Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Σούπερ Λιγκ: Καλύτερο γκολ της αγωνιστικής ο Αθανασιάδης, πολυτιμότερος ο Λόρενς



Οι Λιάμ Λόρενς και Στέφανος Αθανασιάδης ήταν οι μεγάλοι νικητές των βραβείων της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός αναδείχτηκε MVP με ποσοστό 89,91%, αφήνοντας πολύ πίσω τους Λόρενς Ντόε του Πλατανιά και Νταβίντ Φουστέρ του Ολυμπιακού. Οσο για τον 24χρονο φορ του ΠΑΟΚ, το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι με τον Άρη ήταν μοναδικής ομορφιάς και απέσπασε το 94,68% των ψήφων. Ακολούθησαν τα τέρματα των Ανέστη Αγρίτη της Κέρκυρας και του Γκλέισον της Ξάνθης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP

Λίαμ Λόρενς (ΠΑΟΚ) 89,91%
Λόρενς Ντόε (Πλατανιάς) 6,07%
Νταβίντ Φουστέρ (Ολυμπιακός) 4,02%

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ) 94,68%
Ανέστης Αγρίτης (Κέρκυρα) 4,26%
Πίντο Γκλέισον (Skoda Ξάνθη) 1,06%

Πηγή: Onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Τέλος ο Κατσουράνης από τον Παναθηναϊκό!



Παρελθόν θα αποτελέσει ο Κώστας Κατσουράνης από τον Παναθηναϊκό τις επόμενες ώρες, μετά από απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος την ανακοίνωσε στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού» την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση των «πράσινων» πριν το ματς με την Τότεναμ και μίλησε στους ποδοσφαιριστές, προσπαθώντας να τους κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, εν όψει της συνέχειας.

Tσάμπιονς Λιγκ: Το πρόγραμμα της Τετάρτης



Το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, αλλά το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ περιλαμβάνει και άλλες σπουδαίες αναμετρήσεις. Η Ρεάλ λίγο πριν το μεγάλο ματς με την Μπαρτσελόνα φιλοξενείται από τον Άγιαξ σε μία αναμέτρηση πρώην πρωταθλητών Ευρώπης. Δοκιμασία της Μίλαν στην Ρωσία απέναντι στην Ζενίτ, στο Οπόρτο η νεόπλουτη Παρί.

Λόρενς: Είμαι περήφανος που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα με φανταστικό κόσμο



Περήφανος που αγωνίζεται σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ και δικαιωμένος για την επιλογή του να παίξει σε αυτόν, δήλωσε ο Λίαμ Λόρενς σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε επίσης στο ντέρμπι με τον Αρη και υποσχέθηκε να μην ξαναχάσει την ψυχραιμία του στο μέλλον όπως συνέβη κόντρα στους «κίτρινους».

Tσάμπιονς Λιγκ: Όλα τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής


Πολλά γκολ και ωραία παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν στη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.


Η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα και από το «Ντα Λουζ» με 2-0 κόντρα στην Μπενφίκα αλλά έχασε με σοβαρό τραυματισμό στο χέρι τον Κάρλες Πουγιόλ!Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, ξεχώρισε η ιστορική νίκη της ΜΠΑΤΕ με 3-1 εις βάρος της Μπάγερν στο Μινσκ ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν και βρέθηκε να χάνει στο Κλουζ από γκολ του Παντελή Καπετάνου, νίκησε με 2-1.Η Γιουβέντους δεν κατάφερε να επικρατήσει της σκληροτράχηλης Σαχτάρ ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι συνέτριψε με 4-0 την Νόρτζελαντ στην Δανία
.

Ο Αλέξις Σάντσες άνοιξε το σκορ στο πέμπτο λεπτό για τους «μπλαουγκράνα» με το 800ο τέρμα της Μπάρτσα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα έπειτα από ασίστ του Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερσταρ σέρβιρε και την δεύτερη ασίστ μετά από εξαιρετική κούρσα στον Σεσκ Φάμπρεγκας στο 55'.
Στο 79' ο Πουγιόλ αποχώρησε σφαδάζοντας από πόνους στο χέρι ενώ στις καθυστερήσεις ο Σέρτζιο Μπουσκέτς αποβλήθηκε σε μια απόφαση του διαιτητή που φάνηκε υπερβολική.

Η Τσέλσι είχε εύκολο βράδυ στη Δανία επικρατώντας της Νόρτζελαντ με 4-0.
Στο 33ο λεπτό ο Μάτα, μετά από προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Τόρες και τον Λάμπαρντ να βγάζει την τελική πάσα, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ντι Ματέο. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, έπαιξαν ώριμα απέναντι στους Λονδρέζους και δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία τους. Πάνω, όμως, που πίεζαν για το 1-1 ήρθε (στο 79') το εκπληκτικό γκολ-φάουλ του Λουίζ που ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.
Στη συνέχεια η Τσέλσι με ακόμη δύο γκολ έφτασε στο εμφαντικό 4-0. Στο 82ο λεπτό ο Μάτα και πάλι έκανε τρία τα τέρματα των "μπλε" με πλασέ από το ύψος του πέναλτι και στο 89' ο Ραμίρες διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Μπάγερν Μονάχου γνώρισε απρόσμενη ήττα από τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 3-1. Στο 25' ο Ολικνόβιτς άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, και στο 78 διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Ριμπερί μείωσε στο 92' για τους Βαυαρούς,όμως στο 95' ο Μπρεσάν διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η αξιόμαχη Σαχτάρ έβαλε δύσκολα στη Μεγάλη Κυρία σχεδόν από το πρώτο λεπτό. Πήρε μπάλα, δημιούργησε φάσεις, διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι και αποβολή που δεν της δόθηκαν και τελικά άνοιξε το σκορ στο 23' με τον Αλεξ Τερέιρα.Η απάντηση της Γιουβέντους ήταν άμεση και προήλθε... από την άμυνα. Δύο λεπτά μετά το 0-1 ο Μπονούτσι ισοφάρισε και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 1-1.

Η Βαλένθια χωρίς να ενθουσιάσει με την απόδοσή της επικράτησε της Λιλ χάρη σε δύο τέρματα του Ζόνας (38',75'). Για τη Λιλ σε μία κάκιστη βραδυά αποβλήθηκε στο 86΄ο δεξιός οπιθοφύλακας Ντεμπισί.

Η Μάντεστερ Γιουνάιτεντ δυσκολεύτηκε να κάμψει της αντίσταση της Κλουζ, καθώς βρέθηκε να χάνει με 1-0 χάρη στο γκολ του Καπετάνου, όμως έκανε την ανατροπή με δύο γκολ του Φαν Πέρσι.Οι ''κόκκινοι διάβολοι'' κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον...ώμο του φαν Πέρσι στο 29' μετά από φάουλ του Ρούνεϊ.Η Γιουνάιτεντ, με διαφορετική ψυχολογία πλέον, πίεσε από την αρχή της επανάληψης για το δεύτερο γκολ που ήρθε μόλις στο 49' μετά από μία εξαιρετική συνεργασία του Ρούνεϊ με τον φαν Πέρσι. Ο Αγγλος σέρβιρε με μία μπαλιά 20 μέτρων και ο Ολλανδός τελείωσε με εναέριο πλασέ στην κίνηση.Η Κλουζ, όσο και αν προσπάθησε, δεν κατάφερε στη συνέχεια να απειλήσει σοβαρά την εστία του Ντε Χέα.

Η Μπράγκα συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις και αυτή τη φορά επικράτησε στην έδρα της Γαλατάσαραι με 2-0. Τα γκολ για του Πορτογάλους σημείωσαν οι Μικαέλ (27') και Άλαν (90').

Το τέρμα του Γιώργου Σαμαρά στο 90ό λεπτό της συνάντησης στο "Λουζνίκι" της Μόσχας έδωσε στη Σέλτικ την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της στο Champions League (3-2) και έριξε στο καναβάτσο τη Σπαρτάκ. Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός πήδηξε πιο ψηλά από όλους στο 90ό λεπτό μετά από σέντρα από αριστερά και με κεφαλιά έδωσε το ιστορικό "τρίποντο" στους "Καθολικούς".Τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:


Νόρτζελαντ-Τσέλσι 0-4

Γιουβέντους-Σαχτάρ 1-1

ΜΠΑΤΕ – Μπάγερν 3-1

Βαλένθια-Λιλ 2-0

Σπαρτάκ Μόσχας – Σέλτικ 2-3

Μπενφίκα-Μπαρτσελόνα 0-1

Κλουζ-Μάντσεστερ Γ. 1-2

Γαλατασαράι – Μπράγκα 0-2



Πηγή: contra.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Σοκ με Πουγιόλ!



Ανατριχιαστικός τραυματισμός για τον capitan της Μπαρτσελόνα, που στον αγώνα με την Μπενφίκα είχε πολύ άσχημη πτώση και μετατοπίστηκε ο αγκώνας του.

Ο 34χρονος αμυντικός μόλις είχε γυρίσει σε χρόνο ρεκόρ από τραυματισμό στο γόνατο ο οποίος τον κράτησε τελικά μόλις δύο βδομάδες εκτός δράσης και στο 76' του αγώνα με την Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» η μοίρα του επεφύλασσε πολύ άσχημο παιχνίδι.

Ο Καταλανός έπεσε με όλο το βάρος του κορμιού του πάνω στον αριστερό αγκώνα και αμέσως έκανε χειρονομίες με τις οποίες φάνηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Οι γιατροί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Το μόνο σίγουρο και αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι ότι χάνει το clasico με την Ρεάλ Μαδρίτης την Κυριακή (07/10).


Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com