την Ραπίντ στη Βιέννη.

«Χάσαμε έναν στόχο που τον θέλαμε πολύ, αλλά για αυτό που φτιάχνουμε και θέλουμε δεν ήρθε και η καταστροφή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης στο «Χάναπι».

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Καταλυτικό ήταν σε γενικές γραμμές στο πρώτο ημίχρονο η παθητική μας εμφάνιση, όπου ουσιαστικά δεν είχαμε καθόλου αυτοπεποίθηση με την μπάλα στα πόδια, ώστε να την κρατήσουμε και να δημιουργήσουμε αντεπιθέσεις. Δεχθήκαμε δύο εύκολα γκολ και ειδικά το δεύτερο, όπου λειτουργήσαμε εντελώς ανώριμα. Επειδή πάντα στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύσκολες βραδιές και άσχημα αποτελέσματα. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά αυτό το αποτέλεσμα. Να λειτουργήσουμε σαν μεγάλη ομάδα και να ανασυνταχθούμε γρήγορα. Χάσαμε έναν στόχο που τον θέλαμε πολύ, αλλά για αυτό που φτιάχνουμε και θέλουμε δεν ήρθε και η καταστροφή».

Για την γενική εικόνα του ΠΑΟΚ: «Το κρίσιμο ήταν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο άλλαξε η εικόνα μας, δημιουργήσαμε φάσεις θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ, αλλά δεν σκοράραμε. Ειδικά στην μία φάση ήταν ο Αθανασιάδης που έχει πετύχει όλα μας τα γκολ. Μπορεί να μην ήταν η τυχερή μας βραδιά σήμερα. Μας προβλημάτισε η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, γιατί ήταν παθητική η συμπεριφορά μας. Ήμασταν εντελώς παθητικοί όταν είχαμε την μπάλα στα πόδια και σε αντίθεση με το δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορέσαμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Σταθήκαμε σε ένα συντηρητικό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, ίσως και λόγω του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα, αλλά λειτουργήσαμε λάθος και στα δύο γκολ που δεχθήκαμε».

Για το τι πλήρωσε ο ΠΑΟΚ: «Όταν παίζεις άμυνα σε ένα παιχνίδι δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να δώσεις εξηγήσεις. Κάνεις διαπιστώσεις και όταν πάει κάτι διαφορετικά προσπαθείς να το αλλάξεις. Έχω παράπονα από την απόδοσή μας, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς τα πάντα να τα εξηγήσεις».

Για την επόμενη μέρα: «Ένας αποκλεισμός και ένα κακό αποτέλεσμα επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία, ειδικά όταν είμαστε στην αρχή και όταν πρόκειται για νέα ομάδα. Πρέπει να συγκροτηθούμε πάρα πολύ γρήγορα και να κοιτάξουμε τον επόμενο στόχο, που είναι το παιχνίδι της Δευτέρας. Πρέπει να δούμε τα προβλήματα που έχουμε, προέκυψε και θέμα με τον Λαζάρ που μάλλον δεν θα είναι μαζί μας λόγω εθνικής, ενώ ο Γκαρσία υποτροπίασε σήμερα και ουσιαστικά μετά το 70 παίζαμε με 10 παίκτες».

Για την εμφάνιση του Βιβιάν: «Πριν από κάθε παιχνίδι σκέφτομαι πάντα τι είναι το καλύτερο για την ομάδα. Δεν θέλω να κάνω σχόλιο για την απόδοση του ποδοσφαιριστή. Σημασία έχει η συνολική απόδοση της ομάδας».

Για τη Ραπίντ: «Ήταν μία καλή ομάδα. Κατάφερε να πάρει την πρόκριση γιατί ήταν καλύτερη στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά από εκεί και πέρα θα παίξει ρόλο και η κλήρωση για την πορεία της. Δεν μπορώ να πω εγώ τι μπορεί να κάνει».

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Αποκλεισμός-σοκ για ΠΑΟΚ



Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ άσχημα το πρώτο μέρος, αφήνοντας την Ραπίντ να κάνει παιχνίδι, χωρίς βέβαια οι Αυστριακοί να κάνουν και τις πολλές ευκαιρίες. Το άσχημο για την ομάδα του Γιώργου Δώνη όμως ήταν το ότι δέχθηκε το γκολ την στιγμή που είχε βγει μπροστά και πίεζε.

Από το 24' έως το 29' οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν κοντά στο 0-1, αλλά στο 31' αυτοί που πανηγύρισαν ήταν οι γηπεδούχοι. Ο Μπουργκστάλερ έκανε την σέντρα και ο Άλαρ ανενόχλητος έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό ήταν σαν να... έκοψε τα πόδια των παικτών του Δώνη, που μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ήταν σαν να εξαφανίστηκαν από το γήπεδο.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι δεν πρόλαβαν καλά-καλά να βγουν μπροστά και να πιέσουν. Οι Αυστριακοί έκαναν νωρίς το 2-0 και ουσιαστικά τελειώσαν το ματς. Συγκεκριμένα στο 48' ο Άλαρ εκτέλεσε φάουλ και ο Μπόιντ με κεφαλιά έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου.

Παρότι η ψυχολογία μετά και το δεύτερο γκολ έπεσε ακόμα πιο χαμηλά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια για να φέρουν το ματς τουλάχιστον στην παράταση. Στο 56' μετά από λάθος της άμυνας της Ραπίντ, ο Αθανασιάδης έπιασε το απευθείας σουτ στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Βιβιάν με κεφαλιά έχασε σημαντική ευκαιρία. Η τελευταία φάση για τον «δικέφαλο» ήταν ένα σουτ του Πέλκα στο 80'.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να κρατάνε και με άνεση το 2-0, σκορ με το οποίο θα τελείωνε το ματς, αν στις καθυστερήσεις δεν είχε βγει μπροστά ο Γλύκος. Βέβαια ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ καλά έκανε σε φάουλ του Λόρενς, ωστόσο μετά από διώξιμο η μπάλα πήγε στον Χόφμαν που από την σέντρα έδωσε ακόμα μεγαλύτερη έκταση στη νίκη της ομάδας του και στην ήττα του «δικεφάλου».

Το τέλος βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν και τους Θασσαλονικείς απογοητευμένους να σκέφτονται τι έφταιξε και δεν βρέθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ραπίντ Βιέννης (Πέτερ Σέτελ): Κένιγκσχεφερ, Σονλάιτνερ, Κάτζερ, Γκέρσον, Χέικινεν (69’ Πράγκερ), Χόφμαν, Ιλντίζ, Μπόιντ, Τρίμελ (84’ Σχράμελ), Μπουργκστάλερ, Άλαρ.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Λίνο, Κουμάλο, Βιβιάν, Έτο, Κάτσε (70’ Πέλκας), Γκαρσία, Ρομπέρ (46' Φωτάκης), Γεωργιάδης, Γιάννου (46' Λόρενς), Αθανασιάδης.


Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/





Αποκλείστηκε ο ΑΠΟΕΛ



Την ήττα με 3-1 από τη Νέφτσι Μπακού γνώρισε ο ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο με αποτέλεσμα να μείνει πρόωρα εκτός Ευρώπης.

Μετά την ισοπαλία στο Αζερμπαϊτζάν με 1-1 για τον ΑΠΟΕΛ το μόνο που ήθελε στον επαναληπτικό με τη Νέφτσι Μπακού ήταν η νίκη για να πάρει και την πρόκριση. Παρόλα αυτά, ο ΑΠΟΕΛ δεν έκανε καλό παιχνίδι στη Λευκωσία και γνωρίζοντας την ήττα με 3-1, έμεινε εκτός θεσμού.

Ο Ιμαμβερτνίγιεφ στο 22’ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους με τον Ουομπέι στο 30’ να κάνει το 2-0. Ο Μπενασούρ μείωσε σε 2-1 στο 44’ βάζοντας ξανά στο παιχνίδι τον «θρύλο» ωστόσο ο Φλαβίνιο στο 60’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα αφήνοντας εκτός της ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/


Ατρόμητος: Άδικος αποκλεισμός με πρωταγωνιστή τον διαιτητή




                                   


Το πρώτο ευρωπαϊκό ταξίδι του Ατρομήτου έμελλε να ήταν σύντομο και γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη ευθύνη ο διαιτητής της αναμέτρησης στο Νιούκαστλ, Στέφαν Στούντερ.

Ο Ελβετός ρέφερι δεν σεβάστηκε την μεγάλη προσπάθεια της ομάδας του Περιστερίου απέναντι στην Νιούκαστλ των αστεριών και αντί για δύο πέναλτι, έδωσε δύο κίτρινες κάρτες για θέατρο στις συγκεκριμένες φάσεις!

Τα παράπονα των ανθρώπων του Ατρομήτου είναι πολλά για τη διαιτησία του αγώνα και φυσικά όχι άδικα, όμως όπως και να το κάνουμε το αποτέλεσμα λέει πως η ελληνική ομάδα δεν θα παίξει τελικά στους ομίλους του Europa League.

Αγωνιστικά, οι Περιστεριώτες ήταν αντάξιοι των "ανθρακωρύχων", δημιούργησαν ευκαιρίες με τον Σουμπίνιο και τον Δημούτσο, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 22' ο Βούσκιτς, με την μπάλα να χτυπά στον Ιγκλέσιας και να αλλάζει πορεία.

Στο 30' ο Κρουλ δεν μπλόκαρε την μπάλα σωστά, ο Σουμπίνιο την τσίμπησε και αντί για να δοθεί πέναλτι και αποβολή του τερματοφύλακα στην ανατροπή του Βραζιλιάνου, ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο!

Το παιχνίδι πλησίαζε προς τη λήξη, ο Ατρόμητος έκανε τις τελευταίες του προσπάθειες και στο 86' δέχτηκε ακόμη μια αδικία από τον διαιτητή. Ο Μπέλιτς έπεσε εντός περιοχής και δέχτηκε κίτρινη κάρτα για θέατρο, ενώ φάνηκε ξεκάθαρα πως υπήρχε επαφή.

Το ταξίδι της ομάδας του Περιστερίου τελειώνει λοιπόν εδώ, αλλά οι εντυπώσεις είναι άκρως θετικές.


Πηγή: sports24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ινιέστα




Τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη για τη σεζόν 2011-12 κατέκτησε ο Αντρές Ινιέστα, ο οποίος βραβεύτηκε στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League. Ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα άφησε πίσω τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η κατάκτηση του τίτλου, πάντως, για τον 28χρονο μέσο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αφού είχε 19 βαθμούς, και ο Μέσσι με τον Ρονάλντο 17.

Στην τελική επιλογή των εκπροσώπων του Τύπου καθοριστικό ρόλο έπαιξε αναμφίβολα η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Ισπανία, στην οποία ο Ινιέστα είχε ενεργή συμμετοχή.

Πηγή: contra.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/