Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί 2012: Την 4η θέση κατέλαβε ο Αντώνης Αρέστη



Εντυπωσιακή κούρσα, που όμως δεν συνδυάστηκε και με μετάλλιο, πραγματοποίησε ο Αντώνης Αρέστη στα 200μ. κατηγορίας Τ46 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».

Ο Κύπριος σπρίντερ στον τελικό του αγωνίσματος, αν και σημείωσε εθνικό ρεκόρ με 22.40, περιορίστηκε στην τέταρτη θέση, χάνοντας το μετάλλιο σχεδόν στο φώτο φίνις, αφού ο Αυστραλός Σάιμον Πάτμορ ήταν ταχύτερος κατά τέσσερα εκατοστά (22.36). Την πρώτη θέση, με παγκόσμιο ρεκόρ, πήρε ο Βραζιλιάνος Γιόχανσον Νασιμέντο με 22.05, ενώ δεύτερος ήταν ο Μαροκινός Ράσιελ Ισιντόρια Γκονζάλες με 22.15.


Πηγή: Onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί 2012: 4ος ο Γιάννης Πρώτος


Ο Γιάννης Πρώτος, που έριξε την αποψινή αυλαία για λογαριασμό της Ελλάδας, δεν μπόρεσε να μπει στα μετάλλια των 400 μέτρων κατηγορίας Τ13 όπως είχε κάνει και πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο (σ.σ. ήταν τρίτος). Με επίδοση 49.67 που αποτελεί εφετινό προσωπικό ρεκόρ, περιορίστηκε στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης, αφήνοντας στις τρεις πρώτες θέσεις δύο Ρώσους και έναν Μαροκινό. Πρώτος στο νήμα του τερματισμού έπεσε ο Αλεξέι Λαμπζίν με 48.59 και τον ακολούθησε ο συμπατριώτης του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 48.83. Τρίτος ήταν ο Μαροκινός Μοχάμεντ Αμγκιούν με 49.45

Πηγή: οnsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Δοκίμασε Σκοπιανό ο Διομίδης





Ο Διομίδης Άργους στη φιλική αναμέτρηση με τη ΧΑΝΘ δοκίμασε έναν Σκοπιανό παίκτη, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Ο 27άχρονος σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εμπειρία από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Χάντμπωλ: «Κοντά» σε Μαξίμοβιτς ο ΠΑΟΚ







Kοντά στην απόκτηση  του Μίλος Μαξίμοβιτς βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος αριστερός ίντερ αγωνιζόταν με τα χρώματα της ΑΕΚ την περασμένη σεζόν.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Φιλική αναμέτρηση Χάντμπωλ: ΧΑΝΘ - ΑΕΚ 22-34






Η ΑΕΚ επικράτησε της ΧΑΝΘ και στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με σκορ 34-22. Στο φιλικό φάνηκε ότι η ΑΕΚ είναι πολύ πιο έτοιμη, έτρεξε περισσότερο στον αιφνιδιασμό και εκμεταλλεύτηκε τα βαριά πόδια των παικτών της ΧΑΝΘ, που βρίσκονται στην αρχή της προετοιμασίας. Οι δύο προπονητές σε συνέντευξη που παραχώρησαν στον «Λευκό Πύργο» δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εικόνα των ομάδων τους.

Στέλιος Σεϊρεκίδης:

Ποια είναι τα συμπεράσματα σας από το φιλικό;
Θεωρώ ότι αποκομίσαμε πολλά θετικά στοιχεία και από εκεί και πέρα ότι δεν κάναμε καλά να κοιτάξουμε να το βελτιώσουμε. Σίγουρα είναι φιλικά που θα μας βοηθήσουν να δούμε την ομάδα με άλλη οπτική γωνία, είναι με ισχυρές ομάδες που διεκδικούν πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε πολλά νεαρά παιδιά και μέσα από αυτά προσδοκούμε ένα καλύτερο μέλλον.

΄Εχει ολοκληρωθεί το ρόστερ σας;

Ναι, αυτή είναι η ομάδα μας, στα φιλικά δεν έχουν λάβει μέλος τρεις βασικοί παίκτες για τη νέα σεζόν.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη φετινή χρονιά;

Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να είναι ομάδα με ην πραγματική έννοια της λέξης. Από κει και πέρα στόχος μας είναι να προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε καλύτεροι, να κερδίζουμε, αλλά και όταν χάνουμε να έχουμε κέρδος από τις ήττες.

Έχετε προγραμματίσει άλλα φιλικά;

Ναι έχουμε πέντε φιλικά ακόμη με ομάδες της περιφέρειας, και ένα πολύ δυνατό με μια ομάδα των Σκοπίων.


Γιάννης Αρβανίτης:

Πως είδατε την απόδοση της ομάδας σας στο σημερινό φιλικό;

Ήταν καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα στάνταρ μας. Είμαστε αρκετά καλά, δείξαμε έτοιμοι, έχει μείνει μία εβδομάδα για να διορθώσουμε ότι ατέλειες έχουμε ακόμη.

Να περιμένουμε άλλες προσθήκες στο ρόστερ;

Όχι, έχουμε ήδη κάνει τις προσθήκες μας, είμαστε πλήρεις.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τη φετινή χρονιά;

Η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη για να πρωταγωνιστεί. Σαφώς κυνηγάμε πρωτάθλημα και κύπελλο. Όσο για το ευρωπαϊκό κύπελλο, πρώτος στόχος είναι να μπούμε στους ομίλους.

Θα υπάρξουν άλλα φιλικά μέχρι την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τον Διομίδη;

Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε άλλο ένα τελευταίο φιλικό την Πέμπτη.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/











«Άσφαιροι» ΑΡΗΣ και ΟΦΗ στο «Βικελίδης»


Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ματς ανάμεσα σε Άρη και ΟΦΗ στο Κλεάνθης Βικελίδης.Πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, δοκάρι οι Κρητικοί.

Για ακόμα μία φορά, Άρης και ΟΦΗ στηρίχτηκαν σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που έδειξαν ενθουσιασμό και πάθος. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να διεξαχθεί ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το γκολ από τα πρώτα λεπτά. Παρόλα αυτά, η θέληση και ο ενθουσιασμός δεν κατάφεραν να κερδίσουν την απειρία που ήταν αυτή που έκρινε και το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 0-0, αποτέλεσμα που είναι δίκαιο, αλλά δεν αφήνει ευχαριστημένες τις δύο ομάδες.
Οι γηπεδούχοι, με τη βοήθεια του κόσμου τους, μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης είχαν τον απόλυτο έλεγχο και τις περισσότερες χαμένες ευκαιρίες. Η σημαντικότερη ευκαιρία για την ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη ήρθε στο 28΄. Τότε, ο Γιαννιώτας έκανε ωραία προσωπική ενέργεια με τη σέντρα του να βρίσκει τον Καπετάνο ελεύθερο ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στη συνέχεια οι «κίτρινοι» έχασαν ακόμα δύο ευκαιρίες, με σημαντικότερη αυτή του Καπετάνου ο οποίος στο 45’ με ωραίο σουτ, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στην επανάληψη η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, μπήκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί. Στο 50’ ο Κουτσιανικούλης έκανε τη σέντρα που βρήκε τον Παπάζογλου ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά, είδε τον Διούδη να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο 58’ οι Κρητικοί, έφτασαν ακόμα πιο κοντά στο γκολ, όταν ο Κουτσιανικούλης έκανε πολύ ωραία ενέργεια με το σουτ του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.
Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση ήρθε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Άρης έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Τότε, ο Καπετάνος έκανε ωραία ενέργεια εντός περιοχής και από τα δύο μέτρα σούταρε με τον Γουναρίδη να αποκρούει δύσκολα με το πόδι για να μείνει μέχρι τέλους το ισόπαλο 0-0 που δεν αφήνει ικανοποιημένες τις δύο ομάδες, καθώς παραμένουν χωρίς νίκη στις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Εκτός 11άδας Βελλίδης, Παπαστεριανός λόγω πειθαρχικού παραπτώματος!









Δύο προβλήματα της τελευταίας στιγμής από το… πουθενά, προέκυψαν για τον Αρη λίγες ώρες πριν το ματς με τον ΟΦΗ. Συγκεκριμένα, ο Μάρκος Βελλίδης και ο Μανώλης Παπαστεριανός υπέπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα και έπειτα από απόφαση του Κατσαβάκη, δεν θα ξεκινήσουν στην αρχική εντεκάδα όπως αναμενόταν...

Αμφότεροι θα βρίσκονται στον πάγκο. Τη θέση του Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Σωκράτης Διούδης, ενώ αυτή του Παπαστεριανού στο αριστερό άκρο της άμυνας είναι άγνωστο.

Θα πρέπει να περιμένουμε την έναρξη του αγώνα, όπως και τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ματς στην οποία ο Κατσαβάκης θα αναφερθεί στον αποκλεισμό των Βελλίδη, Παπαστεριανού από το αρχικό σχήμα.


Πηγή: allaboutaris.com

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/



Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012: 6ος ο Μακροδημήτρης




Την έκτη θέση στον τελικό των 200μ. ελεύθερο στην κατηγορία S2 των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, με χρόνο 5:13.86, κατέλαβε ο Άρης Μακροδημήτρης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής παρά την καλή του προσπάθεια δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις θέσεις των μεταλλίων, μένοντας εκτός βάθρου. Στο πρώτο σκαλί αυτού ανέβηκε ο Κινέζος Γιανγκ Γιανγκ με χρόνο 4:36.18, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Ντμίτρι Κοκάρεφ με 4:39.23. Τρίτος στον μεγάλο τελικό κατετάγη ο Ισραηλινός Ίτζακ Μαμιστβάλοφ με 4:58.53.


Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί 2012: Στην 4η θέση ο Φυλακτός





O Mαρίνος Φυλακτός ύστερα από εξαιρετική παρουσία κατέλαβε την 4η θέση στη δικοβολία F42 στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Ο 39χρονος αθλητής είχε βολή στα 41.63μ. και έμεινε πίσω από τον Άλεν Ντέιβις από την Βρετανία που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με βολή στα 46.14μ., τον «ασημένιο» Μεχρντάντ Καράμ Ζαντέχ από το Ιράν με βολή στα 44.62μ. και τον Κινέζο Λεζχένγκ Ουάνγκ με 42.81μ., ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.


Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί 2012:O ελληνικές συμμετοχές της Κυριακής






Πλούσιο από ελληνικές συμμετοχές είναι το… μενού της τέταρτης ημέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου
Τα βλέμματα «κλέβει» ο στίβος και συγκεκριμένα ο τελικός της δισκοβολίας ανδρών F42 (13:50 ώρα Ελλάδας), όπου παίρνει μέρος ο Μαρίνος Φυλαχτός με την 4η καλύτερη εφετινή επίδοση (41.00).

Η Παρασκευή Καντζά με οδηγό τον Θεόδωρο Κατσονόπουλο, μετέχει στον ημιτελικό των 200μ. γυναικών κατηγορίας T11 (13:55 ώρα Ελλάδας), στον οποίο προκρίθηκε σήμερα με την όγδοη καλύτερη επίδοση. Σε περίπτωση πρόκρισης θα αγωνιστεί αύριο στις 21:24 στον τελικό του αγωνίσματος.

Η Στέλλα Σμαραγδή, στην παρθενική της εμφάνιση σε Παραολυμπιακούς Αγώνες αγωνίζεται στον τελικό του μήκους γυναικών κατηγορίας F46 (21:45 ώρα Ελλάδας). Κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ με 4.74, το οποίο θα προσπαθήσει και να καταρρίψει αφού η υπόθεση μετάλλια (λογικά) θα παιχτεί πάνω από τα 5.30 μέτρα.

Όσον αφορά τον Γιάννη Πρώτο, θα διεκδικήσει το δεύτερο σερί μετάλλιο στα 400 μέτρα κατηγορίας Τ13. Στο Πεκίνο ήταν τρίτος, κάτι που θα προσπαθήσει να... διορθώσει στο Λονδίνο αφού διαθέτει τα φόντα αλλά και τις δυνατότητες για να το πετύχει, όπως τόνισε και ο προπονητής του, ο παλιός αθλητής του στίβου, Σπύρος Βασδέκης, ο οποίος βρίσκεται μαζί του εδώ στο Λονδίνο. Ο αγώνας του Πρώτου είναι στις 22:41 ώρα Ελλάδας.

Στην κολύμβηση, υπάρχει μόνο μια ελληνική συμμετοχή, αυτή του Γιάννη Κωστάκη στα 150μ. μικτής ατομικής SM3 (13:26 ώρα Ελλάδας). Μετέχει στην α` προκριματική σειρά και έχει την 11η επίδοση με 3:32.49. Σε περίπτωση πρόκρισης, ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 22:01.

Ο Νίκος Γκουντάνης κάνει ποδαρικό στην άρση βαρών σε πάγκο, αφού αγωνίζεται το απόγευμα (17:00 το α` γκρουπ, 17:35 το β` γκρουπ) στην κατηγορία των 67,5 κιλών.

Στην ποδηλασία πίστας, συμμετέχουν τόσο το tandem των ανδρών όσο και των γυναικών. Συγκεκριμένα οι Χρήστος Στεφανάκης/Κωνσταντίνος Τρουλινός (πιλότος) στις 11:30 ώρα Ελλάδας αγωνίζεται στον προκριματικό του ατομικού σπριντ Β κατηγορίας. Εφόσον καταφέρουν να προκριθούν στην οκτάδα, ο αγώνας θα γίνει στις 12:45, ενώ ο ημιτελικός και ο τελικός θα πραγματοποιηθούν επίσης αύριο στις 16:00 και 16:55 αντίστοιχα. Ο Τρουλινός κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα στο 1χλμ ατομικής χρονομέτρησης, τραυματίστηκε στο γόνατο όταν η αλυσίδα έσπασε στον άξονα με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο γόνατο που πρήστηκε αμέσως. Παρά τον πόνο συμμετείχε στον αγώνα, όμως παραμένει άγνωστο εάν θα μπορέσει να είναι «ετοιμοπόλεμος» για αύριο.

Όσον αφορά στα κορίτσια (Αδαμαντία Χαλκιαδάκη/Ηρώ Μηλάκη), στις 12:00 ώρα Ελλάδας αγωνίζονται στους προκριματικούς του ατομικού πουρσουίτ Β κατηγορίας και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό που θα γίνει στις 16:40.

Στη σκοποβολή και στον γύρο πρόκρισης R4-10μ. Αεροβόλο τουφέκι όρθιων SH2 (11:00 ώρα Ελλάδας) υπάρχει διπλή ελληνική συμμετοχή. Συγκεκριμένα αγωνίζονται οι Ευάγγελος Κακοσαίος και Θεοδώρα Μουτσίου, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να εξασφαλίσουν θέση στην οκτάδα του τελικού που θα γίνει αργότερα αύριο (14:00). Στο αγώνισμα συμμετέχουν συνολικά 28 σκοπευτές.

Στο μπότσια που αρχίζει αύριο με τα ζευγάρα BC3 μεικτό, θα δώσει δύο αγώνες για τον προκριματικό όμιλο. Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και η Μαρία Κορδαλή (αναπληρωματική) θα αντιμετωπίσουν στις 12:40 ώρα Ελάδας το ζευγάρια της οικοδέσποινας Μεγάλη Βρετανίας και στις 17:30 το ζευγάρι από τον Καναδά. Με τουλάχιστον μία νίκη, θα ελπίζει σε πρόκριση στην οκτάδα, αφού την Δευτέρα ακολουθεί και ο αγώνας απέναντι στην Κορέα.

Τέλος στο Γουέιμουθ και Πόρτλαντ, συνεχίζεται η ιστιοπλοΐα στα 2.4mR και τα Sonar με ελληνικές συμμετοχές. Θα πραγματοποιηθούν η 3η και 4η ιστιοδρομία. Στα 2.4mR μετέχει ο Δεληκούρας ενώ στα Sonar οι Βασίλης Χριστοφόρου, Θεόδωρος Αλεξάς και Αργύρης Νοτάρογλου.

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί 2012: Παγκόσμιο ρεκόρ από Πιστόριους!



Ο γρηγορότερος άνθρωπος χωρίς… πόδια, ο Όσκαρ Πιστόριους «ξαναχτύπησε» στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, συντρίβοντας το παγκόσμιο ρεκόρ των 200μ. στην κατηγορία Τ44, με χρόνο 21.30.

Ο Νοτιοαφρικανός σπρίντερ έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για το «χρυσό» μετάλλιο, καθώς με χρόνο 21.30 πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό των 200μ. που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (2/9).
Αξίζει να σημειωθεί πως ο συμπατριώτης του Πιστόριους, Αρνού Φουρνιέ είχε σημειώσει νωρίτερα επίσης παγκόσμιο ρεκόρ με 22.57, όμως λίγα λεπτά αργότερα το είδε να κατεβαίνει κατά 1,27 δευτερόλεπτα!

Πηγή: οnsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/