Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Λονδίνο 2012: «Αυλαία» για τον υπεραθλητή Μάικλ Φελπς με 22 μετάλλια!



Με συγκομιδή 22 Ολυμπιακών μεταλλίων αποχαιρέτισε τις πισίνες ο Μάικλ Φελπς, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση με την αμερικάνικη ομάδα των 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών.

Ο σούπερ σταρ ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στους Αγώνες του Λονδίνου, μια και οι Αμερικάνοι τερμάτισαν πρώτοι στην κούρσα με 3:29.35.

Με το μετάλλιο αυτό, έφτασε τα 18 χρυσά Ολυμπιακά στην τελευταία μεγάλη κούρσα της καριέρας του.

Ο Φέλπς με τα 22 μετάλλια κατέρριψε το ρεκόρ της γυμνάστριας Λαρίσα Λατίνια, όπου το κατείχε για περίπου μισό αιώνα, και έγινε ο πιο σπουδαίος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων!

Στο φινάλε του, ο «θρύλος» των Ολυμπιακών αγώνων αποθεώθηκε από όλο τον κόσμο.

Οι διακρίσεις του αναλυτικά είναι:

Αθήνα 2004
Χρυσό 100μ. πεταλούδα
Χρυσό 200μ. πεταλούδα
Χρυσό 200μ. μικτής ατομικής
Χρυσό 400μ. μικτής ατομικής
Χρυσό 4x200μ. ελεύθερο
Χρυσό 4x100μ. μικτής
Χάλκινο 200μ. ελεύθερο
Χάλκινο 4x100 ελεύθερο

Πεκίνο 2008
Χρυσό 100μ. πεταλούδα
Χρυσό 200μ. πεταλούδα
Χρυσό 200μ. ελεύθερο
Χρυσό 200μ. μικτής ατομικής
Χρυσό 400μ. μικτής ατομικής
Χρυσό 4x100μ. ελεύθερο
Χρυσό 4x200μ. ελεύθερο
Χρυσό 4x100μ. μικτής ομαδικής

Λονδίνο 2012

Χρυσό 100μ πεταλούδα
Αργυρό 200μ. πεταλούδα
Χρυσό 4x200μ. ελεύθερο
Αργυρό 4x100μ. ελεύθερο
Χρυσό 200 μεικτής ατομικής
Χρυσό 4x100 μεικτής


Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΑΡΗΣ: «Κόπηκε» Ο Μαντού



Ο Ιβοριανός επιθετικός, που δοκιμάστηκε τις τελευταίες δύο μέρες στο Πράτο, δεν ικανοποίησε με την παρουσία του τον Μάκη Κατσαβάκη, με τον τελευταίο να μην ανάβει τελικά το πράσινο φως για την απόκτηση του.

Ο Μαντού δεν θα αγωνιστεί καν στο φλικό με την Φιορεντίνα το απόγευμα της Κυριακής (05/08, 18:30), καθώς αύριο αναμένεται να αναχωρήσει για την πατρίδα του. Έτσι, και μετά από αυτή την εξέλιξη, οι άνθρωποι της ομάδας θα μελετήσουν εναλλακτικές λύσεις για την θέση του φορ.

Πηγή: allaboutaris.com

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Λονδίνο 2012: Ήττα για την Εθνική πόλο



Την ήττα με 11-9 από την Ισπανία γνώρισε η Εθνική πόλο των Ανδρών, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του Α΄ομίλου, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Πλέον η νίκη με την Αυστραλία την ερχόμενη Δευτέρα είναι επιτακτική ώστε να προκριθεί στα προημιτελικά το αντιπροσωπευτικό μας σύστημα.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-4, 2-1, 2-2

Ελλάδα (Άντριτς): Μυλωνάκης 1, Δελακάς 2, Θεοδωρόπουλος 1, Γ.Αφρουδάκης 1, Βουλγαράκης 1, Χατζηθεοδώρου 1, Μουρίκης 1, Χρ.Αφρουδάκης 1.

Ισπανία (Αγκιλάρ): Μινγκέλ 1, Μάγιαρατς 2, Πέρεθ 1, Ζιράνι 1, Μαρτίν 1, Εσπανιόλ 2, Περόνε 2, Μολίνα 1.


Πηγή: sport24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ολυμπιακό ρεκόρ η Σοφία Υφαντίδου στον ακοντισμό


Μία εντυπωσιακή επίδοση σημείωσε η Σοφία Υφαντίδου, η οποία πέτυχε Ολυμπιακό ρεκόρ στον ακοντισμό του επτάθλου. 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έριξε το ακόντιό της στα 56.96 μέτρα και τερμάτισε στην πρώτη θέση του αγωνίσματος. Συνολικά , στα έξι αγωνίσματα που έχει δώσει μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 25η θέση με 995 βαθμούς, ενώ απομένουν τα 800μ. για να ολοκληρώσει την προσπάθεια της.

Πηγή: sport.24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

«Βασίλισσα» των κόρτ η Σερένα Γουίλιαμς!




Επιβλητική νίκη πραγματοποίησε η Σερένα Γουίλιαμς επί της Μαρία Σαράποβα στον τελικό του Γκόντεν Σλαμ.

Η νίκη της Αμερικανίδας ήταν πολύ εύκολη, αφού τελείωσε τον αγώνα με 2-0 (6-0,6-1) μόλις σε 63 λεπτά.

Πλέον, η Σερένα έχει αποκτήσει όλους τους τίτλους στο τένις, αφού της έλειπε μόνο το ολυμπιακό τουρνουά.

Πηγή: goalday.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Λονδίνο 2012: Οι δηλώσεις των «χάλκινων» κοριτσιών



Η 27χρονη Αλεξάνδρα Τσιάβου, στην δεύτερη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η πρωτάρα 23χρονη Χριστίνα Γιαζιτζίδου έγραψαν τη δική τους ιστορία, καθώς έγιναν οι πρώτες αθλήτριες που μας χαρίζουν Ολυμπιακό μετάλλιο στην κωπηλασία.

Αποτέλεσαν ένα ονειρεμένο ντουέτο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και πηγαίνοντας στο Λονδίνο ήταν μια από τις μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας για κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Οι Γιαζιτζίδου και Τσιάβου από την αρχή του τελικού πήραν κεφάλι στην κούρσα περνώντας πρώτες τα 500μ σε 1:45.89, συνέχισαν να προηγούνται στα 1.000μ (3:35.77), αλλά στα επόμενα 500μ βρέθηκαν στην 3η θέση (5:24,61), με το πλήρωμα της Κίνας να έχει υπέρ του απειροελάχιστη διαφορά (5:24.61).

Κι από τη στιγμή που οι Βρετανίδες είχαν περάσει 1ες στα 1.500μ, (5:22.91), η μάχη για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες ήταν για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Η μάχη Κινέζων και Ελληνίδων ήταν κουπιά κουπιά μέχρι το τελευταίο μέτρο με τις Ξου και Χουάνγκ να το κατακτούν με διαφορά 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τις Γιαζιτίδου και Τσιάβου.

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεαν οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία.

Το χάλκινο μετάλλιο ήταν μάλιστα το πρώτο για τη γυναικεία ελληνική κωπηλασία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου δήλωσε μετά την κούρσα: «Αγγίξαμε το χρυσό μετάλλιο μέχρι ενός σημείου. Όμως πήραμε τελικά το χάλκινο μετάλλιο και ανταμείφτηκαν έτσι οι κόποι μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλον τον κόσμο που ήταν στο πλευρό μας και μας χειροκρότησε και την οικογένεια μου στην Καστοριά».

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου είπε: «Σήμερα γιορτάζουν όλοι στην Καστοριά, τα Γιάννινα και την Ηγουμενίτσα. Δεν έχω λόγια για την κούρσα, δεν ξέρω να στεναχωρηθώ που χάσαμε το ασημένιο για μια κουπιά ή να χαρώ.

Η Γιαζιτζίδου πρόσθεσε: «Αφιερώνω το μετάλλιο στους εαυτούς μας που κάναμε πολλές ώρες προπόνησης μέσα στην βάρκα στον Σχοινιά και στις οικογένειες μας». Από την πλευρά της, η Τσιάβου: «Αφιερώνω το μετάλλιο σε μας και σε όσους συνέβαλαν σε αυτό. Ολον τον κόσμο που κινητοποιήθηκε και μας έστειλε πολλές ευχές για καλή επιτυχία. Το αφιερώνω σε όλους όσους χαίρονται για μένα».

Ολοκληρώνοντας η Γιαζιτζίδου τόνισε: «Η καρδιά των Ελλήνων χτυπά παντού. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους φίλους μου που έκαναν το δύσκολο ταξίδι παρά τα οικονομικά προβλήματα και ήρθαν εδώ στο Λονδίνο για να μας συμπαρασταθούν».

Πηγή: goalday.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Λονδίνο 2012: «Χάλκινες» οι Τσιάβου/Γιατζιτζίδου



Οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιατζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην κωπηλασία με χρόνο 7:12.09. 

Η Ελλάδα πανηγυρίζει το δεύτερο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου με το δίδυμο Τσιάβου/Γιατζιτζίδου να καταλαμβάνουν την 3η θέση.Πρώτες αναδείχθηκαν οι Βρετανίδες και δεύτερες οι Κινέζες προσπερνώντας το ελληνικό πλήρωμα στο τέλος της κούρσας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Λονδίνο 2012: 4η θέση οι Έλληνες στον τελικό της κωπηλασίας




Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε το ελληνικό πλήρωμα τερματίζοντας στη 4η θέση του τελικού της τετράκωπου κωπηλασίας. Το αντιπροσωπευτικό μας πλήρωμα με τους Τζιάλλα, Τσίλη, Παπαχρήστου και Χρήστου μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο, όμως σκόρπισαν ελπίδες για το μέλλον.

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Λονδίνο 2012:Πέρασε στα ημιτελικά των 400μ. οΠιστόριους!




Ο πρώτος μη αρτιμελής αθλητής που έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες Όσκαρ Πιστόριους, συνεχίζει να γράφει ιστορία, καθώς τερμάτισε 2ος και πέρασε στα ημιτελικά των 400 μ. με χρόνο 45.44. Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής αγωνίζεται με ειδικά προσθετικά μέλη και συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα ζωής σε όλους. Μετά την κούρσα του προέβη σε δηλώσεις και τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Έχω δουλέψει πολύ κι είμαι τυχερός που έχω τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των προπονητών, των φίλων και των συγγενών μου. Νιώθω πολύ δυνατός κι είναι ένα όνειρο που βγαίνει αληθινό».

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Κούδας: «Μπράβο στον Δώνη που έδωσε το «10» στον Πέλκα»



Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε-μεταξύ άλλων- στο «βαρύ» νούμερο 10 που φοράει ο νεαρός Πέλκας. Ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου τόνισε:

Για την επιλογή του Δώνη να δώσει το τη φανέλα με το "10" στον Δημήτρη Πέλκα: «Στα χρόνια μας το 10 το έπαιρνε ο μπαλαντέρ της ομάδας. Αλλά να ξέρετε ότι δεν κάνει η φανέλα τον παίκτη, αλλά ο παίκτης τη φανέλα. Είτε το 10 φοράει κάποιος, είτε το 7, είτε το 17, μέσα στο γήπεδο κρίνονται όλα.
Ο Κρόιφ έπαιζε με το 14! Τότε λέγαμε ότι είναι καλύτερος από δεκάρι και γι' αυτό πήρε το 14... Εγώ πήρα το 10 στον ΠΑΟΚ το 1968, στα 22 μου. Χαίρομαι όμως βλέποντας σ' ένα παιδί 18 ετών να δίνουν το 10. Σημαίνει πολλά...»

Για την προτίμηση του Δώνη σε νεαρούς παίκτες:« Ο Γιώργος Δώνης ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα και παίρνοντας την απόφαση να δώσει το 10 στον Πέλκα έδειξε και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να στηρίξει τα νεαρά παιδιά που βρίσκονται στον ΠΑΟΚ. Η κίνηση αυτή έχει και το δικό της ξεχωριστό συμβολισμό.
Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι δύσκολα οι προπονητές (και περισσότερο οι ξένοι τεχνικοί) εμπιστεύονται τα νεαρά παιδιά. Στον ΠΑΟΚ είναι σημαντικό ότι ο Γιώργoς Δώνης δείχνει ότι είναι διαφορετικής λογικής. Έδειξε από την αρχή ότι θέλει να δουλέψει και με τα νέα παιδιά. Είναι, επίσης, σημαντικό ότι μιλάει την ίδια γλώσσα μαζί τους και μπορεί να τους εξήγησε καλύτερα ορισμένα πράγματα που θα βοηθήσουν τουί μικρούς να ενταχθούν καλύτερα στην πρώτη ομάδα.
Του αξίζουν συγχαρητήρια διότι δείχνει από την αρχή ότι πιστεύει στους νέους παίκτες και η κίνηση να δώσει το 10 σε ένα νεαρό παιδί, ενισχύει την αυτοπεποίθηση του παίκτη »

Πηγή: contra.gr 

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Λονδίνο 2012: Πίνακας μεταλλίων (8η μέρα)


Στην κορυφή της κατάταξης πέρασε η ΗΠΑ μετά το τέλος της 7ης μέρας. Δύο μετάλλια διεκδικεί η Ελλάδα στην κωπηλασία μετά το χάλκινο του Ηλία Ηλιάδη. O πίνακας είναι ο εξής:

Χώρα
Χρυσά
Αργυρά
Xάλκινα
Σύνολο
ΗΠΑ
21
10
12
43
Κίνα
20
13
9
42
Νότιος Κορέα
9
2
5
16
Μεγάλη Βρετανία
8
6
8
22
Γαλλία
8
5
6
19
Γερμανία
5
9
6
20
Ιταλία
4
5
3
12
Βόρειος Κορέα
4
0
1
5
Καζακστάν
4
0
0
4
Ρωσία
3
12
8
23
Νότιος Αφρική
3
1
0
4
Νέα Ζηλανδία
3
0
3
6
Ιαπωνία
2
8
11
21
Κούβα
2
2
1
5
Ολλανδία
2
1
3
6
Ουγγαρία
2
1
2
5
Πολωνία
2
1
1
4
Ουκρανία
2
0
4
6
Αυστραλία
1
9
4
14
Ρουμανία
1
4
2
7
Βραζιλία
1
1
4
6
Λευκορωσία
1
1
2
4
Σλοβενία
1
0
2
3
Γεωργία
1
0
0
1
Λιθουανία
1
0
0
1
Βενεζουέλα
1
0
0
1
Αιθιοπία
1
0
0
1
Μεξικό
0
3
1
4
Καναδάς
0
2
5
7
Κολομβία
0
2
1
3
Ισπανία
0
2
1
3
Σουηδία
0
2
0
2
Τσεχία
0
2
0
2
Δανία
0
1
2
3
Ινδονησία
0
1
1
2
Νορβηγία
0
1
1
2
Μογγολία
0
1
1
2
Βέλγιο
0
1
1
2
Ινδία
0
1
1
2
Κένυα
0
1
1
2
Αίγυπτος
0
1
0
1
Κινεζική Ταϊπέι
0
1
0
1
Ταϊλάνδη
0
1
0
1
Κροατία
0
1
0
1
Σλοβακία
0
0
3
3
Ουζμπεκιστάν
0
0
1
1
Σερβία
0
0
1
1
Αζερμπαϊτζάν
0
0
1
1
Μολδαβία
0
0
1
1
Κατάρ
0
0
1
1
Ελλάδα
0
0
1
1
Σιγκαπούρη
0
0
1
1
Ιράν
0
0
1
1
Χονγκ Κονγκ
0
0
1
1



Πηγή: contra.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΠΑΟΚ: Κλάους : «Μας έδωσε ψυχολογία η νίκη»



Αισιόδοξος φάνηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης για την πορεία της ομάδας του στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ τόνισε πως παρά το πλεονέκτημα του 2-0 απέναντι στην Μπνέι, τίποτα δεν έχει τελειώσει .Ο σκόρερ του 2ου τέρματος του ΠΑΟΚ αναλυτικά επισήμανε:

Για το αν έχει τελειώσει η πρόκριση: «Το αποτέλεσμα είναι πράγματι καλό, αλλά αν δεν τελειώσει κι ο επαναληπτικός, δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Σε κάθε περίπτωση δείξαμε ότι είμαστε μία κλάση ανώτεροι από τους αντιπάλους».

Για την συνθήκες στο Ισραήλ: «Το πιο δύσκολο απ' όλα είχε να κάνει με τις αναπνοές. Όσο περνούσε η ώρα η κούραση ήταν πολύ μεγαλύτερη».

Σχετικά με το αν ένιωθε ότι ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ: «Ακριβώς αυτό πίστευα. Αν βάζαμε δηλαδή ένα γρήγορο γκολ, όλα τα άλλα θα ήταν εύκολα».

Για τον διαφορετικό ρόλο του στο 4-4-2 του Δώνη: «Ισχύει ότι θα κάνω ό,τι πει και ό,τι θέλει ο προπονητής. Αυτό προσπαθώ. Ακόμα κι αν χρειαστεί να βγω για να πιέσω στην άκρη και στις πλάγιες γραμμές. Με όλες τις βοήθειες που δίνουμε όλοι, θα έρθουν πιο εύκολα και τα καλά αποτελέσματα».

Αναφορικά με τα οφέλη της νίκης εκτός από την πιθανή πρόκριση: «Καλή ψυχολογία. Το χρειαζόμασταν κι εμείς οι παίκτες αλλά σίγουρα και οι προπονητές. Η ψυχολογία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο».

Για το τι σημαίνει το δικό του γκολ στην φετινή ευρωπαϊκή πρεμιέρα του ΠΑΟΚ: «Ότι κι εγώ κέρδισα ψυχολογία. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει το γκολ για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή και κυρίως για έναν επιθετικό».

Αναφορικά με την κατάσταση του ΠΑΟΚ στην συνέχεια: «Να περάσουμε και μετά θα έχουμε χρόνο για να δουλέψουμε περισσότερο επάνω στο παιχνίδι μας, στην τακτική μας και ίσως σε αδυναμίες μας. Είμαι σίγουρος ότι στην πορεία του μήνα θα είμαστε κι εμείς πιο έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε».

Όσο για το ποσοστό ετοιμότητας της ομάδας του: «Μέχρι τώρα δουλεύουμε μαζί για πέντε εβδομάδες. Μέρα με την μέρα θεωρώ ότι παρουσιαζόμαστε και καλύτεροι. Κατά την δική μου άποψη θα είμαστε πολύ καλύτερα όταν ξεκινήσει και το πρωτάθλημα».

Πηγή: sportdog.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Λονδίνο 2012: Οι ελληνικές συμμετοχές (8η μέρα)



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα παρουσιάζει το Σάββατο, καθώς διεκδικεί δύο μετάλλια στην κωπηλασία. Αναλυτικότερα όλες οι συμμετοχές είναι:


ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
12.00 Αλεξάνδρα Τσιάβου/Χριστίνα Γιαζιτζίδου (Tελικός)
12.30 Στέργιος Παπαχρήστος/ΓιάνηςΤσίλης/Γιώργος/Τζιάλλας/Γιάννης Χρήστου (Τελικός)

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ
12.00 Ζαφείρης Βολικάκης

ΕΠΤΑΘΛΟ
12.00 Σοφία Υφαντίδου (ακόντιο και 800μ.)

ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ
12.20 Νικόλ Κυριακοπούλου, Στέλλα Ηρώ Λεδάκη

ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
16.10 Ελλαδα/Ισπανία

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
17:30 Δαυίδ Καβελασβίλι (94κ.)

ΒΑΔΗΝ
19.00 Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙΑ
14.00 Βαγγέλης Χειμώνας
14.00 Aγγελική Σκαρλάτου
14.00 Άννα Γραφιώτη
16.00 Βύρων Κοκκαλάνης
16.00 Παναγιώτης Καμπουρίδης Στάθης Παπαδόπουλος.
16.00 Στάθης Παπαδόπουλος


Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com


Λονδίνο 2012: Ο απολογισμός των Ελλήνων (7η μέρα)




Aπογοητευτικός ήταν ο ελληνικός απολογισμός της Παρασκευής, καθώς αποκλείστηκαν από τη συνέχεια όλοι οι αθλητές μας- με εξαίρεση την Σοφία Υφαντίδου που συνεχίζει και το Σάββατο στο έπταθλο - που μετείχαν στα αγωνίσματά τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Λονδίνο.

Ο Περικλής Ιακωβάκης, αποκλείστηκε από τα ημιτελικά των 400μ. με εμπόδια, καθώς τερμάτισε 5ος στην πέμπτη προκριματική με χρόνο 50.27.

Ο Μιχάλης Σταματόγιαννης στη σφαιροβολία κατέλαβε την 25η θέση με τη καλύτερη επίδοση να φτάνει στα 19.24 μ. και έμεινε εκτός συνέχειας.

Στα τριπλούν γυναικών η Νίκη Πανέττα και η Αθανασία Πέρρα αποκλείστηκαν με κακές εμφανίσεις. Η πρώτη έκανε τρία άκυρα άλματα, ενώ η δεύτερη περιορίστηκε στα 13.63 . 

Στη σφυροβολία ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στην πέμπτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες έμεινε εκτός τελικού με καλύτερη βολή στα 67.19μ., ενώ αργότερα ανακοίνωσε πως αποσύρεται.

Ο Λούης Τσάτουμας δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο του τελικού για το μήκος ανδρών, αφού δεν έπιασε το όριο των 8.10μ. με καλύτερο άλμα στα 7.87μ.

Στην κολύμβηση, η Νέρι Νιαγκουάρα τερμάτισε έκτη στη δεύτερη προκριματική σειρά με 24,40'' στα 50μ. ελεύθερο και δεν κατάφερε να περάσει. Αντιθέτως η Νόρα Δράκου στο ίδιο αγώνισμα πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά όπου τερμάτισε 8η με χρόνο 25,28 και αποκλείστηκε από τον τελικό.

Κωπηλασία: Στον μικρό τελικό της δικώπου κωπηλασίας οι Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας τερμάτισαν τρίτοι με 6:53.69 και συνολικά πλασαρίστηκαν στην ένατη θέση.

Στην ιστιοπλοΐα, στα 49er οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης παρέμειναν στην 20η θέση. Στην ένατη ιστιοδρομία τερμάτισαν στην 20οι, στη δέκατη 19οι και στην 11η ιστιοδρομία 18οι.
Ο Γιάννης Μιττάκης στα Finn ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στους Ολυμπιακούς. Ο Έλληνας ιστιοπλόος τερμάτισε 14ος στη συνολική κατάταξη.
Οι Αιμίλιος Παπαθανασίου κι Αντώνης Τσότρας στα Star μετά το τέλος της 9ης και 10ης ιστιοδρομίας κατετάγησαν 14οι κι ολοκλήρωσαν κι αυτοί τις υποχρεώσεις τους.
Ο Βαγγέλης Χειμώνας στα Laser έπεσε μία θέση (28ος), ενώ η Άννα Αγραφιώτη στα Laser radial ανέβηκε μία θέση (33η).
Οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος στα 470 έπεσαν κατά δύο θέσεις (13οι) μετά το τέλος της τρίτης (20οι) και τέταρτης (15οι) ιστιοδρομίας.

Στο έπταθλο η Σοφία Υφαντίδου κατά την πρώτη μέρα του επτάθλου τερμάτισε 6η στη σειρά της στα 200μ., στη σφαιροβολία εκανε 12.96μ.. Το πρωί τερμάτισε σε 13.82 τα 100μ. εμπόδια, ενώ στο ύψος έκανε 1.68μ και μάζεψε 3.364 βαθμούς (34η θέση). Η προσπάθειά της θα ολοκληρωθεί στο Σάββατο (4/08) στον ακοντισμό και τα 800μ. 

Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΑΡΗΣ: «Ναυάγιο» με Ηλιάδη ή παράταση ;



Στο κενό έπεσε το ραντεβού μεταξύ του επιχειρηματία Ηλιάδη και τους εκπροσώπους της κοινωνίας μελών Άρη.

Ο Δημήτρης Ηλιάδης μπορεί να επιβεβαίωσε την πρόθεση του να εμπλακεί με τα διοικητικά της ΠΑΕ Άρης μέσα στις επόμενες 24 ώρες, όμως δεν παρέθεσε κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Πάντως ζήτησε οικονομικά στοιχεία, τα οποία θα του παραδοθούν και όπως ο ίδιος είπε θα είναι σε θέση να ανοίξει τα χαρτιά του στην επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.


Πηγή: metrosport 

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Πλήρωσε την εφορία ο Άρης



Μία ευχάριστη εξέλιξη σε οικονομικό επίπεδο για τον Αρη, ο οποίος κατέβαλλε στην εφορία την Παρασκευή (3/8) το ποσό των 170.000 ευρώ καταφέρνοντας να σώσει τις συμφωνησθείσες ρυθμίσεις και να συνεχίσει την προσπάθεια για τη φορολογική ενημερότητα.


Πηγή: goalday.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΠΑΟΚ: Θλάση ο Πάμπλο Γκαρσία



Άτυχος στάθηκε ο Πάμπλο Γκαρσία, καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού της Πέμπτης με τη Μπνέι Γεχούντα . Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξί τετρακέφαλο και υποβλήθηκε σήμερα σε μαγνητική τομογραφία.

Τα αποτελέσματα έδειξαν θλάση 1ου προς 2ου βαθμού κάτι που σημαίνει πως θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 2-3 βδομάδες.

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com