Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ο νόμος της Τούμπας!


Η Ραπίντ... πάγωσε την Τούμπα αλλά ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ γύρισε το ματς, πήρε την νίκη(2-1) και μαζί το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Βιέννη με σκόρερ τους Αθανασιάδη(68’) και Κατσικά(81’). Η νίκη επισκιάστηκε από σοβαρά επεισόδια των οπαδών των δύο ομάδων πριν την έναρξη του παιχνιδιού, το οποίο ξεκίνησε με πεντάλεπτη καθυστέρηση.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε τον αγώνα με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ άρχισε ο Έτο, τα δύο στόπερ οι Κουμαλό και Κατσικάς και αριστερά ο Λίνο. Αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Κάτσε και Λαζάρ. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν ο Γεωργιάδης, αριστερά ο Ρομπέρ και στην κορυφή της επίθεσης οι Αθανασιάδης και Γιάννου.

Ο «δικέφαλος «του Βορρά μπήκε δυνατά στον αγώνα, χάνοντας φάσεις για γκολ, με τους Λάζαρ(11’) και Κατσικά(14’). Η πρώτη καλή στιγμή για την Ραπίντ έγινε στο 22'. Ο Γκρότσουρεκ έδωσε αριστερά στον Κράτζερ, αυτός έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία του Γλύκου. Στο 25’ οι Αυστριακοί κατάφεραν όμως να ανοίξουν το σκορ στην φλεγόμενη Τούμπα. Ο Αλάρ «ζάλισε» τον Κατσικά και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αθανασιάδης έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Ρομπέρ του έβγαλε εκπληκτική ασίστ, που από απόσταση βολής έστειλε με πλασέ την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη ο Δώνης αντικατέστησε τους Ρομπέρ και Γιάννου με τους Φωτάκη και Σαλπιγγίδη.
Στο 62’ ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού, όταν η κεφαλιά του Αθανασιάδη, έπειτα από σέντρα του Σαλπιγγίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 69΄η πίεση  απέδωσε και έφτασε στην ισοφάριση μετά από ωραία σέντρα του νεοεισελθόντα Λόρενς και κεφαλιά του Στέφανο Αθανασιάδη. Στο 74' ο Λάζαρ αντίκρισε σωστά την δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Χόφμαν, όμως το αριθμητικό μειονέκτημα δεν επηρέασε τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Aντιθέτως, ήταν θέμα χρόνου να έρθει και το δεύτερο γκολ, το οποίο έγινε τελικά πράξη στο 83' με εκτελεστή τον μοιραίο στη φάση του γκολ της Ραπίντ, Γιώργο Κατσικά, ο οποίος με σουτ κεραυνό από το ύψος της περιοχής, διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Συνολικά πάντως οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ήταν καλύτεροι από τους Αυστριακός στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και έφτασαν δίκαια στη νίκη.

Ο "Δικέφαλος του Βορρρά" κινδυνεύει με τιμωρία για τα επεισόδια που έγιναν πριν αρχίσει το παιχνίδι. Πάντως οι οπαδοί της Ραπίντ Βιέννης ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί και λόγω της συμπεριφοράς τους ξεκίνησαν τα επεισόδια.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (68' Λόρενς), Ρομπέρ (46' Φωτάκης), Γιάννου (46' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Ραπίντ Βιέννης: Κένιγκσχοφερ, Σονλάιτνερ, Χάικινεν, Χόφμαν (77' Κούλοβιτς), Κάτζερ, Ιλντίζ, Γκροζούρεκ (65' Σράμελ), Μπουργκστάλερ, Αλαρ (82' Μπόιντ), Γκέρσον, Σίμπελσμπέργκερ.

Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου