Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ασταμάτητες Μάντσεστερ, Άρσεναλ, γκέλες για Σίτυ, Τσέλσι, Λίβερπουλ


H Mάντσεστερ εκμεταλλεύτηκε τις ισοπαλίες των Σίτυ και Τσέλσι και πλησίασε στην κορυφή.
Επιβλητική νίκη η Άρσεναλ, νέα γκέλα η Λίβερπουλ.

Εύκολο απόγευμα είχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία επικράτησε με 4-0 της Γουίγκαν. Ο Πολ Σκόουλς άνοιξε το σκορ στο 51' πετυχαίνοντας γκολ σε βάρος 34ης διαφορετικής ομάδας, γεγονός που τον έφερε στην 4η θέση της λίστας πίσω μόνο από τους Σίρερ, Σέρινχαμ, Αντι Κόουλ και Λάμπαρντ. Η συνέχεια ήταν εκρηκτική για την Γιουνάιτεντ, με τον Ερνάντες να παίρνει το αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλντι που είχε νωρίτερα και να κάνει το 2-0 και μόλις τρία λεπτά μετά ο αριστερός μπακ, Μπίτνερ, σκόραρε στο ντεμπούτο του για το 3-0, ενώ στο 82' ένα ακόμα μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού, ο Νικ Πάουελ πέτυχε γκολ στον πρώτο του αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ» για το τελικό 4-0. Τις 600 συμμετοχές στην Premier League έφτασε ο Ράιαν Γκιγκς, που είναι πρώτος στην ιστορία της διοργάνωσης. Τις 700 συμμετοχές με τη φανέλα των Κόκκινων Διαβόλων συμπλήρωσε ο Πολ Σκόουλς.

Η Άρσεναλ έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Σάουθαμπτον, συντρίβοντάς την με 6-1.
Οι «κανονιέρηδες» καθάρισαν τους νεοφώτιστους από το πρώτο ημίχρονο, παίζοντας κατά διαστήματα θεαματικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ προηγήθηκε με αυτογκόλ του Γιός Χούιφελντ ενώ ο Λούκας Ποντόλσκι με φάουλ από τα 25 μέτρα έκανε το 2-0. Ο Ζερβίνιο σκόραρε δις ενώ ο Νέιθαν Κλάιν σημείωσε και δεύτερο αυτογκόλ. Ο Θίο Ουόλκοτ που μπήκε ως αλλαγή σημείωσε το έκτο τέρμα της Αρσεναλ ενώ το γκολ της τιμής για την Σάουθαμπτον πέτυχε ο Ντάνι Φοξ.

Με τον Χάβι Γκαρθία να σκοράρει στο ντεμπούτο του, να έχει δοκάρι στις καθυστερήσεις και τον Τζέκο να χάνει τεράστια ευκαιρία στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Σίτι έμεινε στο 1-1 με την Στόουκ στο «Μπριτάνια». Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Κράουτς στο 15΄, ενώ για τους «πολίτες» ισοφάρισε ο Χάβι Γκαρθία με κεφαλιά.

Στην ΚΠΡ σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Τσέλσι, καθώς έμεινε στο 0-0 στο ντέρμπι του Λονδίνου στο «Λόφτους Ρόουντ». Το παιχνίδι ξεκίνησε με την κλασική διαμάχη του Φέρντιναντ με τον Τέρι, καθώς ο αμυντικός των γηπεδούχων αρνήθηκε και πάλι να δώσει το χέρι του τόσο στον αρχηγό της Τσέλσι όσο και στον Κόουλ. Το ματς ήταν μέτριο και τελείωσε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν δικαίως για δύο πέναλντι.

Η Λίβερπουλ για μια ακόμη φορά έχασε σωρεία ευκαιριών και έμεινε ισόπαλη με 1-1 απέναντι στη Σάντερλαντ. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Φλέτσερ στο 29', ενώ ο Σουάρεζ ισοφάρισε στο 71΄ έπειτα από ωραία ενέργεια του 17άχρονου Στέρλινγκ. Νωρίτερα στο 51' ο Γκλεν Τζόνσον με δυνατό σουτ τράνταξε το δοκάρι. Η Λίβερπουλ βρίσκεται στην προτελευταία θέση με μόλις 1 βαθμό σε 4 παιχνίδια.

Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου