Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΠΑΟΚ: Άνετη πρόκριση με ανατροπή



Ο ΠΑΟΚ με μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο συνέτριψε την Γιεχούντα Μπνέι με 4-1 και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την ανατροπή και πέρασε εύκολα στην επόμενη φάση με το συνολικό 6-1.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε την ομάδα αποτελούμενη από τους : Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά ο Εττό, αριστερά ο Λίνο και κεντρικό δίδυμο Κουμαλό και Κατσικά. Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Λάζαρ και Φωτάκης , ενώ στο κέντρο οι Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης, Ρομπέρ . Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Με το σφύριγμα της έναρξης, ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος όμως στην πρώτη φάση του αγώνα άπαντες «πάγωσαν», καθώς οι Ισραηλινοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6’με τον Μαρίνκοβιτς. Το γκολ αποδιοργάνωσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και η Μπνέι Γεχούντα το εκμεταλλεύτηκε πραγματοποιώντας κάποιες ευκαιρίες με κυριότερη αυτή του 28’, όταν ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μαρίνκοβιτς.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες ήταν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» την πρόκριση και αφού πήραν τις οδηγίες του Δώνη έκαναν εκπληκτικό 45άλεπτο. Μόλις στο 47΄ ήρθε η ισοφάριση για τους Θεσσαλονικείς, με τον Στέφανο Αθανασιάδη να εκμεταλλεύεται τα κενά της άμυνας και να φέρνει το ματς στα ίσα.

Τρία λεπτά αργότερα , ο Μενάσε υπέπεσε σε σκληρό φάουλ και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η ψυχολογία πλέον ανήκε στους παίκτες του ΠΑΟΚ οι οποίοι σε μια υποδειγματική αντεπίθεση στο 52' έκαναν την ανατροπή και πάλι με τον Αθανασιάδη . Ο 24άχρονος άσος τελείωσε με εξαιρετικό τακουνάκι την ασίστ του Έττο και ξεσήκωσε όλη την Τούμπα. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Ρομπέρ ο οποίος στο 79’ πλάσαρε όμορφα και αύξησε το δείκτη του σκορ σε 3-1. Στις καθυστερήσεις του ματς ο νεαρός Πέλκας που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Σαλπιγγίδη σημείωσε το πρώτο του επίσημο γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στην αυριανή κλήρωση όπου ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον αντίπαλό του για τα πλέι οφ του θεσμού.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς (37' λ.τρ. Ιντζίδης), Λίνο, Φωτάκης (46' Κάτσε), Λάζαρ, Γεωργιάδης, Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης (72' Πέλκας), Αθανασιάδης

ΜΠΝΕΪ: Εγιενούγκμπα, Γκαλ, Αζούζ, Χαντάντ, Εντρι, Αμπού Ζαΐντ, Ιβασκεβίτσιους, Γκαλβάν (56' Ναούμ), Μενάσε, Εντλόβου, Μαρίνκοβιτς

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου