Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τσάμπιονς Λιγκ: Τα αποτελέσματα της Τετάρτης



Μεγάλη εμφάνιση έκανε η Ντόρτμουντ στο «Έτιχαντ Στάντιουμ» όπου έμεινε στο 1-1 με τη Σίτι, έχοντας δύο δοκάρια και αρκετές χαμένες ευκαιρίες.Μία από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου έλαβε χώρα στο «Έτιχαντ Στάντιουμ» όπου η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξένησε τη Ντόρτμουντ. Οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1 με τους «κιτρινόμαυρους» να κάνουν μαγική εμφάνιση και να στέκονται άτυχοι, καθώς είχαν σωρεία χαμένων ευκαιριών και δύο δοκάρια.Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και κατάφερε να προηγηθεί στο 61’ με τέρμα του Ρόις. Από εκεί και πέρα έγιναν πολλές ευκαιρίες από τους Γερμανούς για να έρθουν τα τελευταία λεπτά όπου οι «πολίτες» ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαλοτέλι στις καθυστερήσεις.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ τρικ, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε... αέρας από την Ολλανδία κερδίζοντας 4-1 τον Άγιαξ.Με πρωταγωνιστή τον Πορτογάλο σούπερ σταρ η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στον Άγιαξ. Στο 42' ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ, για να έρθει ο Μπενζεμά στο 48' με εκπληκτικό «ψαλίδι» να κάνει το 0-2!
Ο Άγιαξ μείωσε με τον Μοϊσάντερ σο 56', όμως και πάλι ο Πορτογάλος φορ στο 79' με φοβερό σουτ και στο 81' με εκπληκτική λόμπα «έγραψε» το τελικό 1-4, με την Ρεάλ να φτάνει τις δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Παρά του ότι έπαιζε με δέκα παίκτες, η Μονπελιέ κατάφερε στα τελευταία λεπτά να αποσπάσει την ισοπαλία με 2-2 επί της Σάλκε!Μέσα από τα χέρια της έχασε τη νίκη η Σάλκε επί της Μονπελιέ. Μετά τη νίκη της στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μένοντας στο ισόπαλο 2-2 με τη Μονπελιέ στη «Φέλτινς Αρένα». Οι Γάλλοι μπήκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, και αφού έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με φανταστικό σουτ του Αΐτ Φανά στο 13’. Η απάντηση των «μπλε» όμως ήταν άμεση και ο Ντράξλερ στο 26’ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Μονπελιέ και ξεπερνώντας τον Γιούρτνρεν ισοφάρισε σε 1-1. Όλα κρίθηκαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ο Μποκαλί στο 53’ έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε με τον Χούντελααρ να εκμεταλλεύεται την εσχάτη των ποινών δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1. Παρόλα αυτά οι «μπλε» δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και στο 90’ με τέρμα του Καμαρά πήρε μία σπουδαία ισοπαλία με 2-2 που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε κάτι παραπάνω.

Tο απόλυτο στα πρώτα της δύο παιχνίδια έχει η Μάλαγα που συνεχίζει να εντυπωσιάζει επικρατώντας 3-0 της Άντερλεχτ στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ».Τίποτα δεν δείχνει ικανό να σταματήσει την πορεία της Μάλαγα προς τη δόξα και τη διάκριση στο Champions League. Οι Ανδαλουσιανοί στην πρώτη τους συμμετοχή στη φάση των ομίλων μετά τη μεγάλη τους νίκη με 3-0 επί της Ζενίτ, συνέχισαν τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις επικρατώντας 3-0 της Άντερλεχτ στο Βέλγιο. Ο Ελισέου στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους για να έρθει ο Χοακίν στο 57’ να κάνει το 2-0 και να δώσει ισχυρό προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Ελισέου και πάλι στο 64’.

Με γκολ του Χαμές Ροντρίγκες η Πόρτο πήρε σπουδαία νίκη μέσα στο Ντραγκάο επί της Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0.Σε ένα κλειστό παιχνίδι οι Πορτογάλοι έδειξαν πως το ήθελαν περισσότερο και τελικά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Η ομάδα του Ιμπραΐμοβιτς δεν κατάφερε να απειλήσει ιδαίτερα την εστία του Χέλτον. Τελικά, ο Χαμές Ροντρίγκες στο 83', με ένα εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Σιρίγου και έδωσε το πολύτιμο «τρίποντο» στην ομάδα του. Η Πόρτο έκανε το «2Χ2», χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί γκολ, ενώ η Παρί έμεινε στους τρεις βαθμούς.

Η Ντιναμό Κιέβου ήταν ανώτερη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πήρε άνετη νίκη με 2-0 στην Ουκρανία.
Επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο της Ντιναμό Κιέβου στο Champions League. Οι Ουκρανοί, μετά τη βαριά τους ήττα με 4-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας σχετικά εύκολα 2-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ η οποία έχει πλέον οκτώ συνεχόμενες ήττες στους ομίλους.Μόλις στο 3’ ο Γκούσεφ με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με το αυτογκόλ του Πίβαριτς στο 33’ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα που δίνει ελπίδες στην ομάδα του Κιέβου για το κάτι παραπάνω.

Μεγάλη νίκη πήρε η Μίλαν στην Αγία Πετρούπολη όπου επικράτησε 3-2 της Ζενίτ και μπήκε για τα καλά στη «μάχη» της πρωτιάς του ομίλου. Την πρώτη της νίκη για το φετινό Champions League πήρε η Μίλαν σε μία από τις δυσκολότερες αναμετρήσεις της για τον όμιλο, καθώς επιβλήθηκε 3-2 της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και ρέφαρε για την γκέλα της στην πρεμιέρα των ομίλων.
Οι «ροσονέρι» έκαναν ονειρικό ξεκίνημα και με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 2-0. Στο 13’ ο Εμάνουελσον με απευθείας εκτέλεση φάουλ, είδε την μπάλα να κοντράρει στο τοίχος και να καταλήγει στα δίχτυα του Μαλαφέεβ. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ελ Σαράουι να σκοράρει, όταν ξεπέρασε τους πάντες και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Οι Ρώσοι, δεν παράτησαν την αναμέτρηση και αφού έχασαν σωρεία ευκαιριών με τον Αμπιάτι να αποκρούει τα… πάντα, ήρθε ο Χουλκ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου να μειώσει σε 2-1 και να βάλει ξανά την ομάδα του στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος. Η Ζενίτ, μπήκε δυνατά στην επανάληψη και κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα, όταν ο Σιρόκοφ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια. Από εκεί και πέρα όμως, η Μίλαν ισορρόπησε το παιχνίδι και σε μία από τις λίγες της ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε στο γκολ της νίκης. Συγκεκριμένα, ο Χουμπόσαν στο 75’ έβαλε λάθος το πόδι του, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 3-2. 

H Άρσεναλ επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 3-1  στο Λονδίνο. Οι ''κανονιέρηδες'' άνοιξαν το σκορ στο 42' με σουτ του Ζερβινιό στην πρώτη τους φάσξ στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν γρήγορα με ωραία γυριστή κεφαλιά του Μήτρογλου που νίκησε στον αέρα τον Βερμάελεν. Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ... γκάζωσε και έφτασε γρήγορο στο δεύτερο γκολ με τον Ποντόλσκι στο 53'. Στις καθυστερήσεις του ματς ο Ράμσει έπειτα από βολέ του Μανόν και κεφαλιά πάσα του Ζιρού διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Συγκεκριμένα:

Πόρτο-Παρί Σεν Ζερμέν 1-0

Ντιναμό Κιέβου-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 3-1

Σάλκε-Μονπελιέ 2-2

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μίλαν 2-3

Άντερλεχτ-Μάλαγα 0-3

Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ 1-1


Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου