Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Αφαιρέθηκαν όλοι οι τίτλοι του Άρμστρονγκ


«Αποκαθήλωση» για το θρύλο της παγκόσμιας ποδηλασίας και (γενικότερα) έναν από τους σπουδαιότερους αθλητές στον κόσμο, Λανς Αρμστρονγκ. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ αποδέχθηκε ουσιαστικά ότι είχε κάνει συστηματικά χρήση απαγορευμένων ουσιών, αφού προτίμησε να μην αντιπαρατεθεί με την επιτροπή αντιντόπινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία τον είχε αρχικά κατηγορήσει.

O Άρμστρονγκ που έχει κατακτήσει επτά φορές το «Tour de France» έγινε συνώνυμο του ανθρώπινου μεγαλείου όταν έδωσε την μάχη για την ζωή με αντίπαλο το καρκίνο και βγήκε νικητής. Ο Αμερικανός ποδηλάτης κατάφερε όχι μόνο να τον νικήσει, αλλά και να επιστρέψει στους αγώνες ως θριαμβευτής.

Ο Άρμστρονγκ στην ανακοίνωσή του τόνισε:

«Δεν θα ξαναασχοληθώ με την υπόθεση, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις. Θα συνεχίσω το έργο που έκανα πριν καν κερδίσω τον πρώτο τίτλο στην Γαλλία: να βοηθάω τους ανθρώπους και τις οικογένειες που έχουν πληγεί από τον καρκίνο, ιδιαίτερα εκείνων από φτωχές κοινωνίες. Αυτό τον Οκτώβριο, το Ίδρυμα μου θα γιορτάσει τα 15 χρόνια υπηρεσίας για τους ανθρώπους που έχουν επιζήσει από τον καρκίνο φτάνοντας στο ορόσημο να έχει συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και ανυπομονώ να μπει τέλος σε αυτή την άσκοπη απόσπαση της προσοχής μου. Έχω την ευθύνη απέναντι σε όλους εκείνους που βγήκαν μπροστά και αφιέρωσαν το χρόνο και την ενέργειά τους για την καταπολέμηση του καρκίνου. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την συγκεκριμένη αποστολή. Κοιτάω μπροστά και πρόκειται να αφοσιωθώ στο μεγάλωμα των πέντε πανέμορφων και δραστήριων παιδιών μου, στην καταπολέμηση του καρκίνου αλλά και στην προσπάθεια να είμαι ο πιο fit 40χρονος στον πλανήτη».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου