Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Παραολυμπιακοί 2012:Ο Ταμπαξής σημαιοφόρος της Ελλάδας




Ο Χρήστος Ταμπαξής θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου (22:30 ώρα Ελλάδας) στο Ολυμπιακό στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά την επίσημη παρουσίαση της ελληνικής ομάδας.

Ο 35χρονος κολυμβητής του ΠΑΣΚΑ, ο οποίος συμμετέχει ανελλιπώς σε Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1996 στην Ατλάντα, είναι κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων και δύο παγκοσμίων ρεκόρ. Συγκεκριμένα ήταν πρώτος στα 50 μέτρα ύπτιο τόσο στην Αθήνα όσο και στο Πεκίνο, ενώ το 2004 κατέκτησε και δύο ασημένια μετάλλια στα 50 και 100 μέτρα ελεύθερο. Κατέχει τα παγκόσμια ρεκόρ στα 50 και 100 μέτρα ύπτιο.

«Έχω την τιμή να ανακοινώσω τον σημαιοφόρο της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Πρόκειται για τον κάτοχο τεσσάρων μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, τον κολυμβητή Χρήστο Ταμπαξή, ο οποίος θα έχει την τιμή να οδηγήσει την υπόλοιπη ελληνική ομάδα στο Ολυμπιακό Στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας. Ο Χρήστος Ταμπαξής, από το 1996 αποτελεί ανελλιπώς μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και αυτό από μόνο του αποτελεί μια μεγάλη νίκη. Του εύχομαι, όπως και στα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας, καλή δύναμη, καλό κουράγιο και πάνω απ΄όλα να ευχαριστηθούν τον αγώνα που θα δώσουν στο Λονδίνο», είπε ο κ. Φουντουλάκης.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου