Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Καταγγελίες Αυστριακών για τα επεισόδια στην Τούμπα



Στον αυστριακό Τύπο ασχολούνται ιδιαίτερα με επεισόδια της Τούμπας με καταγγελίες οπαδών, παικτών και στελεχών της ομάδας ενάντια στους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ο διευθυντής του συλλόγου, Αντρέας Μάρεκ, είπε χαρακτηριστικά για περιστάτικο που έγινε έξω από το γήπεδο. «Εμφανίστηκαν οπαδοί του ΠΑΟΚ και όταν κατέβαινα από το λεωφορείο κάποιος μου είπε 'σταμάτα'. Τότε έσκασε μια βόμβα μολότοφ μπροστά μου που δημιούργησε μισό μέτρο λακούβα στο κράσπεδο».

Καταγγελία έκανε και ο πρόεδρος της Ραπίντ, Ρούντολφ Έντλινγκερ: «Καθόμασταν πίσω από ένα προστατευτικό γυαλί στην σουίτα, διαφορετικά θα είχαμε δεχτεί πολλές επιθέσεις από πολλούς οπαδούς. Η ευθύνη της οργάνωσης του αγώνα ανήκει στο γηπεδούχο», είπε ο ίδιος αλλά παραδέχτηκε πως δεν θα γλιτώσει η Ραπίντ.

Σύμφωνα με τους Αυστριακούς, οι παίκτες της Ραπίντ δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ, όταν αυτοί εισέβαλαν στο γήπεδο στη διάρκεια της προθέρμανσης και μάλιστα αναφέρουν συγκεκριμένα περιστατικά. Ακόμη αναφέρουν πως ο τερματοφύλακας της Ραπίντ ο Στέφαν Κούλοβιτς, δεχόταν συνεχώς αντικείμενα και πως μια πέτρα πέρασε από δίπλα του.

Επιπλέον καταγγέλουν ότι κατά την αναχώρηση των οπαδών με λεωφορείο προς το αεροδρόμιο, ένα απ' αυτά δέχτηκε επίθεση με πέτρες, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα τζάμι.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως οι Αυστριακοί φοβούνται την καμπάνα ενόψει της ρεβάνς, λέγεται πως έχουν πωληθεί περισσότερα από 15.000 εισιτήρια και τίθεται πλέον κίνδυνος, ενώ 800 Ελληνες αναμένεται να βρεθούν στις εξέδρες, εφόσον βεβαίως το παιχνίδι διεξαχθεί υπό την παρουσία κόσμου.

Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου