Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Παρακολούθησε την προπόνηση του Άρη ο Βεντόζ



Την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο Κρίστιαν Βαντόζ.

Ο 27χρονος Ούγγρος μέσος, που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Άρη, εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του στο Ρύσιο και παρακολούθησε και την προπόνηση της ομάδας.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει μείνει ικανοποιημένος από όσα έχει συναντήσει κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, όπως και από το νέο πρότζεκτ του Άρη.

Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές θα συνεχιστούν μέσα στις επόμενες ώρες, με τον Βαντόζ να δίνει την οριστική του απάντηση πιθανότατα αύριο.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Γλύκος:« Πιστεύω θα μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ»


Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Αντώνης Γλύκος παραχώρησε συνέντευξη στο «Αθλητικό Μετρόπολις» και δήλωσε-μεταξύ άλλων- αισιόδοξος για την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αναλυτικά η συνέντευξη τόνισε:

Για το ότι ο ΠΑΟΚ «γύρισε» το ματς με την Ξάνθη: «Η ομάδα βρίσκει τα αποθέματα δύναμης, προσπαθούμε για την νίκη πέραν του ότι βρισκόμαστε πίσω στο σκορ. Έχει σημασία η νίκη αυτή στην ψυχολογία μας εν όψει του ευρωπαϊκού ματς με την Ραπίντ. Θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους».

Για την δική του απόδοση: «Είμαι πολύ καλά, έχω την υγεία μου. Στο γήπεδο όλα βγαίνουν. Σιγά σιγά βρίσκουμε τον καλό μας εαυτό όλοι».

Για τον ανταγωνισμό στην θέση του: «Κάθε χρόνο γίνεται αυτό. Έχω μάθει να δουλεύω με τον ανταγωνισμό, είναι λογικό να υπάρχει σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Θέλει προσπάθεια για να είσαι βασικός. Δεν θεωρώ πως είμαι μικρός, ούτε μεγάλος. Μου δείχνει εμπιστοσύνη ο προπονητής μου. Εγώ πρέπει να κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα και μετά για τον εαυτό μου».

Για την φετινή σεζόν: «Κάνει μια νέα αρχή η ομάδα, στηρίζεται στους νέους παίκτες. Έχει ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, αρέσει στον προπονητή μας να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο».
Για τα ματς με την Ραπίντ: «Είναι κίνητρο να μπούμε στους ομίλους, το θέλουμε πολύ και νομίζω πως θα τα καταφέρουμε. Θέλουμε να μπούμε με το δεξί και στο πρωτάθλημα απέναντι στον Πανθρακικό».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος θα έρθει σιγά σιγά, θα τον φέρουμε εμείς στο γήπεδο».

Πηγή: metropolis

http://lpyrgos.blogspot.com/

Άρης: Κοντά στον Κρίστιαν Βάντος


Ξανά στο προσκήνιο του Άρη βρίσκεται ο Κριστιάν Βάντος, ο οποίος είναι στα γραφεία της ομάδας για να υπογράψει συμβόλαιο με τους «κίτρινους».

Την περίπτωση του Ούγγρου μέσου εξέταζε ο Άρης και πριν λίγες μέρες, όμως ο ίδιος φάνηκε να προτιμά την πρόταση της Γκρόνινγκεν.

Οι διαπραγματεύσεις με την ολλανδική ομάδα τελικά «ναυάγησαν» και έτσι οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην απόκτησή του.

Ο 27άχρονος μέσος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Ναιμέγκεν πραγματοποιώντας 29 εμφανίσεις.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com




Άρης: Κρίσιμη μέρα για Κατσικοκέρη




Το «σήριαλ» με τον Νίκο Κατσικοκέρη συνεχίζεται για τον Άρη, με τους «κίτρινους» να κάνουν νέα βελτιωμένη πρόταση στον Εργοτέλη για την απόκτηση του. Η προσφορά είναι γύρω στα 70.000 συν δύο δανεικούς παίκτες, όμως η πλευρά των Κρητικών διαφωνεί και ζητάει παραπάνω χρήματα. Έτσι, κατά τη διάρκεια της μέρας, αναμένεται να συνεχίσουν οι σκληρές διαπραγματεύσεις με το χρονικό περιθώριο για την απόκτηση του να τελειώνει σήμερα οριστικά. Να τονίσουμε ότι ο νεαρός φορ πιέζει τη διοίκηση του Εργοτέλη για να γίνει η μεταγραφή. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τον Κατσικοκέρη οι άνθρωποι του Άρη «εξετάζουν» άλλες περιπτώσεις, με τον 21άχρονο Άρη Σοϊλέδη να είναι ψηλά στη λίστα. 

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Γιάννης Παπαδημητρίου:«Δουλεύουν καλά στις υποδομές του ΠΑΟΚ»




Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ξάνθης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο libero fm έπλεξε το εγκώμιο των ανθρώπων των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, καθώς τόνισε πως κάνουν πολύ καλή δουλειά με τους νεαρούς παίκτες.

Αρχικά αναφέρθηκε στην παρουσία νεαρών παικτών: «Δεν συμβαίνει μόνο φέτος στον ΠΑΟΚ να παίζουν νεαροί ποδοσφαιριστές. Ίσως να είναι η πρώτη φόρα που μπαίνουν τόσοι πολλοί στη μεγάλη ομάδα, αλλά τα τελευταία χρόνια δουλεύει πολύ καλά στα τμήματα υποδομής του. Έχει μαζέψει παιδιά από τη Βόρεια Ελλάδα και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πολύ σημαντικό και για τις εθνικές ομάδες. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ξέρουν καλά τι κάνουν. Υπάρχουν αρκετά παιδιά, αλλά εγώ δε θέλω να ξεχωρίσω κάποιον. Σίγουρα, όμως, ένας παίκτης όπως ο Σταφυλίδης έχει δείξει τις δυνατότητες του».

Όσον αφορά τις προβλέψεις του για το πρωτάθλημα που αρχίζει σε λίγες μέρες δήλωσε: «Αυτήν τη στιγμή κανένας δε μπορεί να είναι σίγουρος για το τι πρωτάθλημα μπορούμε να περιμένουμε φέτος. Είναι ένα αίνιγμα για όλους, καθώς δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τις ομάδες που έχουν προβλήματα. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Πηγή: libero fm

Εθνική Ελλάδος: Φιλική νίκη επί της Νορβηγίας



Η Εθνική ομάδα έδειξε έτοιμη στο τελευταίο φιλικό τεστ ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ, επικρατώντας της Νορβηγίας με 3-2.

Με πολλά νέα πρόσωπα ταξίδεψε στο Όσλο η ανανεωμένη ομάδα του Φερνάντο Σάντος παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την ομάδα με σχήμα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Καρνέζης , δεξί μπακ ο Τοροσίδης, αριστερό ο Σπυρόπουλος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος. Στη μεσαία γραμμή, τα αμυντικά χαφ ήταν ο Τζιόλης και ο Κατσουράνης με τους Μανιάτη και Φορτούνη να συμπληρώνουν την τετράδα. Την επίθεση αποτέλεσαν οι Σαλπιγγίδης και Σαμαράς.

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο ματς και με το…καλημέρα πήρε προβάδισμα. Στο 7’ ο Τοροσίδης πέρασε ωραία τον Ρίισε και έκανε μια σέντρα-σουτ με την μπάλα να αιφνιδιάζει τον Γιάρσταϊν και να καταλήγει μαζί της στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Εθνική μας διπλασίασε τα τέρματά της, όταν από ωραία εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ανενόχλητος σκόραρε με κεφαλιά(η μπάλα βρήκε και στον ώμο του). Οι Νορβηγοί αντέδρασαν γρήγορα και μόλις στο 17’ μείωσαν σε 2-1. Ο Χάγκελαντ σούταρε και η μπάλα βρήκε στο Μανιάτη με αποτέλεσμα να αλλάξει πορεία και να ξεγελάσει τον Καρνέζη.

Παρά την ψυχρολουσία του γκολ η ομάδα μας πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κυκλοφορούσε με μεγάλη ευκολία την μπάλα. Στο 23’ το σουτ του Κατσουράνη έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό το φάουλ του Σπυρόπουλου μπλόκαρε ο Γιάρσταϊν. Στο 36’ ο Φορτούνης αστόχησε σε τετ α τετ ύστερα από όμορφη σέντρα του Τοροσίδη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά της Νορβηγίας να αντιδράσει με τον Αμπντελάουε να σημαδεύει το δοκάρι με δυνατή κεφαλιά. Στο 40΄η κεφαλιά του Χούσεκλεπ βρήκε σε ετοιμότητα τον Καρνέζη που μπλόκαρε εύκολα.

Στην επανάληψη η Εθνική με αρκετές αλλαγές μπήκε και πάλι δυνατά και έφτασε κοντά στο γκολ στο 53’ με τον νεοεισελθόντα Μήτρογλου να αστοχεί σε τετ α τετ, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα. Στο 55’ ο Νίνης βρήκε και πάλι τον Μήτρογλου αμαρκάριστο, ο οποίος έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Ότι δεν κατάφερε πριν, το πραγματοποίησε αμέσως μετά όταν εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» από πλάγια θέση και αύξησε το δείκτη του σκορ σε 3-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, να αντιδράσουν άμεσα, όμως ο Αμπντελάουε μόνος από το ύψος του πέναλτι στο 58΄ σούταρε ψηλά άουτ. Τελικά, κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο 75΄ με  σουτ του Ρίισε που εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της ελληνικής άμυνας.

Στο 78’ ο Ρίισε σούταρε εκτός περιοχής και ο Καρνέζης απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το 3-2. Στη συνέχεια η Εθνική δεν κινδύνεψε καθόλου και είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε τον Σάντος χαρούμενο για την καλή εμφάνιση που συνδυάστηκε με νίκη, όμως προβληματισμένο για τα δύο γκολ που δέχτηκε η ομάδα.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Γιάρστεϊν, Χέγκλι, Ντεμίντοφ (38΄ Ρπόγκνε), Χάνγκελαντ (79΄ Ρούουντ), Χένρικσεν (46΄ Έικρεμ), Χούσεκλεπ (62΄ Σάντερλουντ), Ρίισε, Νόρντβεϊντ, Αμπντελάουε (62΄ Μπράατεν), Ελιουνούσι, Πέντερσεν (46΄ Γκρίντχεμ)

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (46΄ Βύντρα), Σπυρόπουλος (81΄ Σιόβας), Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης (46΄Νίνης), Τζιόλης (81΄ Δημούτσος), Κατσουράνης, Σαμαράς (46΄ Μήτρογλου), Φορτούνης, Σαλπιγγίδης (70΄ Χριστοδουλόπουλος)


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/