Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η Έβερτον παρέδωσε μαθήματα ανθρωπιάς για τα θύματα του Χίλτσμπορο



Η Έβερτον στη χθεσινή αναμέτρηση με τη Νιουκάστλ προχώρησε σε μία κίνηση ανθρωπιάς για τη μισητή αντίπαλο και συμπολίτισσα της Λίβερπουλ προσφέροντας φόρο τιμής στους 96 αδικοχαμένους οπαδούς του Χίλτσμπορο, ενώ παράλληλα ζήτησε δικαιοσύνη.


Οι ποδοσφαιριστές παρατάχθηκαν στα ημικύκλια της σέντρας τηρώντας ενός λεπτού σιγή. Ο κόσμος στις εξέδρες σηκώθηκε όρθιος. Δύο παιδιά, ένα κορίτσι με τη φανέλα της Έβερτον και το Νο9 στην πλάτη και ένα αγόρι με τη φανέλα της Λίβερπουλ και το Νο6 στην πλάτη, πιασμένα χέρι-χέρι συμβολίζοντας τα 96 θύματα της τραγωδίας του Χίλσμπορο, στέκονταν στο κέντρο του γηπέδου.. Τα μεγάφωνα του  «Γκούντισον Παρκ» άρχισαν να παίζουν το He Ain't Heavy, He's My Brother και τα μάτριξ να δείχνουν φωτογραφίες των θυμάτων και στη συνέχεια τη φράση «Δικαιοσύνη για τα 96 θύματα».

Σαφώς οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές και ο κόσμος καταχειροκροτούσε καθ'όλη τη διάρκεια αυτής της στιγμής. Μια κίνηση που έσπευσε να ευχαριστήσει με ανακοίνωσή της η Λίβερπουλ, ενώ σχολιάστηκε θετικά από όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.


Πάντως σε αντίθεση με την Έβερτον, οι οπαδοί Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι με τη Γουίγκαν, επιβεβαιώνοντας την έχθρα προς τη Λίβερπουλ, τραγουδούσαν συνθήματα ντροπής για τους 96 νεκρούς, ενώ πολλά πανό αναρτήθηκαν με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.


Πηγή: sport.24.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου