Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Πρέμιερ Λιγκ: Νίκες για Τσέλσι και Τόττεναμ στα ντέρμπι της αγωνιστικής



Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε στο «Ολντ Τράφορντ» όπου η Τότεναμ έσπασε παράδοση 23 ετών επικρατώντας 3-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι «πετεινοί» έκαναν εντυπωσιακό ξεκίνημα στην αναμέτρηση και μόλις στο 2’ μπήκαν μπροστά στο σκορ, όταν ο Βερτόνγκεν βρέθηκε στην επίθεση και το σουτ του κόντραρε καταλήγοντας στα αντίπαλα δίχτυα. Αυτό, ήταν το δεύτερο τέρμα του Βέλγου διεθνούς σε λίγες ημέρες, καθώς είχε σκοράρει και μεσοβδόμαδα απέναντι στην Καρλάιλ για το Κύπελλο.
Η συνέχεια, ήταν ανάλογη με τον Μπείλ στο 32΄ να κάνει καταπληκτική κούρσα και να σκοράρει με δεξί πλασέ.Στην επανάληψη, οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν καλά και μόλις στο 51’ επέστρεψαν στη διεκδίκηση της νίκης, όταν ο Νάνι μείωσε σε 2-1. Πριν κοπάσουν όμως οι πανηγυρισμοί για τους γηπεδούχους, ήρθε ο Ντέμπσεϊ στο 52’ να κάνει το 3-1. Ακόμα και τότε όμως, τίποτα δεν είχε τελειώσει, καθώς ο Καγκάβα στο 53’ έκανε το 3-2 σε ένα τρίλεπτο φωτιά στην αναμέτρηση.

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Τσέλσι απέναντι στην Άρσεναλ, στο Λονδίνο με σκορ 2-1. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Φερνάντο Τόρρες να προλαβαίνει τον Κοσιελνί και με πλασέ στην κίνηση να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.Στο 43' Ζερβίνιο, εκμεταλλευόμενος την σέντρα του Τσάμπερλεϊν πλάσαρε υποδειγματικά φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.Στο 53' ο Μάτα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με τον Κοσιελνί να αλλάζει πορεία στην μπάλα και να την στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στους «μπλε».Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του αγώνα, οι γηπεδούχοι έχασαν σορεία ευκαιριών, όμως δεν άλλαξε κάτι και η Τσέλσι απέδρασε με τους τρεις βαθμούς από το «Emirates».

Πολύ δύσκολο αποδείχθηκε το έργο της Μάντσεστερ Σίτι, αφού η Φούλαμ προηγήθηκε μόλις στο 10ο λεπτό με πέναλτι που κέρδισε ο Ρίισε από τον Σαμπαλέτα και εκτέλεσε ο Πέτριτς. Νωρίτερα το μακρινό σουτ του Γιάγια Τουρέ είχε περάσει λίγο άουτ, ενώ στο ημίωρο ήρθε η ώρα των πρωταθλητών για να ζητήσουν πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής δεν "συγκινήθηκε" από την πτώση του Τέβες σε μαρκάρισμα του Ρίισε. Τελικά η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι κατάφερε να ισοφαρίσει πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετά από απόκρουση του Σβάρτσερ σε συρτό σουτ του Σίλβα, ο Ακγουέρο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Αυτό το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των "πολιτών", οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο 45λεπτο.

Στο 81' ο Γιώργος Καραγκούνης αντικατέστησε τον Κρις Μπερντ και μέσα σε δύο λεπτά έκανε ένα φάουλ στον Αγουέρο και κέρδισε ένα από τον Σαμπαλέτα. Τελικά ένας άλλος νεοεισελθών έμελλε να κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης. Στο 86' ο Τζέκο πέρασε στη θέση του Χάβι Γκαρσία και ένα λεπτό αργότερα σκόραρε με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, χαρίζοντας τη νίκη στη Μάντσεστερ Σίτι.Η πρώτη νίκη της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα άργησε, αλλά ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο. Οι «κόκκινοι» συνέτριψαν 5-2 εκτός έδρας τη Νόριτς, με τον Λουίς Σουάρες να πετυχαίνει 3 γκολ (2', 38', 57') οδηγώντας την ομάδα του στο «τρίποντο». Σαχίν (47') και Τζέραρντ (68') τα άλλα γκολ της Λίβερπουλ, ενώ για τη Νόριτς σκόραραν οι Μόρισον (61') και Χολτ (87').
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο (29/9)

Άρσεναλ-Τσέλσι 1-2

(43΄Ζερβίνιο - 20΄Τόρες, 53΄αυτ. Κοσιελνί)

Εβερτον-Σαουθάμπτον 3-1

(25' Oσμάν, 32', 38' Γέλαβιτς - 6' Ραμίρεζ)

Νόριτς-Λίβερπουλ 2-5

61' Μόρισον, 87' Χολτ - 2', 38', 57', Σουάρες, 47' Σαχίν, 68' Τζέραρντ)

Ρέντινγκ-Νιούκαστλ 2-2

(58' Κέμπε, 62' Χαντ - 59', 83' Μπα)

Σάντερλαντ-Γουίγκαν 1-0

51' Φλέτσερ (κόκκινη 47' Γκόμεζ)

Στόουκ-Σουόνσι 2-0

(12', 36' Κράουτς)

Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2

(10' πεν. Πέτριτς - 43' Αγουέρο, 87' Ντζέκο)

Μάντσεστερ Γιουν.-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή (30/9)

Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ (18:00)

Δευτέρα (1/10)

ΚΠΡ-Γουέστ Χαμ (22:00)

Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου