Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σούπερ Λιγκ: Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής


Ο Άρης συνεχίζει την πτωτική πορεία του, καθώς γνώρισε νέα ήττα αυτή τη φορά στην έδρα του από τον νεοφώτιστο Πλατανιά, με αποτέλεσμα την παραίτηση του Κατσαβάκη από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ στη χθεσινή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ απέσπασε ισοπαλία,έχοντας πολλά παράπονα από τις αποφάσεις του διαιτητή. Ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα τον Αστέρα Τρίπολης και έφτασε στις 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός ''απέδρασε'' από τα ''Πηγάδια'' στο ντέρμπι με την Ξάνθη. Η ΑΕΚ ούτε αυτή την αγωνιστική κατάφερε να κερδίσει με αποτέλεσμα να υπάρχει γκρίνια στις τάξεις της ομάδας.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα:

Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2012

A.E.K. - ΚΕΡΚΥΡΑ 1-1

ΒΕΡΟΙΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 2-2

Ο.Φ.Η. - Π.Α.Ο.Κ. 1-1


Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-2

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2

ΑΡΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0


Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
20:30 NS2

Πρέμιερ Λιγκ: Νίκες για Γιουνάιτεντ και Τότεναμ,νέα γκέλα η Λίβερπουλ


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε την έβδομη της νίκη σε εννέα αγωνιστικές της Premier League, επικρατώντας με 3-0 της Νιούκαστλ στο «Sports Direct Arena». Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήθελαν πάση θυσία το «τρίποντο» για να πιάσουν στην 2η θέση τη Μάντσεστερ Σίτι αλλά και να μειώσουν την διαφορά από την Τσέλσι στους τέσσερις βαθμούς.

Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο πρώτο τέταρτο με 2-0 χάρη σε κεφαλιές των Τζόνι Εβανς και Πατρίς Εβρά από κόρνερ. Προς στιγμή φάνηκε πως η Νιούκαστλ μείωσε σε 2-1 αλλά από ότι φάνηκε στο ριπλέι η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη την γραμμή της εστίας στην κεφαλιά του Παπίς Σισέ. Στο 71' ο Τομ Κλέβερλεϊ διαμόρφωσε από απόσταση το τελικό 0-3.

Η Τότεναμ, τρεις μέρες μετά 1-1 με το Παναθηναϊκό, πέτυχε την 4η σερί νίκη της στο αγγλικό πρωτάθλημα. Στο 58' ο Ντεφό έπιασε σουτ σε κόρνερ του Μπέιλ, η μπάλα κόντραρε στον Κόκερ και κατέληξε στα δίχτυα. Εννέα λεπτά αργότερα ο Ααρον Λένον έκανε το 2-0 ενώ ο Γκάρεθ Μπέιλ είχε δοκάρι.

Στο μεταξύ η Λίβερπουλ, τρεις μέρες μετά την ήττα από την Ουντινέζε στο Γιουρόπα Λιγκ, έμεινε στο 0-0 με την Στόουκ. Οι «κόκκινοι» που αγνοούν τη νίκη φέτος στο «Ανφιλντ», είχαν δύο δοκάρια με τον Ραχίμ Στέρλινγκ και τον Σουάρεζ.

Στις χθσινές αναμετρήσεις Τσέλσι, Σίτυ και Άρσεναλ πήραν εύκολες νίκες.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Μάντσεστερ Σίτι - Σάντερλαντ 3-0 (5' Κολάροβ, 60' Αγκουέρο, 89' Μίλνερ)
Τσέλσι - Νόριτς 4-1 (14' Τόρες, 22' Λάμπαρντ, 31' Αζάρ, 76' Ιβάνοβιτς / 11' Χολτ)
Σουόνσι - Ρέντινγκ 2-2 (71' Μίτσου, 78' Ράουτλετζ / 31' Πογκρεμπνιάκ, 44' Χαντ)
Γουέστ Μπρομ - ΚΠΡ 3-2 (5' Τζέιμς Μόρισον, 23' Γκέρα, 85' Μουλουμπού / 35' Τααράμπτ, 91' Γκρανέρο)
Γουίγκαν - Έβερτον 2-2 (10' Αρουνά Κονέ, 23' Ντι Σάντο / 11' Γέλαβιτς, 87' πέν. Μπέινς)
Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ 1-3 (21' Ντιαμέ / 41' Ζιρού, 77' Γουόλκοτ, 83' Καθόρλα)

Κυριακή

Σαουθάμπτον - Φούλαμ 2-2 (4' και 90' Ζοζέ Φόντε / 69' αυτ. Χόοιφελντ, 88' Ρίτσαρντσον)
Λίβερπουλ - Στόουκ 0-0
Τότεναμ - Άστον Βίλα 2-0 (58' Κόκερ, 67' Λένον)
Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 (8' Έβανς, 16' Εβρά) [18:00 / LIVE]

Η βαθμολογία

1. Τσέλσι 19
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 15
3. Μάντσεστερ Σίτι 15
4. Eβερτον 14
5. Τότεναμ 14
6. Γουέστ Μπρομ 14
7. Άρσεναλ 12
8. Γουέστ Χαμ 11
9. Φούλαμ 10
10. Νιούκαστλ 9
11. Σουόνσι 8
12. Στόουκ 8
13. Σάντερλαντ 7*
14. Λίβερπουλ 6
15. Άστον Βίλα 5
16. Γουίγκαν 5
17. Σαουθάμπτον 4
18. Ρέντινγκ 3*
19. Νόριτς 3
20. ΚΠΡ 2

Πηγή: sport24.gr

Σούπερ Λιγκ: Συνεχίζεται ο κατήφορος για Άρη


Μετά την βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ, ο Αρης γνώρισε μία ακόμη πιο οδυνηρή ήττα, αυτή τη φορά από τον Πλατανιά μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-0 για την 6η αγωνιστική.

Μετά το δεύτερο γκολ μάλιστα δεν έλειψαν οι εντάσεις με μερίδα οπαδών του Αρη να κατευθύνονται απειλητικά προς τα δημοσιογραφικά θεωρεία και συγκριμένα προς τον συνάδελφο Χρύσανθο Τσαλτίδη (σ.σ. τον έβρισαν ενώ δέχθηκε και αρκετά αντικείμενα) ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ Αρης.

Οσον αφορά το ματς οι «κίτρινοι» είχαν μια ανούσια και «φλύαρη» υπεροχή σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, απειλώντας λίγες φορές την αντίπαλη εστία. Κάτι που πλήρωσαν δεχόμενοι γκολ για πρώτη φορά φέτος στο «Βικελίδης» και γνωρίζοντας την ήττα από μια ομάδα που έπαιξε παθητικά, αλλά ήταν σοβαρή, καλοστημένη και ουσιαστική.

Στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου είδαμε κακό ποδόσφαιρο, καθώς επί περίπου 35 λεπτά είδαμε σχεδόν ούτε μία κλασική ευκαιρία. Ο Αρης είχε μπει δυνατά, έχοντας συντριπτικά την κατοχή και πιέζοντας ψηλά στην άμυνα, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει αυτό τον ρυθμό για παραπάνω από 10-15 λεπτά.

Στη συνεχεία ο Πλατανιάς όχι μόνο ισορρόπησε αλλά… πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους «κίτρινους» (σ.σ. δηλαδή πρεσάροντας ψηλά) δημιουργώντας τους πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την εντολή του Χατζηνικολάου στον Κάλαϊτζιτς ώστε ο τελευταίος να βγαίνει ως κρυφός φορ, ο Πλατανιάς άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός.

Ο Κάλαϊτζιτς… προειδοποίησε τον Βελλίδη στο 28' με ένα εξαιρετικό απευθείας σουτ, για να νικήσει των τερματοφύλακα των γηπεδούχων στοπ 37' με ένα ακόμη καλύτερο σουτ το οποίο κατέληξε στην αριστερή γωνία της «κίτρινης» εστίας.

Στον χρόνο που απέμενε οι παίκτες του Κατσαβάκη, όχι μόνο δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, αλλά έδειχναν να τα έχουν χαμένα, με τον Πλατανιά να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 σε τετ α τετ του Αναστασάκου στο 42' στο οποίο είπε «όχι» ο Βελλίδης!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Κατσαβάκης «γύρισε» το σύστημα σε 4-4-2 αποσύροντας τον Ασλανίδη και περνώντας ως παρτενέρ του Αγκάνθο τον Γκέσιο. Με τους παίκτες του Αρη να παίρνουν από τους περίπου 12.000 οπαδούς τους που είχαν ξεσηκωθεί πίεσαν έντονα στα πρώτα 25 λεπτά όμως και πάλι δεν κατάφεραν να σκοράρουν, παρά τις εξαιρετική διπλή ευκαιρία του 56' με τους Καπετάνο και Αγκάνθο, αλλά και εκείνη του Σουνά στο 62'.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει έναν.. τρελό ρυθμό με τον Πλατανιά να αμύνεται μαζικά, αλλά και να καταφέρνει να προγηθεί κόντρα στην ροή του αγώνα, στην πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπλα καρέ στο β μέρος! Στο 66', από εξαιρετικό γύρισμα του Κανακούδη από τα αριστερά ο Ουντότζι, ανενόχλητος από κοντά νίκησε τον Βελλίδη «γράφοντας» το 0-2.

Πηγή: sentragoal.gr

«Ναζλίδης: «Δεν χάρηκα τη νίκη γιατί αγαπώ τον Αρη!»


Ο Θωμάς Ναζλίδης δήλωσε υποστηρικτής του Άρη μετά το τέλος του αγώνα. Ο παίκτης του Πλατανιά δεν χάρηκε όπως δήλωσε την νίκη κόντρα στην αγαπημένη του ομάδα. O επιθετικός της κρητικής ομάδας μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε τα εξής:

«Έχω γλυκόπικρη γεύση από το παιχνίδι! Δεν μπορώ να χαρώ τη νίκη όσο θα χαιρόμουν υπό άλλες συνθήκες. Την ομάδα αυτή την αγάπησα, στο γήπεδο αυτό μεγάλωσα… Στην θύρα 3, όπως τα περισσότερα νεαρά παιδιά», δήλωσε αρχικά ο Ναζλίδης, προσθέτοντας πως «…είμαι κάπως στενοχωρημένος, αλλά τι να κάνουμε; Μέσα στο γήπεδο έπαιξα για την ομάδα μου, είμαι επαγγελματίας. Είχα και τα πειράγματα των συμπαικτών του, γιατί το συζητούσαμε…».

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΡΗΣ: Τέλος ο Κατσαβάκης, δεκτή η παραίτησή του


Δέκτή έγινε η παραίτηση του Μάκη Κατσαβάκη, κίνηση την οποία ο Σερραίος τεχνικός γνωστοποίησε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ήττα με 0-2 του Αρη από τον Πλατανιά. Ο Κατσαβάκης ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο των «κίτρινων» λέγοντας πως αφού πρέπει αυτός να φορτωθεί όλη αυτή την κατάσταση, θα το κάνει!

«Συγνώμη από τον κόσμο του Άρη γι' αυτό το αποτέλεσμα. Σίγουρα την ευθύνη από την πρώτη αγωνιστική θα την φορτωθώ. Θέτω την παραίτηση στη διοίκηση, διότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτή η κατάσταση δεν έχει νόημα, αυτή η ομάδα είναι αδύναμη. Αν το πρόβλημα της ομάδας είναι ο Κατσαβάκης, ο Κατσαβάκης αποχωρεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαβάκης.

Στην ομάδα ήδη έχει ακουστεί το πρώτο όνομα που θα αντικαταστήσει τον Σερραίο τεχνικό. Αυτό είναι του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος θα πλαισιωθεί από τον πρώην παίκτη των «κίτρινων» Δημήτρη Μπουγιουκλή, με τον Νίκο Νταμπίζα να τελεί χρέη τεχνικού διευθυντή.

Πηγή: sentragoal.gr

«Αφεντικό» στο Μιλάνο και με 10 η Ιντερ!


Χάρη σε γκολ του Σάμουελ μόλις στο 3ο λεπτό, η Ιντερ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι του Μιλάνου, επικρατώντας της Μίλαν με 1-0 στο σημαντικότερο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής στο καμπιονάτο.Με τη νίκη αυτή οι «νερατζούρι» έφτασαν τους 15 βαθμούς, δηλαδή τέσσερις λιγότερους από την Γιουβέντους. Όσο για τους «ροσονέρι» έχουν… κατρακυλήσει στην 11η θέση και αν συνεχίσουν έτσι θα πρέπει να δώσουν μάχη για να καταφέρουν να βγουν ακόμη και στην Ευρώπη. Πάντως διαμαρτύρονται έντονα για τις αποφάσεις του διαιτητή, ιδιαίτερα στο μη καταλογισμό του πέναλτι στον Ρομπίνιο.Να σημειωθεί ότι η νίκη της Ιντερ αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς έπαιξε για σχεδόν ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Ναγκατόμο στο 48ο.

Ο Κλαούντιο Μαρκίζιο με γκολ στο 85' χάρισε στην Γιουβέντους με 2-1 επί της Σιένα στο «Αρτέμιο Φράνκι», αποτέλεσμα που διατηρεί τη «μεγάλη κυρία» πρώτη και αήττητη στην εφετινή Serie A.
Στο 14' ο Αντρέα Πίρλο με υπέροχο φάουλ έβαλε τους «μπιανκονέρι» μπροστά στο σκορ. Όμως η Σιένα ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με κεφαλιά του Καλαϊό. Η Γιούβε «έστησε» πολιορκία στα καρέ της Σιένα στα τελευταία λεπτά και στο 85' ο Μαρκίζιο μετά από κόρνερ πέτυχε το νικητήριο γκολ με βολέ.

Η Νάπολι συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία και πανηγυρίζοντας την έκτη νίκη της σε επτά παιχνίδια έφτασε τους 19 βαθμούς, όσους δηλαδή έχει και η Γιουβέντους. Χαμσικ και Πάντεφ «χτύπησαν» μέσα σε διάστημα 15 λεπτών, οδηγώντας τους Ναπολιτάνους στο πολύτιμο 2-1 επί της Ουντινέζε.

Η Λάτσιο, πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα στο «Αντριάτικο» μιας και με δύο γκολ του Μίροσλαβ Κλόζε και ένα του Ερνάντεζ επικράτησε με 3-0 της Πεσκάρα.


Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής


Σάββατο (6/10)
Κιέβο - Σαμπντόρια 2-1 (45'+2 Τερό, 87' Ντι Μεκέλε - 61' Μαρέσκα)
Τζένοα - Παλέρμο 1-1 (52' Μποριέλο - 14' Τζιόρτζι)

Κυριακή (7/10)
Ρόμα - Αταλάντα 2-0 (30' Λαμέλα, 62' Μπράντλεϊ)
Κατάνια - Πάρμα 2-0 (2' Αλεχάντρο Γκόμες, 80' Μπεργκέσιο)
Φιορεντίνα - Μπολόνια 1-0 (7' Γιόβετιτς)
Πεσκάρα - Λάτσιο 0-3 (5' Ερνάνες, 25' και 36' Κλόζε)
Σιένα - Γιουβέντους 1-2 (45'+2 Καλαϊό / 14' Πίρλο, 85' Μαρκίζιο)
Τορίνο - Κάλιαρι 0-1 (74' πέν. Νενέ)
Μίλαν - Ίντερ 0-1 (3' Σάμουελ)
Νάπολι - Ουντινέζε 2-1 (30' Χάμσικ, 45' Πάντεφ - 43' Πίντζι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7 αγωνιστικές)

1. Γιουβέντους 19
2. Νάπολι 19
3. Λάτσιο 15
4. Ιντερ 15
5. Ρόμα 11
6. Φιορεντίνα 11
7. Κατάνια 11
8. Σαμπντόρια 10
9. Τζένοα 9
10. Τορίνο 8
11. Μίλαν 7
12. Μπολόνια 7
13. Πεσκάρα 7
14. Ουντινέζε 6
15. Πάρμα 6
16. Κιέβο 6
17. Παλέρμο 5
18. Κάλιαρι 5
19. Αταλάντα 5
20. Σιένα 2

* Οι Σαμπντόρια και Τορίνο έχουν αρχίσει με -1 βαθμό, η Αταλάντα με -2 και η Σιένα με -6

Πηγή: sentragoal.gr

Μοιρασιά στο «Καμπ Νου»!




Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο "Καμπ Νόου", με τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνουν από δύο γκολ.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή απώλεια για τους Καταλανούς στο πρωτάθλημα, ενώ διατήρησαν το +8 από τους "μερένγκες".

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε με άμυνα ανάγκης, καθώς Πουγιόλ και Πικέ ήταν τραυματίες. Έτσι ο Βιλανόβα ξεκίνησε την ομάδα του με τον Βαλντές κάτω από τα δοκάρια, τον Ντάνι Άλβες δεξιά, τον Τζόρντι Άλμπα αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μασεράνο και Αντριάνο(!). Το κέντρο αποτέλεσαν οι Μπούσκετς και Τσάβι, με τους Ινιέστα και Πέδρο να κινούνται στις πτέρυγες. Σε ελεύθερο ρόλο αγωνίστηκε ο Φάμπρεγκας με τον Μέσι μπροστά του.

Η Ρεάλ δεν είχε προβλήματα τραυματισμών και παρατάχθηκε με τη γνωστή ενδεκάδα. Ο Κασίγιας κάτω από τα δοκάρια με αμυντική τετράδα από δεξιά προς αριστερά τους Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε και Μαρτσέλο. Τα αμυντικά χαφ αποτέλεσαν οι Κεντίρα και Τσάμπι Αλόνσο , με τον Οζίλ να κινείται μπροστά τους στον άξονα. Στις πτέρυγες ήταν ο Ρονάλντο (αριστερά) και ο Ντι Μαρία δεξιά, με μοναδικό προωθημένο τον Μπενζεμά.

Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 23' με αριστερό σουτ στην κλειστή γωνία του Βαλντές ,ύστερα από φάση διαρκείας και πάσα του Μπενζεμά και ακολούθησε ο γνωστός πανηγυρισμός ''calma'' θέλοντας να πικάρει τους οπαδούς των ''μπλαουγκράνα''.

ΟΜπενζεμά στο 25' έχασε τεράστια ευκαιρία όταν πλάσαρε από κοντά ανενόχλητος λίγο έξω από την μικρή περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

Στο 28' άλλο ένα πρόβλημα προέκυψε για την Μπαρτσελόνα με τον Ντάνι Άλβες να τραυματίζεται και να αποχωρεί. Τη θέση του πήρε ο νεαρός Μοντόγια.

Η απάντηση για την "Μπάρτσα" ήρθε στο 31' με τον Λιονέλ Μέσι να κάνει το 1-1 με κοντινό σουτ, έπειτα από σέντρα του Μοντόγια από δεξιά, κόντρες και τραγικό λάθος του Πέπε που πήδηξε σε λάθος χρόνο και δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά για να διώξει.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και ανέτρεψαν το σκορ στο 61'. Ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή (διαμαρτυρίες για δεύτερη κίτρινη στον Αλόνσο) και με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-1.

Οι "μπλαουγκράνα" διατήρησαν το προβάδισμα για 5 λεπτά, καθώς στο 66' ήταν η σειρά του Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει για δεύτερη φορά.

Ο Μεσούτ Εζίλ έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στο Πορτογάλο και ο CR7 με πλασέ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-2.

Λίγο έλειψε η Μπαρτσελόνα να φτάσει σε 3ο γκολ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι από το σουτ του Μοντόγια (90').

Έτσι το ντέρμπι έληξε ισόπαλο με την Μπαρτσελόνα να κρατάει τη διαφορά στο +8 από τη Ρεάλ.


Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλδές, Αλβες (28' Μοντόγια), Αντριάνο, Μασεράνο, Αλμπα, Φάμπρεγας (64' Σάντσες), Ινιέστα, Τσάβι, Μπουσκέτς, Πέδρο, Μέσι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Αρμπελόα, Μαρσέλο, Αλόνσο, Οζίλ (80' Κακά), Κεντίρα, Ντι Μαρία (88' Εσιέν), Ρονάλντο, Μπενζεμά (62' Ιγουαΐν).

Πηγή: sport24.gr