Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

«Χρυσός» και ο Ντανατσίδης στο Ευρωπαϊκό Νέων του Τζούντο



Τη «χρυσή» αρχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο νέων (κάτω των 20) στο Πόρετς της Κροατίας έκανε την Παρασκευή ο Γιώργος Αζωίδης, για να συνεχίσει χθες ο Αλέξης Ντανατσίδης που ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των -81κ.

Ο Ντανατσίδης, πρωταθλητής Ευρώπης του 2008 στους έφηβους (U17), στον τελικό της κατηγορίας των -81 κιλών επικράτησε με Ippon του Γεωργιανού Μπέκα Γκβινιασβίλι και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το δεύτερο για την Ελλάδα μετά την επικράτηση του Αζωίδη στα -66 κιλά.

Ο Αλέξανδρος Ντανατσίδης για να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο κέρδισε στον προκριματικό γύρο κατά σειρά τους Αντα Βάας (Ουγγαρία), Ραφαέλ Ντ΄ Αλεσάντρο (Ιταλία), Ντομινίκ Ρέσελ (Γερμανία) και Τόμας Ζέπανιακ (Πολωνία), ενώ στο ημιτελικό επικράτησε του Βούλγαρου Ιβάιλο Ιβάνοφ.

Συνολικά στα έξι παιχνίδια του τα πέντε ο Ελληνας πρωταθλητής κέρδισε πέντε με ίππον και το ένα με βαζάρι.

Η Ελλάδα με τα δύο χρυσά μετάλλια φιγουράρει στην 4η θέση του πίνακα μεταλλίων, ενώ συνολικά έφτασε στα 12 στην ιστορία της διοργάνωσης από το 1992.

Στις άλλες ελληνικές συμμετοχές η Ελισάβετ Τελτσίδου έχασε στον πρώτο της αγώνα από την Ισραηλινή Γιαρντέν Μάιερσον, ενώ στην ίδια κατηγορία ο Ρόμαν Μουτσόπουλος ξεκίνησε με νίκη επί του Αζέρου Χισέιν Ραχίλμι, αλλά έχασε έπειτα από τον Γεωργιανό Πριντόν Γκγικάνι κι αποκλείστηκε.

Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερες ειδήσεις:http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου