Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Εθνική Ελλάδος: Φιλική νίκη επί της Νορβηγίας



Η Εθνική ομάδα έδειξε έτοιμη στο τελευταίο φιλικό τεστ ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ, επικρατώντας της Νορβηγίας με 3-2.

Με πολλά νέα πρόσωπα ταξίδεψε στο Όσλο η ανανεωμένη ομάδα του Φερνάντο Σάντος παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την ομάδα με σχήμα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Καρνέζης , δεξί μπακ ο Τοροσίδης, αριστερό ο Σπυρόπουλος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος. Στη μεσαία γραμμή, τα αμυντικά χαφ ήταν ο Τζιόλης και ο Κατσουράνης με τους Μανιάτη και Φορτούνη να συμπληρώνουν την τετράδα. Την επίθεση αποτέλεσαν οι Σαλπιγγίδης και Σαμαράς.

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο ματς και με το…καλημέρα πήρε προβάδισμα. Στο 7’ ο Τοροσίδης πέρασε ωραία τον Ρίισε και έκανε μια σέντρα-σουτ με την μπάλα να αιφνιδιάζει τον Γιάρσταϊν και να καταλήγει μαζί της στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Εθνική μας διπλασίασε τα τέρματά της, όταν από ωραία εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ανενόχλητος σκόραρε με κεφαλιά(η μπάλα βρήκε και στον ώμο του). Οι Νορβηγοί αντέδρασαν γρήγορα και μόλις στο 17’ μείωσαν σε 2-1. Ο Χάγκελαντ σούταρε και η μπάλα βρήκε στο Μανιάτη με αποτέλεσμα να αλλάξει πορεία και να ξεγελάσει τον Καρνέζη.

Παρά την ψυχρολουσία του γκολ η ομάδα μας πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κυκλοφορούσε με μεγάλη ευκολία την μπάλα. Στο 23’ το σουτ του Κατσουράνη έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό το φάουλ του Σπυρόπουλου μπλόκαρε ο Γιάρσταϊν. Στο 36’ ο Φορτούνης αστόχησε σε τετ α τετ ύστερα από όμορφη σέντρα του Τοροσίδη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά της Νορβηγίας να αντιδράσει με τον Αμπντελάουε να σημαδεύει το δοκάρι με δυνατή κεφαλιά. Στο 40΄η κεφαλιά του Χούσεκλεπ βρήκε σε ετοιμότητα τον Καρνέζη που μπλόκαρε εύκολα.

Στην επανάληψη η Εθνική με αρκετές αλλαγές μπήκε και πάλι δυνατά και έφτασε κοντά στο γκολ στο 53’ με τον νεοεισελθόντα Μήτρογλου να αστοχεί σε τετ α τετ, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα. Στο 55’ ο Νίνης βρήκε και πάλι τον Μήτρογλου αμαρκάριστο, ο οποίος έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Ότι δεν κατάφερε πριν, το πραγματοποίησε αμέσως μετά όταν εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» από πλάγια θέση και αύξησε το δείκτη του σκορ σε 3-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, να αντιδράσουν άμεσα, όμως ο Αμπντελάουε μόνος από το ύψος του πέναλτι στο 58΄ σούταρε ψηλά άουτ. Τελικά, κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο 75΄ με  σουτ του Ρίισε που εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της ελληνικής άμυνας.

Στο 78’ ο Ρίισε σούταρε εκτός περιοχής και ο Καρνέζης απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το 3-2. Στη συνέχεια η Εθνική δεν κινδύνεψε καθόλου και είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε τον Σάντος χαρούμενο για την καλή εμφάνιση που συνδυάστηκε με νίκη, όμως προβληματισμένο για τα δύο γκολ που δέχτηκε η ομάδα.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Γιάρστεϊν, Χέγκλι, Ντεμίντοφ (38΄ Ρπόγκνε), Χάνγκελαντ (79΄ Ρούουντ), Χένρικσεν (46΄ Έικρεμ), Χούσεκλεπ (62΄ Σάντερλουντ), Ρίισε, Νόρντβεϊντ, Αμπντελάουε (62΄ Μπράατεν), Ελιουνούσι, Πέντερσεν (46΄ Γκρίντχεμ)

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (46΄ Βύντρα), Σπυρόπουλος (81΄ Σιόβας), Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης (46΄Νίνης), Τζιόλης (81΄ Δημούτσος), Κατσουράνης, Σαμαράς (46΄ Μήτρογλου), Φορτούνης, Σαλπιγγίδης (70΄ Χριστοδουλόπουλος)


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου