Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί αγώνες 2012: Ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών



Ένα ακόμα μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα η Ανθή Καραγιάννη, η οποία πήρε την τρίτη θέση στον τελικό του μήκους γυναικών

Η Ελληνίδα αθλήτρια… πέταξε στα 15.16 μ στην τρίτη της προσπάθεια, ανεβαίνοντας έτσι στο τρίτο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά μετά το 2008.

Την 3η θέση του τελικού στα 50μ. ελεύθερο της κατηγορίας S2 κατέκτησε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης .Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε έτσι το τρίτο του μετάλλιο, μετά το ασημένιο στα 50μ. ύπτιο και το χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο, κάνοντας θραύση στο Λονδίνο. Ο Μακροδημήτρης τερμάτισε με σχετική ευκολία στη τρίτη θέση της κούρσας των 50μ. ελεύθερο.

Ο Στράτος Νικολαίδης με εξαιρετική εμφάνιση κατέρριψε διαδοχικά τα ατομικά του ρεκόρ, καθώς στη δεύτερη μόλις ρίψη του είχε 13,89, ενώ στη συνέχεια έριξε 14,29, με την τελευταία του βολή, η οποία ήταν και αυτή που του έδωσε την τέταρτη θέση, να φθάνει στα 14,51.

Την πέμπτη θέση στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κατέλαβε η Σεμιχά Ριζαόγλου.Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε πολύ καλή παρουσία και τερμάτισε την απόσταση σε 1:08.56.

Την πέμπτη θέση στο μικτό ατομικό της κατηγορίας BC3 στο μπότσια των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, κατέλαβε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής και «χρυσός» Παραολυμπιονίκης στο μικρό ατομικό της ίδιας κατηγορίας, αν και ήρθε ισόπαλος με τον Βέλγο, Κίρστεν ντε Λάντερ 3-3 στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6, ήταν αυτός που τελικά πήρε την πέμπτη θέση.

Την όγδοη θέση στον τελικό των 200μ. της κατηγορίας Τ13 πήρε ο Γιάννης Πρώτος.Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε την απόσταση σε χρόνο 22.97.

Την όγδοη θέση του τελικού του μήκους στην κατηγορία F11/12 των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, κατέλαβε η Παρασκευή Καντζά.Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, με άλμα στα 3.97, έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, συγκεντρώνοντας 740 βαθμούς, οι οποίοι της έδωσαν την 8η θέση.

Εκτός τελικού των 50μ. πεταλούδα (κατηγορία S5) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έμεινε ο Αντώνης Τσαπατάκης.Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε τέταρτος στη δεύτερη προκριματική σειρά του αγωνίσματος, με χρόνο 44.47, γνωρίζοντας έτσι τον αποκλεισμό.

Πηγή: Onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Εθνική Ελλάδος: Νοκ άουτ ο Σαμαράς!



O Γιώργος Σαμαράς στάθηκε εξαιρετικά άτυχος, αφού τραυματίστηκε σοβαρά στον αγκώνα με τις πρώτες εκτιμήσεις να λένε ότι έπαθε εξάρθρωση. Η πιθανή απουσία του μετριέται γύρω στους δύο μήνες.Περισσότερα θα γίνουν γνωστά το Σάββατο όταν ο άσος της Εθνικής υποβληθεί σε μαγνητική στην Αθήνα.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Mε το δεξί η Εθνική ενόψει Μουντιάλ!



Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική Ελλάδος επικρατώντας της Λεττονίας με 2-1 με εντυπωσιακή ανατροπή. Τα γκολ οι Σπυρόπουλος και Γκέκας.

O Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τους Σπυρόπουλο, Παπασταθόπουλο, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Τοροσίδη στην άμυνα (από αριστερά προς τα δεξιά). Οι Κατσουράνης και Τζιόλης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Μανιάτη να αγωνίζεται στη δεξιά πτέρυγα και τον Φορτούνη στην αριστερή, ενώ Μήτρογλου και Γκέκας αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Η Εθνική μπήκε νωθρά στο ματς και μέχρι το 30' οι Λεττονοί ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ανήκε όμως στο αντιπροσωπευτικό μας σύστημα με το πλασέ στην κίνηση του Μανιάτη να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του εξουδετερωμένου Βάνινς.

Και ενώ η Εθνική είχε ανεβάσει στροφές,ο Κυριάκος Παπαδόπουλος υπέπεσε σε πέναλντι στο 42', το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Τσάουνα.

Στην επανάληψη, ο Σάντος έβαλε τον Σαμαρά στη θέση του Μήτρογλου, με την ομάδα να παρουσιάζει εξαιρετικό πρόσωπο και να κάνει την ανατροπή.

Έτσι δεν άργησε να έρθει το γκολ στο 57' με ωραίο σουτ του Σπυρόπουλου έξω από την περιοχή. Οι διεθνείς στη συνέχεια πίεζαν για το δεύτερο γκολ με μπροστάρη τον Σαμαρά, όμως σε μια άτυχη στιγμή τραυματίστηκε στον αγκώνα και αντικαταστάθηκε από τον Νίνη στο 67'. Αυτό δεν πτόησε καθόλου τους υπόλοιπους παίκτες, που στο επόμενο λεπτό έφτασαν στην ανατροπή. Ο Κατσουράνης έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Φάνη Γκέκα και αυτός με ιδανικό πλασέ σημείωσε το 2-1.

Η Ελλάδα κράτησε εύκολα το προβάδισμα, ενώ θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ αν στη συνέχεια, όμως το 2-1 έμελλε να είναι το τελικό σκορ. Έτσι η Εθνική έκανε πρεμιέρα με πολύ σημαντικό τρίποντο. Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική η Λιθουανία την προσεχή Τρίτη (11/9) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".



Λετονία (Στάρκοβς): Βανίνς, Κραούκλις, Κλάβα, Ιβάνοβς, Γκορκς, Λάιζανς, Φέρτοβς (75' Ρούγκινς), Λουκιάνοβς, Βισνάκοβς (75' Βερπακόφσκις), Τσάουνα, Ρούντνεβς.

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Μανιάτης, Φορτούνης (80' Χολέμπας), Γκέκας, Μήτρογλου (46' Σαμαράς).


Πηγή sport24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/