Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Γιουρόπα Λιγκ: Παναθηναϊκός-Τότεναμ (preview)



Να φορέσει το ευρωπαϊκό κοστούμι επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις θέλει ο Παναθηναίκός , κάνοντας παράλληλα μια νέα αρχή, υποδεχόμενος την Τότεναμ στο ΟΑΚΑ και στη σκιά της απομάκρυνσης του Κώστα Κατσουράνη, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του (20:00, Ant1).

O Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου έδωσε το σύνθημα ανάκαμψης των «πρασίνων», δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, αλλά και του τιμωρημένου Νίκου Σπυρόπουλου, ενώ άφησε εκτός αποστολής τον Αντώνη Πετρόπουλο.

Όσον αφορά δε στα σχέδια επί… αυτού, ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται να μην έχει κατασταλάξει ακόμα στους 11 που θα «ρίξει» στη μάχη, με την απουσία πάντως του Κατσουράνη να του «πειράζει» λίγο τα πλάνα, καθώς «πονοκεφαλιάζει» για το κέντρο της άμυνας, από τη στιγμή που ο Βελάσκες - αν και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή - παραμένει αμφίβολος.

Παράλληλα, ερωτηματικό παραμένει η κατάσταση των Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλου, ενώ πολλά θα κριθούν από το αν ο Φερέιρα θελήσει να ενισχύσει την άμυνα του παίζοντας με τρία στόπερ ή τη μεσαία γραμμή, δίνοντας φανέλα βασικού σε τρία αμυντικά χαφ.

Σύμφωνα πάντως με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, τέτοιες θα πάρουν εκτός του Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, οι Πίντο-Βελάσκες, που θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας δεξιά τους τον Σεϊταρίδη και αριστερά τον Βύντρα. Ρόλο αμυντικών χαφ θα επωμιστούν οι Βιτόλο, Μαρίνος βλέποντας την πλάτη του Ζέκα, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τοτσέ ή Φορναρόλι (με τον πρώτο να έχει πάντως περισσότερες πιθανότητες) θα βρεθούν από τα αριστερά ο Σισοκό και από τα δεξιά ένας εκ των Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλου.


Οσον αφορά την Τότεναμ Ούγκο Γιορίς αναμένεται να φορέσει τα γάντια του βασικού, έχοντας κάνει ήδη το ντεμπούτο του απέναντι στους Λατσιάλι. Από εκεί και πέρα ο συμπατριώτης του Φερέιρα αναμένεται να ασπαστεί το… σύστημα που κερδίζει δεν αλλάζει και οδήγησε στο «διπλό» επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ»! Κάτι που σημαίνει ότι στην κορυφή της επίθεσης του 4-2-3-1 θα βρεθεί ο δαιμόνιος Ζερμέν Ντεφό, έχοντας από πίσω του τον Κλιντ Ντέμπσεϊ και στα πλάγια τους Γκάρεθ Μπέιλ και Άαρον Λένον. Θέση στα χαφ θα πάρουν οι Σάντρο και Μούσα Ντεμπελέ, με την τετράδα της άμυνας να συνθέτουν οι Γουόλκερ, Κάουλκερ, Νόοουτον και Βερτόνγκεν (κούνησε… πλεκτό τόσο κόντρα στην Καρλάιλ, όσο και κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους»).

Γνωστές οι απουσίες των Γιουν Καμπούλ και Μπενουά Ασού – Εκοτό, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του μεγάλου αστεριού, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ ο οποίος τη Δευτέρα (01/10) προπονήθηκε κανονικά και αναμένεται να πάρει θέση στον… πάγκο!

Πηγή: Onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Απολογήθηκε ο Δώνης για το περιστατικό με τον Κάκο

«Είναι κομπλεξικός, έχει προηγούμενα μαζί μου»


Ο Γιώργος Δώνης απολογήθηκε στην Πειθαρχική επιτροπή της Super League και διέψευσε ότι υπήρξε χειροδικία με τον Τάσο Κάκο στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Αρης. Ωστόσο χαρακτήρισε τον Κερκυραίο ρέφερι «κομπλεξικό», φράση που όπως είπε απεύθυνε και στον ίδιο στα αποδυτήρια της Τούμπας και επεσήμανε ότι μετά οι δύο άνδρες «τα βρήκαν». Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας.

«Υπάρχουν προηγούμενα με τον Τάσο Κάκο. Από τον προπέρσινο τελικό με την ΑΕΚ υπήρχε το πρόβλημα, όταν είχε πει ότι αν υπάρχει ένας φίλαθλος γύρω από τον αγωνιστικό χώρο δεν θα ξεκινήσει το παιχνίδι και υπήρχαν 500 και το ξεκίνησε, επειδή είπε ότι είχε τέτοια εντολή», τόνισε για την «προϊστορία» της έντασης που υπάρχει με τον Κερκυραίο τεχνικό.

Και πρόσθεσε για το ντέρμπι με τον Αρη: «Υπήρξε ένταση. Οταν είδα την δεύτερη κόκκινη σε παίκτη της ομάδας μου γύρισα και είπα. 'Τι μαλ... είναι αυτός μας χάλασε το παιχνίδι'. Αυτό το είπα στον πάγκο, τους ποδοσφαιριστές μου και τον Ιωσηφίδη. Το άκουσε όμως ο τέταρτος διαιτητής και το είπε στον Κάκο. Ο Κάκος μετά τη λήξη του αγώνα ήρθε κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου. Ηρθε γρήγορα στη φυσούνα, χωρίς να περιμένει τους βοηθούς και μου επιτέθηκε. Τον τράβηξαν αμέσως και τελείωσε εκεί το περιστατικό. Του είπα ότι είναι κομπλεξικός.

Δεν υπήρξε χειροδικία στη φυσούνα. Υπήρχαν εκεί 30-40 άτομα και άκουσε ύβρεις τις οποίες μετά τις `μετέφερε' (σ.σ. απέδωσε) σε μένα στο φύλλο αγώνα. Είναι κομπλεξικός, αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την παίρνω πίσω. Ως διαιτητής είναι πολύ καλός. Ουδέποτε κινήθηκα απειλητικά εναντίον του. Μετά βρεθήκαμε και δώσαμε τα χέρια και μου έκανε και πλάκα. Επειδή παίζαμε ποδόσφαιρο και οι δύο μου είπε ότι μικρός δεν ήσουν τόσο νευρικός και του είπα `δε με προλάβαινες'».

Και κατέληξε ο Γιώργος Δώνης: «Θα προσπαθήσω να μην ξαναείμαι εδώ (σ.σ. απολογούμενος) και με τη συμπεριφορά μου να είμαι το καλό παράδειγμα».

Στην υπερασπιστική τους γραμμή οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ επεσήμαναν ότι ο Τάσος Κάκος είναι «διαιτητάρα» αλλά θέλει να γίνεται αυτός ο πρωταγωνιστής και ζήτησαν επιείκεια στην ποινή που τυχόν θα επιβληθεί. Μάλιστα, με αφορμή ένα δεδικασμένο, ζήτησαν η αυστηρότερη ποινή να είναι 10 ημερολογιακές ημέρες.

Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com


Γιαννιώτας:«Ποτέ δεν έχει δώσει δικαίωμα ο Αθανασιάδης, εύχομαι να κατάλαβε το λάθος του και να ζητήσει συγνώμη»


Την μεταμέλεια του Στέφανου Αθανασιάδη για το σχόλιο «σεξ και βία» στο twitter ζήτησε ο Γιάννης Γιαννιώτας, τονίζοντας πάντως πως είναι ένας παίκτης που θαυμάζει, σαν άνθρωπο και σαν ποδοσφαιριστή.

Άρη μίλησε παράλληλα για το μέλλον του, λέγοντας πως δεν θα πήγαινε ποτέ στον ΠΑΟΚ, αφού όπως δήλωσε στο «seleo», θα άφηνε τους «κίτρινους» μόνο για ομάδα του εξωτερικού. Όσο για το επεισόδιο με τον Λόρενς, υποστήριξε πως ο Ιρλανδός άσος αντέδρασε ως... 20χρονος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Γιαννιώτας:

Είναι γνωστό πως το καλοκαίρι είχες σκεφτεί να φύγεις. Δέχτηκες προτάσεις από το Ελλάδα ή εξωτερικό; «Είχα και από Ελλάδα και από εξωτερικό, απλά δεν με κάλυπτε καμία όχι στον οικονομικό τομέα αλλά προς το δικό μου συμφέρον παικτικά αλλά και μελλοντικά, έτσι αποφάσισα να μείνω ακόμη ένα χρόνο στον Άρη, άλλωστε έχω άλλα δυο χρόνια συμβόλαιο».

Οι προτάσεις από την Ελλάδα έγιναν από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, και από ποιούς;

«Είχα προτάσεις και από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη». Βιτόλο, Χαλκιάς, Παπάζογλου... τρεις από τους παίκτες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έκαναν μεταγραφές στο ΠΑΟΚ… αν σου ερχόταν από εκεί πρόταση θα την σκεφτόσουν; «Δεν νομίζω πως υπάρχει καμία περίπτωση να φύγω από τον Άρη για να πάω στο ΠΑΟΚ, αν είναι να φύγω από τον Άρη θέλω να φύγω στο εξωτερικό και να καλύψω και το οικονομικό και παικτικά και να κάνω καριέρα».

Ποιο είναι το κλίμα στην ομάδα μετά την βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ; Υπάρχει απογοήτευση;

«Δεν θα το έλεγα απογοήτευση, πιο πολύ πληγωμένος εγωισμός που νομίζω πως όλα τα παιδιά θέλουν να αποδείξουν πως ήταν ένα τυχαίο αποτέλεσμα και να δείξουν στο κόσμο και γενικά σε όλη την Ελλάδα ότι δεν αξίζαμε αυτή την ήττα».

Ποια ήταν η αντίδραση μόλις αντίκρισες τη κόκκινη κάρτα;

«Απογοήτευση, πραγματικά η μόνη λέξη που ταιριάζει απογοήτευση από το 80’ και μετά δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο δηλαδή ένιωθα κενός σε όλο το υπόλοιπο ματς».

Τι έχεις να πεις για το καυτό σχόλιο του Αθανασιάδη στο Twitter ;

«Τον Αθανασιάδη τον σέβομαι και τον θαυμάζω σαν ποδοσφαιριστή και σαν άνθρωπο, δεν μπορώ όμως να καταλάβω καθόλου αυτή τη κίνηση που έκανε, γιατί είναι ένα παιδί που όλα τα χρόνια που αγωνίζεται είναι από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ και γενικά της Super League και ποτέ δεν έχει δώσει κανένα τέτοιο δικαίωμα, ούτε να βρίσει ούτε να μαλώσει με κάποιον, δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί έγραψε κάτι τέτοιο, εύχομαι να κατάλαβε πως έκανε λάθος και μια συγγνώμη δεν θα έβλαπτε κανένα».

Σύμφωνα με δηλώσεις συμπαικτών σου υπήρχε μέσα στο γήπεδο τρομοκρατία και γενικά φόβος τόσο από την αστυνομία όσο και από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ… Τι έχεις να πεις για το όλο κλίμα;

«Αυτά σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα και γενικά σε ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ- Άρης υπάρχουν όλα, θα έλεγα ότι το ΠΑΟΚ -Άρης και αντίστροφα είναι δέκα φορές χειρότερο από ματς Ολυμπιακού με Παναθηναϊκό, οι φίλαθλοι εδώ πέρα είναι δέκα φορές πιο τρελαμένοι από τους Αθηναίους, γι’ αυτό και το Άρης - ΠΑΟΚ έχει γίνει ένα ντέρμπι που μέσα γίνονται όλα και βρισιές και κλοτσιές και όλα. Αλλά μέχρι το 90’ πρέπει να έχουν τελειώσει όλα από εκεί και πέρα το ποδόσφαιρο είναι γιορτή μετά το ματς να σέβεται ο ένας τον άλλον».

Με τον Λόρενς τι έγινε;

«Με τον Λόρενς υπήρχε ένα σκληρό μαρκάρισμα που έκανα θεωρώ πως ήταν δίκαιη η αποβολή μου και η δική του γιατί αντέδρασε σαν ένας εικοσάχρονος χωρίς πείρα και νομίζω πως αυτό ήταν το μεγάλο του λάθος».


Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Γιουρόπα Λιγκ: Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής



Σπουδαίες αναμετρήσεις περιλαμβάνει και η δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ, με την αναμέτρηση Λίβερπουλ-Ουντινέζε να είναι αυτή που ξεχωρίζει. Για το 2/2 η Αλέτικο, ενώ δύσκολη αποστολή έχει η Ίντερ στo Αζερμπαϊτζάν. Δύσκολο έργο έχει ο Παναθηναϊκός των χιλιάδων προβλημάτων απέναντι στην ισχυρή Τότεναμ.

Έντονο είναι το άρωμα... Τσάμπιονς Λιγκ και στην δεύτερη «πράξη» των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Η Λίβερπουλ του Μπρένταν Ρότζερς κατάφερε έστω και δύσκολα να πάρει την νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις, ωστόσο η Ουντινέζε φαντάζει αρκετά πιο «δύσβατο» μονοπάτι για να προσθέσει και δεύτερη νίκη στο ενεργητικό της.

Από εκεί και πέρα εύκολο έργο αναμένεται να έχει η κάτοχος του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτηςαπέναντι στην Βικτόρια Πλζεν, η οποία πάντως θα παραταχθεί χωρίς κάποιες βασικές μονάδες της στο αρχικό σχήμα, μεταξύ αυτών και ο αρχισκόρερ της,Ρανταμέλ Φαλκάο. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι Μαδριλένοι μετρούν δέκα σερί εντός έδρας νίκες στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αφού η τελευταία τους ήταν από τον Άρη (2-3), με το ιστορικό διπλό που πήρε πριν από δύο χρόνια.

Επικίνδυνη πάντως αποστολή έχει η Ίντερ στο Αζερμπαϊτζάν, όπου και θα φιλοξενηθεί από τηνΝέφτσι. Υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες το τρίποντο θα θεωρούνταν «τελειωμένη» υπόθεση για τους «νερατζούρι», ωστόσο έμειναν στο Μιλάνο αρκετά βασικά στελέχη, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με την Μίλαν την Κυριακή. Σίγουρα λοιπόν εκτός οι Μιλίτο, Κασάνο, Σάμουελ, Ζανέτι αλλά και ο τραυματίας Σνάιντερ με την ομάδα του Μπακού, στην στιγμή βέβαια που είναι επιβεβλημένο το «διπλό», μετά την γκέλα της πρεμιέρας με την Ρούμπιν Καζάν.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Τότεναμ σε μία δύσκολη περίοδο γιαυτόν . Οι ''πράσινοι'' έχουν πολλές απουσίες, ενώ το κλίμα που επικρατεί δεν είναι και το καλύτερο με τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και την πρόσφατα απομάκρυνση του αρχηγού Κώστα Κατσουράνη από την ομάδα. Οι Λονδρέζοι έρχονται...φουριόζοι μετά τη μεγάλη της νίκη στο Ολντ Τράφορντ επί της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα Αγγλίας.

Ελληνικό ενδιαφέρον στο παιχνίδι της Λάτσιο με την Μάριμπορ, το άλλο δηλαδή παιχνίδι του ομίλου όπου συμμετέχει ο Παναθηναϊκός. Χρώμα από Ελλάδα θα υπάρχει και στην αναμέτρηση του Αννόβερο με την Λεβάντε, με τον Γκέκα πάντως να μένει μάλλον στον πάγκο των Ισπανών. Δυνατό επίσης ματς και στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», όπου η Νιούκαστλ θα υποδεχτεί την Μπορντό,έχοντας αρκετά και σημαντικά προβλήματα απουσιών.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ:

19:00

Ανζί-Γιουνγκ Μπόις
Νέφτσι Μπακού-Ίντερ
Ρούμπιν Καζάν-Παρτιζάν

20:00

Αννόβερο-Λεβάντε
Βασιλεία-Γκενκ
Βτιντεοτόν-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας
Λάτσιο-Μάριμπορ
Μέταλιστ-Ραπίντ Βέννης
Παναθηναϊκός-Τότεναμ
Ρόζενμποργκ-Λεβερκούζεν
Σπάρτα Πράγας-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Χάποελ Κιριάτ Σμόνα-Λυών
Χέλσινγκμποργκ-Τβέντε

22:05

Άικ Στοκχόλμης-Ντιεπρ
Αϊντχόφεν-Νάπολι
Ακαδέμικα-Χάποελ Τελ Αβίβ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βικτόρια Πλζεν
Γκλάντμπαχ-Φενέρμπαχτσε
Κλαμπ Μπριζ-Μαρίτιμο
Λίβερπουλ-Ουντινέζε
Μαρσέιγ-ΑΕ Λεμεσού
Μόλντε-Στουργάρδη
Νιούκαστλ-Μπορντό
Στεάουα-Κοπεγχάγη

Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Μπάσκετ: Αναβολή του πρωταθλήματος



Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να αναβάλλει επ' αόριστον την πρεμιέρα της Basket League ΟΠΑΠ, μετά από ψηφοφορία που έγινε.Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχουμε αναστολή του πρωταθλήματος, λόγω ασυμφωνίας στα τηλεοπτικά δικαιώματα!

Αναλυτικά, η επίσημη ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ για την αναστολή του πρωταθλήματος:

 "Έχοντας απόλυτη επίγνωση των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και πιστεύοντας ακράδαντα ότι η αντιμετώπιση που τυγχάνει το επαγγελματικό μπάσκετ, δεν συμβαδίζει με την δυναμική, την αξιοπιστία και τις επιτυχίες των ομάδων του, το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, με λύπη του, αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή της έναρξης της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13".

Πηγή: contra.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Τσάμπιονς Λιγκ: Τα αποτελέσματα της Τετάρτης



Μεγάλη εμφάνιση έκανε η Ντόρτμουντ στο «Έτιχαντ Στάντιουμ» όπου έμεινε στο 1-1 με τη Σίτι, έχοντας δύο δοκάρια και αρκετές χαμένες ευκαιρίες.Μία από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου έλαβε χώρα στο «Έτιχαντ Στάντιουμ» όπου η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξένησε τη Ντόρτμουντ. Οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1 με τους «κιτρινόμαυρους» να κάνουν μαγική εμφάνιση και να στέκονται άτυχοι, καθώς είχαν σωρεία χαμένων ευκαιριών και δύο δοκάρια.Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και κατάφερε να προηγηθεί στο 61’ με τέρμα του Ρόις. Από εκεί και πέρα έγιναν πολλές ευκαιρίες από τους Γερμανούς για να έρθουν τα τελευταία λεπτά όπου οι «πολίτες» ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαλοτέλι στις καθυστερήσεις.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ τρικ, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε... αέρας από την Ολλανδία κερδίζοντας 4-1 τον Άγιαξ.Με πρωταγωνιστή τον Πορτογάλο σούπερ σταρ η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στον Άγιαξ. Στο 42' ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ, για να έρθει ο Μπενζεμά στο 48' με εκπληκτικό «ψαλίδι» να κάνει το 0-2!
Ο Άγιαξ μείωσε με τον Μοϊσάντερ σο 56', όμως και πάλι ο Πορτογάλος φορ στο 79' με φοβερό σουτ και στο 81' με εκπληκτική λόμπα «έγραψε» το τελικό 1-4, με την Ρεάλ να φτάνει τις δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Παρά του ότι έπαιζε με δέκα παίκτες, η Μονπελιέ κατάφερε στα τελευταία λεπτά να αποσπάσει την ισοπαλία με 2-2 επί της Σάλκε!Μέσα από τα χέρια της έχασε τη νίκη η Σάλκε επί της Μονπελιέ. Μετά τη νίκη της στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μένοντας στο ισόπαλο 2-2 με τη Μονπελιέ στη «Φέλτινς Αρένα». Οι Γάλλοι μπήκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, και αφού έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με φανταστικό σουτ του Αΐτ Φανά στο 13’. Η απάντηση των «μπλε» όμως ήταν άμεση και ο Ντράξλερ στο 26’ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Μονπελιέ και ξεπερνώντας τον Γιούρτνρεν ισοφάρισε σε 1-1. Όλα κρίθηκαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ο Μποκαλί στο 53’ έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε με τον Χούντελααρ να εκμεταλλεύεται την εσχάτη των ποινών δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1. Παρόλα αυτά οι «μπλε» δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και στο 90’ με τέρμα του Καμαρά πήρε μία σπουδαία ισοπαλία με 2-2 που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε κάτι παραπάνω.

Tο απόλυτο στα πρώτα της δύο παιχνίδια έχει η Μάλαγα που συνεχίζει να εντυπωσιάζει επικρατώντας 3-0 της Άντερλεχτ στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ».Τίποτα δεν δείχνει ικανό να σταματήσει την πορεία της Μάλαγα προς τη δόξα και τη διάκριση στο Champions League. Οι Ανδαλουσιανοί στην πρώτη τους συμμετοχή στη φάση των ομίλων μετά τη μεγάλη τους νίκη με 3-0 επί της Ζενίτ, συνέχισαν τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις επικρατώντας 3-0 της Άντερλεχτ στο Βέλγιο. Ο Ελισέου στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους για να έρθει ο Χοακίν στο 57’ να κάνει το 2-0 και να δώσει ισχυρό προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Ελισέου και πάλι στο 64’.

Με γκολ του Χαμές Ροντρίγκες η Πόρτο πήρε σπουδαία νίκη μέσα στο Ντραγκάο επί της Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0.Σε ένα κλειστό παιχνίδι οι Πορτογάλοι έδειξαν πως το ήθελαν περισσότερο και τελικά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Η ομάδα του Ιμπραΐμοβιτς δεν κατάφερε να απειλήσει ιδαίτερα την εστία του Χέλτον. Τελικά, ο Χαμές Ροντρίγκες στο 83', με ένα εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Σιρίγου και έδωσε το πολύτιμο «τρίποντο» στην ομάδα του. Η Πόρτο έκανε το «2Χ2», χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί γκολ, ενώ η Παρί έμεινε στους τρεις βαθμούς.

Η Ντιναμό Κιέβου ήταν ανώτερη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πήρε άνετη νίκη με 2-0 στην Ουκρανία.
Επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο της Ντιναμό Κιέβου στο Champions League. Οι Ουκρανοί, μετά τη βαριά τους ήττα με 4-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας σχετικά εύκολα 2-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ η οποία έχει πλέον οκτώ συνεχόμενες ήττες στους ομίλους.Μόλις στο 3’ ο Γκούσεφ με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με το αυτογκόλ του Πίβαριτς στο 33’ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα που δίνει ελπίδες στην ομάδα του Κιέβου για το κάτι παραπάνω.

Μεγάλη νίκη πήρε η Μίλαν στην Αγία Πετρούπολη όπου επικράτησε 3-2 της Ζενίτ και μπήκε για τα καλά στη «μάχη» της πρωτιάς του ομίλου. Την πρώτη της νίκη για το φετινό Champions League πήρε η Μίλαν σε μία από τις δυσκολότερες αναμετρήσεις της για τον όμιλο, καθώς επιβλήθηκε 3-2 της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και ρέφαρε για την γκέλα της στην πρεμιέρα των ομίλων.
Οι «ροσονέρι» έκαναν ονειρικό ξεκίνημα και με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 2-0. Στο 13’ ο Εμάνουελσον με απευθείας εκτέλεση φάουλ, είδε την μπάλα να κοντράρει στο τοίχος και να καταλήγει στα δίχτυα του Μαλαφέεβ. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ελ Σαράουι να σκοράρει, όταν ξεπέρασε τους πάντες και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Οι Ρώσοι, δεν παράτησαν την αναμέτρηση και αφού έχασαν σωρεία ευκαιριών με τον Αμπιάτι να αποκρούει τα… πάντα, ήρθε ο Χουλκ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου να μειώσει σε 2-1 και να βάλει ξανά την ομάδα του στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος. Η Ζενίτ, μπήκε δυνατά στην επανάληψη και κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα, όταν ο Σιρόκοφ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια. Από εκεί και πέρα όμως, η Μίλαν ισορρόπησε το παιχνίδι και σε μία από τις λίγες της ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε στο γκολ της νίκης. Συγκεκριμένα, ο Χουμπόσαν στο 75’ έβαλε λάθος το πόδι του, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 3-2. 

H Άρσεναλ επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 3-1  στο Λονδίνο. Οι ''κανονιέρηδες'' άνοιξαν το σκορ στο 42' με σουτ του Ζερβινιό στην πρώτη τους φάσξ στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν γρήγορα με ωραία γυριστή κεφαλιά του Μήτρογλου που νίκησε στον αέρα τον Βερμάελεν. Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ... γκάζωσε και έφτασε γρήγορο στο δεύτερο γκολ με τον Ποντόλσκι στο 53'. Στις καθυστερήσεις του ματς ο Ράμσει έπειτα από βολέ του Μανόν και κεφαλιά πάσα του Ζιρού διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Συγκεκριμένα:

Πόρτο-Παρί Σεν Ζερμέν 1-0

Ντιναμό Κιέβου-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 3-1

Σάλκε-Μονπελιέ 2-2

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μίλαν 2-3

Άντερλεχτ-Μάλαγα 0-3

Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ 1-1


Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Tσάμπιονς Λιγκ-Ολυμπιακός: Τον πρόδωσε η άμυνα!



Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-1 από την Αρσεναλ, πλήρωσε τις αμυντικές του αδυναμίες και πλέον θα τα παίξει όλα για όλα στα δύο σερί ματς με τη Μονπελιέ (εκτός - εντός) που πήρε «Χ»ρυσό 2-2 στη Γερμανία.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάλεψαν με… όλες τους τις δυνάμεις στο «Emirates» προκάλεσαν προβλήματα στην άμυνα των Λονδρέζων, ωστόσο… προδόθηκαν από επιπολαιότητες της άμυνας, γνωρίζοντας την δεύτερη ήττα τους στους ομίλους του Champions League.

Πλέον, οι Πειραιώτες στρέφονται στις δύο αναμετρήσεις με την Μονπελιέ, με το πρώτο παιχνίδι στην Γαλλία, όπου θέλουν ισάριθμες νίκες, ούτως ώστε να έχουν τον πρώτο... λόγο στην υπόθεση της εξασφάλισης της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa League και αν είναι δυνατόν να… παλέψουν για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

 Το σκορ άνοιξε στο 42' Ο Ζερβίνιο με συρτό σουτ έξω από την περιοχή με τον Μήτρογλου να απαντάει στο 45' με εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γκρέκο. Η Άρσεναλ στο δύτερο ημίχρονο μπήκε πιο δυνατά και στο 54' διπλασίασε το τέρματά της. Ο Ζερβίνιο σέρβιρε στον Ποντόσλσκι και αυτός με δυνατό σουτ από κοντά νίκησε τον Μέγιερι. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο νεοσεισελθόντας Ράμσει διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με πολύ ωραίο τελείωμα από κοντά.

Πηγή: Onsports.gr