Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Παραολυμπιακοί αγώνες: Απολογισμός Ελλήνων αθλητών



Η Άννα Τζήκα κατέλαβε την 13η θέση με 498 βαθμούς ανάμεσα σε 19 τοξοβόλους στον αγώνα κατάταξης (Ind. Recurve-Standing) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Ελληνίδα τοξοβόλος πέρασε στη φάση των "16" και θα συνεχίσει τις προσπάθειες της, την 1η Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Κορεάτισσα Χουά Σουκ Λι, η οποία πήρε την 4η θέση με 555 βαθμού.

Ο Γιάννης Κωστάκης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 50μ. πρόσθιο στην κατηγορία SB2 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο 40χρονος κολυμβητής κατέλαβε την 5η θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά με χρόνο 5.924.

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ




1ο Γκρουπ  
   
   Πόρτο               
Ντιναμό Κιέβου
Παρί Σεν Ζερμέν
Ντιναμό Ζάγκρεμπ

2ο Γκρουπ
'Αρσεναλ
Σάλκε
Ολυμπιακός
Μονπελιέ

3ο Γκρουπ

Μίλαν
Ζενίτ
Άντερλεχτ
Μάλαγα

4ο Γκρουπ

Ρεάλ Μαδρίτης
Μάντσεστερ Σίτι
Άγιαξ
Ντόρτμουντ

5ο Γκρουπ

Τσέλσι
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Γιουβέντους
Νόρτζελαντ

6ο Γκρουπ


Μπάγερν Μονάχου
Βαλένθια
Λιλ
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

7ο Γκρουπ

Μπαρτσελόνα
Μπενφίκα
Σπαρτάκ Μόσχας
Σέλτικ

8ο Γκρουπ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπράγκα
Γαλατάσαραϊ
Κλουζ

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Σήμερα η κλήρωση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ



Στη Νιόν της Ελβετίας… χτυπάει η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς το απόγευμα της
Πέμπτης (30/8) στις 19:00 θα διεξαχθεί η κλήρωση για τους ομίλους του Champions League με τον Ολυμπιακό να εκπροσωπεί την χώρα μας.

Αναλυτικά, τα γκρουπ δυναμικότητας:

Α’ Γκρουπ
Β’ Γκρουπ
Γ’ Γκρουπ
Δ’ Γκρουπ
Τσέλσι
Βαλένθια
Ολυμπιακός
Κλουζ
Μπαρτσελόνα
Μπενφίκα
Άγιαξ
Σέλτικ
Μάντσεστερ Γ.
Σαχτάρ Ντ.
Άντερλεχτ
Μπ. Ντόρτμουντ
Μπάγερν Μ.
Ζενίτ Αγ. Πετρ.
Γιουβέντους
Μπάτε Μπορίσοφ
Ρεάλ Μαδρίτης
Σάλκε
Σπαρτάκ Μ.
Μάλαγα
Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σ.
Παρί Σεν Ζερμέν
Μονπελιέ
Πόρτο
Μπράγκα
Λιλ
Νόρτζελαντ
Μίλαν
Ντιναμό Κ.
Γαλατάσαραϊ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Πηγή: onsports.gr

ΠΑΟΚ: Έτοιμος για πρόκριση στους ομίλους



Έτοιμος να κάνει το δεύτερο βήμα και να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος καλείται υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου παιχνιδιού απέναντι στη Ραπίντ Βιέννης.

Στα αγωνιστικά, ο Γιώργος Δώνης δεν υπολογίζει τον τραυματία Σαλπιγγίδη και τον τιμωρημένο Λαζάρ, ενώ ο Γκαρσία ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

'Ετσι, κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Γλύκος, με τον Έττο δεξιά, Λίνο αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο Κατσικά και Κουμαλό.

Αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός έχει ο Πάμπλο Γκαρσία, με τον Κάτσε να τον πλαισιώνει και τους Ρομπέρ και Φωτάκη να συμπληρώνουν την τετράδα των χαφ. Το επιθετικό δίδυμο αποτελείται από τους Αθανασιάδη και Γεωργιάδη.

Την αποστολή του ΠΑΟΚ συμπληρώνουν οι Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Γιακουμής, Ιντζίδης, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Παναγιωτούδης, Πέλκα, Λόρενς, Χακόμπο, Βιβιάν, Γιάννου.

Από την άλλη πλευρά ο Πέτερ Σέτελ θα παρατάξει την Ραπίντ Βιέννης με 4-2-3-1. Ο Κενισχοφερ θα είναι στο τέρμα με την τετράδα της άμυνάς του να αποτελείται από τους Ζονλάιτνερ, Ζέρσον, Τρίμελ και Σράμελ. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Χέικινεν και Ίλντιζ. Η τριάδα μπροστά τους θα αποτελείται από τους Χόφμαν, Αλάρ και Μπουργκστέλερ και ο Μπόιντ στην κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή της αυστριακής ομάδας συμπληρώνουν οι Νόβοτα, Ντάου, Μπέρεντ, Κάτσερ, Πίχλερ, Κούλοβιτς, Πράγκερ, Βίντρα, Σάουμπ και Γκροτσούρεκ. Εκτός έμειναν οι Σίμπελσμπέργκερ, Ντράζαν και Πρόκοπιτς.

Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Ατρόμητος: Έτοιμος για την υπέρβαση







Δικαίωμα στο το όνειρο έχει ο Ατρόμητος, ο οποίος θα εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» απέναντι στη Νιούκαστλ (22:00, Novasports2) μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα.


Η ομάδα του Περιστερίου καλείται να κάνει την υπέρβαση απέναντι στο φαβορί που ονομάζεται Νιούκαστλ, η οποία παραμένει αήττητη στην έδρα της στην Ευρώπη στο Europa League και πρώην UEFA από το 1997 έχοντας 14 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φαίνεται να αφήνει στην άκρη το 4-3-3 και πάει για το 4-2-3-1, χωρίς ωστόσο να έχει καταλήξει για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Ιτάνζ με την τετράδα της άμυνάς του να αποτελείται από τους Φυτανίδη, Λαζαρίδη τον Σκόνδρα δεξιά και τον Γιαννούλη αριστερά. Στα χαφ σίγουρη είναι η θέση του Ιγκλέσιας. Από εκεί και πέρα ο Αργεντινός θα έχει παρτενέρ έναν εκ των Μπρίτο και Δημούτσου.

Στην τριάδα μπροστά οι δύο σίγουρες θέσεις είναι αυτές των Επστάιν, Σουμπίνιο. Η άλλη παίζεται ανάμεσα στον Δημούτσο και τον Μπέλιτς. Αν ο πρώτος αγωνιστεί στα χαφ, ο δεύτερος θα ξεκινήσει στο δεξί άκρο. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Κούτσι, εκτός και ο Μπάγεβιτς αποφασίσει να παίξει στην κορυφή με τον Σουμπίνιο, οπότε ο Μπρίτο θα έχει ρόλο επιτελικού μέσου με τον Δημούτσο να είναι ο παρτενέρ του Ιγκλέσιας στα χαφ και τον Μπέλιτς να ξεκινά στα δεξιά.

Την αποστολή του Ατρομήτου συμπληρώνουν οι Ράντμαν, Νάστος, Ταυλαρίδης, Καραμάνος, Καραγκούνης, Μπάλλας και Πίτου Γκαρσία, με τον Μπάγεβιτς να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Από την άλλη ο Άλαν Πάρντιου θα παρατάξει τη Νιούκαστλ και αυτός με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Χάρπερ. Αμυντικό δίδυσμο θα είναι ο Γουίλιαμσον με τον Περτς, ο Τέιλορ αριστερά και ο Ταβερνιέρ δεξιά. Στα χαφ οι Ανίτα και Μπιγκιριμανά και πιο μπροστά οι Γκόσλινγκ, Αμαλφιτανό και Ομπερτάν με τον Σισέ στην κορυφή.

Την αποστολή της αγγλικής ομάδας συμπληρώνουν οι Κρουλ, Κολοτσίνι, Σαντόν, Σίμπσον, Στ. Τέιλορ, Καμπάιγ, Βούκιτς, Μαρβό, Γκουτιέρεζ, Μπα και Κάμπελ. Τιμωρημένος είναι ο Μπεν Αρφά και τραυματίες οι Σόλα Αμεόμπι, Σάμι Αμεόμπι Τιοτέ και Φέργκιουσον.


Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Eπεισόδια στη Βιέννη από οπαδούς του ΠΑΟΚ



Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στην Αυστρία, οπαδοί του ΠΑΟΚ και της Παρτίζαν επιτέθηκαν σε ιταλικό καφέ δημιουργώντας επεισόδια, στα οποία τραυματίστηκε και μία γυναίκα!

Η αυστριακή ιστοσελίδα «oe24.at», κάνει λόγο για επίθεση περίπου 50 ατόμων, επικαλούμενη τα όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, εκ των οποίων ένας τους ήταν φωτογράφος.

Σύμφωνα λοιπόν με τις καταγγελίες, περίπου στις 22:15 ώρα Ελλάδας (21:15 ώρα Αυστρίας), μία ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ που αποτελούταν από 50 άτομα κατέστρεψε ιταλικό καφέ, πετώντας καρέκλες, ανάβοντας φωτοβολίδες και σπάζοντας τζάμια!

Την ώρα των επεισοδίων αναφέρεται ότι ο ιδιοκτήτης του καφέ έσωσε μία γυναίκα, ενώ μία άλλη δεν είχε την ίδια τύχη και τραυματίστηκε χωρίς ωστόσο να αναφέρεται κάτι άλλο για την κατάσταση της υγείας της.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου», τόνισε ο φωτογράφος, Νικόλ Κούτστα που ήταν «παρών» στο όλο συμβάν.

Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παραολυμπιακοί 2012: Οι ελληνικές συμμετοχές της 1ης μέρας




Ο Γιάννης Κωστάκης στην κολύμβηση (13.55) και η Αννα Τζήκα στην τοξοβολία (16.00), ανοίγουν σήμερα (τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΤ-1) την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012.
Ο Γιάννης Κωστάκης συμμετέχει στη δεύτερη προκριματική σειρά των 50 μέτρων πρόσθιο κατηγορίας SB2. Με 1.05.52 έχει την 5η επίδοση μεταξύ των επτά που λαμβάνουν μέρος στην ίδια σειρά και την 9η συνολικά. 
Το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας κατάταξης (72 βολές) στην τοξοβολία (individual recurve standing), από τον οποίο θα προκύψουν τα ζευγάρια των νοκ-άουτ αναμετρήσεων. Η Τζήκα συμπεριλήφθηκε στο 5ο γκρουπ, μαζί με την 20χρονη Γερμανίδα Καταρίνα Σετ και την Βασάνα Κουταβισάπ από την Ταϊλάνδη. Στο αγώνισμα μετέχουν συνολικά 20 αθλήτριες.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Παπάζογλου: «Δεν απέδειξα ότι μπορώ να είμαι βασικός στον ΠΑΟΚ»



Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ και νυν του ΟΦΗ, Σάκης Παπάζογλου, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη νέα σελίδα στην καριέρα του αλλά έκανε και την αυτοκριτική του για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ.

Αρχικά μίλησε για τη νέα του ομάδα, τον ΟΦΗ:

«Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ καλά, είναι όμορφα και το κλίμα στο νησί είναι εξαιρετικό. Η ομάδα είναι σαν οικογένεια και βοηθάει πολύ τους ποδοσφαιριστές».

Για την κατάσταση στον ΌΦΗ:

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα όπως και σε πολλές ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Δεν είναι καλά τα οικονομικά, υπάρχει και ο περιορισμός στις μεταγραφές. Υπάρχει όμως ένας προπονητής έμπειρος που βοηθάει. Η ομάδα ξεκίνησε με ένα θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή και με λίγες προσθήκες πιστεύω θα γίνουμε ανταγωνιστικοί.

Για τη συνεργασία με τον Αναστόπουλο:

«Είναι πάρα πολύ καλός ξέρει να δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές και με την ψυχολογία και έπαιξε μεγάλο ρόλο η παρουσία του στην απόφασή μου να έρθω στην ομάδα. Δεν έχουμε συνεργαστεί ξανά αλλά με γνωρίζει από τους μικρούς του Άρη».

Για το παιχνίδι με την Ξάνθη:

«Εμείς μπήκαμε στο παιχνίδι για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε αλλά στο τέλος μείναμε από δυνάμεις. Η Ξάνθη δεν είχε την κλασική ευκαιρία, εμείς την είχαμε».

Για τις προσδοκίες που έχει στη νέα του ομάδα:

«Δεν σκέφτομαι όπως σκέφτονται οι άλλοι. Βρίσκομαι σε μια ηλικία που θέλω να αγωνίζομαι, στον ΠΑΟΚ δεν πήρα παιχνίδια στα πόδια μου και πήρα έτσι την απόφαση να πάω σε μια ομάδα που θα παίζω και πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Τώρα αν ευθύνεται άλλος ή εγώ που δεν έπαιξα στον ΠΑΟΚ είναι άλλο θέμα. Ήρθα στον ΟΦΗ για να δείξω τα στοιχεία μου και να ανοίξουν άλλοι ορίζοντες για την καριέρα μου».

Για το τι έφταιξε και δεν «έπιασε» στον ΠΑΟΚ:

«Συγκυρίες, φταίω και εγώ , το παραδέχομαι. Δεν έδεσε από την αρχή το γλυκό. Και δεν μπόρεσα να αποδείξω ότι πρέπει να είμαι βασικός. Νομίζω το όλο κλίμα στην ομάδα, στη Θεσσαλονίκη, το όλο κλίμα γύρω από το όνομά μου έπαιξε ρόλο. Τη χρονική στιγμή που μετακόμισα στον ΠΑΟΚ δεν ήμουν έτοιμος για τις προσδοκίες που είχα, δεν πήρα τις ευκαιρίες που μου είχε δώσει ο προπονητής κι αυτό επηρέασε αρνητικά. Δεν ξέρω τι έπαιξε ρόλο για να μην εκπληρώσω τις προσδοκίες και όσο έμενα παραπάνω δεν θα ήταν καλό για μένα».

Για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Ραπίντ:

«Ο ΠΑΟΚ έχει καλές πιθανότητες εφόσον κέρδισε στο πρώτο ματς. Είναι επικίνδυνος αγώνας, η Ραπίντ είναι ομάδα με όνομα στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ έχει απουσίες, πρέπει να προσέξει. Ο ΠΑΟΚ έχει το χαρακτήρα και τους παίκτες για να πάρει την πρόκριση. Για το ότι εκτός έδρας πετυχαίνει σημαντικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, μετρά ο χαρακτήρας που έχει σαν σύνολο. Οι παίκτες που έχει μέσα. Παίρνει δύναμη από τον κόσμο, θα παίξει σημαντικό ρόλο η παρουσία του κόσμου στην Αυστρία. το έχω ζήσει».

Για τον Αθανασιάδη:

«Αφού έχει πετύχει τόσα γκολ μέχρι στιγμής, το μόνο που περιμένει κανείς είναι να πετύχει περισσότερα. Σκοράρει συνέχεια είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχει τα προσόντα και, το κυριότερο, σκοράρει σε ανύποπτη στιγμή».

Τέλος, αναφέρθηκε στο τι μπορεί ο ΠΑΟΚ να πετύχει στο πρωτάθλημα:

«Αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό, που οικονομικά ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες, θα δούμε αγωνιστικά, δεν υπάρχουν άλλες ομάδες που να έχουν τον πήχη πιο ψηλά από τον ΠΑΟΚ».

Πηγή: metrosport.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Στη Ρεάλ το Σούπερ Καπ!



Η Ρεάλ παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο μισάωρο νίκησε με 2-1 τη Μπαρτσελόνα και κατέκτησε το ισπανικό Super Cup. Με δέκα η Μπάρτσα από το 28'.


Μετά την ισοπαλία με την Βαλένθια και την ήττα-σοκ από την Χετάφε, ο Ζοσέ Μουρίνιο ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν χαρακτήρα απέναντι στο αντίπαλο δέος της Μπαρτσελόνα που είχε το ελαφρύ πλεονέκτημα μετά τη νίκη της με 3-2 στο «Καμπ Νου» την περασμένη εβδομάδα.

Οι «μερένγκες» ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο μισάωρο, «πάτησαν» κυριολεκτικά τη Μπαρτσελόνα, σκόραραν δύο γρήγορα τέρματα με Ιγκουαϊν και Ρονάλντο. Η Μπαρτσελόνα που αμυντικά παρέπαιε, έμεινε με δέκα παίκτες στο 28' όταν αποβλήθηκε ο Αντριάνο με απευθείας κόκκινη κάρτα. Όμως σκόραρε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μέσσι στο 45. Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες με το 2-1 να παραμένει ως το τέλος και τη Ρεαλ να κατακτάει το τρόπαιο.

Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Αποτελέσματα Τσάμπιονς Λιγκ



Η Σέλτικ πέρασε στους ομίλους με τον Γιώργο Σαμαρά να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, δημιουργώντας το πρώτο γκολ της ομάδας του. Ο Παντελής Καπετάνος με δικό του γκολ σφράγισε την πρόκριση της Κλουζ. Αναλυτικά:


Τα αποτελέσματα της Τετάρτης (29/8)

Σέλτικ-Χέλσινμποργκ 2-0 (2-0) (30' Χούπερ, 88' Ουανιάμα )

Κλουζ-Βασιλεία 1-0 (2-1) (20' Καπετάνος)

Ντιναμό Κιέβου-Γκλάντμπαχ 1-2 (3-1) (88' Ιντεγιέ-70'αυτ. Κατσέριντι, 78' Αράνγκο)

Φενέρμπατχσε-Σπαρτάκ Μόσχας 1-1 (1-2) (69' Σο-6' Αρo)

Λιλ-Κοπεγχάγη 2-0 (1-1) (43' Ντινιέ, 105' Ντε Μέλο)


Τα αποτελέσματα της Τρίτης (28/9)


Ιρόνι Κιριάτ - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 1-1 (67' Λένσε - 90' Παβλόβ) (2-0)

Άντερλεχτ - ΑΕΛ 2-0 (81' Μποκανί, 89' Ιακοβένκο) 91-2)

Μάριμπορ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0-1 (12' Τονέλ) (1-2)

Ουντινέζε - Μπράγκα 1-1 (4-5 πέν.) (25' Αρμέρο - 72' Ρούμπεν Μικαέλ) (1-1)

Παναθηναϊκός - Μάλαγα 0-0 (0-2)

* Σε παρένθεση τα σκορ του πρώτου αγώνα
* Με μαύρα γράμματα οι ομάδες που πέρασαν στους ομίλους


Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/