Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σε κέρινο ομοίωμα η Βούλα Πατουλίδου!


Τη δική της περίοπτη θέση στο Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη, που εδρεύει στην Καβάλα, θα έχει πλέον η Βούλα Πατουλίδου.


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του στίβου, που έγινε η πρώτη γυναίκα της χώρας μας που κατάφερε να κρεμάσει στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (το 1992 στηΒαρκελώνη, στον απίστευτο τελικό των 100μ. με εμπόδια), έγινε κέρινο ομοίωμα και θα εκτίθεται πλέον στο μουσείο. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την Κυριακή (30/09, 19.30) στοΕθνικό Στάδιο Ελευθερούπολης, ενώ μια… γεύση από το ομοίωμα μπορείτε να πάρετε από τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο του μουσείο.

Η Βούλα Πατουλίδου μετέβη την περασμένη άνοιξη στην περιοχή, με το Θεόδωρο Κοκκινίδηνα της παίρνει τα μέτρα για να δημιουργήσει, στη συνέχεια, το ομοίωμά της. Είναι η πρώτη προσωπικότητα από το χώρο του αθλητισμού που αποφάσισε να φτιάξει ο 35άχρονος καλλιτέχνης. Στην τελετή αποκαλυπτηρίων το παρών θα δώσει φυσικά και η 47χρονη Ολυμπιονίκης, όπως και ο Κώστας Ζουράρης, ο οποίος θα την προλογίσει.

Η ανακοίνωση του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη: «ΟΔήμος Παγγαίου και το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη σας προσκαλούν στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ομοιώματος της «χρυσής» ΟλυμπιονίκηςΒούλας Πατουλίδου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 19.30 στο Εθνικό Στάδιο Ελευθερούπολης. Την τελετή θα τιμήσει με την παρουσία της η ίδια η Ολυμπιονίκης. Προλογίζει ο Κώστας Ζουράρης. Είσοδος Ελεύθερη».

Πηγή: Onsports.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου