Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί αγώνες: Σταθελάκος:«Παλεύουμε μόνοι μας»!



Στον τελικό της σφαίρας κατηγορίας F40, ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου είχε βολή στα 12.78μ., που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα. Μάλιστα, μέχρι και την πέμπτη βολή βρισκόταν «αγκαλιά» με το ασημένιο μετάλλιο, όμως ο Αλγερινός Χοσίν Γκερζουλί, με 12.91 στην έκτη και τελευταία βολή, έφερε τον αθλητή από το Αχλάδι Φθιώτιδας στην τρίτη θέση του βάθρου των νικητών. Λίγο αργότερα έκανε δηλώσεις περιγράφοντας την πορεία του προς το μετάλλιο ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα στην Πολιτεία. Αναλυτικά:

«Ξεκινάει ο αγώνας με δύο μέτρα παγκόσμιο ρεκόρ από τον... Τσάκι Τσαν (σ.σ. εννοεί τον Κινέζο Ουάνγκ) και εκεί κάπου χάθηκα. "Έσφιξα". Δεν περίμενα ότι θα με περάσει κάποιος άλλος. Προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα. Σίγουρα περίμενα κάτι παραπάνω. Τώρα προετοιμάζομαι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ιουλίου. Θα είναι όλοι πάλι εκεί. Εκεί από την πλευρά μου θα προσπαθήσω για κάτι καλύτερο», είπε στο ΑΜΠΕ ο Πασχάλης Σταθελάκος, ο οποίος συνολικά στον αγώνα είχε μόλις δύο έγκυρες βολές και τέσσερις άκυρες.

«Μπήκα από την αρχή πολύ δυνατά. Η πρώτη βολή ήταν άκυρη, κάτι ιδιαίτερα κακό για έναν αθλητή που ψάχνει τη μεγάλη επίδοση. Παρ' όλα αυτά προσπάθησα κι έτσι ήρθε το μετάλλιο», ενώ σχετικά με την "αρπαγή" του ασημένιου μεταλλίου από τον Αλγερινό αντίπαλό του στην τελευταία βολή είπε ότι «είναι κάτι που συμβαίνει πάνω στον αγώνα. Είναι μέρος του αγώνα. Ήθελε κι εκείνος τη μεγάλη βολή και την πέτυχε στο τέλος, αντίθετα από εμένα».

Ο Πασχάλης Σταθελάκος, «εκπροσωπώντας όλους τους αθλητές», όπως είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, αναφέρθηκε και στο θέμα της στήριξης από πλευράς Πολιτείας.

«Δεν γίνεται να παλεύεις μόνος σου. Αυτά σίγουρα δεν συμβαίνουν στην Κίνα. Όπως βλέπουμε η Κίνα έχει σαρώσει σε αυτούς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα έχουν στήριξη σε κάθε τους βήμα και γι' αυτό βγάζουν πρωταθλητές. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς. Η αθλητική ηγεσία θα πρέπει να επικεντρωθεί στους Έλληνες αθλητές, γιατί τα μετάλλια λιγοστεύουν με το πέρασμα των χρόνων. Στην επόμενη Παραολυμπιάδα ενδεχομένως να μην έχουμε ούτε καν αθλητές. Αν θέλουν να χαίρονται μαζί μας, πρέπει να είναι και μαζί μας».

Ο Σταθελάκος μίλησε για τον Κινέζο Ουάνγκ, ο οποίος εκτός από τη σφαίρα ήταν πρώτος και στο δίσκο, και στις δύο περιπτώσεις με παγκόσμιο ρεκόρ. «Είναι τεράστιος αθλητής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να τον κερδίσει. Είναι καινούργιος αθλητής. Περίμενα ότι θα "ψαρώσει" μέσα στον αγώνα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει ότι έχει δουλέψει πάρα πολύ, δεν σημαίνει ότι είναι κάτι υπερφυσικό».

Σχετικά με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γαλλίας την επόμενη χρονιά είπε ότι «είναι οι ίδιοι αγώνες με διαφορετική ονομασία. Το ίδιο μετάλλιο θα είναι για μένα, εφόσον έρθει, και σε εκείνη τη διοργάνωση».

Ο Σταθελάκος αποκάλυψε ότι από τον Σεπτέμβριο θα ασχοληθεί και με το άθλημα της πάλης (σ.σ. του το επιτρέπει ο σωματότυπός του, αλλά και τα κιλά του), ενώ για τις υπόλοιπες αγάπες του είπε ότι είναι το ποδόσφαιρο, η άρση βαρών.

«Υπάρχει περίπτωση να με δείτε και σε κάποιο άθλημα στο μέλλον», ενώ σχετικά με τον αδελφό του, Κώστα Σταθελάκο (σ.σ. συμμετείχε με την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο στο άθλημα της σφυροβολίας), τόνισε: «Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Είμαι ένας άλλος αθλητής όταν είναι παρών. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ και εύχομαι να συνεχίσουμε μαζί».

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου